Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Administrator Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Συγνωμη αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου. Αν καποιος θεωρει οτι οι συγκεκριμενοι...."καραγκιοζηδες" δεν ειναι χιλιαδες αλλα εκατονταδες, ας μας το πει. Δεν θα τα χαλασουμε στο μετρημα. Ελπιζω να συμφωνουμε τουλαχιστον οτι υπαρχουν αυτοι. Καλό είναι να μην είσαι επιθετικός για να μην παραβαίνεις του κανόνες συμπεριφοράς με το καλημέρα σας. Σε αυτή την περίπτωση μιλάς γενικά αλλά όλοι έχουμε άποψη και μπορούμε να την εκφράσουμε με χίλιους διό τρόπους. πχ 3. Δεν επιτρέπονται κάθε είδους προσωπικές επιθέσεις' date=' προσβλητικά σχόλια, αγενή και εριστικά μεταξύ των μελών. Απαγορεύονται τα προκλητικά ποστ που χαρακτηρίζουν αρνητικά κάτι, κάποιον ή κάποιους αφού οδηγούν σε flame wars. Π.χ. "Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι φασίστες του αντικαπνιστικού νόμου, είναι ότι περιορίζουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων.” Λάθος! Η σωστή διατύπωση είναι: "Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι υποστηρικτές του αντικαπνιστικού νόμου, είναι ότι..."[/quote'] Δεν ειμαι απολυτος, απλα γραφω τι ξερω συμφωνα με τον μουσικο τυπο της εποχης που διαβαζα τοτε. Ως τωρα δεν εχω ξανακουσει/διαβασει για αλλο Fairlight στην Ελλαδα, αν υπηρχε/υπαρχει κι αλλο/α, ας μας το πει καποιος να το ξερουμε. Τιποτα απ'οτι γραφτηκε στο ποστ μου δεν...διαβαστηκε αργοτερα, ειμαι ηδη 40 χρονων, και 5 βασικα πραγματα τα γνωριζω πολυ πριν ανακαλυφθει το...Wikipedia. Αντιφάσκεις σε δύο μόνο προτάσεις... Και στις δύο περιπτώσεις δεν έχεις προσωπική αντίληψη και μεροληπτείς υπέρ του τοπικού μουσικού τύπου του τότε, λες και ήταν πιό ενημερωμένος από "το...Wikipedia". Κατα τα αλλα, περιμενω και γω καποιον που τα "εζησε" τοτε, με την εννοια οτι ειχε ενα Fairlight/Synclavier στην Ελλαδα ή δουλεψε με ενα απο αυτα ή εστω ειδε απο κοντα. ;) Θα σου εγώ πχ πως το 1987 που ήμουν ηχολήπτης στο στούντιο του Top FM, υπήρχε Fairlight CMI που χρησιμοποιούταν για την παραγωγή σποτ και jingles. Το τι απέγινε δεν γνωρίζω αλλά περισσότερα θα μάθεις από τον Νίκο Πατρελάκη που νομίζω το πήρε όταν διαλύθηκε ο σταθμός ενα χρόνο μετά. Παράλληλα υπήρξαν και μερικά PPG (η γερμανική απάντηση και σε μικρότερη κλίμακα) που κυκλοφόρησαν με την τότε νέα wavetable synthesis. Πανάκριβα και δύσχρηστα βέβαια για τον μέσο χρήστη. Ενα wave 2.2 σαν το παρακάτω βρίσκεται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο του Βύρωνα μαζί με καμμια 30αριά κλασικά πλέον σύνθια. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Καλό είναι να μην είσαι επιθετικός για να μην παραβαίνεις του κανόνες συμπεριφοράς με το καλημέρα σας. Σε αυτή την περίπτωση μιλάς γενικά αλλά όλοι έχουμε άποψη και μπορούμε να την εκφράσουμε με χίλιους διό τρόπους. Τοσο πολυ ενοχλησε η λεξη "καραγκιοζηδες"? Ελεος.... ::) Αντιφάσκεις σε δύο μόνο προτάσεις... Και στις δύο περιπτώσεις δεν έχεις προσωπική αντίληψη και μεροληπτείς υπέρ του τοπικού μουσικού τύπου του τότε, λες και ήταν πιό ενημερωμένος από "το...Wikipedia". Δεν αντιφασκω πουθενα. Εγραψα τι ξερω συμφωνα με αυτα που ειχα διαβασει τοτε στον τοπικο μουσικο τυπο. Δεν μεροληπτω(?) υπερ του τοπικου μουσικου τυπου, απλα αναφερω την πηγη μου. Η αναφορα στη Wikipedia (που ειναι απο τις πλεον αναξιοπιστες πηγες σε απειρα θεματα) εγινε για να τονισω οτι οι πληροφοριες μου δεν "διαβαστηκαν" τωρα. Και ναι, ο τοπικος τυπος ειναι ενιοτε πιο ενημερωμενος περι των διαφορων Ελληνικων θεματων από το Wikipedia, και φυσικα ηταν πολυ πιο ενημερωμενος τοτε απο το οποιοδηποτε Wikipedia (που δεν υπηρχε ετσι κι αλλιως). Θα σου εγώ πχ πως το 1987 που ήμουν ηχολήπτης στο στούντιο του Top FM, υπήρχε Fairlight CMI που χρησιμοποιούταν για την παραγωγή σποτ και jingles. Μαλλον μιλαμε για το ιδιο Fairlight, γιατι και γω αυτο που ανεφερω ηταν σε στουντιο "που χρησιμοποιούταν για την παραγωγή σποτ και jingles". Αφου μου λες οτι υπηρχε εκει απο το 1987 και το ειδες δεν εχω λογο να μη σε πιστεψω. Τελος για τα PPG, να πω οτι πιτσιρικας στα μεσα των 80s ειχα παιξει με ενα στην αντιπροσωπεια στην Αθηνα. Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Άσχετο αλλά τότε άκουγα αρκετά Top FM κι έχω ακόμη μια συλλογή (σε αυθεντική κασσετούλα παρακαλώ) Βest of '87 που είχε βγάλει τότε... Βρε βρε βρε... ;D Οταν τα samplers κοστιζαν μια περιουσια και ανηκαν σε λιγους και πραγματικα ταλαντουχους μουσικους. Δυστυχως σημερα, με την απιστευτα φθηνη τεχνολογια, ο καθε καραγκιοζακος (και ειναι χιλιαδες) εχει και ενα PC με sampler και το παιζει "παραγωγος" εις βαρος των αυτιων μας. Aπαράδεκτη και κατ'εξοχήν ελιτίστικη άποψη σνομπαρίας που υποστηρίζει πως μόνο η "ματσωμένη αριστοκρατία" εδικαιούτο να κατέχει και να χρησιμοποιεί samplers. Eυτυχώς που η τεχνολογία με την πρόοδό της έκανε προσιτό ένα τέτοιο εργαλείο σε όλους, ανοίγοντας πάμπολλους και υπέροχους ορίζοντες μουσικής έμπνευσης και συμβάλλοντας με σημαντικότατα milestones στην πρόοδο της μοντέρνας μουσικής. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Aπαράδεκτη και κατ'εξοχήν ελιτίστικη άποψη σνομπαρίας που υποστηρίζει πως μόνο η "ματσωμένη αριστοκρατία" εδικαιούτο να κατέχει και να χρησιμοποιεί samplers. Απαραδεκτος "φιλε" μου εισαι εσυ που αλλα διαβαζεις και αλλα καταλαβαινεις και πεταγεσαι και κρινεις κατι που δεν καταλαβες ως "απαράδεκτη και κατ'εξοχήν ελιτίστικη άποψη σνομπαρίας". Ηρεμησε λιγο. Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Moderator Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Κατανοώ την αγανάκτηση του αγαπητού Waterfall-K... Η αλήθεια είναι ότι πάσας ένας πλέον, μπορεί να δηλώσει «παραγωγός» ελέω της χρήσης ενός PC με ένα πρόγραμμα sampler... Απλά «διαφωνώ» ως προς την «οξύτητα» της τοποθέτησής του- η οποία όμως εμπεριέχει τεράστια δόση αλήθειας. Όμως μόνο ως θετικό βρίσκω το γεγονός ότι πια τόσος κόσμος έχει πρόσβαση σε ήχους που τότε ήταν «εξωτικοί» και οικονομικά απλησίαστοι. Θυμάμαι στα '80s που πρωτοάκουσα για Synclavier και Fairlight, είχα την αίσθηση ότι ήταν κάτι σαν... διαστημόπλοια ;D all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Κατανοώ την αγανάκτηση του αγαπητού Waterfall-K... Η αλήθεια είναι ότι πάσας ένας πλέον, μπορεί να δηλώσει «παραγωγός» ελέω της χρήσης ενός PC με ένα πρόγραμμα sampler... Απλά «διαφωνώ» ως προς την «οξύτητα» της τοποθέτησής του- η οποία όμως εμπεριέχει τεράστια δόση αλήθειας. Επιτελους και καποιος που καταλαβε τι λεω. :) Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Απαραδεκτος "φιλε" μου εισαι εσυ που αλλα διαβαζεις και αλλα καταλαβαινεις και πεταγεσαι και κρινεις κατι που δεν καταλαβες ως "απαράδεκτη και κατ'εξοχήν ελιτίστικη άποψη σνομπαρίας". Ηρεμησε λιγο. Ούτε "πετάγομαι", ούτε έχω προβλήματα ανάγνωσης ή αντίληψης, oύτε είμαι κάτι άλλο από ήρεμος, oύτε "φίλοι" είμαστε... Η ενίοτε κατάχρηση ενός εργαλείου (που και η ίδια η θεώρηση αυτή είναι αφάνταστα υποκειμενική στο αν υπάρχει όντως κατάχρηση ή όχι) δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός πως έγινε πιο προσιτό στο ευρύ κοινό. Κάτι τέτοιο θα υπονοούσε πχ. πως η "αριστοκρατία" τότε δεν έγραψε ποτέ ανοσιουργήματα με samplers. Κατά τα άλλα, scripta manent. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jazzjoker Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Εγώ πάντως συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι σχέση είχε το σχόλιο αυτό με το υπόλοιπο ποστ. Είναι σα να ξεκινήσω εγώ π.χ. ένα thread για τις vintage fender κιθάρες και μαζί με τις πληροφορίες που θα αναφέρω να γράψω ξαφνικά: "Παλιότερα βέβαια που οι fender ήταν ακριβές και δυσεύρετες τις αγόραζαν οι λίγοι και καλοί που ήξεραν να παίζουν. Τώρα έχει γεμίσει ο τόπος με κουλούς καραγκιοζάκους που κάνουν τους ροκ σταρ επειδή αγόρασαν μια strat". Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Τι δεν καταλαβαινεις βρε Jazzjoker?? Αναπολω την εποχη που samplers ειχαν μονο μουσικοι και οχι καθε ειδους ασχετοι. Και απλα το ανεφερα, ελεος δηλαδη, το Κυπριακο αν συζηταγαμε θα γραφαμε λιγοτερα. Μονο ο Terry με καταλαβαινει εδω μεσα? Μιλα Terry γιατι εγω κουραστηκα ;D Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Θυμάμαι στα '80s που πρωτοάκουσα για Synclavier και Fairlight, είχα την αίσθηση ότι ήταν κάτι σαν... διαστημόπλοια ;D ...και σήμερα, ότι έχει παραπάνω από 1 tone και 1 volume...σα διαστημόπλοιο σου φαίνεται! :D :D Αναπολω την εποχη που samplers ειχαν μονο μουσικοι και οχι καθε ειδους ασχετοι. και που το είχαν τότε μόνο μουσικοί...πολύ λίγοι κάτι έκαναν. Ενώ σήμερα ΚΑΙ από τους "άσχετους" ακούμε και κάτι ενδιαφέρον... Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση