Προς το περιεχόμενο

Αγορά Les Paul Classic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 86
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ρε συ billy δεν αντιλέγω σε αυτά που λες αν διάβασες περί kotobuki συμφωνώ με σένα αλλά και η Gibson χειρότερη ή καλύτερη αυτή είναι!! και τόσα που κάνει (φράγκα) περισσότερα για αυτά που αξίζει είναι, αλλά είναι Gibson LP originalele! τόσοιιιιιι κιθαρίστες που την χρησιμοποίησαν λουκουμάδες ήταν? Δεν υπήρχαν και τότε αντίστοιχα COPIES αξιολογότερα? πέρα σαφώς από την διαφήμιση. Ο Blackmore το 1981-84 Fender copies έσπαγε :lol: (αστειέυομαι)

Και πάνω από όλα είναι αυτό που λέει ο Νίκος (γιατί κυρίως με αυτή την άποψη συντάσσομαι) "σού κατσε?" τέρμα πάρτην! Ψυχολογικά είσαι 100% υπέρ της Gibson LP και σούκατσε στο χέρι? πάρτην και τέρμα! ας λέμε στο thead περί les paul Gibson και σε άλλο ας συγκρίνουμε και Tokai που μεταξύ μας εγώ π.χ ΔΕΝ έχω ακουμπήσει καμία! Την Greco LP copie μόνο του Κώστα έπαιξα για λίγο 1-2 φορές και ΟΚ! καλή ήταν αλλά πήρα Gibson τώρα θες ψυχολογικό? κόλλημα? πάντως μου φένεται σε playability και ήχο περισσότερο Ζωντανή η δική μου... στην αρχή είχα κάποιες επιφυλάξεις αλλά στην πορεία και δοκιμάζοντας κάποια πράγματα έβγαλα κάποια να το πω δικά μου συμπεράσματα.

Τι εννοώ... οκ! ας υποθέσουμε θες μιά καλή LP πάμε σε ένα καλό Tokai - Greco ( που δυστυχώς στο Ελλάντα δεν μπορείς να το δοκιμάσεις -10000 δηλαδή, αλλά τες πα) τα χρήματα που θές είναι κάπου 1800 ευρώ για ένα ας πούμε καλό και όχι το πιό κορυφαίο μοντέλο που διαφιμίζουν...... πόσο έχει μία LP strd? μά μόνο 400-500 € παραπάνω..... ε από κει και πέρα η απόφαση είναι θέμα τσέπης, κολλήματος, και γιατί όχι μεταπώλησης!

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασιλη σ αγαπαω για να συζηταω μαζι σου τετοια πραγματα....θα τα πουμε απο κοντα σε συνευρεση με taq' date='superfunk κτλ...ελπιζω να μπορεσουμε να μαζευτουμε καπου ολοι μαζι με οσο το δυνατον περισσοτερο gear να δοκιμασουμε!κανονιστε μερα!(απο σαββατο και μετα 8) )[/quote']

Τακούλη μου, το παραδέχομαι, κι'εγώ σ'αγαπάω! 8) :oops: :oops: (διακριτικά αφήστε μας μόνους μας τώρα οι υπόλοιποι... :P :P )

Βρε συ, καταλαβαίνω τι λες... αυτό που εννοώ είναι:

Αυτή η κιθάρα έχει (χονδρικά) 1200 ευρώ:

http://www.fender.com/products/search.php?partno=0101200791

και αποτελεί την σύγχρονη πρόταση της Fender. ΟΚ?

Αυτή εδώ είναι υποτίθεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο κατασκευασμένη όπως οι παλιές:

http://www.fender.com/products/search.php?partno=1506600845

Γιατί έχει διόμιση χιλιάρικα;;;

Καταλαβαίνεις που το πάω; :wink:

Τι πουλάει λοιπόν εδώ η Fender, ουσία ή image?

Ρε συ billy δεν αντιλέγω σε αυτά που λες αν διάβασες περί kotobuki συμφωνώ με σένα αλλά και η Gibson χειρότερη ή καλύτερη αυτή είναι!! και τόσα που κάνει (φράγκα) περισσότερα για αυτά που αξίζει είναι' date=' αλλά είναι Gibson LP originalele! τόσοιιιιιι κιθαρίστες που την χρησιμοποίησαν λουκουμάδες ήταν? Δεν υπήρχαν και τότε αντίστοιχα COPIES αξιολογότερα? πέρα σαφώς από την διαφήμιση. Ο Blackmore το 1981-84 Fender copies έσπαγε :lol: (αστειέυομαι)

Και πάνω από όλα είναι αυτό που λέει ο Νίκος (γιατί κυρίως με αυτή την άποψη συντάσσομαι) "σού κατσε?" τέρμα πάρτην! Ψυχολογικά είσαι 100% υπέρ της Gibson LP και σούκατσε στο χέρι? πάρτην και τέρμα! ας λέμε στο thead περί les paul Gibson και σε άλλο ας συγκρίνουμε και Tokai που μεταξύ μας εγώ π.χ ΔΕΝ έχω ακουμπήσει καμία! Την Greco LP copie μόνο του Κώστα έπαιξα για λίγο 1-2 φορές και ΟΚ! καλή ήταν αλλά πήρα Gibson τώρα θες ψυχολογικό? κόλλημα? πάντως μου φένεται σε playability και ήχο περισσότερο Ζωντανή η δική μου... στην αρχή είχα κάποιες επιφυλάξεις αλλά στην πορεία και δοκιμάζοντας κάποια πράγματα έβγαλα κάποια να το πω δικά μου συμπεράσματα.

Τι εννοώ... οκ! ας υποθέσουμε θες μιά καλή LP πάμε σε ένα καλό Tokai - Greco ( που δυστυχώς στο Ελλάντα δεν μπορείς να το δοκιμάσεις -10000 δηλαδή, αλλά τες πα) τα χρήματα που θές είναι κάπου 1800 ευρώ για ένα ας πούμε καλό και όχι το πιό κορυφαίο μοντέλο που διαφιμίζουν...... πόσο έχει μία LP strd? μά μόνο 400-500 € παραπάνω..... ε από κει και πέρα η απόφαση είναι θέμα τσέπης, κολλήματος, και γιατί όχι μεταπώλησης![/quote']

Τάκη, έχω παίξει και με Gibson και (για λίγο καιρό την είχα 'δικιά' μου) με μια Tokai του 80 φεύγα, τα περίφημα lawsuit models.

Η Tokai έριχνε στ'αυτιά στις (τότε) Gibson ΧΑΛΑΡΑ. Και σε αρκετές από τις επόμενες.

Τώρα αν σου κάτσει και 'κάποια' Gibson καλή, αυτό είναι το θέμα;

Δηλαδή εγώ δεν δέχομαι για παράδειγμα ότι κάποιος θα καταφέρει να βγάλει τόσο καλές Suhr όσο ο Suhr και θα τις πουλάει 1 χιλιάρικο, αλλά θα λέμε, 'ναι ξέρεις δεν είναι Suhr όμως και άμα σου κάτσει μια Suhr καλή...'.

Εγώ λέω, δεν μπορεί να το κάνει αυτό κάποιος... (μπορεί ίσως με ενάμιση χιλιάρικο ή λίγο παραπάνω, αλλά ας μη το μαμήσουμε τελείως τώρα...)

Εδώ καλώ τον Ηλία να επέμβει και να πει μια μικρή ιστορία περί 'original', 'vintage' και 'απομιμήσεων', αν θέλει βέβαια... Ηλία; :?: :wink:

Ναι ρε συ απλά είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ η όλη φάση και είναι ΤΡΕΛΑ ΣΠΑΝΙΟ να παίξεις ελλάδα με Greco ή Τοκαι, οπότε όσο καλές και νά ναι και να τις πατάνε τις Gibson και να τους αλλάζουν τον αδόξαστο ( που φαντάζομαι ότι ναι κάποιες και γιατί όχι) ΕΓΩ προσωπικά δεν θα πέταγα 1000-1500 ευρώ σε κάτι που μαμεί αλλά δεν το έχω ακουμπήσει ποτέμου και δεν είμαι σίγουρος ότι θα μου κάτσει.... Οι κατά πολύ χειρότερες και ακριβότερες Gibson όμως έχουν βρωμίσει τον τόπο... και μπορείς να πας να παίξεις όλη την γκάμα των μοντέλων τους... και είναι και οι original

In Fender Strat we trust!

Κατ'αρχάς να ευχαριστήσω για όλες τις απαντήσεις.

Να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα:

Διατίθεμαι να δώσω μέχρι 1500¤.

Δεν με νοιάζει τι γράφει πάνω το headstock. Αυτή τη στιγμή είμαι σε μία φάση όπου δοκιμάζω όσο πιο πολλές κιθάρες μπορώ να δοκιμάσω (και έχω δοκιμάσει πολλές, Schecter, ESP και LTD, Tokai κλπ), έτσι ώστε να βρώ ότι καλύτερο μπορώ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ (δεν φωνάζω, δίνω έμφαση :) )

Την LP Classic την βρήκα σε πολύ καλή (σε σύγκριση με τα απαράδεκτα ελληνικά δεδομένα) τιμή. Έχω προγραμματίσει να πάω να τη δοκιμάσω και επειδή έχω ακούσει πολλά περί ποιότητας των Gibson τελευταία, ήθελα κάποιες συμβουλές για το τι να προσέξω.

Για τα χρήματα που θέλω να δώσω τη θεωρώ μία πολύ καλή επιλογή, αν και δεν αποκλείω τα Ιαπωνικά αντίγραφα (άλλωστε έχω ήδη μία Ιαπωνική Jackson η οποία με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, οπότε εμπιστεύομαι τις Ιαπωνικές κιθάρες)

Η μόνη άλλη κιθάρα που θα ήθελα να δοκιμάσω, αλλά δεν μπορώ να βρώ στη Σκωτία, είναι η Heritage H-150CM.

Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες.[/u]

πιστευω οτι ειναι καλη η τιμη και αν παιζεις rock-metal δεν θα χρειαστει καν να αλλαξεις μαγνητες...αλλιως αν δεν παιζεις τα παραπανω στυλ και θες κατι αλλο μην την βγαλεις σκαρτη λογω ηχου.θα ειναι επειδη δεν σου αρεσαν οι κεραμικοι που εχει τωρα πανω...

κοιταξε βασικα να σε βολεψει στο χερι και αν σου αρεσει παρτην..ειναι καλη τιμη και πολυ καλη επενδυση! :wink:

α!οχι που ειναι χαλια απο ηχο οι κεραμικοι ετσι; :wink:

Έκανα τρεις ώρες να μπω στο forum και ειπώθηκαν όλα...οπότε για να μην μας την λέει ο antouan (βασανισμένο αγόρι, μην τον βάζουμε σε μεγαλύτερα βάσανα...) ότι συνεχώς τσακωνόμαστε για τέτοια θέματα εγώ θα πω μονάχα μια τελευταία φράση απευθυνόμενος στον Sepiroth που θα επενδύσει σε λίγο καιρό τα χρήματά του: Αν έστω και λίγο μέσα σου θα σε ενοχλεί αν δεν γράφει το headstock "Gibson" πάρε την Classic αν σε βολέψει και μην κοιτάξεις καμία άλλη κιθάρα!!! Καμία άλλη δεν θα σε ικανοποιεί γιατί απλά θέλεις GIBSON!!! Αν δεν σε νοιάζει αυτό, πιστεύω δύσκολα θα αντισταθείς στην οικονομικότερη αλλά εξ'ίσου καλή γιαπωνέζικη πρόταση... (αλλά μπορεί και να πέφτω έξω...) :roll:

Πάρε μια gibson ναχεις και πάρε και μια άλλη για να παίζεις...

Έχω και εγώ και κάθεται αναπαυτικά στην βαλίτσα της... όχι οτι δεν είναι καλή κιθάρα απλά δεν μου κάνει την δουλειά που θέλω...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου