Προς το περιεχόμενο

Πως βρίσκω και αφαιρώ άχρηστους Drivers?

WilliamSats

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το λαπιτοπάκι μου έχει ένα θέμα με κάποιον driver που δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω.....

Τώρα είδα ότι είναι λάπτοπ...

Κατα συνέπεια σε αρκετά laptop η κάρτα γραφικών δεν  αλλάζει... είναι ενσωματωμένη στην motherboard...

Μακάρι να είναι drivers τότε γιατι αλλιώς....

Χωρίς να είναι κανόνας οι πιο φτηνές μάρκες λάπτοπ με τον καιρό έχουν θέματα με τις θερμοκρασίες..με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν διαφορές δυσλειτουργίες...

Σε κανα δυό περιπτώσεις τυχαία προβλήματα λύθηκαν με αυτές τις βάσεις με τους ανεμιστήρες...

ακολούθα την συμβουλή του φίλου antonisg αρχικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα είδα ότι είναι λάπτοπ...

Κατα συνέπεια σε αρκετά laptop η κάρτα γραφικών δεν  αλλάζει... είναι ενσωματωμένη στην motherboard...

Μακάρι να είναι drivers τότε γιατι αλλιώς....

Χωρίς να είναι κανόνας οι πιο φτηνές μάρκες λάπτοπ με τον καιρό έχουν θέματα με τις θερμοκρασίες..με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν διαφορές δυσλειτουργίες...

Σε κανα δυό περιπτώσεις τυχαία προβλήματα λύθηκαν με αυτές τις βάσεις με τους ανεμιστήρες...

ακολούθα την συμβουλή του φίλου antonisg αρχικά

Ευτυχώς σε μένα η κάρτα γραφικών βγαίνει, αλλά το θέμα είναι αν μπορώ να βρω άλλη.

Επίσης πρόβλημα με θερμοκρασίες δεν είχα ποτέ, ούτε το αφήνω να μαζέψει σκόνη.

Εγώ πάντως θα πρότεινα πρώτα να δοκιμάσεις καινούργιους οδηγούς, μετά λίγο παλαιότερους από αυτούς που έχεις τώρα και μετά να εξετάσεις σφάλμα υλικού σε τεχνικό. Έχουν δει πολλές τέτοιες περιπτώσεις τα μάτια μου...

Έχω κάνει και roll back και πιο παλιούς drivers που βρήκα έβαλα, τίποτα... :(

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Αφού βγαίνει έχεις ενα συν... Τώρα για το που θα βρεις... να πω την αλήθεια δεν ξέρω σίγουρα λογικά τα πλαισιο, e-shop, θα έχουν...

Τσέκαρε και τα ρεύματα...δηλαδή τα κάνει όταν είναι συνδεδεμένο με το φορτιστή, με μπαταρία, έχεις δοκιμάσει χωρίς μπαταρία....???

Πόλλές παλαβομάρες μπορεί να οφείλονται στην τροφοδοσία...

Συνάδελφος μου για να ανοίξει και να δουλέψει με το λαπτοπ του έπρεπε να ανοίξει το λαπτοπ με μπαταρία να συνδέσει μετά από λίγο την τροφοδοσία και μετα να βγάλει την μπαταρία αλλιώς είχε συχνά restart...  :)

Προσπάθησε να συγκρατήσεις το όνομα του προβλήματος που γράφει μετά το αρχικό : "A problem has been detected ..". Μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αποκάλυψη του σφάλματος. Προς το παρόν όλα είναι εικασίες.

threadender

Αν έχω καταλάβει σωστά δεν βγάζει πάντα blue screen έτσι...???  γιαυτό και οι εικασίες :P γιατι είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα που δεν έχουμε κάποιο standard feedback απο το pc...

Προσπάθησε να bootάρεις με ένα οποιοδήποτε live cd (linux κυρίως ή και windows αν βρεις) και άστο να δουλέψει αρκετή ώρα έτσι ώστε να αποκλείσουμε σίγουρα το θέμα λειτουργικού/driver.

Από εκεί και πέρα, από θερμοκρασίες είπες πως δεν έχεις πρόβλημα αλλά αυτό πως το ελέγχεις? Σε τί θερμοκρασίες κυμαίνονται οι CPU και GPU?

And isn't it ironic, don't you think?

Απ'ότι είδα στο youtube το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι συνηθισμένο στα ACER? (why?)

Anyway, ένας τύπος δίνει λύση (λέει) στο πρόβλημα με 2 βίντεο που θα σας παραθέσω για να μου πείτε τη γνώμη σας.

Αυτός υποστηρίζει ότι η καλωδιοταινία είναι "τσίτα" με αποτέλεσμα να μην πατάει καλά γιατί κάποια στιγμή τραβιέται με το άνοιξε-κλείσε, επίσης λέει ότι το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με την τροφοδοσία της.

Για πείτε...

Αρκετό μελάνι χύθηκε (ούτως ειπείν) σε μία προσπάθεια να κολακευθεί η προϊδέασή σου περί "άχρηστων" drivers - ένα μη-θέμα, διότι δεν υπάρχουν άχρηστοι drivers έτσι όπως τους εννοείς.

Αν δεν είχες γράψει αυτό το τίτλο, που παρέσυρε αρκετούς σε μία περιττή κατεύθυνση, θα είχαμε όλοι δει από τη πρώτη στιγμή ότι απλώς ο υπολογιστής σου είναι χαλασμένος, δηλαδή έχεις hardware βλάβη που απαιτεί να το πας στο service.

Όλα τα άλλα, είναι χάσιμο χρόνου (σου).

Mea Culpa

Αρκετό μελάνι χύθηκε (ούτως ειπείν) σε μία προσπάθεια να κολακευθεί η προϊδέασή σου περί "άχρηστων" drivers - ένα μη-θέμα, διότι δεν υπάρχουν άχρηστοι drivers έτσι όπως τους εννοείς.

Αν δεν είχες γράψει αυτό το τίτλο, που παρέσυρε αρκετούς σε μία περιττή κατεύθυνση, θα είχαμε όλοι δει από τη πρώτη στιγμή ότι απλώς ο υπολογιστής σου είναι χαλασμένος, δηλαδή έχεις hardware βλάβη που απαιτεί να το πας στο service.

Όλα τα άλλα, είναι χάσιμο χρόνου (σου).

Καταρχήν δεν είχα εστιάσει εξ αρχής στο ότι το πρόβλημα θα ήταν το hardware, εξού και το ότι ανέφερα το μήνυμα σφάλματος που έβγαλε στη μπλε οθόνη,

Για το ότι είναι driver το ξέρω απ'τη μπλε οθόνη γιατί πρόλαβα και διάβασα κάπου που έλεγε device driver fail at adress ......κάτι

Αν το διάβαζες εσύ αυτό τι θα καταλάβαινες με μία πρώτη ματιά? Ότι κάτι έχει γίνει με κάποιο driver σωστά? Γι'αυτό το πήγα εκεί το θέμα.

Τώρα αν εξελίχθηκε διαφορετικά, είναι άλλη υπόθεση. Αν θέλει κάποιος να αλλάξει τον τίτλο σε "Πρόβλημα Flickering σε οθόνη Laptop ACER".

Επίσης η πρότασή σου για το service δεν με ικανοποιεί, καθώς αποφεύγω τα "επίσημα" service spots "όπως ο διάολος το λιβάνι", γιατί το πρώτο πράγμα που τους έχουν πει να κάνουν είναι format και εγώ αυτό δεν θα το ήθελα σε καμία περίπτωση ακόμα και αν μου υπόσχονταν ότι θα κάνουν ένα "σωστό" (κατ'αυτούς) backup. Και για να σε προλάβω, δούλευα και εγώ κάποτε σε κατάστημα πώλησης Η/Υ και γνωρίζω πολύ καλά τι κάνουν στα service.

Εκεί που καταλήγω λοιπόν είναι ότι ή θα το φτιάξω όπως λέει στο παραπάνω βίντεο ή απλά θα παραγγείλω μέσο του αντιπροσώπου της ACER το part που θα αντικατασταθεί, δηλαδή στην περίπτωσή μου, η κάρτα γραφικών.

Αν έχεις κάποια άλλη πρόταση πέραν του (επίσημου) service, δεκτή.

σ.σ: Είναι εκτός εγγύησης.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου