Προς το περιεχόμενο

Τι είδος πυκνωτικού μικροφώνου για φωνή?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι να πάρω ένα πυκνωτικό μικρόφωνο για ηχογραφήσεις... Το budget δεν το έχω υπολογίσει ακόμα γιατί δεν ξέρω τι είδος πρέπει να πάρω... Τα περισσότερα rec sessions που έχω δει ήταν με μεγάλου διαφράγματος αλλά μου έχει τύχει παραγωγός που σέβομαι άπειρα να χρησιμοποιεί ΜΙΚΡΟΥ διαφράγματος (πουράκι)... Και μάλιστα σε κάφρικα metal φωνητικά... Επίσης δεν έχω ασχοληθεί ΠΟΤΕ με αυτά που έχει ο thomann στην κατηγορία ribbon... Αν και ένα (οπτικά) μου θυμίζει κάποιο που είχε χρησιμοποιηθεί για ενισχυτή κιθάρας... Για ρίχτε κάνα φως... :-\

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά η επιλογή σου θα εξαρτηθεί με βάση το τι θέλεις να ηχογραφήσεις....

Για το παράδειγμα που ανέφερες, προσωπικά φαντάζομαι ότι έχει γίνει εσκεμμένα μιας και τα πυκνωτικά μικρού διαφράγματος είναι γενικά πιο ευαίσθητα και άρα μπορούν να υπεροδηγηθούν και να παραμορφώσουν τον ήχο πιο εύκολα, κάτι που μάλλον για μουσικά είδη όπως το metal είναι θεμιτό!

Για τα ribbon εγώ προσωπικά δεν ξέρω πολλά πράγματα...Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο αλλά απ' ότι έχω διαβάσει χρησιμοποιούνται αρκετά σε ηχογραφήσεις ηλεκτρικής κιθάρας,μπάσσου,κλπ.(ο Superfunk αν δεν κάνω λάθος είχε γράψει σε ένα παλιό θέμα ότι χρησιμοποιεί κάποιο για ηχογράφηση ηλεκτρικής κιθάρας οπότε αν είναι ας προσθέσει την άποψή του), παρουσιάζουν βέβαια περιορισμένο συχνοτικό εύρος και σε σχέση με τα πυκνωτικά και τα δυναμικά χαλάνε πιο εύκολα!

Βασικά η επιλογή σου θα εξαρτηθεί με βάση το τι θέλεις να ηχογραφήσεις....

Γενικά αντρικές φωνές... Αυτά που παίζω εγώ είναι λίγο trip hop, λίγο alternative κλπ... Θα ήθελα όμως να μπορώ να ηχογραφώ και να σαμπλάρω πράγματα... Απλά τώρα ξεκινάμε της ηχογραφήσεις με τη μπάντα και λέμε να τις κάνουμε σπιτίσιες και να στείλουμε για μίξη και master μόνο έξω... Οπότε χρειάζομαι ένα μικρόφωνο κυρίως για αυτό και μετά να κάνει για τα υπόλοιπα... Αυτό είναι το Demo για να καταλάβεις τι είδος γράφουμε:

Decay Greed - Unknown End

LA ROJΑ ARMADA

Άρα θα σε ενδιέφερε κάτι all-around απ ότι καταλαβαίνω...

Προενίσχυση υπάρχει ή θα χρησιμοποιήσεις την προενίσχυση της κάρτας σου;

Αν θέλεις πάντως πες και μπάτζετ στο περίπου...

Άρα θα σε ενδιέφερε κάτι all-around απ ότι καταλαβαίνω...

Προενίσχυση υπάρχει ή θα χρησιμοποιήσεις την προενίσχυση της κάρτας σου;

Αν θέλεις πάντως πες και μπάτζετ στο περίπου...

Για pre θα χρησιμοποιήσω ΜΑΛΛΟΝ το MIC200 (tube pre) της Behringer... Εκτός κι αν καταφέρω να δανειστώ κάτι καλύτερο... Budget δεν έχω στάνταρ... Καλό θα ήταν να βγει στα 50-60 ευρώ αλλά κι 150 να πάει αν βρω κάτι που να αξίζει θα τα δώσω... Απλά σαν πρώτη φάση κοιτάω μήπως βρω κάτι γύρω στα 60...

Το ιδανικό θα ήταν μήπως έβρισκα κάποιο γύρω στα 60 μεταχειρισμένο...

LA ROJΑ ARMADA

Προσωπικά θα σου πρότεινα το Rode NT1 το οποίο για τα λεφτά του είναι αξιοπρεπέστατο(είναι κοντά στα 150 αν δεν κάνω λάθος) το οποίο θα σε βολέψει σε πολλά θέματα!Το είδα πρόσφατα και στις αγγελίες στα 90ευρώ αν θυμάμαι καλά!

Απο κει και πέρα αν δεν είσαι διατεθημένος να δώσεις τόσα ρίξε μια ματιά και στα t.bone που βγάζει ο thomann...Δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια!Μόλις βρω περισσότερες πληροφορίες θα επανέλθω...

Ναι εγώ προσωπικά αυτό θα σου πρότεινα μιας και όπως είπες το θέλεις αρχικά για φωνές και κατ' επέκταση ψήνεσαι να το χρησιμοποιήσεις και σε άλλες εφαρμογές!

Ορίστε και το t.bone το οποίο χρησιμοποιεί αρκετός κόσμος στο forum και έχει να λεει τα καλύτερα όσον αφορά απόδοση/τιμή.

http://www.thomann.de/gr/the_tbone_sc400_grossmembranmikro.htm

Αυτά πάνω κάτω απο μένα...Περίμενε πάντως μπας και σου προτείνει και κανένας άλλος τίποτα επιπλέον!

Γενικά πάντως σε αυτές τις τιμές μην περιμένεις τρελές διαφορές μεταξύ των μικροφώνων γιατί πάνω κάτω είναι σχεδόν ίδια...Επίσης μεγάλο ρόλο θα παίξει και η προενίσχυση που θα χρησιμοποιήσεις!

Ελπίζω να βοήθησα!

Μία τελευταία ερώτηση...

Το T-bone λέει 30Hz-20KHz...

Το αντίστοιχο Fame (MusicStore) λέει 20 Hz-20KHz http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/Pro-Audio/Condenser-large-diaphragm-microphones/Fame--/art-REC0004714-000

Τι ευαισθησίες θα πρέπει να κοιτάω?

LA ROJΑ ARMADA

• Moderator

Μία τελευταία ερώτηση...

Το T-bone λέει 30Hz-20KHz...

Το αντίστοιχο Fame (MusicStore) λέει 20 Hz-20KHz http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/Pro-Audio/Condenser-large-diaphragm-microphones/Fame--/art-REC0004714-000

Τι ευαισθησίες θα πρέπει να κοιτάω?

Αφού το θες για φωνή, η απόκριση συχνότητας στα μεγέθη 20HZ και 30 HZ , δε σε αφορά. Με άλλα λόγια και το T-Bone σου κάνει μια χαρά.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου