Προς το περιεχόμενο

Στη γύρα για ενισχυτή (yet another amp thread)

grinder

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας πούμε ο Alchemist που αναφέρθηκε (ανάλογα τα ΓΟΥΣΤΑ βέβαια) έχει ένα dirty κανάλι με περισσότερο gain από τους περισσότερους Marshall και Boogie του παρελθόντος, ίδιου χαρακτήρα.

Tο οποιο αν και καθολου ασχημο (οχι μεταλαδικο ομως, νομιζω καταλαβαινω τι χαλασε τον grinder) ωχρεια μπροστα στο δυνατο σημειο του ενισχυτη, που ειναι οι crunch ηχοι (εκπληκτικος για τα λεφτα του).

[/off]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Tο οποιο αν και καθολου ασχημο (οχι μεταλαδικο ομως, νομιζω καταλαβαινω τι χαλασε τον grinder) ωχρεια μπροστα στο δυνατο σημειο του ενισχυτη, που ειναι οι crunch ηχοι (εκπληκτικος για τα λεφτα του).

[/off]

Βασικά ο Alchemist απευθύνεται σε ένα τέτοιο κοινό, που δουλεύει από clean μέχρι τύπου AC/DC (ας πούμε) βρώμικα. Για πιο πολύ gain, πεταλάκι. Παρεμπιπτόντως, στο γνωστό αγγλικό μαγαζί, πριν λίγο καιρό τον είχαν σε απίστευτα χαμηλή τιμή.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Παράξενα πράγματα στον κόσμο γενικά.

Εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου μεταλλάς, ούτε σκοπεύω σε μέταλ ήχο.

Επομένως δεν έχω ακριβώς στο μυαλό μου τι ακριβώς ψάχνουν σε έναν ενισχυτή όσοι παίζουν μέταλ και συναφή.

Εγώ θέλω να βγάζει ένα ζεστό και ογκώδες overdrive που να μην ξυρίζει και να μην scoopάρει αλόγιστα.

Ε, ο blackstar ht-20 μου άρεσε ΜΙΑ ΧΑΡΑ μπορώ να πω.

Πολύ αξιόλογο μηχάνημα και σκοπεύω να τον αγοράσω (την κεφαλή, όχι το combo).

To driven κανάλι του ήταν πολύ καλό και αρκετά στιβαρό και το καθαρό επίσης αρκετά καλό.

Οι απόψεις διίστανται.

Τέλος να πω πως οι δοκιμές έγιναν με την PRS Torero, ενώ το στυλ που μου αρέσει είναι speed thrash (Metallica, Megadeth, Annihilator, κτλ) και άλλες κλασσικούρες των 80s (Ozzy, Accept, Scorpions, κτλ), κάνα power στυλ Blind Guardian, από τα πιο καινούργια Bullet For My Valentine, κτλ.

Ρε παιδιά αφου το παλικάρι λέει καθαρά τι είδος μουσικής θέλει να παίξει και εξηγεί πως οι ενισχυτές που δοκίμασε δεν τον κάλυψαν , τι νόημα έχει να υπερασπίζεται ο καθένας τα συγκεκριμένα μοντέλα ενισχυτών που απέριψε μετα από δοκιμή ο ΟΡ. ?

Πάνω στην ερώτηση σου grinder εγώ θα απέριπτα τη λύση 3 (καλό θα ήταν αν τον βρεις να τον δοκιμάσεις αλλα και να μην τον βρεις πουθενα δε χάλασε και ο κόσμος)  γιατί όπως και να το κάνουμε ο Valveking είναι κατα γενική ομολογία μια "αποτυχημένη προσπάθεια" της peavey για φθηνό λαμπατο μέταλ ενισχυτή και τον είχε λανσαρει σαν λύση στην φθηνή κατηγορία πολύ πριν βγούν οι bugera και αργότερα ο 6505+ combo.

Τον bugera v22 με το πετάλι blackstar πάλι δε θα το προτιμούσα καθώς η Blackstar εχει έναν συγκεκριμένο ήχο παραμόρφωσης που ισχύει και στα πετάλια και στους ενισχυτές της ΗΤ σειράς. Αν δε σου έκανε το drive του HT20 δεν νομίζω να σου αρέσει το ΗΤ Distx

καθως στην ουσία είναι το ίδιο drive με παραπάνω gain (εκτός αν αυτό είναι το μόνο που σου έλειπε απο τον ΗΤ20). Εγώ θα πήγαινα η για τον peavey ή για Bugera 6262. Τον 333XL τον δοκίμασες?

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Ρε παιδιά αφου το παλικάρι λέει καθαρά τι είδος μουσικής θέλει να παίξει και εξηγεί πως οι ενισχυτές που δοκίμασε δεν τον κάλυψαν , τι νόημα έχει να υπερασπίζεται ο καθένας τα συγκεκριμένα μοντέλα ενισχυτών που απέριψε μετα από δοκιμή ο ΟΡ. ?

Κανείς δεν υπερασπίζεται τίποτα. Δεν έχουμε μετοχές ούτε στη Bogner ούτε στη Blackstar (I wish...).

Ο τίτλος του thread πάντως είναι παραπλανητικός και ενδεχόμενη αναζήτηση μελλοντικά δεν θα δώσει τα σωστά αποτελέσματα. Επιπροσθέτως, ο OP σε μια παράγραφο στο ΤΕΛΟΣ του post του λέει τι του αρέσει και τι ψάχνει, και όχι, από την αρχή, "βγήκα να ψάξω για ενισχυτή με τις παρακάτω προδιαγραφές και χαρακτήρα".

edit: και παρεμπιπτόντως, τα περισσότερα από τα ονόματα των 80s που αναφέρονται, έπαιζαν με ενισχυτές πολύ πιο κοντά στους Blackstar και τον Alchemist, με χρήση πεταλιών distortion.  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Eγώ πιστεύω ότι ο OP μια χαρά εξηγεί στο αρχικό του ποστ σε ποιά ηχητική κατεύθυνση κινείται, και το ότι ήρθε από την επαρχία για να δοκιμάσει τους συγκεκριμένους ενισχυτές δείχνει ότι ο άνθρωπος έχει πάρει ζεστά και σοβαρά το θέμα του ενισχυτή (τουλάχιστον εγώ που είμαι από νησί τον καταλαβαίνω..), καθώς επίσης από το ποστ του γίνεται φανερό και το μπάτζετ που θέλει να διαθέσει.

Ωστόσο το μόνο ''φάουλ'' πιστεύω ότι είναι το παρακάτω.

Απορώ κι εγώ πως πωλούνται οι Blackstar HT τόσο πολύ. Προσωπικά δεν άκουσα καμιά ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ αυτών και του 30άρη τρανζιστοράτου Samick (!!) συν το Metalzone που έχω από πιτσιρικάς.

Ο Blackstar είναι μια χαρά ενισχυτής για το συγκεκριμένο είδος που προορίζεται (ένας καλός rock-hard rock ενισχυτής) και θα συμφωνήσω απόλυτα με τον slapgas. Άλλο το ότι δεν έκανε για μας, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι για τα σκουπίδια...  ;)

Επί του θέματος και ως κάτοχος V22, απλά ξέχνα αυτή την επιλογή, αν και παίζεις με emg που κάτι παραπάνω θα έδιναν στο overdrive κανάλι του ενισχυτή, ή κάποιο distortion πετάλι (όπως κάνω και εγώ), και πάλι ΔΕΝ είναι αρκετό για να καλύψει τα στυλ που έχεις κατά νου, καθώς ο ενισχυτής είναι vintage σχεδίασης και ναι, με λίγο σπρώξιμο (μαγνήτες, πετάλι) μπορεί να φτάσει μέχρι hard rock αλλά σε μέταλ μονοπάτια απλά δεν θα είσαι καθόλου ''πειστικός'' και ''πιστευτός''.. ;)

Προτίμησε κάποιον high gain όπως τους άλλους bugera και καλύτερα ο ενισχυτής να έχει 2 12''..... ;)

Παίδες, έτσι τελείως ενημερωτικά, υπάρχουν και άλλα στυλ μουσικής εκτός από μέταλ. Ξέρω, είναι too much για να το εμπεδώσετε τόσο απότομα, αλλά είναι η πραγματικότητα.  :P ;D ;D ;D

Κοίτα, προσωπικά μου αρέσουν κι άλλα στυλ, πχ 70s rock/metal (τρελαίνομαι για Rainbow και Ritchie Blackmore) , μπορώ να ακούσω με άνεση από Adele μέχρι Μπιθικώτση, Καζαντζίδη και Ζαγοραίο (respect), για 3 χρόνια είχα ασχοληθεί με παραδοσιακή μουσική (ταμπουράς), αλλά τι να κάνω ο άνθρωπας που οι Judas Priest είναι η τρέλα μου;;; Heavy Mental λέμε!  ;D

Κανείς ενισχυτής δεν πωλείται με "distortion" (sic!) κανάλι. Πωλούνται με ένα (ή περισσότερα) κανάλι(α) με περισσότερο gain από το "clean". Και για πολλές χρήσεις είναι παραπάνω από επαρκές. Ας πούμε ο Alchemist που αναφέρθηκε (ανάλογα τα ΓΟΥΣΤΑ βέβαια) έχει ένα dirty κανάλι με περισσότερο gain από τους περισσότερους Marshall και Boogie του παρελθόντος, ίδιου χαρακτήρα.

Tο οποιο αν και καθολου ασχημο (οχι μεταλαδικο ομως, νομιζω καταλαβαινω τι χαλασε τον grinder) ωχρεια μπροστα στο δυνατο σημειο του ενισχυτη, που ειναι οι crunch ηχοι (εκπληκτικος για τα λεφτα του).[/off]

Βασικά ο Alchemist απευθύνεται σε ένα τέτοιο κοινό, που δουλεύει από clean μέχρι τύπου AC/DC (ας πούμε) βρώμικα. Για πιο πολύ gain, πεταλάκι. Παρεμπιπτόντως, στο γνωστό αγγλικό μαγαζί, πριν λίγο καιρό τον είχαν σε απίστευτα χαμηλή τιμή.

Ο Alchemist είναι ένας πάρα, πάρα πολύ καλός ενισχυτής που πάει από blues μέχρι metal, όχι μόνο AC/DC. Πιστεύω δε πως με ένα πεταλάκι τύπου Tube Screamer μπορεί να φτιάξει ακόμα πιο ωραίο ήχο για metal. Εμένα όμως δε με κάλυψε. Όντως όποιος θέλει να τον αγοράσει μπορεί να βρει τον 212 σε καταπληκτική τιμή από τον dv.

Aφου δεν αρεσε στον ΟP τι να κανουμε...?  ;D ;D

Αυτό ακριβώς :)

Ναι ρε κανένα πρόβλημα, απλά λέω μήπως ο τίτλος του thread θα έπρεπε να είναι "Στη γύρα για METAL ενισχυτή" ?  ;)

Σωστό αυτό, απλώς έκανα τις απαραίτητες διευκρινίσεις στο αρχικό ποστ. Αν θέλει κάποιος moderator το διορθώνει.

Παρακαλώ?  ???

Εμ, αυτό: http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/5/5/9/440559/merkel_thumb_large.jpg  ::)  ;D

Παράξενα πράγματα στον κόσμο γενικά.

Εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου μεταλλάς, ούτε σκοπεύω σε μέταλ ήχο.

Επομένως δεν έχω ακριβώς στο μυαλό μου τι ακριβώς ψάχνουν σε έναν ενισχυτή όσοι παίζουν μέταλ και συναφή.

Εγώ θέλω να βγάζει ένα ζεστό και ογκώδες overdrive που να μην ξυρίζει και να μην scoopάρει αλόγιστα.

Ε, ο blackstar ht-20 μου άρεσε ΜΙΑ ΧΑΡΑ μπορώ να πω.

Πολύ αξιόλογο μηχάνημα και σκοπεύω να τον αγοράσω (την κεφαλή, όχι το combo).

To driven κανάλι του ήταν πολύ καλό και αρκετά στιβαρό και το καθαρό επίσης αρκετά καλό.

Οι απόψεις διίστανται.

Για μένα οι Blackstar HT δεν είναι αυτό που διαφημίζουν, δηλ ένας ευέλικτος μέταλ ενισχυτής ή ένας ενισχυτής που πάει άνετα μέχρι και για μέταλ. Προσωπικά το βρωμικό τους για μεταλ δε μου αρέσει καθόλου. Το βρίσκω αρκετά μουντό ακόμα και σε πιο υψηλές εντάσεις. Για όλα τα υπόλοιπα όμως ναι είναι καλοί ενισχυτές, αλλά πιστεύω πως στα χρήματα που ζητάνε βρίσκεις και άλλα πιο αξιόλογα μηχανήματα.

Καλή καρδιά :)

Πάνω στην ερώτηση σου grinder εγώ θα απέριπτα τη λύση 3 (καλό θα ήταν αν τον βρεις να τον δοκιμάσεις αλλα και να μην τον βρεις πουθενα δε χάλασε και ο κόσμος)  γιατί όπως και να το κάνουμε ο Valveking είναι κατα γενική ομολογία μια "αποτυχημένη προσπάθεια" της peavey για φθηνό λαμπατο μέταλ ενισχυτή και τον είχε λανσαρει σαν λύση στην φθηνή κατηγορία πολύ πριν βγούν οι bugera και αργότερα ο 6505+ combo.

Έτσι λένε όλοι...

Τον bugera v22 με το πετάλι blackstar πάλι δε θα το προτιμούσα καθώς η Blackstar εχει έναν συγκεκριμένο ήχο παραμόρφωσης που ισχύει και στα πετάλια και στους ενισχυτές της ΗΤ σειράς. Αν δε σου έκανε το drive του HT20 δεν νομίζω να σου αρέσει το ΗΤ Distx

καθως στην ουσία είναι το ίδιο drive με παραπάνω gain (εκτός αν αυτό είναι το μόνο που σου έλειπε απο τον ΗΤ20). Εγώ θα πήγαινα η για τον peavey ή για Bugera 6262. Τον 333XL τον δοκίμασες?

Ναι, αυτό καταλαβαίνω κι εγώ για το πετάλι της Blackstar. Κι εγώ Peavey θέλω, αλλά όλα τα καταστήματα στη Βρετανία που το έχουν στην καταπληκτική τιμή των £399 και μέχρι £439 δεν το έχουν διαθέσιμο και μου λένε για μετά από ένα μήνα. Βασικά οι περισσότεροι δεν τον έχουν και περιμένουν παραδόσεις από την Peavey από τέλη Γενάρη και μετά. Την κιθάρα όμως την έχω εδώ και καιρό (από 3 Δεκέμβρη) και ξενερώνω χωρίς ενισχυτή.

Ναι τον 333XL δοκίμασα και μου άρεσε παααρα πολύ, αν και θα ήθελα να έριχνα και μια αυτιά στον Peavey ή στον 6262 πριν αποφασίσω. Μάλλον τσάμπα σας πρήζω μου φαίνεται  :-[

edit: και παρεμπιπτόντως, τα περισσότερα από τα ονόματα των 80s που αναφέρονται, έπαιζαν με ενισχυτές πολύ πιο κοντά στους Blackstar και τον Alchemist, με χρήση πεταλιών distortion.  ;)

Σωστά, αλλά δε θέλω να χρησιμοποιήσω πετάλια τύπου overdrive, booster ή distortion. Θέλω να παίζω τις riffιες μου κατευθείαν από τον ενισχυτή.

Όπως και να 'χει ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις :)

Alba gu bràth!!!

Eγώ πιστεύω ότι ο OP μια χαρά εξηγεί στο αρχικό του ποστ σε ποιά ηχητική κατεύθυνση κινείται, και το ότι ήρθε από την επαρχία για να δοκιμάσει τους συγκεκριμένους ενισχυτές δείχνει ότι ο άνθρωπος έχει πάρει ζεστά και σοβαρά το θέμα του ενισχυτή (τουλάχιστον εγώ που είμαι από νησί τον καταλαβαίνω..), καθώς επίσης από το ποστ του γίνεται φανερό και το μπάτζετ που θέλει να διαθέσει.

Όντως από την επαρχία. Από την Αφρική της Αγγλίας που λέει κι ένας συνάδελφος στη δουλειά.  ;D

Ωστόσο το μόνο ''φάουλ'' πιστεύω ότι είναι το παρακάτω.

Ο Blackstar είναι μια χαρά ενισχυτής για το συγκεκριμένο είδος που προορίζεται (ένας καλός rock-hard rock ενισχυτής) και θα συμφωνήσω απόλυτα με τον slapgas. Άλλο το ότι δεν έκανε για μας, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι για τα σκουπίδια...  ;)

Εντάξει δεν είπα ότι είναι για τα σκουπίδια. Υπερέβαλα βέβαια. Δεκτόν :)

Επί του θέματος και ως κάτοχος V22, απλά ξέχνα αυτή την επιλογή, αν και παίζεις με emg που κάτι παραπάνω θα έδιναν στο overdrive κανάλι του ενισχυτή, ή κάποιο distortion πετάλι (όπως κάνω και εγώ), και πάλι ΔΕΝ είναι αρκετό για να καλύψει τα στυλ που έχεις κατά νου, καθώς ο ενισχυτής είναι vintage σχεδίασης και ναι, με λίγο σπρώξιμο (μαγνήτες, πετάλι) μπορεί να φτάσει μέχρι hard rock αλλά σε μέταλ μονοπάτια απλά δεν θα είσαι καθόλου ''πειστικός'' και ''πιστευτός''.. ;)

Άρα. απορρίπτουμε και αυτή τη λύση.

Προτίμησε κάποιον high gain όπως τους άλλους bugera και καλύτερα ο ενισχυτής να έχει 2 12''..... ;)

Όπως το είπα και πιο πριν τζάμπα το (και σας) ζαλίζω.

Alba gu bràth!!!

Ποιό ''αυτό''? Δοκίμασε καλύτερα ΑΥΤΟ

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/2/3/9/316239/mao_tse_tung_1.jpg

Καρα-κινέζικοι του κερατά είναι...  ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου