Προς το περιεχόμενο

Ηard days night, open chord mystery.

Nestoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σαφεστατα...

οπως και το να συγκρινεις μια....χρυσοποικιλτη  αμαξα του 1650 με μια SLK 500 ή  τον Ρεμπραντ με τον Πικασο...η γενικα ...οτιδηποτε δυο..πραγματα τα οποια απεχουν μεταξυ τους παραπανω απο....300 χρονια.... ;D

αλλες εποχες,αλλα μετρα και σταθμα.

εξακολουθω βεβαια να πιστευω οτι οποιοσδηποτε ανθρωπος εχει γεννηθει στον...20 αιωνα και δεν  θεωρει τους Beatles  TO μεγαλυτερο ροκ/ποπ συγκροτημα ever απλα... εχει χασει....επεισοδια,προσωπικα δεν εχω ακουσει ουτε ΕΝΑΝ πραγματικα μεγαλο μουσικο (αναγνωρισμενο δηλαδη οχι bedroom hero... ;D) που να μην τους παραδεχεται και που να μην υποκλινεται στο μεγαλειο τους,δεν εχω δε ακουσει ουτε ΕΝΑΝ που να τους θεωρει υπερεκτιμημενους.

τωρα αν εισαι ΕΣΥ οντως ενας πολυ μεγαλος μουσικος τοτε οντως εισαι ο ΠΡΩΤΟΣ που το λεει αυτο και φυσικα αφου εισαι ΟΝΤΩΣ τοσο μεγαλος το κανω δεκτο,ανηκεις ομως σε μια ισχνη μειοψηφια,να το ξερεις αυτο...  

Θα συμφωνησω απολυτως με το παραπανω του αγαπητου και μη εξαιρετεου Σου Φου.  ;D

Μια μονο επισημανση θα ηθελα να κανω.

Πιστευω οτι δεν μπορει να γινει συγκριση μεταξυ των μπιτλις και μεγαλων κλασικων μουσουργων. Αν ομως το αποτολμησεις με διαφορα κριτηρια (κοινωνικα ιστορικα μουσικα αρμονικα κλπ) η ζυγαρια γερνει προς τους μπιτλις και πισω μενουν οι αλλοι κλασικοι. Ακομη και ο Μπετοβεν

Αυτη ειναι η γνωμη μου.

Προσωπικα εγω δεν ημουν ποτε φανατικος με τους μπιτλις αλλα με rolling stones.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Γνωστα ολα αυτα.

Αυτο που απ'οτι φαινεται δεν ειναι σε μερικους ακομα γνωστο, ειναι το ποσο πολλα σημαινει ο Bach για τη δυτικη (παγκοσμια) μουσικη των τελευταιων...αιωνων. ::)

Τεράστια κουβέντα, δεν είναι συγκρίσιμη η εποχή όπου η σπουδαία μουσική ήταν μέρος της θρησκευτικής λατρείας και γινόντουσαν οι πρώτες απόπειρες εκκοσμίκευσής της, με τη σημερινή εποχή όπου η μουσική έχει φτάσει στην άκρως αντίθετη φάση, την pop(ular) φάση, όπου είναι πλήρως εκκοσμικευμένη. Κάποιος που κάνει σπουδαία ποπ όμως πιθανόν αν ζούσε στην εποχή των ορατορίων, να έγραφε σπουδαία ορατόρια και φούγκες.

Μπορεί κανείς λοιπόν να εντοπίσει αναλογίες στην επιδραστικότητα, την καινοτομία, την αποδοχή, το θαυμασμό που αγγίζει τη λατρεία (όχι μόνο από χαζογκόμενες που πέταγαν σουτιέν αλλά από μουσικάρες που πέταξαν το πιάνο τους από τον 6ο όροφο).

@superfunk

Εγώ αγαπώ πολύ το She loves you (πρώτο τραγούδι τους που άκουσα ποτέ) και το I wanna hold your hand (φοβερή ακολουθία ακκόρντων).

• Moderator

Καθώς βλέπω ότι το show συνεχίζεται ας πω και εγώ την άποψη μου για τα «σκαθάρια»...

Love/hate περίπτωση, που προσωπικά παλιά μάλλον έκλεινα προς το hate...

Ιδιαίτερα η πρώτη περίοδος τους δεν μου καθόταν με τίποτα.

Όμως, από τα μέσα των 60s (κάτι τα ναρκωτικά, κάτι η Ινδία... όλα μαζί... δεν ξέρω τι τους επηρέασε περισσότερο), αυτή η μπάντα έπαιξε απίθανα πράγματα.

Προσωπικά για εμένα από το Revolver και κάτω αρχίζουν να ξεδιπλώνουν την ποιότητα τους- με αποκορύφωμα τα Sgt. Pepper's και Let it Be.

Μπορεί να ακούγεται αιρετικό, αλλά για εμένα Beatles είναι η δεύτερη περίοδος- η πρώτη (με κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις συνεχίζει να με αφήνει ασυγκίνητο).      

ΥΓ: Αφήστε τον Μπαχ στην ησυχία του  ;D και please μην συγκρίνετε φιρίκια με... κάστανα  :)

all this has happened before and will happen again

Τεράστια κουβέντα, δεν είναι συγκρίσιμη η εποχή όπου η σπουδαία μουσική ήταν μέρος της θρησκευτικής λατρείας και γινόντουσαν οι πρώτες απόπειρες εκκοσμίκευσής της, με τη σημερινή εποχή όπου η μουσική έχει φτάσει στην άκρως αντίθετη φάση, την pop(ular) φάση, όπου είναι πλήρως εκκοσμικευμένη. Κάποιος που κάνει σπουδαία ποπ όμως πιθανόν αν ζούσε στην εποχή των ορατορίων, να έγραφε σπουδαία ορατόρια και φούγκες.

Μπορεί κανείς λοιπόν να εντοπίσει αναλογίες στην επιδραστικότητα, την καινοτομία, την αποδοχή, το θαυμασμό που αγγίζει τη λατρεία (όχι μόνο από χαζογκόμενες που πέταγαν σουτιέν αλλά από μουσικάρες που πέταξαν το πιάνο τους από τον 6ο όροφο).

+πολλά. Και η μία αλλά και η άλλη περίπτωση προαπαιτούν την ύπαρξη και το έργο μιας μουσικής ιδιοφυΐας. Φυσικά, υπάρχουν ποπ και 'ποπ' κομμάτια, και δεν σημαίνει ότι η παραπάνω διαπίστωση μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αντίστοιχη ιδιοφυΐα είναι π.χ. ο Φοίβος (οκ, μιλώ προσωπικά). Σίγουρα η υπεροχή των Beatles δεν είναι κάτι το θέσφατο αλλά καλό θα είναι να κρατάμε μια 'πισινή' όταν μιλάμε για καλλιτέχνες αντίστοιχου βεληνεκούς, ίσως αυτό που κάνανε να μην ήταν τόσο εύκολο και απλό τελικά (προσωπικά μου αρέσαν πολυ τα μεταγενέστερα album τους, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τα πρώτα).

Για να δουμε ομως και καποια FACTS μια & μας αρεσει η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

http://www.catalogs.com/info/books-music-dvd/facts-about-the-beatles.html

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Γιατί πρέπει ντε και καλά να τους συγκρίνουμε;

'Εχει κρυμμένα ακκόρντα ο Μπαχ ή τα ξέρουμε τα πάντα όλα του;

Ποιός είναι το φιρίκι και ποιός το κάστανο;

Φούντ φορ θοτ......

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

• Moderator

Γιατί πρέπει ντε και καλά να τους συγκρίνουμε;

'Εχει κρυμμένα ακκόρντα ο Μπαχ ή τα ξέρουμε τα πάντα όλα του;

Ποιός είναι το φιρίκι και ποιός το κάστανο;

Φούντ φορ θοτ......

Έτσι ντε... Γιατί δηλαδή να τους συγκρίνουμε και στην τελική ποιο θα είναι το ζύγι;

Θα βάλουμε από την μία τις... φούγκες των Beatles και από την άλλη τα pop του Μπαχ;  ;)

all this has happened before and will happen again

προσωπικά μου αρέσαν πολυ τα μεταγενέστερα album τους, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τα πρώτα.

Προσωπικά για εμένα από το Revolver και κάτω αρχίζουν να ξεδιπλώνουν την ποιότητα τους- με αποκορύφωμα τα Sgt. Pepper's και Let it Be.

Πράγματι από το revolver (τι δισκάρα) και μετά μεγαλούργησαν, και αυτό έχει επισκιάσει την πρώτη φάση τους. Διότι η σύγκριση είναι αυτόματη και νομίζω λίγο άδικη. Έχω την αίσθηση ότι στην πρώτη φάση υπάρχουν ήδη ενδείξεις ιδιοφυΐας (η οποία  ήταν σε φάση κυοφορίας και εκδηλώθηκε αργότερα). Ιδίως συνθετικά τα chord progressions τους είναι και στην πρώτη φάση εκπληκτικά. Αυτό που άλλαξε στη β' φάση είναι το attitude. Δεν ήταν πια τα πιτσιρίκια που ανανεώνουν την πεπατημένη αλλά αυτοί που την χαράσσουν, και βαθιά-βαθιά (κι ακόμ να βγούμι ημίς οι υπόλοιπ απ' του χαντάκ').

Το μόνο που θέλω να πω περί πρώτης και δεύτερης περιόδου, είναι ότι χωρίς την πρώτη δεν θα υπήρχε η δεύτερη (duh!). Μιλάμε για ένα συγκρότημα που όλα του τα επίσημα άλμπουμ ηχογραφήθηκαν από το 1963 ως το 1969. Σε μια επταετία εξελίχθηκαν σε τεράστιο βαθμό, τόσο που να τους ονομάζουμε το σημαντικότερο pop/rock συγκρότημα του 20ου (και όσο πάει) αιώνα.

Need.More.Fuzz.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου