Προς το περιεχόμενο

Απ: Πόσο δυνατά παίζετε κιθάρα σε διαμέρισμα?

inquisitor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τώρα σχετικά με κάποια άλλα που διάβασα...

Όσοι λέτε ότι metal δεν είναι μουσική ή ένας άλλος που είπε ότι υπάρχουν στούντιο για να παίζουν οι μουσικοί (αλλά και οι μεταλάδες), λες και οι μεταλάδες δεν μπορεί να είναι μουσικοί, απλά δεν είστε σωστοί μουσικοί. Αν δεν σας αρέσει το είδος, οκ, αλλά μην βγάζετε τα κόμπλεξ σας με το να το παίζετε "ανώτεροι" επειδή δεν παίζετε/ακούτε metal αλλά άλλη "ανώτερη" μουσική.

hatereagle.jpg

Ήταν 100% σίγουρο πως θα πήγαινε από κάποιους εκεί το θέμα κάποια στιγμή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Παίδες, να δεχτώ ότι μπορεί να πέσεις και στον υποχόνδριο γείτονα, στον οποίον φταίει και το ότι ανασαίνεις !! Άστο είναι χαμένη υπόθεση !! Αυτοί δεν γίνονται καλά ούτε με ηλεκτροσοκ!!

Για τους υπόλοιπους, λογικούς γείτονες, είναι τραγικό να τους ζαλίζω τα αυτιά όλη την ημέρα με την κιθάρα! Μπορείς να παίζεις σε μια λογική ένταση, που θεωρητικά δεν θα ενοχλείς κανέναν.

Στην τελική και τον ίδιο μας τον εαυτό ζημιώνουμε, παίζοντας σε μεγάλες εντάσεις!! Οκ ,σε μια πρόβα ή σε live είναι αναπόφευκτο, αλλά καθημερινά ποιός ο λόγος?

Το ότι οι λαμπάτοι αποδίδουν σε εντάσεις, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεκουφαίνεις τον κόσμο... Όπως επίσης το γεγονός ότι το τουτού μου βγάζει μέγιστη ροπή με σπασμένη τρίτη στις 4500-5500 στροφές, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέχω στα στενά με 120χλμ/ώρα .  ;) ;)

Τέλος, θεωρώ την ηχορρύπανση ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα της εποχής μας!! (Audiokostas ..δεν είσαι μόνος, μην ανησυχείς... Απλά, οι λίγοι φτάνουν για να αναστατώνουν τους πολλούς...)  ;) ;)

Όχι άλλα μινόρε...

Μπορεις να παιξεις χαμηλα με οτι κι αν εχεις.

Και αν παρολα αυτα εχουν προβλημα καποιοι γειτονες μπορεις να παρεις πλεον παμφθηνα ενα φασολοειδες modelling μηχανηματακι με προσομειωσεις ενισχυτων-καμπινων και να παιζεις οσο δυνατα γουσταρεις με τα ακουστικα σου (και σε ωρες κοινης ησυχιας).

Το να βαλεις attentuator σε εναν 3βατο ή 1βατ ενισχυτη μου φαινεται υπερβολη (δηλαδη να προσπαθεις με καθε τροπο να παρεις break up τελικης λυχνιας απο ενα μεγαφωνο το οποιο ...ουτε καν αναπνεει.

Αυτη η Ελλαδα ρε παιδι μου..απο χωρα του μετρου ξεκινησε και εχει καταντησει η χωρα της σουπερ υπερβολης...εχει ο αλλος ενα διαμερισματακι και με το ζορι να χωσει τον υπερλαμπατο και τις..καμπιναρες για να μη χασει σε.....πιστοτητα ηχου.Τι να λεει και αν παιζει κανα δυο ριφακια που και που το θεμα ειναι να τα ακουει οπως ...πρεπει ::).Να μπορει στην τελικη ρε παιδι μου στον επομενο Αρμαγεδων να το στρεψει στα ουρανια και με το ωστικο κυμα να συνθλιψει τον αστεροειδη και να σωσει και τη γη αμα λαχει ;D....

Ρεαλιστικα πλεον ακομα και free vst με καποια μονιτορς και ενα pc φθανουν και περισσευουν για να κανεις οτι γουσταρεις μεσα στο διαμερισμα.Ουτε να τεζαρεις τον ενισχυτη για να βγαλει τον ηχο που θες ουτε προβληματα με γειτονες ουτε συγκεκριμενες ωρες μονο για να παιξεις..ουτε τιποτα.Αν δεν εισαι τελειως αρτηριοσκληρωτικος και...puriστας μια χαρα βολευεσαι με το παραπανω setup.

Ρεαλιστικα πλεον ακομα και free vst με καποια μονιτορς και ενα pc φθανουν και περισσευουν για να κανεις οτι γουσταρεις μεσα στο διαμερισμα.Ουτε να τεζαρεις τον ενισχυτη για να βγαλει τον ηχο που θες ουτε προβληματα με γειτονες ουτε συγκεκριμενες ωρες μονο για να παιξεις..ουτε τιποτα.Αν δεν εισαι τελειως αρτηριοσκληρωτικος και...puriστας μια χαρα βολευεσαι με το παραπανω setup.

+1

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Λοιπον, το 1,5 watt ενισχυτακι δεν ειναι δικο μου, ειναι του φιλου που ξεκινησε το thread... Εγω χρησιμοποιω Marshall EL 34 100/100. Oι 4 4x12 καμπινες χωρανε στο σαλονι μου, πιανοντας εναν ολοκληρο τοιχο ειναι γεγονος, και δεν χρειαζεται να τις παιξω τοσο δυνατα οσο ενα αεροπλανο για να εχω καλο ηχο. Δεν θα τις αντεχα ουτε εγω σε αποσταση 3 μετρων, αλλωστε! Οσο για τα 59 db ηχομετρηθηκαν σε αποσταση 7 περιπου μετρων απο τις καμπινες και, συγκεκριμενα την πισω τους οψη και με μια ηχομονωμενη θωρακισμενη πορτα να παρεμβαλλεται....Μεσα στο σαλονι μου εφτασαν τα 92!!! Τωρα γιατι προκαλει γελιο η ιδεα οτι εχω στο σπιτι μου τα μηχανηματα μου, ομολογω δεν το αντιλαμβανομαι.... Που να τα ειχα δηλαδη; Στο δρομο; Σε αποθηκη; Στα Γκραβαρα; Μην βιαστει κανεις να πει σε προβαδικο γιατι ΕΧΩ, σχεδον (2 4x12), αλλα τοσα στο PROVA!!!! Λυπαμαι που θα στεναχωρησω καποιους, αλλα, το Metal ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ και πολυ καλη μαλιστα!!! Mε 17 χρονια επαγγελματικης πειρας στα σκυλαδικα και, κατα συνεπεια, αμεση συγκριση ειμαι καθετος σε αυτο!!! Oταν μελετω παιζω ΠΟΛΥ χαμηλα επειδη γνωριζω οτι η συνεχης επαναληψη ειναι, οντως, ενοχλητικη! Χωρις να θελω να περιαυτολογησω θεωρω οτι οντας 48 ετων με 17 δισκους στο ενεργητικο μου και αρκετες χιλιαδες ωρες παιξιματος, προβας, συναυλιων, ηχογραφησεων και μελετης μαλλον δεν θα με χαρακτηριζε καποιος ασχετο ή/και ενοχλητικο λογω κακου παιξιματος...... Οσοι θεωρουν οτι ενα οδοντιατριεο δεν παραγει εναν απο τους εκνευριστικοτερους θορυβους, σιγουρα δεν ειχαν την τυχη ή ατυχια να συμβιωσουν με γειτονα οδοντιατρο... Πιστεψτε με ο τροχος ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ και ειναι και ανατριχιαστικος..... Οσο για την ηχομονωση σε φαναρτζιδικα, συνεργεια, ξυλουργεια, βενζιναδικα, τορνατζιδικα και τα ρεστα, δεν υπαρχει περιπτωση να την συναντησετε, με εξαιρεση χωρους που εχουν εκδωσει αδεια τα τελευταια 5-6 χρονια..... Αλλο ενα σαθρο επιχειρημα!!!! Ελπιζω να ελυσα ολες σας τις αποριες... Αν ξεχασα καποιον , ζητω συγνωμη... Καντε μου μια επισημανση και θα επανορθωσω αμεσα!!! Θα παρακαλεσω ομως να μην γινεστε ειρωνες, δεικτικοι, προσβλητικοι, επιθετικοι και ολα τα παρομοια χωρις λογο...... Ειμαι απολυτα βεβαιος πως δεν εθιξα ΚΑΝΕΝΑΝ!!!! Παρεπιπτοντως, απο που ορμωμενοι συμπεραινετε, οι κατακριτες μου, οτι δεν παιζω καλα ή χαλαω τον κοσμο απο την φασαρια;Δεν γνωριζετε καν ποιος ειμαι...... Θα μπορουσα, καλλιστα, να μην παιζω καν κιθαρα και να σπαω πλακα γραφοντας στο φορουμ..... Ή θα μπορουσα να ειμαι καποιος που ξερετε ηδη και εκτιματε σαν μουσικο και απλα να εχω εναν δευτερο λογαριασμο κατω απο αλλο ονομα...... Αν θελετε να δειτε αν παιζω καλα ή οχι σας προσκαλω στο επομενο gig μου στις 4 του Φεβρουαριου στο BAT CITY.... Και, εν κατακλειδι, ναι εχουμε ξεφυγει απο το αρχικο θεμα, οπως, ευστοχα,  παρατηρησε ο φιλος BGkakos αλλα, δεν βαριεσαι... Εγω διασκεδαζω αφανταστα..... Μεχρι και ο τιτλος του thread αλλαξε, βλεπω!!!

Let nobody blame you that you cannot hear the superiority of TUBES!!!!!!

Θα παρακαλεσω ομως να μην γινεστε ειρωνες, δεικτικοι, προσβλητικοι, επιθετικοι και ολα τα παρομοια χωρις λογο...... Ειμαι απολυτα βεβαιος πως δεν εθιξα ΚΑΝΕΝΑΝ!!!! Παρεπιπτοντως, απο που ορμωμενοι συμπεραινετε, οι κατακριτες μου, οτι δεν παιζω καλα ή χαλαω τον κοσμο απο την φασαρια;Δεν γνωριζετε καν ποιος ειμαι...... Θα μπορουσα, καλλιστα, να μην παιζω καν κιθαρα και να σπαω πλακα γραφοντας στο φορουμ..... Ή θα μπορουσα να ειμαι καποιος που ξερετε ηδη και εκτιματε σαν μουσικο

Συμφωνώ. Επιπλέον ο διαχωρισμός σε επάγγελμα και κομμάτι δεν ξεκαθαρίζει τι ισχύει για κάποιον πχ καθηγητή τρομπέτας στο σπίτι του ή για κάποιον κλασικό σαξοφωνίστα που δίνει για δίπλωμα κλπ.

Το νομικό δεν είναι ηθικό γιατί το ηθικό δεν είναι δεδομένο. Αν κσέρει κάποιος τι είναι ηθικο θα χαρώ να το δω γραμμένο ρητά ;)

Στα personal info έχω φάει τις απαραίτητες Χ.Π.ς από γείτονες για σαξόφωνο, αλλά δεν ανέχομαι την εκλογίκευση της γειτονιάς στο θόρυβο όταν παίζει "σπουδαίο ματς".

Φιλε inquisitor συγνωμη κιολας γιατι νομιζω οτι εσυ καπου παρεξηγησες (και κατα συνεπεια παρεξηγηθηκες) γιατι οταν το θεμα το ανοιξε καποιος που λεει οτι με 1 βατ ενισχυτη εχει προβληματα με τους γειτονες και εσυ του απαντας οτι με 16 12ιντσα και 200 βατ εισαι μια χαρα και οτι αν ειναι δικο του το σπιτι μπορει να τους γραφει ολους στα @@ του,καπου το θεμα παει απο αγορα μικροτερης καμπινας σε αγορα σπιτιου και ξεφευγει    ::)

Οσο για την ηχομονωση σε φαναρτζιδικα, συνεργεια, ξυλουργεια, βενζιναδικα, τορνατζιδικα και τα ρεστα, δεν υπαρχει περιπτωση να την συναντησετε, με εξαιρεση χωρους που εχουν εκδωσει αδεια τα τελευταια 5-6 χρονια..... Αλλο ενα σαθρο επιχειρημα!!!!

Η ηχομόνωση είναι υποχρεωτική ήδη από το '96. Την ποιότητα/ποσότητα της, την ορίζει ο μηχανολόγος που θα αναλάβει για την έκδοση της σχετικής άδειας λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων και τους εξωτερικούς θορύβους... 

Αναφορά σε ΦΕΚ όντως έγινε πρόσφατα ('06-'07)...

Οσοι θεωρουν οτι ενα οδοντιατριεο δεν παραγει εναν απο τους εκνευριστικοτερους θορυβους, σιγουρα δεν ειχαν την τυχη ή ατυχια να συμβιωσουν με γειτονα οδοντιατρο... Πιστεψτε με ο τροχος ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ και ειναι και ανατριχιαστικος.....

Μπορεί να είναι μεγάλες κουφάλες οι οδοντίατροι αλλά δε το κάνουν από κακία και νομίζω πως υπερβάλλεις. Ο τρόχος τους δεν κάνει περισσότερο θόρυβο από μια φραπεδιέρα! Αν σε ανατριχιάζει φαντάσου πως σου φτιάχνει καφέ η καλή σου η γειτόνισσα! ;D

Λυπαμαι που θα στεναχωρησω καποιους, αλλα, το Metal ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ και πολυ καλη μαλιστα!!! Mε 17 χρονια επαγγελματικης πειρας στα σκυλαδικα και, κατα συνεπεια, αμεση συγκριση ειμαι καθετος σε αυτο!!!

Προσωπικά δε στεναχωριέμαι καθόλου, αλλά με 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε φαναρτζίδικο σε διαβεβαιώ πως η metal στ'αυτιά μου ΔΕΝ είναι μουσική αλλά υπερωρία και μάλιστα ΑΠΛΗΡΩΤΗ! ;D ;D ;D

Ειμαι απολυτα βεβαιος πως δεν εθιξα ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!

Τους φαναρτζήδες μεταξύ άλλων, αλλά δε σου κρατάμε κακία... ;D ;D ;D

Εγω διασκεδαζω αφανταστα..... Μεχρι και ο τιτλος του thread αλλαξε, βλεπω!!!

ΌΛοι διασκεδάζουμε, παιδική χαρά γίναμε! ;D ;D ;D ;D

" Θείο! Έχει η fender κόκκαλα;"

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου