Προς το περιεχόμενο

Ηard days night, open chord mystery.

Nestoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και πάμε ξανά λοιπόν για το σήριαλ Beatles (TGBOEE) vs The World......... Episode MCMLII

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κοίτα, στο πλαίσιο της Pop- Rock (και βάλε) κιθαριστικής (και βάλε ) μπάντας, δηλαδή στο πλαίσιο της μοντέρνας μουσικής όπως την εννοούμε, οι Beatles είναι κορυφαίοι. Δε νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητηθεί αυτό.

Από εκεί και πέρα όμως οι συγκρίσεις με τους κλασσικούς είναι βλακώδεις, καθώς μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικές εποχές και ζητούμενα. Οι Beatles, στο πιο εμπορικό στάδιό τους, αποτελούν την αποκορύφωση της μουσικής που εξυπηρετεί τις ανάγκες "της καθημερινότητας" και του "μέσου ανθρώπου- καταναλωτή". Σε πιο "ψαγμενιές", στο τσακίρ κέφι θα ψυχεδελιάσουν και ζήτω το Lucy in the Sky with Diamonds.  ;D  ;D  ;D

Από την άλλη οι Bach, Mozart στα πιο "εμπορικά" θα διασκεδάσουν τους Βασιλείς και τους Οπερατικούς, πιο elegant σίγουρα αλλά κάπως παρόμοια λογική, σε άλλη εποχή βέβαια. Οταν όμως θα έρθουν οι πιο "ψαγμενιές", θα ολοκληρώσουν την εξέλιξη της μουσικής αιώνων ("τέχνη της φούγκας"), θα φτιάξουν θρησκευτικά έργα αντίστοιχα της καπέλα Σιστινα ( Κατά Ματθαίον Πάθη, Requiem) κλπ κλπ. Αλλα ζητούμενα άλλες εποχές- είναι κάτι εντελώς διαφορετικό να ασχολείσαι με τα θεολογικά και τα φιλοσοφικά ρεύματα της εποχής του Διαφωτισμού , και κάτι τελείως διαφορετικό η εποχή σου να έχει ως φιλοσοφία τους Χίππυς και τα ντρόγκια.

Οσο γελοίο θα ήταν να έβγαινε ο Μπαχ στην εκκλησία να παίξει με λουλάδες και τριπάκια  ;D, άλλο τόσο γελοίο θα ήταν να άκουγαν φούγκες και συμφωνίες τα τελειωμένα πρεζάκια των 60ies. Beatles, και μιλάμε τους είναι ΠΟΛΥ, πάρα ΠΟΛΥ, όσο δεν πάει ΠΟΛΥ.  

......Όσο γελοίο θα ήταν να έβγαινε ο Μπαχ στην εκκλησία να παίξει με λουλάδες και τριπάκια  ;D, άλλο τόσο γελοίο θα ήταν να άκουγαν φούγκες και συμφωνίες τα τελειωμένα πρεζάκια των 60ies. Beatles, και μιλάμε τους είναι ΠΟΛΥ, πάρα ΠΟΛΥ, όσο δεν πάει ΠΟΛΥ...... 

Μάνο, σε έχασα τελείως ..........αλλά δεν με πειράζει. ;D

Θεωρητικά το αναφέρω απλώς, καθότι στη βάση του, το εν προκειμένω ζήτημα δεν με απασχολεί διόλου.

το να συγκρινεις Bach με Beatles ειναι για γελια. Απλα, και χωρις να θελω να θιξω κανεναν.

σαφεστατα...

οπως και το να συγκρινεις μια....χρυσοποικιλτη  αμαξα του 1650 με μια SLK 500 ή  τον Ρεμπραντ με τον Πικασο...η γενικα ...οτιδηποτε δυο..πραγματα τα οποια απεχουν μεταξυ τους παραπανω απο....300 χρονια.... ;D

αλλες εποχες,αλλα μετρα και σταθμα.

εξακολουθω βεβαια να πιστευω οτι οποιοσδηποτε ανθρωπος εχει γεννηθει στον...20 αιωνα και δεν  θεωρει τους Beatles  TO μεγαλυτερο ροκ/ποπ συγκροτημα ever απλα... εχει χασει....επεισοδια,προσωπικα δεν εχω ακουσει ουτε ΕΝΑΝ πραγματικα μεγαλο μουσικο (αναγνωρισμενο δηλαδη οχι bedroom hero... ;D) που να μην τους παραδεχεται και που να μην υποκλινεται στο μεγαλειο τους,δεν εχω δε ακουσει ουτε ΕΝΑΝ που να τους θεωρει υπερεκτιμημενους.

τωρα αν εισαι ΕΣΥ οντως ενας πολυ μεγαλος μουσικος τοτε οντως εισαι ο ΠΡΩΤΟΣ που το λεει αυτο και φυσικα αφου εισαι ΟΝΤΩΣ τοσο μεγαλος το κανω δεκτο,ανηκεις ομως σε μια ισχνη μειοψηφια,να το ξερεις αυτο...  

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Με απλά λόγια αυτό που λέω Κώστα μου είναι πως και οι Beatles και οι κλασσικοί κατάφεραν να εκφράσουν την εποχή τους, πράγμα ΔΥΣΚΟΛΟ, ΠΟΛΥ δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο, και που πετυχαίνουν μόνο ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ.

Από εκεί και πέρα τα ζητούμενα της κάθε εποχής είναι διαφορετικά, και έτσι προκύπτουν και διαφορετικά αποτελέσματα.

Εμένα μου αρέσουν πολύ τα χαζά τους τραγούδια της πρώτης περιόδου. Έχουν όλη την αφέλεια της εποχής, αλλά κατά την γνώμη μου καλύτερα εκφρασμένη, την ίδια αφέλεια που απηχούν μετά από 10-15 χρόνια ο Richman και οι Ramones, δηλαδή μπάντες με σκληρό ήχο (αλλά που το πνεύμα τους είναι πολύ παραπλήσιο).

@waterfall:

Το πόσο πολλά σημαίνουν οι Beatles για τη δυτική μουσική της τελευταίας 50ετίας... είναι η προπαίδεια της μουσικολογίας. Ο όρος overrated σε σχέση με τους Beatles δηλώνει μάλλον την άγνοιά της. Πες καλύτερα δεν μου αρέσουν, που δεν μπορεί κανείς να σου πει τίποτε.

Με απλά λόγια αυτό που λέω Κώστα μου είναι πως και οι Beatles και οι κλασσικοί κατάφεραν να εκφράσουν την εποχή τους, πράγμα ΔΥΣΚΟΛΟ, ΠΟΛΥ δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο, και που πετυχαίνουν μόνο ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ.

+∞

Εντάξει τότενες.

Γιατί αλλιώς τα διάβασα και ζαβά κατάλαβα.

εξακολουθω βεβαια να πιστευω οτι οποιοσδηποτε ανθρωπος εχει γεννηθει στον...20 αιωνα και δεν  θεωρει τους Beatles  TO μεγαλυτερο ροκ/ποπ συγκροτημα ever απλα... εχει χασει....επεισοδια,προσωπικα δεν εχω ακουσει ουτε ΕΝΑΝ πραγματικα μεγαλο μουσικο (αναγνωρισμενο δηλαδη οχι bedroom hero... ;D) που να μην τους παραδεχεται και που να μην υποκλινεται στο μεγαλειο τους,δεν εχω δε ακουσει ουτε ΕΝΑΝ που να τους θεωρει υπερεκτιμημενους

Για μένα τα λες αλλά δεν θα τσιμπήσω....

Χα !

Το πόσο πολλά σημαίνουν οι Beatles για τη δυτική μουσική της τελευταίας 50ετίας... είναι η προπαίδεια της μουσικολογίας.

Γνωστα ολα αυτα.

Αυτο που απ'οτι φαινεται δεν ειναι σε μερικους ακομα γνωστο, ειναι το ποσο πολλα σημαινει ο Bach για τη δυτικη (παγκοσμια) μουσικη των τελευταιων...αιωνων. ::)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Εμένα μου αρέσουν πολύ τα χαζά τους τραγούδια της πρώτης περιόδου.

και εμενα,το προτιμω δε απο τα "ψαγμενα" της "ποιοτικης" φασης τους (και αυτα μου αρεσουν),για εμενα ειναι η ΕΠΙΤΟΜΗ της ποπ μουσικης.

το γεγονος δε οτι σχεδον ολα ΜΠΑΙΝΟΥΝ με το ρεφραιν δειχνουν το ποσο ..σιγουροι ηταν οι δημιουργοι τους οτι ηταν ΚΑΡΑ-χιταρες... ;D

το αγαπημενο μου δε ειναι αυτο...

The Beatles - Do You Want to Know a Secret

2 λεπτα διαρκει και εχει μεσα τοση  συνθετικη μεγαλοφυϊα που ...ποναει το κεφαλι σου... :)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου