Προς το περιεχόμενο

πεταλιερα ή πεταλακια?

nyctimos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα.

Πιθανον αυτο το θεμα να εχει ξανασυζητηθει αλλα ειμαι καινουριος στο NOIZ και ζητω κατανοηση.

Εδω και καιρο με βασανιζει η σκεψη για την αγορα ενος πολυεφφε για την κιθαρα. Για την ακριβεια, εχω εναν ενισχυτη ENGL SCREAMER 50 COMBO E330 http://www.thomann.de/gr/engl_screamer_50_roehrencombo_e330.htm (ο οποιος κυριολεκτικα γαμει μαγκες! 8)) και δεν θελω να χασω τη ζεστασια της λαμπας και του ηχου του. Τα ''καθαρα'' του αλλα και τα ''βρωμικα'' με καλυπτουν πληρως.

Εδω μου τιθεται η απορια τωρα...

1. Να προτιμησω μια σειρα απο πεταλακια (delays, chorus, distortion ...κλπ)

2. Σκεφτομαι να αγορασω την LINE6 POD HD400 http://www.thomann.de/gr/line6_pod_hd400.htm

3. Να κανω συνδεση ενος footswitch(π.χ. http://www.thomann.de/gr/engl_z9.htm) και ενος πολυεφφε rack (το lexicon mx 300 για παραδειγμα http://www.thomann.de/gr/lexicon_mx_300.htm).

Υ.Γ. Να ληφθει υποψιν οτι παιζω συχνα live. τι θα με εξυπηρετουσε περισσοτερο?

::) ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιζουμε κυριως post rock πραγματακια αλλα και stoner (με αλλη μπαντα) οποτε και ροκαρουμε λιγο παραπανω. Θελω να αποφυγω αυτη τη ''γυαλαδα'' που προσφερει ενας ψηφιακος επεξεργαστης σηματος αν ειναι δυνατον. οσον αφορα το distortion παντα. παντως δε το παρακανω με τα εφφε. τα βασικα μου αρκουν (delay, chorus, flanger, wah, κλπ)

Χαίρετε και καλές γιορτές, δεν ξέρω αν βοηθάω αλλά ''κουβέντα να γίνεται'', εγώ χρησιμοποιώ και τα δυο. Μια BOSS GT-8 μόνο για εφέ (chorus, harmonizer, octaver, delay, slicer, tremolo, pitch shifter κ.τ.λ.) η οποία φυσικά είναι συνδεδεμένη στο send-return του fx loop και όχι μπροστά στον ενισχυτή. Το exp pedal της το χρησιμοποιώ σαν volume control, και έχω επίσης ενεργοποιημένο το EQ της πεταλιέρας το οποίο με κατάλληλες ρυθμίσεις κάνει τον ενισχυτη μου να ακούγεται πιο ''ζωντανός''.

Για distortion-overdrive, boost και wah όμως χρησιμοποιώ πετάλια.

Με έχει βολέψει το συγκεκριμένο σετ-άπ καθώς παίζω live και δεν χρειάζεται να κουβαλάω 50 πεταλάκια και 100 καλώδια και μετασχηματιστές ή μπαταρίες. Και δεδομένου της πολυπαραμετρικότητας της gt-8, θεωρώ απίθανο να μην πετύχω ενα εφέ ακριβώς όπως το θέλω. Αυτά από μένα  :)

Υ.Γ. Θα μπορούσα να χρησιμοποιώ και 4 cable method ώστε να παίρνω και drive από την πεταλιέρα, όμως τελικά αποφάσισα ότι όσο πιο απλά τόσο πιο καλά. Ας μην μπλέκω με παραπάνω καλώδια, ήδη είναι αρκετά. Με το overdrive κανάλι του ενισχυτή και με το distortion πετάλι μια χαρά είναι, δεν χρειάζεται να έχεις 100 drive  ;)

Άσε που με αυτή την αφαιρετική λογική μαθαίνεις να ''παίζεις'' και με τα knobs (της κιθαρας ή του ενισχυτή) για να έχεις περισσότερη ποικιλία στα drive..  ;)

Θελω να αποφυγω αυτη τη ''γυαλαδα'' που προσφερει ενας ψηφιακος επεξεργαστης σηματος

και δεν θελω να χασω τη ζεστασια της λαμπας και του ηχου του

αν οντως εν ετη 2012 συνεχιζεις και πιστευεις σε αυτες τις ΔΟΞΑΣΙΕΣ παρε πεταλακια,αν εισαι ετοιμος να...αντιμετωπισεις την...πραγματικοτητα (που λεει οτι σημερα αν ξερεις τι κανεις μπορεις να βγαλεις εκπληκτικο ηχο και απο ψηφιακα μηχανηματα) ριξε και μια ματια στις πεταλιερες

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Εγώ πάλι θα σου πρότεινα πεταλάκια, εφόσον θες τα βασικά εφφέ. Πιστεύω έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου.

Θα ήθελα να καταλάβω τι εννοείς "ποιότητα ήχου". Δεδομένου ότι τα μισά πεταλάκια που κυκλοφορούν είναι έτσι κι'αλλιώς ψηφιακά, είναι απλά αδύνατο να έχουν αντικειμενικά και μετρήσιμα καλύτερη ποιότητα ήχου από ένα αντίστοιχο rack, ας πούμε. Χειρότερης ποιότητας μετατροπής, input stages, επεξεργαστές, κλπ. Εξαιρούνται πολύ ακριβά πετάλια όπως τα Eventide και Strymon. Τώρα αν εννοείς τον "χαρακτήρα" του ήχου, καθώς και (κυρίως) παραδοσιακά OD/Distortion και διάφορα άλλα "κλασσικά" σχέδια, νομίζω είναι θέμα προτίμησης και του τι έχουμε συνηθίσει να ακούμε.

Πράγμα που πάει και σαν απάντηση στον OP. Κανείς δεν σου απαγορεύει να πειραματιστείς και να κάνεις συνδιασμούς που σε εξυπηρετούν. Να ξέρεις ότι οι λάμπες, αντιθέτως με τα κοινώς παραδεκτά, δεν βγάζουν αρκετή θερμότητα ώστε να σε... ζεστάνουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Προτείνω ένα μικρό καλοριφέρ ή αερόθερμο.  :P Ξέρω ότι θα στεναχωρήσω πολλούς πάλι, αλλά τον ίδιο ακριβώς ήχο και feel με τον ενισχυτή σου μπορούν να τον δώσουν και ψηφιακά μέσα πλέον.

ΔΕΝ σου προτείνω φυσικά να τον... πετάξεις ούτε καν συνιστώ να με πιστέψεις. Το πρόβλημά σου είναι (όπως όλων μας) διττό: από τη μία η αναζήτηση του ήχου που μας ευχαριστεί, από την άλλη οικονομικής φύσεως παράγοντες (αλλιώς θα αγοράζαμε ένα φορτηγό πράγματα και θα χρησιμοποιούσαμε ό,τι θέλαμε). Γι'αυτό δυστυχώς η μόνη λύση είναι να "ζήσεις" με κάποιο gear (πεταλάκια, rack, πεταλιέρες) για ένα διάστημα και αν διαπιστώσεις ότι "δεν μπορείς" χωρίς αυτό, τότε να το κρατάς. Γενικά αν είναι εφικτό προσπάθησε να ακούσεις με τον ενισχυτή σου όσο περισσότερα εφφέ μπορείς. Και γενικά δέξου ότι θα αγοράσεις και θα πουλήσεις αρκετές φορές πράγματα.  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

η με πεταλια η με μια πεταλιερα το αποτελεσμα μπορει να ειναι το ιδιο καλο!

σημασια εχει ολα αυτα πως ΕΣΥ τα ρυθμιζεις!

με μια πεταλιερα που θα εχει παρα πολλους ηχους θα εχεις την δυνατοτητα να δοκιμασεις καποια εφε που στην τελικη ισως σου αρεσουν και τα χρησιμοποιησεις

εγω παντως παιζω με πεταλια οχι γιατι εχουν καλυτερο ηχο αλλα γιατι μου αρεσει να βλεπω χρωματιστα κουτακια κατω.ειμαι σιγουρος οτι εαν επαιζα με καποια πεταλιερα θα ειχα το ιδιο αποτελεσμα

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Αν και είμαι λάτρης του να παίζω καρφί γιατί βαριέμαι τις χιλιάδες παράμετροποιησεις των πεταλιερων , πράγματι με τις σημερινές πεταλιερες μπορείς να βγάλεις εκπληκτικό ήχο. Αρκεί να ασχοληθείς λίγο. Ειδικά με τις καινούριες πεταλιερες κανείς απίστευτα πράγματα.

Eγώ, που παίζω (τώρα) με πετάλια και ψάχνω να βρώ αυτά που ακούγονται σαν της Boss ME-5 που έπαιζα από το '89 μέχρις πριν από μερικά χρόνια. ::)

InfluenSir!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου