Προς το περιεχόμενο

Hardware vs. software με ολίγη από Vangelis

Waterfall-K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

@manosx

Από τα λεγόμενά σου ή μάλλον από το είδος που παίζεις, πιθανότατα δεν χρησιμοποιείς workstation σε live ή μάλλον δεν το αξιοποιείς όπως πρέπει. Μπορεί επίσης να μην χρειάστηκες ποτέ τις δυνατότητες του live control, απολύτως σεβαστό.

Το σημείο στο οποίο δίνω έμφαση και είναι πολύ σημαντικό γιά πάρα μα πάρα πολλούς πληκτράδες είναι το live control, οι δυνατότητες αλλά και η αμεσότητα που σου παρέχει ένα workstation σε κατάσταση live.

@Nikolas

No problem για το V-Piano  ;D, άλλωστε αυτά είναι γούστα.

Αυτό που κάνεις δεν σε αναγκάζει να έχεις την ανάγκη αυτού που λέω, δηλαδή του live control.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Guru

Μανόλη, δηλαδή στο Live θα κάτσεις και θα φτιάξεις ενορχήστρωση; Οχι.

Ενορχήστρωση δεν θα φτιάξω στο live, την ώρα του live. Για όνομα του Θεού  :)

Το workstation θα μου παίξει την ενορχήστρωση στο live (π.χ. εάν έχω κάποιο backing) και παράλληλα μου παρέχει την δυνατότητα να κάνω complex λειτουργίες σε πραγματικό χρόνο σωστά και υπεύθυνα.

• Guru

Ακριβώς για αυτό είπα ότι κάτι τέτοιο δεν είναι για εμάς.Εγώ ποτέ δεν μίλησα για έλεγχο μέσω του υπολογιστή με "ποντίκι".(αλλα σαν μέσο παραγωγής,επεξεργασίας ήχου κλπ κλπ)

Δεν γνωρίζω τι παίζεις, που παίζεις και ποιές οι απαιτήσεις σου. Δεν γνωρίζω καν ποιός είσαι. Οπότε συγγνώμη αν κατάλαβα από εσένα κάτι λάθος, όπως βλέπεις γράφω - απαντάω τόσες ώρες σε πολλούς ταυτόχρονα, δεν είμαι workstation  ;D

Ο Παπαθανασίου όμως μπορεί να δώσει τα λεφτά (και το έκανε) για το hardware.

Το μέγιστο είναι hardware synths, κανονικά hardware synths. Μεγάλο μέρος του control του είναι custom και όχι μόνο.

Γνωρίζω πάρα πολλούς που έχουν τέτοιου είδους μηχανήματα ειδικά για live. Δεν θα μπορούσαν να παράγουν στο live αυτό που παράγουν χωρίς αυτά τα μηχανήματα.

Ότι είπα περί δυνατοτήτων και αξιοπιστίας λογισμικού το είπα σε θεωρητικό επίπεδο.(γιατί και οι εφαρμογές είναι περιορισμένες..και bugs υπάρχουν...όπως όμως γίνεται και στα workstations)

Σαφώς. Απλά μην ξεχνάς αυτό που είπα κάπου πιό πάνω. Ότι στον Η/Υ εμπλέκονται πολλοί κατασκευαστές.

Κοίτα, όσο άσκοπο μπορεί να είναι να μπλέξει κάποιος με PC την ώρα του Live, άλλο τόσο και περισσότερο άσκοπο είναι να μπλέξει κάποιος με workstation την ώρα του studio. Και μιλάω για την παραγωγή, και όχι για τυχόν τζαμάρισμα ή απλά παίξιμο.

• Guru

Κοίτα, όσο άσκοπο μπορεί να είναι να μπλέξει κάποιος με PC την ώρα του Live, άλλο τόσο και περισσότερο άσκοπο είναι να μπλέξει κάποιος με workstation την ώρα του studio. Και μιλάω για την παραγωγή, και όχι για τυχόν τζαμάρισμα ή απλά παίξιμο.

Κοίτα να δεις. Σαν άποψη αυτό που λες δεν είναι λάθος. Όπως είπα κάπου πιό πάνω, εξαρτάται από το πόσο καλά γνωρίζεις το workstation και τις δυνατότητές του.

Σημείωση, αν δεν είχες ποτέ την ανάγκη των λειτουργιών ενός hardware τέτοιου τύπου δεν σημαίνει κάτι. Ζεις και χωρίς αυτό.

Μην ξεχνάς κάτι σημαντικό, ότι το workstation εκτός των άλλων είναι και synth. Οπότε, σε studio δεν είναι ανάγκη να το χρησιμοποιήσεις για κάποιες από τις δυνατότητές του που προανέφερα, αλλά καθαρά και μόνο για ήχους.

Τόση ώρα λέμε απόψεις και άλλα διάφορα.

Άμα σου πω ότι σε ορισμένα live χρησιμοποιώ και PC (συγκεκριμένα netbook) θα με πιστέψεις;

Υπάρχει όμως μιά διαφορά. Τα προγράμματα είναι custom και για συγκεκριμένα πράγματα έτσι όπως εγώ τα θέλω. Πιό παλιά είχα hardware αλλά μου ήταν λιγάκι ασύμφορο.

Κανενα μπλεξιμο Μανο, αν ξερεις το workstation σου, σου ειναι πιο ευκολο να γραψεις κατι γρηγορα σε αυτο παρα να ανοιξεις PC, να φορτωσεις "τον πατερα σου και την μανα σου" (που λεει και η διαφημιση ;D) κλπ.

Ειπαμε, dedicated μηχανηματα ειναι, αυτη ειναι η δουλεια τους.

Τι να το κανεις το PC αν δεν εχεις διπλα σου 5-6 hardware synths? :P

Δεστο κι απ'την αλλη πλευρα, την πλευρα της καθαρα οπτικης απολαυσης.

Ιδια απολαυση ειναι να βλεπεις αυτο

1088b5727abc523b16717d292107dec8.png

με το να βλεπεις αυτο? ;D ;D

7ce3f7b0798c502aa878b7ede6396c1a.png

(Vangelis studio in Athens - 1988) :-*

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Ιδια απολαυση ειναι να βλεπεις αυτο

1088b5727abc523b16717d292107dec8.png

με το να βλεπεις αυτο? ;D ;D

(Vangelis studio in Athens - 1988) :-*

Κοίτα, οπτικά-αισθητικά δεν ξέρω. Όταν όμως έρθει η ώρα για σοβαρό MIDI editing, ή ακόμα περισσότερο για audio editing, τότε τα καημένα τα workstation κλαίνε γοερά, καθώς περνάει από πάνω τους σα royal tiger η 27άρα led με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο  ;D  ;D  ;D

Και κάτσε εσύ να βγάζεις τα μάτια σου στις... 5 ίντσες  ;D  ;D  ;D

• Moderator

Ώρα για το γνωστό video :P:

Με αυτό:

έβγαλε τόσα $$$$$$$$$$ για να αγοράσει αυτά:

(Vangelis studio in Athens - 1988)

και άλλα τόσα! ;D

Και εμένα μου αρέσουν τα hardware ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ....άλλη αίσθηση όντως(και οπτική!!!)! Αλλά στην πράξη....(;). Έδωσα το dx7 μου γιατί δεν χωρούσα!! Το fm7 που δουλέυω τώρα...είναι ημίμετρα, αλλά κουτσά / στραβά την κάνει τη δουλειά.

Και κάτσε εσύ να βγάζεις τα μάτια σου στις... 5 ίντσες  ;D  ;D  ;D

Οταν ερθει αυτη η ωρα Μανο, θα "βγαλω τα ματια μου" εδω:

506e59dd5f182f45ea9d2d1476371413.png

Ειπαμε, δεν λεμε οχι στα PCs, αλλα με ρεγουλα... ;D

Έδωσα το dx7 μου γιατί δεν χωρούσα!! Το fm7 που δουλέυω τώρα...είναι ημίμετρα, αλλά κουτσά / στραβά την κάνει τη δουλειά.

Εγω εχω δωσει δυο DX7 στο παρελθον, και δεν εχω το FM7. Αν θελησω ξανα FM θα κοιταξω να βρω κανα DX ή SY. Αν και ακομα εχω ενα DX21 ;D ;D αλλα θελει service.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου