seldooN Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 αρα προφανως δεν εχεις διαβασει το manual Μωρε το διαβασα κ το manual (2 αναγνωσεις μη φανταστεις) αλλα οντας λιγο καπως "οξυθυμος" δεν ειχα αρκετη υπομονη να τα κανω ΟΛΑ βημα βημα οποτε αρχισα να πειραματιζομαι λιγο στην τυχη.... :$ Οποτε καλυτερα να αρχισω με πεταλακια κ πιο συγκροτημενα μυαλα, ή να προσπαθησω να ψαξω την πεταλιερα μου με πιο συγκροτημενα μυαλα....? :P Punk Rock means Freedom! ~Kurt Cobain~ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 Συγγνωμη που θα στο πω στα γαλλικα αλλα...ορχεις διαβασες.... ;D...το διαβασα για πρωτη φορα στη ζωη μου πριν απο 40 δευτερολεπτα και ηδη ξερω πως γινονται αυτα που εσυ δεν μπορεις να βρεις.... ;D (φυσικα σου ζηταω συγγνωμη αν δεν γνωριζεις καλα αγγλικα και απλα δεν καταλαβαινεις τι γραφει το manual) Οποτε καλυτερα να αρχισω με πεταλακια κ πιο συγκροτημενα μυαλα, ή να προσπαθησω να ψαξω την πεταλιερα μου με πιο συγκροτημενα μυαλα....? δεν ειμαι ο...ψυχιατρος σου ωστε να σε ξερω προσωπικα....αλλα γενικα τα συγκροτημενα...μυαλα ΒΟΗΘΑΝΕ στη ζωη... ;) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
seldooN Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 (φυσικα σου ζηταω συγγνωμη αν δεν γνωριζεις καλα αγγλικα και απλα δεν καταλαβαινεις τι γραφει το manual) Οχι,ενταξει τα αγγλικα μου ειναι πολυ καλα οποτε ανετα μπορεις να βριζεις δεν υπαρχει θεμα... :P .αλλα γενικα τα συγκροτημενα...μυαλα ΒΟΗΘΑΝΕ στη ζωη... Καποια στιγμη γενικα στη ζωη μου ελπιζω να το καταλαβω αυτο.... (ευχομαι πριν τις πανελληνιες... :P ) Λοιπον,ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις (και ιδιαιτερα τον Superfunk)..... Μου φαινεται πως θα κατσω απ την αρχη να ψαχνω την πεταλιερα σαν να την εχω μολις παρει... Ισως σε λιγο καιρο παρω κ εναν καλο ενισχυτη κ μακαρι να μην εχω θεμα... Punk Rock means Freedom! ~Kurt Cobain~ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 Οποτε καλυτερα να αρχισω με πεταλακια κ πιο συγκροτημενα μυαλα, ή να προσπαθησω να ψαξω την πεταλιερα μου με πιο συγκροτημενα μυαλα....? :P Περίπου την ίδια επιτυχία θα έχεις και στις δύο περιπτώσεις, απλά στην δεύτερη θα έχεις γλιτώσει μερικές εκατοντάδες ευρώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 κ μακαρι να μην εχω θεμα δεν θα εχεις κανενα θεμα γιατι αν και μικρος στην ηλικια εχεις την απιστευτη (ειδικα για Ελληνα) ωριμοτητα (και εισαι αξιος συγχαρητηρίων για αυτο) να παραδεχεσαι οτι δεν κανεις κατι σωστα και να θες να βελτιωθεις,αρα ΜΙΑ ΧΑΡΑ θα εισαι και απο ηχο και απο.... ζωη στο μελλον (αρκει να μη το βαλεις κατω και γινεις σαν το 90% των συμπατριωτων σου ;)) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Profound Sleep Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 Λοιπόν Με 10άρι (μάλλον τραντζιστοράτο) Marshall δεν πας πουθενά (ήταν ο πρώτος μου ενισχυτής). Για ρυθμική rock (κλπ, κλπ) θέλεις ποοοοοολλά 12ιντζα και ένταση μέχρι να το νοιώσεις στο στομάχι. Κατά την γνώμη μου στο σπίτι, κάτσε πάνω στο Marshall και σύνδεσε το vox στην κάρτα ήχου σου ή άκου από ακουστικά Στο στούντιο σύνδεσέ τα ως εξής guitar -> tonelab -> fx return για πιο αχρωμάτιστα αποτελέσματα. Αν πάλι μπουκώνει τότε το σήμα που βγαίνει από τη Vox είναι πολύ ψηλά, χαμήλωσε το. Για χρόνια είχα το POD και σε κάθε διαφορετικό στούντιο που έπαιζα τη μια το αγαπούσα και την άλλη ήθελα να το σπάσω πριν σπάσει αυτό εμένα. Μόνο αν έχεις τον ενισχυτή σου στο στούντιο, μπορείς να το σετάρεις σωστά (και γενικά να βρεις τον ήχο σου). Όλα ακούγονται διαφορετικά στο σπίτι και διαφορετικά στο στούντιο με φουλ μπάντα. Τέλος θυμήσου ότι ακόμη και για Punk πρέπει να έχεις καθαρό παίξιμο και μέτρια παραμόρφωση (όχι όλα στο 10). Μόνο όταν δέσει το γλυκό με το μπάσο και την άλλη κιθάρα εάν υπάρχει, θα ακούσεις τον όγκο και τη βρώμα που θέλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
John Goumis Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 Έχε υπόψην φίλε seldoon ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πεταλιέρα σου σαν ''εφεδιέρα'' δηλαδή καθαρά για εφέ όπως chorus, delay, tremolo, pitch shifter, flanger, octaver, harmonizer κ.τ.λ. και για cry baby και distortion/overdrive-booster να χρησιμοποιήσεις κανονικά πετάλια (ή το overdrive channel του ενισχυτή αν έχει). Αρκεί φυσικά ο ενισχυτής σου να έχει fx loop. Με αυτόν τον τρόπο, ειδικά αν παίζεις συχνά live, έχεις μεν ένα-δυο πετάλια να κουβαλήσεις, αλλά για εφέ, εκεί που θα χρειαζόσουν άλλα επιπλέον 4-5 πετάλια για εφέ+κουρδιστήρι άρα έξτρα μπαταρίες, καλώδια και τροφοδοτικά, έχεις την πεταλιέρα σου και καθάρισες. Την δικιά σου πεταλιέρα δεν την έχω δοκιμάσει, αλλά πιστεύω πως θα είναι αξιοπρεπέστατη στον τομέα των εφέ, πέρα από τα ''καταραμένα'' amp και cab simulations που τόσο πολύ ταλαιπωρούν τους κιθαρίστες... ;D Αυτά τα παραπάνω όμως προς το παρόν λίγο σε αφορούν. Απλά στα λέω για να έχεις μια ιδέα των δυνατοτήτων που σου δίνει το μηχάνημα, δεν υπάρχουν διλήμματα ''το ένα ή το άλλο''. Αυτό που 100% χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή είναι ένας καλός, αξιοπρεπής ενισχυτής, και σήμερα υπάρχουν αξιοπρεπέστατοι λαμπάτοι σε χαμηλές κατηγορίες τιμής. ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 πέρα από τα ''καταραμένα'' amp και cab simulations που τόσο πολύ ταλαιπωρούν τους κιθαρίστες τα οποια φυσικα κανεναν κιθαριστα που παιζει με ΕΝΙΣΧΥΤΗ και πεταλιερα δεν αφορουν/απασχολουν μια και τα απενεργοποιει. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
John Goumis Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 τα οποια φυσικα κανεναν κιθαριστα που παιζει με ΕΝΙΣΧΥΤΗ και πεταλιερα δεν αφορουν/απασχολουν μια και τα απενεργοποιει. Ναι, απλά μπορεί κάποιος να θέλει να παίζει και με το κανάλι-κανάλια του ενισχυτή του αλλά να έχει και την επιλογή της προενίσχυσης απο τη πεταλιέρα, όπως γίνεται με την 4 cable method. Σε αυτή την περίπτωση όμως ο κιθαρίστας πρέπει να ''ταλαιπωρηθεί'', υπό την έννοια, όταν έχει σαν επιλογή την προενίσχυση της πεταλιέρας, να έχει κάνει τις σωστές ρυθμίσεις στην πεταλιέρα, τις σωστές ρυθμίσεις στο amp της πεταλιέρας και να έχει επιλέξει την κατάλληλη ''καμπίνα'' και ''μικρόφωνο'' της πεταλιέρας ώστε να βγαίνει ''πειστικός'' ήχος (άσε που πρέπει να ρυθμίσει σωστά τις εντάσεις της πεταλιέρας, του patch, το level των send και return της λούπας, ουφφφ...για να βγεί καλό αποτέλεσμα). Βέβαια τα παραπάνω δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν στις tonelab, που αν θυμάμαι καλά δεν μπορείς να εφαρμόσεις την παραπάνω μέθοδο, οπότε ο κάτοχος tonelab λογικό είναι αν θέλει να παίζει με τον ενισχυτή του μόνο, αναγκαστικά να απενεργοποιεί τα amp και cab simulators. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
funky_bassman Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2012 Να πω κι εγώ μία γνώμη! Αρχικά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να πάρεις καλό ενισχυτή αν θες να παίξεις την πεταλιέρα σαν πολλά πεταλάκια... ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ είναι να μάθεις να χρησιμοποιείς και το cab sim και to amp sim ώστε να παίζεις στο RETURN του ενισχυτή! Πρώτο πράγμα λοιπόν που μπορείς να κάνεις είναι την επόμενη φορά που θα κάνεις πρόβα να παίξεις στο return και βλέπεις πως θα είναι ο ήχος σου! Αν ξαφνικά βελτιωθεί και δεν μπουκώνει ή δεν κάνει θορύβους κλπ τότε πολύ απλά απενεργοποίησε τα sim και παίξε καρφί... Θα δεις ΤΡΕΛΗ διαφορά! Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που πέρασα από 3 διαφορετικές πεταλιέρες και πάνω από 50 πετάλια... Και με τα 2 αν θες βγάζεις ωραία πράγματα... LA ROJΑ ARMADA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση