Προς το περιεχόμενο

Bend τριμιτονίου.

notlrac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρω αν είναι δική μου εντύπωση αλλά στη στρατ μου -που έχει vintage tremolo- κάνει και bend πιο εύκολα όταν είναι floating (σε σχέση με μία πολύ σκληρή ρύθμιση ελατηρίων που είχα κάνει για να μην είναι floating).

αυτο ειναι απολυτα φυσιολογικο,λιγοτερο Tension Πισω απο τα σελλακια,πιο μαλακες χορδες... ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 43
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Thx doc! Λογικότατο! Είχα κάνει αυτή τη λάθος ρύθμιση τον πρώτο καιρό που πήρα τη στρατ μου και θεωρούσα ότι η κιθάρα είναι σκληρή. Στο μεταξύ επειδή κατά τα άλλα ήταν άψογη, δεν είχε χρειαστεί να τη δει μάστορας για να το εντοπίσει, οπότε μόνο εγώ ήξερα το... κρίμα μου. Χαλάρωσα τα ελατήρια και βρήκα την υγειά μου. Σκέφτηκα μήπως και ο φίλος Noltrac έκανε κάποιο αντίστοιχο λάθος πακτώνοντας τη γέφυρά του, για αυτό και το ανέφερα.

δεν ξέρω αν είναι πραγματικότητα ή όχι, παραφιλολογία ωστόσο υπάρχει, αλλά την δική μου strat όντως την σετάρω πάντα με floating tremolo και δεν ξεκουρδίζει ποτέ και με τίποτα !!! Το τελευταίο το υπογράφω άνετα ;D ;D ;D

Τώρα για το bend όπως ήδη αναφέρθηκε, θεωρώ ότι μάλλον φταίει το υπερβολικά χαμηλό action το οποίο ποτέ δεν κατάλαβα γιατί γενικά αρέσει...  ;) ;)

Ναι, και η δικιά μου δεν ξεκουρδίζεται με τίποτα (Tusq XL nut + locking tuners πάντως). Υπάρχει ένα κολπάκι/μόντα για τα vintage tremolos (το δικό μου το έχει από τη μάνα του). Αυτό είναι να ανοίξει κάποιος λίγο τις τρύπες πάνω στο τρέμολο, όπου περνούν οι βίδες. Τη βασική ευθύνη για το ότι το tremolo δεν γυρνάει στο pitch που πρέπει, την έχει το γεγονός ότι οι βίδες "πιάνουν" στις τρύπες.

Όσο για το χαμηλό action, όλα είναι σχετικά. Προσωπικά προτμώ να ΜΗΝ παλεύω με την κιθάρα. Άλλοι θέλουν να "σκάβουν". Ωστόσο αυτό που δεν συγχωρώ, είναι η επιλογή υψηλού action για να "κρύψει" την... απελπισία στα τάστα.

Παρεμπιπτόντως, αντιθέτως με τα όσα υποστηρίζουν διάφοροι macho "παίζω-με-12άρες-και-έχω-τις-χορδές-δυο πόντους-από-την-ταστιέρα", οι περισσότεροι γνωστοί κιθαρίστες παίζουν/έπαιζαν με μέτριο προς χαμηλό action. Περισσότερα μπορεί να δει κάποιος στη σελίδα του Stewmac, με στοιχεία που βασίζονται σε μετρήσεις και όχι συζητήσεις του καφενείου:

http://www.stewmac.com/freeinfo/String_action_and_setup/a-famoussetups.html

Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν για όποιον υποστηρίξει πάλι ότι, π.χ. ο SRV έπαιζε με "υψηλό action".  ::)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Πολύ ενδιαφέρον. Ερώτηση αδαούς. Όταν μετράμε action με χάρακα, μετράμε από τα τάστα ή από την ταστιέρα;

Όσο για το χαμηλό action, όλα είναι σχετικά. Προσωπικά προτμώ να ΜΗΝ παλεύω με την κιθάρα. Άλλοι θέλουν να "σκάβουν". Ωστόσο αυτό που δεν συγχωρώ, είναι η επιλογή υψηλού action για να "κρύψει" την... απελπισία στα τάστα.

Παρεμπιπτόντως, αντιθέτως με τα όσα υποστηρίζουν διάφοροι macho "παίζω-με-12άρες-και-έχω-τις-χορδές-δυο πόντους-από-την-ταστιέρα", οι περισσότεροι γνωστοί κιθαρίστες παίζουν/έπαιζαν με μέτριο προς χαμηλό action. Περισσότερα μπορεί να δει κάποιος στη σελίδα του Stewmac, με στοιχεία που βασίζονται σε μετρήσεις και όχι συζητήσεις του καφενείου...

Bill, στο αρχικό μου post μίλησα ξεκάθαρα για υπερβολικά χαμηλό action, το οποίο δεν μπορώ με τίποτα!!! Για τι vibrato και bend να μιλήσουμε μετά? Kαι όμως υπάρχει κόσμος που του αρέσει... ??? ???

Δεν σημαίνει ότι μου αρέσει το μεγάλο action, ίσα ίσα και εγώ χαμηλό προς μεσαίο προτιμώ. Εννοείται επίσης ότι δεν μου αρέσει να 'παλεύω' με την κιθάρα...

Το πρόβλημα είναι ότι ΟΛΑ αυτά είναι υποκειμενικά !!! Αυτό που για μένα είναι μέτριο, για άλλον είναι χαμηλό και πάει λέγοντας...  Πως θα ορίσουμε το 'χαμηλο' action? Με βάση μετρήσεις και βιβλία? Έχω 4 βιβλία μόνο για ρυθμίσεις και σετάρισμα κιθάρας και να σου πω την αλήθεια?

Πιο πολλά μαθαίνεις από τα καφενεία, αρκεί να δοκιμάζεις, να βλέπεις το αποτέλεσμα σε σχέση με το αίτιο όταν πειραματίζεσαι και φυσικά, να ξέρεις πάντα πως θέλεις να νιώθεις την κιθάρα στα χέρια σου.  ;) ;)

Πολλές ιδέες πήρα από ένα βίντεο του Carl Verheyen για το στήσιμο της strat του... Όχι επειδή τα έλεγε ο Κάρολος, απλά επειδή τα δοκίμασα και μου άρεσαν... Το αν ο SRV έπαιζε με 12 άρες, με μεγάλο action , από μόνο του με αφήνει αδιάφορο... Το μόνο που κάνει είναι να γεμίζει την knowledge  base που ο καθένας έχει στο κεφάλι του, αρκεί να ξέρει το πότε και αν πρέπει να την χρησιμοποιήσει ως πληροφορία... :)

Όχι άλλα μινόρε...

Το πρόβλημα είναι ότι ΟΛΑ αυτά είναι υποκειμενικά !!! Αυτό που για μένα είναι μέτριο, για άλλον είναι χαμηλό και πάει λέγοντας...

ακριβως.

και εχει να κανει με πολλα και πολλες φορες και με την...σωματικη κατασκευη του..παικτη...

εχω αναφερει ξανα το παραδειγμα της κιθαρας του Peter Buck,οταν την επιασα στα χερια μου επαθα...σοκ με το πολυ υψηλο action και τις 013-060 χορδες που φορουσε,μιλαμε οτι για να παιξεις ενα λα μινορε με μπαρε επρεπε να ησουν ο....Σβαρτσενεγκερ...βεβαια μετα οταν μου εδωσε..χειραψια ο Peter Buck ....καταλαβα οτι...ΗΤΑΝ ο Σβαρτσενεγκερ...ενας γιγαντας με κατι χερουκλες σαν..κουπιά....οποτε φυσικα και ΔΕΝ θα μπορουσε να παιξει με μια κιθαρα ...που ΔΕΝ ηταν σεταρισμενη ωστε να ...χρειαζεται και λιγη...παλη.... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Bill, στο αρχικό μου post μίλησα ξεκάθαρα για υπερβολικά χαμηλό action, το οποίο δεν μπορώ με τίποτα!!! Για τι vibrato και bend να μιλήσουμε μετά? Kαι όμως υπάρχει κόσμος που του αρέσει... ??? ???

Δεν σημαίνει ότι μου αρέσει το μεγάλο action, ίσα ίσα και εγώ χαμηλό προς μεσαίο προτιμώ. Εννοείται επίσης ότι δεν μου αρέσει να 'παλεύω' με την κιθάρα...

Το πρόβλημα είναι ότι ΟΛΑ αυτά είναι υποκειμενικά !!! Αυτό που για μένα είναι μέτριο, για άλλον είναι χαμηλό και πάει λέγοντας...  Πως θα ορίσουμε το 'χαμηλο' action? Με βάση μετρήσεις και βιβλία? Έχω 4 βιβλία μόνο για ρυθμίσεις και σετάρισμα κιθάρας και να σου πω την αλήθεια?

Πιο πολλά μαθαίνεις από τα καφενεία, αρκεί να δοκιμάζεις, να βλέπεις το αποτέλεσμα σε σχέση με το αίτιο όταν πειραματίζεσαι και φυσικά, να ξέρεις πάντα πως θέλεις να νιώθεις την κιθάρα στα χέρια σου.  ;) ;)

Πολλές ιδέες πήρα από ένα βίντεο του Carl Verheyen για το στήσιμο της strat του... Όχι επειδή τα έλεγε ο Κάρολος, απλά επειδή τα δοκίμασα και μου άρεσαν... Το αν ο SRV έπαιζε με 12 άρες, με μεγάλο action , από μόνο του με αφήνει αδιάφορο... Το μόνο που κάνει είναι να γεμίζει την knowledge  base που ο καθένας έχει στο κεφάλι του, αρκεί να ξέρει το πότε και αν πρέπει να την χρησιμοποιήσει ως πληροφορία... :)

Chill, δεν αναφερόμουν σε σένα φυσικά... μιλούσα γενικότερα για τη -μυθολογία εν πολλοίς- που κυκλοφορεί.  ;)

Ευχαριστώ αρχικά για τις απαντήσεις σας!

Είμαι σε θέσξ μάχης για να κάνω την τελική ρύθμιση του action. Να του δώσω μια ανάσα από τις δύο βίδες του τρέμολου για να μην πειράζω τα σελάκια?

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Ευχαριστώ αρχικά για τις απαντήσεις σας!

Είμαι σε θέσξ μάχης για να κάνω την τελική ρύθμιση του action. Να του δώσω μια ανάσα από τις δύο βίδες του τρέμολου για να μην πειράζω τα σελάκια?

Όχι.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου