Προς το περιεχόμενο

Hardware vs. software με ολίγη από Vangelis

Waterfall-K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συγγνώμη αλλά εγώ διαβάζω τι λες και με αυτά τα πράγματα δεν παίζουνε.

Με τι δεν παιζουνε ακριβως? Αν αυριο γραψω "Ο Παπαθανασιου, εγω και 2-3 αλλοι συναδελφοι ριχνουμε πολλα χρηματα για να φτιαξουμε ενα διαστημοπλοιο" θα το πιστεψεις?

Αν διαβαζες απ'την αρχη ολο το ποστ και ιδιαιτερα τις απαντησεις μου θα καταλαβαινες οτι κανω πλακα, μονο και μονο απο το υφος της απαντησης.

Αλλα δεν το διαβασες απ'οτι φαινεται, γιατι αν το διαβαζες εκτος των αλλων θα εβλεπες και την αμεσως επομενη απαντηση μου προς τον Marathon που γραφω "Μπορει να περιμενεις πολυ, γιατι δεν εχω custom μηχανηματα......."

Ελεος..... ;D

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Guru

Με τι δεν παιζουνε ακριβως? Αν αυριο γραψω "Ο Παπαθανασιου, εγω και 2-3 αλλοι συναδελφοι ριχνουμε πολλα χρηματα για να φτιαξουμε ενα διαστημοπλοιο" θα το πιστεψεις?

Όχι δεν θα το πίστευα διότι: α) το συγκεκριμένο φόρουμ είναι μουσικό φόρουμ και δεν έχει ως αντικείμενο διαστημόπλοια και β) η κατασκευή διαστημόπλοιου είναι λιγάκι προχωρημένο σαν αναφορά οπουδήποτε για οποιονδήποτε.

Αν διαβαζες απ'την αρχη ολο το ποστ και ιδιαιτερα τις απαντησεις μου θα καταλαβαινες οτι κανω πλακα, μονο και μονο απο το υφος της απαντησης.

Απλά, είχα πάρει στα σοβαρά αυτά που λες στο συγκεκριμένο θρεντ, βασιζόμενος σε αυτά που ανέβασες (τις φωτογραφίες και τα σχόλια) από ένα άλλο θρεντ που είχε σχέση με τον εξοπλισμό του Κου Παπαθανασίου. Παρασύρθηκα.

Αλλα δεν το διαβασες απ'οτι φαινεται, γιατι αν το διαβαζες εκτος των αλλων θα εβλεπες και την αμεσως επομενη απαντηση μου προς τον Marathon που γραφω "Μπορει να περιμενεις πολυ, γιατι δεν εχω custom μηχανηματα......."

Ομολογώ πως το συγκεκριμένο δεν το διάβασα.

Ελεος..... ;D

Παρακαλώ !!!

Απλά, είχα πάρει στα σοβαρά αυτά που λες στο συγκεκριμένο θρεντ...

Και καλα εκανες. Παντα μιλαω σοβαρα. Οταν κανω πλακα ειναι παραπανω απο φανερο, το ιδιο και οταν μιλαω σοβαρα.

...βασιζόμενος σε αυτά που ανέβασες (τις φωτογραφίες και τα σχόλια) από ένα άλλο θρεντ που είχε σχέση με τον εξοπλισμό του Κου Παπαθανασίου.

Αυτο το αλλο θρεντ ηταν δικο μου, just for the record.

Ας ηρεμησουμε τωρα, και σου υποσχομαι οτι το πρωτο custom setup που θα φτιαξω θα το δειξω πρωτα σε σενα. ;D

Specs talks, M🐮🐮gs walks

• Guru

...σου υποσχομαι οτι το πρωτο custom setup που θα φτιαξω θα το δειξω πρωτα σε σενα. ;D

Σ'ευχαριστώ.

Καλα ρε συ waterfall-k δεν παιζεσαι με τιποτα !!!Κυριοι δεν το ξερετε ισως αλλα ο Συγκεκριμενος

(waterfall-k ) ειναι ενας απο τους πιο ''τρελλους '' φαν του Βαγγελη Παπαθανασιου και μια κινητη ''hardware'' εγκυκλοπαιδεια οσον αφορα αυτο το ειδος μουσικης.!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΛΑ καλα..και καλη Χρονια .

Με την ευκαιρια σημερα το πρωι ημουν σε ενα στουντιο οπου εκανα service σε ενα rhodes και συμπτωματικα ο ιδιοκτητης (επισης αρρωστος με τον vangelis) καθισε και μου εδειξε πολλες φωτο απο το nemo στουντιο του Βαγγελη στο Λονδινο και σε αλλα μετεπειτα και κοινως μου εφυγε ο ''τακος '' Οτι εχετε φαντασθει απο πληκτροφορα οργανα τα ειχε εκει + κρουστα αρχηστρας +ντραμς !!!!!!!!Και απο οτι μαθαινω απο το ιδιο ''αρρωστο ατομο'' τα εχει ολα (μα ολα !!) φυλαγμενα σε 2 μεγαλες αποθηκες .Οταν λεμε vintage +analog  αυτο εννοουμε .

Παρεπιπτοντως και ο ιδιοκτητης του στουντιο ειναι κτυπημενος με τα αναλογικα και εχει μια αρκετα μεγαλη συλλογη απο σπανια πληκτρα .

Καλη χρονια και σε σενα Περικλη, με υγεια! ;D

Ο Παπαθανασιου ειναι cult και μεγαλη αγαπη. :)

Τεραστιο respect σ'αυτον και στη μουσικη του.

Οσο για το Nemo Studio, απο τα ελαχιστα προσωπικα studios τετοιας μορφης τα χρονια εκεινα, υπαρχει ενα πολυ καλο site με παρα πολλες φωτος και λεπτομερειες.

Οσοι "πιστοι" ριξτε ενα προσεκτικο ματι στο link: ;)

www.nemostudios.co.uk/

martch1977_n.jpg

Specs talks, M🐮🐮gs walks

• Guru

Καταρχήν...

Αν μιλάμε για αναλογικό vs ψηφιακό τότε δεν υπάρχει θέμα ή σύγκριση.

Αλλά έχω την εντύπωση ότι μιλάμε για κάπως πιο γενικά 'hardware' vs 'software'... και τότε το πράγμα μπλέκεται και νιώθω λίγο παράξενα...

Γιατί όσα workstation ξέρω (Kronos, OASYS, κλπ...), έχουν μέσα έναν Η/Υ... Και δουλεύουν (και) με midi... Και άρα πάλι ψηφιακά μιλάμε... Οπότε εκτός αν οι κονβέρτορες στα workstations είναι ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερα από αυτά μέσα σε έναν PC/MAC (που δεν το πιστεύω αφού ακούω ο άνθρωπος και έχω Lynx και έχω ακούσει Apogee κλπ...), τότε... που η διαφορά;

Δε λέω ο καθένας με ότι βολεύεται και φυσικά το αναλογικό είναι άλλο πράγμα... Αλλά κάπου έχει μπερδευτεί το πράγμα (ή εγώ έχω μπερδευτεί τέλος πάντων).

• Guru

Αν μιλάμε για αναλογικό vs ψηφιακό τότε δεν υπάρχει θέμα ή σύγκριση.

Ακριβώς.

Αλλά έχω την εντύπωση ότι μιλάμε για κάπως πιο γενικά 'hardware' vs 'software'... και τότε το πράγμα μπλέκεται

Ακριβώς.

Γιατί όσα workstation ξέρω (Kronos, OASYS, κλπ...), έχουν μέσα έναν Η/Υ... Και δουλεύουν (και) με midi... Και άρα πάλι ψηφιακά μιλάμε... Οπότε εκτός αν οι κονβέρτορες στα workstations είναι ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερα από αυτά μέσα σε έναν PC/MAC (που δεν το πιστεύω αφού ακούω ο άνθρωπος και έχω Lynx και έχω ακούσει Apogee κλπ...), τότε... που η διαφορά;

Σε αρκετά από αυτά ναί, είναι καλύτεροι οι κονβέρτορες αν τους συγκρίνουμε με κονβέρτορες από απλές κάρτες Η/Υ γενικής χρήσης (όχι κατηγορίας Apogee). Βέβαια πάρα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η 'καρδιά' το sound engine των μηχανημάτων αυτών καθώς επίσης και η ηλεκτρονική σχεδίασή τους. Αυτά σχετικά με τον ήχο.

Όμως μην ξεχνάμε ότι τα hardware είναι dedicated γι'αυτό που κάνουν - όπως το κάνουν.-

Δεν έχουν εξάρτηση από 'παιδικές ασθένειες' του τύπου driver, dll, kernel και τα τοιαύτα.

Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες επεξεργαστικής ισχύος αυτών των μηχανημάτων, γλώσσες & δομή προγραμματισμού τους.

Δε λέω ο καθένας με ότι βολεύεται και φυσικά το αναλογικό είναι άλλο πράγμα... Αλλά κάπου έχει μπερδευτεί το πράγμα (ή εγώ έχω μπερδευτεί τέλος πάντων).

Ακριβώς, κάπου έχει μπερδευτεί το πράγμα.

Το τελευταίο που γράφω πάνω στο θέμα (επειδή είδα αρκετές αναφορές).

Μπορείς να φτιάξεις οποιοδήποτε πρόγραμμα ,να το βάλεις σε αεροπλάνο και να μπεις και εσύ μέσα.Το γιατί οι εφαρμογές που αγοράζουμε εμείς βγάζουν bugs είναι άλλο θέμα.(απλό βέβαια)

Guybrush Threepwood...mighty pirate!

Όμως μην ξεχνάμε ότι τα hardware είναι dedicated γι'αυτό που κάνουν - όπως το κάνουν.-

Δεν έχουν εξάρτηση από 'παιδικές ασθένειες' του τύπου driver, dll, kernel και τα τοιαύτα.

Ακριβως. 8)

Μαλιασε η γλωσσα μου να τα γραφω.... ::)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου