Προς το περιεχόμενο

Παχος χορδων/πενων και μεταλ παιξιμο!

Miltos23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ψηφοφορια γινεται κυριως για ακαδημαικους λογους αφου ο καθενας χρησιμοποιει οτι τον βολευει και φυσικα δεν εχουμε ολοι τα ιδια χερια.

Πιστευω ομως οτι θα βοηθησει στο να βρουμε εναν Μ.Ο. οποτε ισως καποιοι να μπουν σε διαδικασια πειραματισμου.

Ενα αντικειμενικο προβλημα ειναι πως οριζει καποιος την υψηλη και χαμηλη ταση των χορδων γιατι πολλοι δεν γνωριζουν σχετικα με αυτο καθως επισης και οτι στην μεταλ μουσικη χρησιμοποιουνται πολυ τα χαμηλα κουρδισματα αρα δημιουργειται συγχυση. Θα προσπαθησω να φτιαξω ενα μπουσουλα ετσι να βοηθησω στην απαντηση. Φυσικα υπαρχουν πολλα αναμεικτα σετ με χοντρες μπασες και λεπτα καντινια πχ κλπ τα οποια δεν τα συμπεριελαβα γιατι πιστευω οτι δεν προσφερουν κατι σημαντικο στην ερευνα.

Δεν συμπεριελαβα τις λεπτες χορδες, λεπτες πενες γιατι δεν φανταζομαι οτι υπαρχουν πολλοι μεταλ κιθαριστες που παιζουν με τετοιες.

Τελος να διευκρινησω οτι αναφερομαι κυριως στις μπασες χορδες μιας και εκει υπαρχει μεγαλη πλυθωρα επιλογων σε σχεση με τα καντινια που παιζουν απο 0,9-0,18.

Κουρδισμα: Ε standard με scale 25,5 (σε παρενθεση με scale 24,75)

Υψηλη ταση - "Σκληρές χορδες": 10αρες+ (11αρες+)

Μετρια - "Κανονικες χορδες": 9αρες (10αρες+)

Κουρδισμα D stantard με scale 25,5 (σε παρενθεση με scale 24,75)

Υψηλη ταση - "Σκληρές χορδες": 11αρες+ (12αρες+)

Μετρια - "Κανονικες χορδες": 10αρες+ (11αρες+)

Να γραψω για μενα οτι γενικα χρησιμοποιω σκληρες χορδες/σκληρες πενες αν και τωρα τελευταια την ψαχνω με τις μετριες πενες γιατι καπου με κουραζουν στο παιξιμο.

Σας ευχαριστω ολους για τον χρονο σας! περιμενω τις εμπειριες σας!  ;)

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κουρδισμα D stantard με scale 25,5

http://www.thomann.de/gr/dunlop_zakk_wylde_icon_electric_cst.htm

με 1mm πένες

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

@octapus

ξεπερασες και μενα (10-52 D standard) και το ψαχνω να αλλαξω τις πενες σε heavy medium... δηλαδη περιπου σαν του Bbullet59

All the money of the world can't buy me

Προσωπικά με οτιδήποτε κάτω από 1mm νιώθω....κάπως  :P

Οι συγκεκριμένες χορδές είναι ότι πρέπει γιατί και δεν σου βγάζουν την πίστη για ένα bend στα καντίνια και έχεις τον ωραίο πλούσιο ήχο στις μπάσες.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Προσωπικά παίζω με πένες 3 mm μισό τόνο κάτω με τάση χορδών από 11.5 lbs για την πρώτη χορδή ως  18.5 lbs για την 8η , κούστουμ΄σετάκι 8άρα-80άρα.

Την έχω καταβρεί τελευταία με κάτι χειροποίητες ακρυλικές,τις gravity guitar picks  (  http://www.gravitypicks.com/  )  .Τρομερός ήχος με τρομερή ατάκα και high end ,ειδικά σε συνδυασμό με το αυξανόμενο προφίλ τάσεων των χορδών που χρησιμοποιώ.Προτιμώ τις razer 3mm αλλά και η 1.5 mm που είχε περάσει από τα χέρια μου άξιζε .Τις συστήνω ανεπιφύλακτα σε μεταλλάδες και twangάδες

Έχουν άψογη σχέση τιμής-απόδοσης (για τα standard μοντέλα των 5 δολλαρίων ).Αν του ζητήσετε δείγμα παίζει να σας στείλει 1-2 πένες δωρεάν,τουλάχιστον εγώ έτσι τον γνώρισα από ένα ξένο φόρουμ.

Μιας και πιάσαμε τον ακαδημαϊσμό εγώ θέλω θέλω να προσθέσω ότι τα κριτήρια που έχεις θέσει είναι ελλειπή όσον αφορά στις πένες.

Σκληρή πένα δεν συνεπάγεται χοντρή απαραίτητα και το αντίστροφο.

Υπάρχουν και οι παράγοντες σχήμα και υλικό κατασκευής.

Έτσι για όταν θέλουμε ατάκα που να σκοτώνει, ό,τι είδος και αν παίζουμε, προσωπικά επιλέγω πένα

σκληρή, μυτερή και λεπτή, γύρω στο 1 mm για να συνδυάζει και τις 3 αρετές σε σεβαστές ποσότητες

Αν θέλεις να είσαι και τελειομανής(όπως εγώ) να είναι και από υλικό που μεγενθύνει ελαφρά τον agressive χαρακτήρα της και δεν πνίγει τις ψηλές που παράγονται όταν κοπανάς τις χορδές.

Αντίστοιχα πένα με στρογγυλό σχήμα, μέτριας σκληρότητας και πάχους θα έχει πιο mellow ήχο.

Συνοψίζοντας(έτσι για να τον έχουμε μεγάλο τον...ακαδημαϊσμό ;D ;D ;D)

Bright>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Mellow

Σκληρή...............................................Μαλακή

Μυτερή...............................................Στρογγυλή

Λεπτή..................................................Παχιά

Το κατάλληλο υλικό μπορεί να τονίσει ελαφρά τον εκάστοτε χαρακτήρα ή το αντίστροφο.

Ελπίζω να βρήκατε ενημερωτικό το PhD μου στις πένες.... ;D ;D ;D

Αν και δεν υπαρχει στανταρ κανονας πανω στο θεμα...συνηθως εχει να κανει με το τι θες να παιξεις οχι τοσο με την ταση των χορδων(εκτος και αν παιζεις με..οχταρες)...πχ χλωμο να μπορεις να παιξεις lead με super μαλακη πενα η να κανεις strumming με super σκληρη(το δευτερο ελεγχεται).

Συνηθως για μεταλ παιξιμο η πενα δεν πρεπει να λυγιζει-απο 1.5 mm και πανω- και για ποιο εντονη ατακα θελει περισσοτερο μυτερη την ακρη παρα στρογγυλοποιημενη(beveled).

Χρόνια τώρα έχω Ernie Ball 11άρες (το μωβ πακέτο) και Dunlop Ultex Jazz III σε Drop C κούρδισμα.

Υποθέτω δηλαδή ότι ανήκω στην "μέτρια" κατηγορία. :)

Nομιζω το πως κρατα καποιος την πενα επισης επηρεαζει τι θα διαλεξει στο τελος.Πχ υπαρχουν ατομα που κρατανε την πενα με deathgrip ;D οποτε αν αυτα τα ατομα χρησιμοποιησουν πολυ σκληρη πενα....αυτη εξοστρακιζεται ελαφρα με το που ερχεται σε επαφη με τις χορδες...ενω υπαρχουν παλι ατομα που κρατανε την πενα πολυ χαλαρα...ισα ισα που να μη πεφτει απο τα χερια-σχεδον παιζει πολυ ελαφρα αναμεσα στα δαχτυλα- και αυτο κανει ποιο ευκολο για αυτους να χρησιμοποιουν ποιο σκληρες πενες.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου