Προς το περιεχόμενο

καμπινα για ρακ!!!2χ12 η 1χ12?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

λοιπον,1)εχω ακουσει οτι thile 1x12 me evm δεν ταιριαζει me marshall gear.αληθευει?

2)επειδη εχω τελικο el34 λαμπες και jmp1 για προενισχυση που ειναι midrange μηχανηματα ,μηπως το v30 που ειναι επισης 'πριμομεσσαιο' δεν θα ταιριαζει και να προτιμησω g75t?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

To EV12L δεν είναι ένα "κλασικό" μεγάφωνο για Marshall. Δεν ενδείκνυται αν θέλεις ήχο '60s-70s Rock δηλαδή, γιατί τα τότε τα Celestion έχουν τελείως διαφορετικό ηχόχρωμα και compression. Το EV είναι τελείως ακομπρεσσάριστο και καθαρό. Το χρησιμοποεί μια πλειάδα κιθαριστών σε όλα σχεδόν τα είδη. Με Marshall όμως συγκεκριμένα το χρησιμοποιούν κυρίως στο συγχρονο Metal (π.χ Zakk Wylde) που τους ενδιαφέρει να μην "κλατάρει" το μεγάφωνο από τα γκάζια και τα μπάσα.

Το V30 έγινε γνωστό στις 4x12 καμπίνες της Marshall (EL34) και της Boogie (6L6) τη δεκαετία του '90. Όλα σχεδόν τα '90s γράφτηκαν με αυτό. Η σκέψη σου ότι πριμομεσαίο+πριμομεσαίο δεν είναι καλός συνδυασμός είναι σωστή σαν αρχή αλλά μην ξεκινάς να το ψάχνεις με τελικές κ.λ.π. γιατί μπερδεύεσαι. Οι παράμετροι του EQ ενός ενισχυτή είναι πολύ πιο πολύπλοκες και σύνθετες από τις λάμπες που φοράει στο τελικό στάδιο. Εγώ θα σου πώ μόνο πως για το V30 χρειάζεσαι μια καμπίνα με αρκετά μπάσα και punch.

Για το G12 75 ισχύει ότι ήδη έχω πεί. Υπόψιν ότι κι εγώ για Marshall μιλάω σε όλα αυτά τα thread...

ξερω οτι σας εχω μπερδεψει....

δεν θελω κλασσικο ηχο marshall θελω πιο μοντερνο ηχο ,τωρα το πως αντι gia mesa 20 20 teliko πηρα marshall ειναι αλλη ιστορια.θελω high gain creamy ,warm ,round lead ,kai ρυθμικα me punch και σκασιμο.και καθαρα οσα μπορουν να γινουν καλυτερα.(γενικα θελω λιγο απο ολα ,αν και αυτο δεν γινεται με μια κιθαρα και ενα ενισχυτη :P :P :P)

τι θα με περηοριζει λιγοτερο με αλλα λογια?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου