Προς το περιεχόμενο

Κάρτα ήχου για σύνδεση κιθάρας με λάπτοπ

Zero

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά. Ξέρω ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα στο noiz. Απλά εγώ θέλω να θέσω κάτι διευκρινιστικές ερωτήσεις που αφορούν τις κάρτες ήχου. Πληροφοριακά, έχω ένα λάπτοπ TOSHIBA SATELLITE A200 με επεξεργαστή Intel ® Core Duo CPU T2350 @1.86GHz1.87GHz και εγκατεστημένα τα Windows7. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω λοιπόν είναι αν παίζουν ρόλο τα win7 για την αγορά κάρτας. Ήξερα ότι παίζει ρόλο ο επεξεργαστής άλλα μετά μου είπαν και αυτό...

Never trust me...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο επεξεργαστής παίζει ρόλο;  ??? ???. Μην ακούς τι σου λένε (αρα μην ακούς τι σου λέω κι εγώ  ;D ).

Αυτό που σε νοιάζει είναι η κάρτα να έχει drivers για win7. Τίποτε άλλο.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Τα Windows 7 παίζουν ρόλο ακριβώς για τους drivers σε σχέση με την κάρτα ήχου. Από εκεί και πέρα ο επεξεργαστής σε προγράμματα ήχου όπως το guitar rig, που εγώ προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει, παίζει ρόλο. Για παράδειγμα αν βάλεις 2-3 effects στο rig έχεις κοντά στα 20% CPU load και αν ενεργοποιήσεις μιά κεφαλή και μιά καμπίνα με τα ίδια ακριβώς effects το load μπορεί να φτάσει στο 50% με σημαντικές απώλεις στον ήχο (scratches).

And isn't it ironic, don't you think?

Μάλλον δεν κατάλαβες. Η ερώτηση είναι (και διορθώστε με αν κάνω λάθος) αν παίζει ρόλο ο επεξεργαστής του pcιού/laptopιού στην αγορά κάρτας ήχου. Και η απάντηση σ' αυτή την ερώτηση είναι, όχι δεν παίζει. Αυτά που λες φίλε spunky ναι μεν σωστά, αλλά άσχετα  :) .

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Βασικά, η ερώτηση αφορούσε τα windows7 αλλά δεν πειράζει, με καλύψατε  ;D. Έχω κατεβάσει το ΤΗ2 σαν πρόγραμμα ενισχυτή στο λάπτοπ και ένας φίλος μου είπε να βρω κάρτες που να υποστηρίζουν asio drivers. Έψαχνα λοιπόν για τις LINE6 αλλά βρήκα πολλούς που είχαν πρόβλημα συμβατότητας με τα win7. Και έτσι όπως πάω βλέπω να καταλήγω σε καμιά maudio. Και βρήκα τη συγκεριμένη

http://www.thomann.de/gr/maudio_fast_track.htm

και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας...

Never trust me...

Εχω και γω τα ίδια δηλήματα με τα λαπτοπ.

Οποια καρτα μου γιαλίσει πχ. MOTU , M audio στα φόρουμ τη θάβουν δέν μπορώ να βγάλω άκρη, και που να πώ ότι θέλω να γράψω τύμπανα δηλαδή οκτώ κανάλια ταυτόχρονα.

Ζητάω πολλά?

Εξη χορδές και ειναι πολλές

Με λιγοτερο απο 200Ε? Πιστευω πως ναι μαλλον ζητας πολλα :P

Η φαστ τρακ ειναι μια χαρα για απλες ηχογραφησεις και για ξεκινημα! Αμα εισαι αρκετα εμπειρος με ηχοληψια (αντιθετα με εμενα) μπορει να βρεις καποια μικρολαθακια (απολυτως κατανοητο ομως για την τιμη της!) αλλιως αμα θες κιθαρα / φωνη και τιποτα αλλο ειναι μια χαρα!

My spirit sighs in peace - Opeth

Οκ σορρυ παρεξηγηση! Νομιζα πως επειδη ο zero ψαχνει καρτα κατω απο 200 αναφεροσουν και εσυ στο ιδιο ποσο! Οι motu, οι e-mu και οι tascam εχουν ακουσει πως ειναι απο τις καλυτερες παντως! Και σιγουρα αφου εχει την δυνατοτητα για περισσοτερα λεφτα σιγουρα θα βρεις κατι αξιολογο οπως αυτη http://www.thomann.de/gr/256918tascam_us1800.htm , αυτη http://tascam.com/product/us-800/ ή αυτη αμα θες firewire http://www.thomann.de/gr/motu_ultralite_mkiii_hybrid.htm. Βεβαια υπαρχουν αρκετες αξιολογες επιλογες το θεμα κυριως ειναι στα οικονομικα του καθενος

My spirit sighs in peace - Opeth

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου