S3nTiNeL Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 Κατ' αρχάς, καλές γιορτές σε όλους με υγεία πάνω απ' όλα! Άλλη μία διασκευή με τον φίλο μου Νικόλα, ή Vegeterian όπως είναι γνωστός στο φόρουμ. Ο Νικόλας έβαλε τα φωνητικά και το μεράκι του να γίνει το βίντεο. Οποιαδήποτε σχόλια δεκτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Vegeterian Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 Άντε και στο επόμενο σύντομα ;D Rock 'n Rolla http://www.youtube.com/user/nikkolakis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 Το κομμάτι είναι ένα από τ’ αγαπημένα μου. Το παίζετε ωραία (κιθάρα –φωνή), ειδικά δε στη φωνή , ο Νίκος το τραγουδάει ΠΟΛΥ καλλίτερα από ό,τι μπορεί πλέον να το πει και ο ίδιος ο Ιan Αstbury (είναι και δύσκολο φωνητικά). Πάρτε και δυο παρατηρήσεις Χριστουγεννιάτικες: 1. Η φωνή στo συνολικό mix νομίζω ότι είναι πολύ πάνω, κάνοντάς την να ακούγεται σαν ξένο σώμα σε σχέση με την υπόλοιπη μουσική (ναι ξέρω οι εξ ‘ αποστάσεως μίξεις είναι δύσκολες, αλλά ο επιφορτισμένος με το final mix, έπρεπε να τη χαμηλώσει λίγο τη φωνή ( πάντα κατά τη γνώμη μου). 2. Η κιθάρα στα ρυθμικά της ιδίως μου φάνηκε χωρίς όγκο, αλλά ίσως να φταίει γι’ αυτό η παρατήρηση no1. (Επίσης είμαι εκτός studio, δεν το άκουσα σε καλά ηχεία, οπότε μπορεί να φταίω ΕΓΩ). ;) Εν πάσει περιπτώσει οι διασκευές είναι λίγο περίεργη φάση, ειδικά αν έχεις ακούσει το κομμάτι 100.000 φορές (όπως εγώ) ;D. Θέλω να κατανοήσετε ότι το σχόλιο μου είναι 100% θετικό, μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα, και οι παρατηρήσεις έγιναν, γιατί μπορώ να φανταστώ ότι μπορείτε και ακόμα καλλίτερα. Ας πούμε ο Νίκος έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και στο performance (μου άρεσε πραγματικά). Το solo σου S3nTiNeL , μου άρεσε πολύ, αλλά σήκω ρε συ λίγο από την καρέκλα, τέτοια σολάρα θέλει πάθος!!! :P ;D Μπράβο σας εν κατακλείδι! 8) Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 Καλή προσπάθεια. Ειδικά η φωνή μια χαρά ! Έχουμε όμως προβλήματα χρόνου. Ειδικά όταν το μπάσο μπαίνει με όγδοα. Η παραμόρφωση της πρώτης κιθάρας είναι ψιλοχάλια. Και το "ντέφι" είναι λάθος. Επουσιώδες θα μου πεις αλλά θα διαφωνήσω... ;D Θέλει λίγες προσπάθειες ακόμα. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
S3nTiNeL Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 Το κομμάτι είναι ένα από τ’ αγαπημένα μου. Το παίζετε ωραία (κιθάρα –φωνή), ειδικά δε στη φωνή , ο Νίκος το τραγουδάει ΠΟΛΥ καλλίτερα από ότι μπορεί πλέον να το πει και ο ίδιος ο Ιan Αstbury (είναι και δύσκολο φωνητικά). Πάρτε και δυο παρατηρήσεις Χριστουγεννιάτικες. : 1. Η φωνή στo συνολικό mix νομίζω ότι είναι πολύ πάνω, κάνοντας την να ακούγεται σαν ξένο σώμα σε σχέση με την υπόλοιπη μουσική (ναι ξέρω οι εξ ‘ αποστάσεως μίξεις είναι δύσκολες, αλλά ο επιφορτισμένος με το final mix, έπρεπε να τη χαμηλώσει λίγο τη φωνή ( πάντα κατά τη γνώμη μου). 2. Η κιθάρα στα ρυθμικά της ιδίως μου φάνηκε χωρίς όγκο, αλλά ίσως να φταίει γι’ αυτό η παρατήρηση no1. Εν πάσει περιπτώσει οι διασκευές είναι λίγο περίεργη φάση, ειδικά αν έχεις ακούσει το κομμάτι 100.000 φορές (όπως εγώ) ;D. Θέλω να κατανοήσετε ότι το σχόλιο μου είναι 100% θετικό, μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα, και οι παρατηρήσεις έγιναν, γιατί μπορώ να φανταστώ ότι μπορείτε και ακόμα καλλίτερα. Ας πούμε ο Νίκος έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και στο performance (μου άρεσε πραγματικά). Το solo σου S3nTiNeL , μου άρεσε πολύ, αλλά σήκω ρε συ λίγο από την καρέκλα, τέτοια σολάρα θέλει πάθος!!! :P ;D Μπράβο σας εν κατακλείδι! 8) Σε ευχαριστούμε που ασχολήθηκες με το θέμα. 1. Κι εγώ νομίζω η φωνή είναι λίγο πιο πάνω. Αν και θα ορκιζόμουνα ότι στο Cubase που το τρέχω ακούγεται πολύ πιο δεμένη η φωνή με τα όργανα. 'Ομως για να μη το ψυρίζουμε συμφωνώ μαζί σου. 2. Ο όγκος που είχε η κιθάρα κόπηκε για να τονιστεί το μπάσσο. Ίσως να μη φαίνεται καλά αυτό λόγο της έντασης της φωνής. Μπορεί όμως να έχω κόψει και λίγο παραπάνω τις μπάσσες συχνότητες στις κιθάρες. Αν θυμάμαι καλά από το 400Hz και πίσω έχει πέσει Cut. Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να πω, ότι ο Νικόλας με εξέπληξε με την πρόοδο της φωνής του. Επίσης μου βάζει χοντρό χέρι για τα βίντεο που του στέλνω καθώς ντρέπομαι να κοιτάξω οτιδήποτε έχει φακό. :) Και πάλι ευχαριστούμε που ασχολήθηκες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
S3nTiNeL Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 Καλή προσπάθεια. Ειδικά η φωνή μια χαρά ! Έχουμε όμως προβλήματα χρόνου. Ειδικά όταν το μπάσο μπαίνει με όγδοα. Η παραμόρφωση της πρώτης κιθάρας είναι ψιλοχάλια. Και το "ντέφι" είναι λάθος. Επουσιώδες θα μου πεις αλλά θα διαφωνήσω... ;D Θέλει λίγες προσπάθειες ακόμα. Να σου πω την αλήθεια τα προβλήματα χρόνου που μας λες τουλάχιστον εγώ, επειδή είμαι μια ζωή αρχάριος, δεν τα καταλαβαίνω. Ίσως αν είχα περισσότερη εμπειρία να καταλάβαινα. Για την παραμόρφωση που λες δεν αντιλέγω, αλλά έχε υπόψη σου ότι η όλη δουλειά γίνεται, με μία φτηνή κιθάρα, ένα stock καλώδιο κιθάρας που μπαίνει κατ΄ευθείαν στο IN μιας On-Board κάρτας ήχου, ενός PC σχεδόν 7ετίας, του οποίου τα ηχεία είναι No-Name των 10€. Για το "ντέφι", πάλι πρέπει να έχεις δίκαιο, αλλά ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να βρώ. Όλες οι παρατηρήσεις που σε βοηθάνε να γίνεις καλύτερος είναι καλοδεχούμενες. Σε ευχαριστούμε που ασχολήθηκες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 Κι εγώ νομίζω η φωνή είναι λίγο πιο πάνω. Αν και θα ορκιζόμουνα ότι στο Cubase που το τρέχω ακούγεται πολύ πιο δεμένη η φωνή με τα όργανα. Σε πιστεύω, μου έχουν συμβεί πολύ χειρότερα!! Είναι λογικό, εκεί που τρέχεις το cubase, ακούς από τα Monitors και κάνεις τις ανάλογες ρυθμίσεις. Τι θα γίνει όμως αν το ακούσεις (το mix) σε Hi-fi ηχεία; Εγώ ας πούμε το κομμάτι σας τώρα, το άκουσα σε ηχεία υπολογιστή αυτό- ενισχυόμενα. Μια είναι η λύση στο θέμα αυτό. Άκου τη μίξη σου σε όσο το δυνατόν περισσότερα ηχεία- ηχο-συστήματα μπορείς. Προσωπικά, αφού τελειώσω με το mix μου και τα studio monitors, την ακούω (την μίξη) 1. Σε Hi-fi ηχεία τριών δρόμων, (old school ηχοσύστημα) 2. Σε hi-fi ηχεία 2 δρόμων , σαφώς πιο μοντέρνας σχεδίασης και αρκετά πιο πριμαριστά από τα προηγούμενα, 3. Στο 5.1 του home cinema (για να ακούσω συχνότητες στο sub) 4. Στην τηλεώραση (από τα ηχεία της), και 5. Στο mp3 player. Έτσι έχω μια πιο καλή – πλήρη συχνοτική εικόνα. ;) (πέραν άπο την όπoια οπτική εικόνα μπορεί να έχεις από ένα spectrun analizer π.χ) Τι να σου πω, ο Freerock, αν η μίξη του ΔΕΝ περάσει το "car stereo test", δεν την κυκλοφορεί (κάθεται σαν το χαζό, και κόβει βόλτες με το αμάξι, για να τεστάρει τη μίξη :P :P ;D ;D). Έχε τέλος υπόψη σου ότι οι encoders του youtube (μιας και εκεί ανεβάζεις εν τέλει τη μουσική σου) θέλουν ένα special treatment. Google it, και θα βρεις πράμα. Δεν το παίζω mix guru, προς θεού, ό,τι να ναι κάνω και εγώ ;D ;D, αλλά πιστεύω ότι αυτά τα tipς ίσως σε βοηθήσουν λίγο, γιατί και ταλέντο έχεις και όρεξη. ;) Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
S3nTiNeL Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 Ευχαριστώ για τα tips σου. Ειδικά αυτό με τον καρα-γούγλη :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Vegeterian Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2011 Η φωνή είναι όντως λίγο πιό πάνω και μερικές φορές όντως φαίνεται να είναι ξεκομμένη απο το κομμάτι. Και το σόλο ήθελε λίγο πιο ψηλά. Αλλά τί να λέμε? Ο Φάνης ασχολήτε το πολύ 6 μήνες με μίξεις και απο αυτούς τους 6 οι 2-3 τελευταίοι είναι που το κάνει σοβαρά! Πχ το πρώτο μας κομμάτι το is this love είναι αιώνες πιο πίσω σε θέμα μίξης απο αυτό! Εμένα με την ελάχιστη εμπειρία που έχω σε μίξεις (μιάς και τα κάνω όλα με presets) μου φαίνεται άψογο! Τώρα για το μπάσο και το ντέφι που είπε ο φίλος Κώστας είναι απο midi οπότε δεν μπορούσενα να κάνει και κάτι άλλο ο Φάνης πιστεύω. Όπως και να έχει η προσπάθεια μετράει και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για τη φωνή μιάς και ούτε ξέρω να τραγουδάω ούτε είμαι σχετικός με το τραγούδι(γκαρομάχος είμαι όπως λέει και ένα φίλος) και ευχαριστώ και το Φάνη που με εμπιστεύεται στα projects του. :) Καλλές γιορτές να έχουμε! Rock 'n Rolla http://www.youtube.com/user/nikkolakis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση