Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με multieffect

mustafank

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα απέκτησα, μέσω ανταλλαγής, το πολυεφέ Zoom G2, το οποίο, όμως, μέσα στο μήνα παρουσίασε το εξής πρόβλημα:

το footswitch, με το οποίο πηγαίνω στο επόμενο patch τις περισσότερες φορές δε λειτουργεί ή λειτουργει μετά από επανειλημμένη πίεση.

Γνωρίζετε αν είναι κάτι που διορθώνεται και αν ναι, πού θα μπορούσα να απευθυνθώ στη Θεσσαλονίκη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσπάθησε να στριφογυρίσεις το κεφαλάκι του footswitch και δες μετα αν πιάνει. Έχει να κάνει με το ελατήριο νομίζω, μου είχε τύχει κι εμένα όταν είχα το Ζοοm G2.1u, δεν είναι τίποτε :)

Προσπάθησε να στριφογυρίσεις το κεφαλάκι του footswitch και δες μετα αν πιάνει. Έχει να κάνει με το ελατήριο νομίζω, μου είχε τύχει κι εμένα όταν είχα το Ζοοm G2.1u, δεν είναι τίποτε :)

Σαν να έγινε κάτι.Ευχαριστώ, metalmike. :)

Ωστόσο, φαίνεται πως πρέπει να το "βιδώνω" συχνά. :-\

Υπάρχει πιο μόνιμη λύση, για να μένει στη θέση του;

Δυστυχώς δε γνωρίζω κάτι άλλο και δεν το έχω πλέον κιόλας ώστε να το κοιτάξω καλύτερα, πάντως εγώ μια φορά το είχα κάνει και από τότε δεν ξαναείχα πρόβλημα. Το βίδωσες ή το ξεβίδωσες;

Φίλε το είχα και εγώ το G2 είναι προβληματικοί οι διακόπτες τους. Βάλε κάτι ανάμεσα στα ελατήρια να πατιέται με περισσότερη δύναμη.

Το βίδωσες ή το ξεβίδωσες;

Το γύρισα δεξιόστροφα, οπότε το βίδωσα (υποθέτω.. :P)

Φίλε το είχα και εγώ το G2 είναι προβληματικοί οι διακόπτες τους. Βάλε κάτι ανάμεσα στα ελατήρια να πατιέται με περισσότερη δύναμη.

θα δω πως πάει με τα "βιδώματα" και αν δε δω φως, θα το προσπαθήσω.

γνωστό πρόβλημα στα περισσότερα footswitches. Συνήθως λύνεται με spray επαφών (ανοίγεις και ψεκάζεις τις επαφές, οπότε αφαιρείς και τρίχες, σκόνες, κιμάδες κλπ που μπαίνουν μαγικά μέσα στα cases) ή με λίγο τέντωμα στα ελατήρια κάτω από τα κουμπηά (ή και τα 2). Σε περιπτωση που έχει χαλάσει η επαφή (δεν μου έχει τύχει ποτέ) πας σε ένα ηλεκτρονικάδικο και στην αλλάζουν.

Συνήθως λύνεται με spray επαφών

Υποθέτω, κάτι σαν το wd-40?

http://www.wd40.com/

Σε περιπτωση που έχει χαλάσει η επαφή (δεν μου έχει τύχει ποτέ) πας σε ένα ηλεκτρονικάδικο και στην αλλάζουν.

Χρειάζεται να είναι εξειδικεύμενος σε είδη μουσικού εξοπλισμού ή ένας καλός ηλεκτρονικός/ηλεκτρολόγος αρκεί;

1) όχι, το WD40 είναι για να λύνουμε βίδες ;D (το οτι μπορεί να λειτουργεί ενα αντισκωριακό δε σημαίνει οτι συνίσταται). Ψάχνεις contact spray για ηλεκτρονικές επαφές (πχ βγάζει και η Phillips).

2) Kατά τη γνώμη μου όχι. Αλλά αν πας σε κανα δυο ηλεκτρονικούς και δεν βρίσκουν ίδια επαφή με της πεταλιέρας, μάλλον είναι πιθανότερο να έχει κάποιος εξειδικευμένος.

To WD40 δεν θα το συνιστούσα. Kυρίως είναι αφυγραντικό, και υποτίθεται πως λιπαίνει, που όπως διαπίστωσα ο ίδιος ορισμένες φορές (πχ. σε rollers από tape echoes) κάνει το ακριβώς αντίθετο - μπλοκάρει. Σαν contact cleaner προσωπικά χρησιμοποιώ σε πετάλια και ενισχυτές αυτό:

http://www.tubeampdoctor.com/en/shop_DeoxIT_Caig_chemicals/DeoxIT_D5_MINI_CAIG_Cleaningspray_495

Βλέπω κι αυτό αλλά δεν ξέρω πού διαφέρει από το ανωτέρω:

http://www.tubeampdoctor.com/en/shop_DeoxIT_Caig_chemicals/DeoxIT_F5_MINI_CAIG_FaderLube_Cleaningspray_for_Faders_3209

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου