Προς το περιεχόμενο

Ποτενσιόμετρα για Fender Jazz bass vintage '75

juan_de_viann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ τους φίλους μουσικούς!

Έχω ένα Jazz bass vintage 75 (http://www.dv247.com/assets/products/41165_l.jpg), εξαιρετικό όργανο, με υπέροχο ήχο. To μπάσο έχει 2 ποτενσιομετρα για Volume και ένα για Tone. Το ζήτημα που με απασχολεί, είναι ότι τα ποτενσιόμετρα του Volume, δουλεύουν μόνο για τα 2/10 της διαδρομής του Volume. Δηλαδή η ένταση του κάθε μαγνήτη πέφτει από το 10 στο 0 στα πρώτα 2/10 της διαδρομής, και ο μαγνήτης διατηρείται σε κατασταση mute για τα υπολοιπα 8/10 της διαδρομής. Έτσι δε μπορώ να εκμεταλλευτώ τα ηχοχρωματα που προκύπτουν απο τους διάφορους συνδυασμούς έντασης, αφου ουσιαστικά οι μαγνήτες ειναι on-off. Σκέφτηκα φυσικά να τα αλλάξω, με ότι καλύτερο θα εβρισκα στην αγορά, αλλά μου ειπαν ότι θα αλλάξει-χαλάσει ο ήχος του οργάνου. Γνωρίζει κανεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα? Εχετε ίσως να μου προτείνεται κάποιο ποτενσιόμετρο που δε θα χαλουσε τον  ωραίο ήχο του Fender?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν προκειται να χαλασει ο ηχος αν αλλαξεις τα ποτενσιομετρα με οποιαδηποτε ποιοτικα aftermarket (Alpha, CTS, κλπ). Απλα βεβαιωσου οτι θα χρησιμοποιησεις τις ιδιες τιμες, αλλιως θα αλλαξει ο ηχος.

Σκέφτηκα φυσικά να τα αλλάξω, με ότι καλύτερο θα εβρισκα στην αγορά, αλλά μου ειπαν ότι θα αλλάξει-χαλάσει ο ήχος του οργάνου.

μην ακους βλακειες

προφανως τα ποντεσιομετρα σου ειναι χαλασμενα ή της πλακας (δεν ξερω αν το μπασο του ειναι Αμερικανικο,αν δεν ειναι τοτε ναι ειναι της πλακας)

παρε 250αρια CTS ποντεσιομετρα (τα "Fender" τετοια ειναι) και θα εισαι μια χαρα,επισης μπορεις να βαλεις και 250αρια ALPHA pots.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

μην ακους βλακειες

προφανως τα ποντεσιομετρα σου ειναι χαλασμενα ή της πλακας (δεν ξερω αν το μπασο του ειναι Αμερικανικο,αν δεν ειναι τοτε ναι ειναι της πλακας)

παρε 250αρια CTS ποντεσιομετρα (τα "Fender" τετοια ειναι) και θα εισαι μια χαρα,επισης μπορεις να βαλεις και 250αρια ALPHA pots.

Το μπασο ειναι αμερικάνικο και έχει στο Thomann 2050E. Αναρωτιέμαι γιατι ήρθε με τετοια volumes. Θέλαν ίσως να ειναι τελειως vintage style το οργανο και το αντιγραψανε ακόμη και σε αυτο???

Προφανως εχει χαλασει το ποντεσιομετρο ή κατι συμβαινει με το wiring.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Όταν εχεις για παράδειγμα τέρμα ανοιχτό τον πίσω μαγνήτη, παίζοντας με τις διάφορες εντάσεις του μπροστά μαγνήτη μπορείς να πετύχεις διάφορα ηχοχρώμματα, ειδικά όταν είσαι στο live, και τα πραγματα δε σου πανε όπως τα φανταζόσουν στο σπίτι... Τώρα με αυτα τα pots, έχω μονο το ανοιχτό-κλειστό...

μην ακους βλακειες

Χίλια ευχαριστώ παρεπιπτόντως....

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου