Προς το περιεχόμενο

Πως επιτυγχανεται αυτος ο ηχος ?

aris 17561

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω παντως chorus δεν ακουω...για την ακριβεια κανενα εφφε...

Πιο πιθανο να ειναι δυο ακουστικες με την μια ελαφρως ξεκουρδιστη και στουντιακο reverb...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Apogohteysh  :'( :'( :'( :'(

Γιατι ρε Αρη; Αν ηταν ευκολο/εφικτο να επιτευχθει τετοιος ηχος χωρις "μαγικα" του studio, δε νομιζεις οτι θα τον εβγαζε και στα live των Iced Earth ο Schaffer; Εγω δεν εχει τυχει να ακουσει κατι τετοιο... ;)

Γιατι ρε Αρη; Αν ηταν ευκολο/εφικτο να επιτευχθει τετοιος ηχος χωρις "μαγικα" του studio, δε νομιζεις οτι θα τον εβγαζε και στα live των Iced Earth ο Schaffer; Εγω δεν εχει τυχει να ακουσει κατι τετοιο... ;)

Ρε συ ξερεις τι ? Κι εγω σε ηχογραφηση ηθελα να το βγαλω αυτον το ηχο... Μου αρεσει παρα πολυ αυτος ο ηχος για αρπισματα... Σε καποια φαση σκεφτομουν μηπως ειναι καποια παραλαγη sitar  , αλλα μετα δεν μου κολουσε.

καλησπερα αν και ειμαι νεος εχω να σου προτεινω μια λυση για να βφαλεις αυτον τον ηχο απο εναν ενισχυτη!Θα χρειαστεις 1μια ηλεκτρικη 2chorus με rate 45-55 kai deapth γυρω στο 45 3harmonizer το βαζεις σε οκταβα και και σε χαμηλο level 4reverb γυρω στα 2sec νομιζω με το εφε γυρω στο 50

Ρε συ ξερεις τι ? Κι εγω σε ηχογραφηση ηθελα να το βγαλω αυτον το ηχο... Μου αρεσει παρα πολυ αυτος ο ηχος για αρπισματα... Σε καποια φαση σκεφτομουν μηπως ειναι καποια παραλαγη sitar  , αλλα μετα δεν μου κολουσε.

Μα σε ηχογράφηση κι εσύ μπορείς να τον βγάλεις (έστω, να τον προσεγγίσεις) αυτόν τον ήχο χωρίς επιπλέον εξοπλισμό. Απλά πειραματίσου μέχρι να καταλάβεις πώς τον βγάζει τον ήχο.. Είναι απλά 2 ακουστικές? Chorus έχει ή όχι? Πόσο reverb? Τι pan (αριστερά-δεξιά) στα κανάλια?

Οπως το ακουσα απο Netbook κι εμενα δεν μου φανηκε να εχει chorus,

Εγω θα ελεγα ενα απλο delay σε λιγα ms και βαθος, πιθανοτατα και διαφορετικο βαθος στην επιστροφη του delay και παρατραβηγμενο αλλα ισως και delay σε καποιο αλλο βαθος.

Πιστευω το κυριοτερο ειναι το τι βαθος εχει, η ποσα βαθη εχει και τετοια,

effects production, χασιμο η φαση.

Επισεις δεν ξερω και πως εχει ηχογραφηθει, δλδ χωρος, υλικα χωρου (πετρα,καθρευτες πχ), αν εχει γραφτει με βαθος και αλλα τετοια...πιστευω παιζουν ρολο.

Άρη νομίζω πως πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ να ακούς Iced Earth!  :P

Πέραν της πλάκας...

Εγώ ακούω μία ηλεκτρική με διπλούς και μία ακουστική με reverb και ίσως ΕΛΑΧΙΣΤΟ chorus...

EDIT: Delay ήθελα να πω! Γράψε λάθος! Και δη αναλογικό για να είναι μουντό!

LA ROJΑ ARMADA

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου