melkor169 Δημοσιευμένο 17 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 17 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα παιδες! Πριν αρκετο καιρο ειχα ξεκινησει ενα project με τον πατερα μου και φτιαχναμε τον προενισχυτη του πασιγνωστου Mesa Boogie Dual Rectrifier. Εδω και ενα χρονο ειχε τελειωσει αλλα λογω στρατου δεν μπορουσαμε να τον αξιοποιησουμε σωστα και να τον τεσταρουμε. Εχει προβληματα οπως 1.βομβος (σχεδιαστικο λαθος, ηδη φτιαχνεται δευτερη πλακετα απο την αρχη που το διορθωνει ;)) 2.προβληματικα ποντισιομετρα(δεν ηξερα ποια πρεπει να ειναι γραμμικα ποια λογαριθμικα) 3.Υπερβολικο GAIN λογω του προβληματος 1. Αυτο που θα ακουσετε ειναι στο gain 6 περιπου με ολες τις καθοδους απο τις λαμπες απενεργοποιημενες. Δλδ μπορει να αποδωσει διπλασιο gain :-\ Να προσθεσω οτι φοραει "επιθετικες" και ακριβες/σπανιες λαμπες... V1,2 Telefunken ECC83 και V3 Philips ECC81 Παρολα αυτά τον δοκιμαζω να τον ξεζουμισω για να ειναι τελεια η δευτερη πλακετα. Κιθαριστας δεν ειμαι και το group μου ειναι μακρια αυτη την στιγμη. Ομως ασχολουμαι με την παραγωγη γενικοτερα. Λοιπον το κομματι που ακουτε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ! Και ειναι πολυ metal :P . Το πηρα απο απο το mixoff που προσφερει ετοιμα projects για μιξαρισμα μαζι με τα κιθαριστικά DI. Το project μπορειται να το βρειτε ΕΔΩ! (δεν κανω διαφημηση, ουτε γραμμενος δεν ειμαι στο site :P). Με λιγο mixing στα υπολοιπα tracks(οι πηγες ειναι βασικα τελειες και δεν ασχοληθηκα πολυ) περασα στον preamp μου τις κιθαρες, σαν reamping. Βεβαια ξερω οτι αυτο ειναι λαθος γιατι θα επρεπε να εχω μια παθητικη συσκευη (reversed DI) για να ρυθμισει τις τασεις εισοδου, αλλα δεν το εχω αυτη την στιγμη.. Επομενως τα σηματα πανε αλλοιωμενα και αυτο ακουγεται στο clip.(το καταλαβαινει οποιος εχει κανει reamping). Ενισχυτης και καμπινα δεν υπαρχουν διαθεσιμοι τωρα, επομενως σαν ινσερτ παει στο Revalver για εξομοιωση καμπινας! Επομενως εφτιαξα απο το μηδεν ενα κλιπακι μονο και μονο να μου πειτε εαν ακουτε την αυθεντικοτητα του Dual Rectrifier. Δλδ αν παρολα τα προβληματα (σχεδιαστικα και ακουστικα) ακουγεται σαν Mesa Boogie...Εγω νομιζω οτι ακουγεται ακομα και ετσι, αλλα δεν ειμαι καν κιθαριστας... :P Περιμενω γνώμες! DIY_Dual_Rectrifier.wma Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση