Προς το περιεχόμενο

Τα Μεροκάματα της μουσικής σκηνής

killbill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πραγματικα αυτο που λες με αφηνει ΕΚΠΛΗΚΤΟ...γινονται τετοια πραγματα στη χωρα μας? ;D

Ειδες αγαπητε μου SF οτι δεν λε μονο εσυ πρωτοτυπα πραγματα σε αυτο το φορουμ  ;D.Αφου τα εχεις ζησει (πιθανολογω ) εχω δικιο ..δεν εχω;( αστειευομαι οπως και εσυ ..ξερω το πνευμα σου πλεον .!!!!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 74
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αφησαμε τον κλαδο να τον διαχειριζονται ορισμενοι αριστεροι μουσικοπατερες -αρτηρισκληρωτικοι δηθεν μουσικαρες και το κακο συναπαντημα.Οπως ολα στην Ελλαδα ετσι και αυτος ο κλαδος τελειωσε ΔΥΣΤΥΧΩΣ .Ουτε για παραδουλευτρες δεν μας παιρνουνε πια .

πραγματικα αυτο που λες με αφηνει ΕΚΠΛΗΚΤΟ...γινονται τετοια πραγματα στη χωρα μας? ;D

Ας τα κάνατε εσείς καλύτερα...  ::)

LA ROJΑ ARMADA

ΔΙΑΦΩΝΩ!

Διαφωνείς ξεδιαφωνείς ο ίδιος ο Περικλής το είπε... "ΑΦΗΣΑΜΕ"! Οπότε μούγκα τώρα... Δεν υποστηρίζω καμία θέση αυτή τη φορά αλλά αυτή η γκρίνια μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον πνιγμένο...

Ήταν ένας που έπεσε στη θάλασσα και δεν ήξερε κολύμπι... Του πετάξανε σχοινί και δεν το έπιασε οπότε μετά (στον Santa Peter) γκρίνιαζε γιατί πνίγηκε....

Νομίζω πως αυτό είναι γενικός κανόνας βέβαια σε όλα... Αν δεν σ'αρέσει αυτό που κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ τους αφήνεις να το κάνουν... Τουλάχιστον μετά θα λες "εγώ προσπάθησα"... Εγωιστικό? Ναι... Αλλά τουλάχιστον σε ηρεμεί!

LA ROJΑ ARMADA

Διαφωνείς ξεδιαφωνείς ο ίδιος ο Περικλής το είπε... "ΑΦΗΣΑΜΕ"! Οπότε μούγκα τώρα... Δεν υποστηρίζω καμία θέση αυτή τη φορά αλλά αυτή η γκρίνια μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον πνιγμένο...

Ήταν ένας που έπεσε στη θάλασσα και δεν ήξερε κολύμπι... Του πετάξανε σχοινί και δεν το έπιασε οπότε μετά (στον Santa Peter) γκρίνιαζε γιατί πνίγηκε....

Νομίζω πως αυτό είναι γενικός κανόνας βέβαια σε όλα... Αν δεν σ'αρέσει αυτό που κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ τους αφήνεις να το κάνουν... Τουλάχιστον μετά θα λες "εγώ προσπάθησα"... Εγωιστικό? Ναι... Αλλά τουλάχιστον σε ηρεμεί!

Συμφωνω απολυτα και με τους δυο...θα σου πω και κατι αλλο...

Οι μουσικοι κατεβηκανε με κιθαρες και μαντολινα...ως αποτελεσμα τους χλευαζανε

αν κατεβεναμε και εμεις στους δρομους οπως κατεβηκανε οι ταξιτζιδες τελευταια,τοσο δυναμικα,και να απαιτουσαμε τα δικαιωματα μας τοτε κατι θα καταφερναμε...

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Πραγμα το οποιο καταστρατηγηθηκε δεοντως αλλα σιγα-σιγα το ενα εφερε το αλλο και καταντησαμε ζητουλες + οτι πολλοι απο εμας ειχαμε κακη συμπεριφορα +μεθυσια+πρεζα+καταγγελιες στην επιθεωρηση εργασιας ...οποτε νατα τα αποτελεσματα.

Φαντασου δηλαδη να ΜΗΝ καναμε καταγγελιες για να διεκδικησουμε δεδουλευμενα, ενσημα, παρανομες απολυσεις εν μεσω σεζον για "αλλαγη προγραμματος"... αυτο που γινεται σημερα στη δουλεια μας θα ειχε γινει δεκα - δεκαπεντε χρονια πριν.....

Χρονια πολλα σε ολους.

Γιώργος, μόνο με μηδέν λιπαρά please

Μια διευκρινηση παιδια για να μην τσακωθειτε :εκει που λεω καταγγελιες στην επιθεωρηση εργασιας , δεν διατεινομαι οτι δεν επρεπε να γινονται .Απλα το αναφερω σαν ενα ακομα σωρευτικο αιτιο οιυ οδηγησε τον κλαδο ως εδω.Αλλα αυτο πιστευω οτι ειναι ενα μονο κομματι (ισως και το μικροτερο).Το κυριο αιτιο ηταν οι συμπεριφορες των μουσικων ,οι DJs ισως το μεγαλυτερο και τα οικονομικα εμποδια που εβαζε παντα η ''οικονομικη πολιτικη '' των φωστηρων της τελευταιας 30ετιας + ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ  ΟΠΟΙΑΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΣ.

Δεν μπορουμε λοιπον να μεινουμε στα μουσικα μονο γιατι η πολιτικη εχει αμεσο αντικτυπο στις τσεπες μας ..ετσι δεν ειναι ;και νηστικο αρκουδι δεν χορευει ετσι δεν ειναι; Αλλα και μια παρακληση:δεν ηταν ολοι οι μουσικοι της γενιας μου ετσι και επισης οπως παρατηρησε καποιος στην αρχη του thread δεν μπορεις να τους δερνεις ολους στο τελος η φευγεις η θα σε δειρουν οι υπολοιποι.Πολεμος δηλαδη με την συνοδεια μουσικης .Ελπιζω να ηρεμησουμε.

Εχεις απολυτο δικαιο σ αυτα που ποσταρεις αλλα προυποθετουν ενα πραμα..

Ο μουσικος να κοβει αποδειξη παροχης υπηρεσιων...Πολλοι μουσικοι εδω μεσα τα περνουμε μαυρα..

καλημερα και παλι...

σαφως και δεν προυποθετει να εχεις ΑΠΥ για να δουλευεις σαν μουσικος σε μαγαζια.ειναι υποχρεωμενος ο μαγαζατορας (ακομα και αν εχεις ΑΠΥ),να σου κολαει ενσημα στο ικα.

επισης αν δεν εχεις ΑΠΥ δεν σημαινει οτι δουλευεις μαυρα...ειναι υποχρεωμενο το λογιστηριο του μαγαζιου να σου δωσει ενα χαρτι στο τελος του χρονου που λεει αναλυτικα ποσες μερες δουλεψες στο συγκεκριμενο μαγαζι (βαση ενσημων που σου κολησε),ποσα λεφτα εχεις παρει μεικτα,ποσες κρατησεις σου εχουν γινει,και ποσα ηταν τα καθαρα χρηματα που πηρες συνολικα.

Χαχα η συμβαση ειναι πραγματικα παρα πολυ αστεια...καταρχην μου φαινεται λιγο περιεργη η απλοικη συνταξη της, σιγουρα προκειται για εγκυρη συλλογικη συμβαση ή μηπως ειναι απλα ενα κειμενο που συνεταξε καποιος ονειροπολος?

φιλε μου,αν εννοεις εμενα λεγοντας ονειροπολος,θα σου πω οτι δεν ειμουνα ποτε ουτε σκοπευω να γινω...αυτο που ποσταρα ειναι απο το TAX-XEAVEN το οποιο ειναι φορουμ λογιστων,και εχει αναρτημενες ολες τις συμβασεις εργασιας ολων των επαγγελματων,προς διεκολυνση των μελων του...τωρα αν εσυ δεν θες να την πιστεψεις,πιστεψε οτι σου λενε οι εκαστοτε μαγαζατορες για να σε ''ριξουν'' στο μεροκαματο...για του λογου το αληθες ποσταρω και το λινκ απο το φορουμ για να διαπιστωσεις και μονο σου αυτα που γραφω...http://www.taxheaven.gr/labordoc/index/view/mid/126

Γενικα παντως, δε νομιζω οτι εχει ισχυσει πουθενα τετοιο πραμα. Αν την αναφερεις σε καποιο νυχτερινο μαγαζι, μαλλον θα βαλουν τα γελια. Αν δε τους καταγγειλεις, καλο ειναι να εχεις καλη ασφαλεια ζωης που να καλυπτει ακρωτηριασμους, πολλαπλα καταγματα, πνιγμους μετα βαρεων αντικειμενων και τσιμεντωματα.

στην αρχη του ποστ μου εγραψα οτι τα περισοτερα απο αυτα που λεει δεν ισχυουνε...αυτο ομως δεν σημαινει οτι αν διεκδικησεις δικαστικα τα δικαιωματα σου δεν δικαιωνεσαι...αλλο τι σου δινει ο εκαστοτε εργοδοτης,και αλλο τι δικαιουσε να παρεις απο τον νομο...προσωπικα ξερω συναδελφο μουσικο που κατεφυγε στην δικαστικη οδο επειδη τον εδιωξε το μαγαζι μετα τις γιορτες,και το δικαστηριο τον δικαιωσε,βγαζοντας αποφαση να παρει οτι ακριβως ελεγε η τοτε συμβαση εργασιας των μουσικων (μιλαω για το 2003),και μαλιστα να πληρωθει και για το υπολοιπο της σεζον που θα καθοτανε στο σπιτι του (οπως αναφερει η συμβαση,αν δουλεψεις πανω απο 5 μερες στο μαγαζι,δεν εχει δικαιωμα να σε διωξει πριν το τελος τις σεζον,αρκει βεβαια να μην εισαι εσυ ο υπαιτιος της απολυσης σου...)τωρα για την συνεχεια της ιστοριας,σχετικα με το αν πηρε τα λεφτα του,θα σου πω οχι ολα...πηρε ενα μερος και συμβιβαστηκανε...

Αν δε τους καταγγειλεις, καλο ειναι να εχεις καλη ασφαλεια ζωης που να καλυπτει ακρωτηριασμους, πολλαπλα καταγματα, πνιγμους μετα βαρεων αντικειμενων και τσιμεντωματα.

αυτος ειναι ο δευτερος λογος που εχει φτασει το επαγγελμα του μουσικου σε αυτο το χαλι στην ελλαδα (ο πρωτος ειναι ο λαθος συνδικαλισμος,κατα την ταπεινη αποψη μου).

δηλαδη φιλε μου,αν δεν εισουνα μουσικος,και ας δανειστουμε οτι εισαι ηλεκτρολογος πχ...σε φωναζω λοιπον εγω που εχω το χ νυχτερινο κεντρο,και σου λεω θελω να μου φτιαξεις αυτα τα πραγματα...τι θα μου κοστισει?-1000 ευρο-οκ ξεκινα...αν μετα σου δωσω 300 αντι για 1000 δεν θα τα διεκδικισεις...???θα πεις αστα μην τυχον και με δειρουνε,η με τσιμεντοσουνε,η οτιδηποτε αλλο...???δεν μπορω να φανταστω οτι οσοι συνεργαζονται με τετοιου ειδους μαγαζια,οτι δεν πληρωνονται,η τους δινουνε οτι θελουνε οι μαγαζατορες,κατω απο την απειλη οτι θα τους δειρουνε...

σχετικα με τα βαρεα-ανθυγιειναι που ανεφερθηκε παραπανω...

προσωπικα οταν εμαθα οτι συζητιεται να μας βγαλουνε απο τα βαρεα,ειπα μακαρι...οχι γιατι δεν πιστευω οτι η δουλεια μας δεν ειναι ανθυγιεινη...ισα-ισα...απλα επειδη δουλευοντας 20 χρονια σε αυτην την δουλεια χειμωνα-καλοκαιρι,εχω κατι λιγοτερο απο 2000 ενσημα,με την δικαιολογια οτι τα ενσημα μας ειναο πολυ ακριβα,και δεν μπορουσαν να τα κολησουνε ολα...οποτε δουλευαμε 6-7 μερες την εβδομαδα,και μας κολαγανε 2 ενσημα...τωρα τι δικαιολογια θα εχουνε...???αντε μπας και μαζεψουμε κανενα ενσημο να παρουμε τουλαχιστον την μειωμενη στα 80 μας...!!!!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου