Προς το περιεχόμενο

Loose Rag: At the Circus.....

audiokostas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 29
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Και μετά το οπτικό σοκ, επέρχεται το ακουστικό. Θυμάμαι ρώταγα τον audiokosta in private πριν αρκετό καιρό τι γίνεται με το νέο line-up και αν προχωράει συνθετικά το Cirkus φερόμενο το όνομα Loose Rag...και ναι, άξιζε η αναμονή.

Λόγω ελλειπούς μουσικής παιδείας, δεν μπορώ να συμμεριστώ τα περί πανκ orientation φωνητικώς...τα δικά μου απαίδευτα αυτιά δεν θα ήθελαν να ακούσουν κάτι διαφορετικό φωνητικά. :)

Ωραίο τελείωμα, ωραίες ιαχές και ευχαριστίες στο τέλος, εκπληκτικό groove και drum n' bass δέσιμο, εξαιρετικά τα πρώτα βιολιά (το solo του κομματιού ανήκει στον longshadow? Φανταστικό, ειδικά το σκάσιμό του είναι σεμιναριακό.). Και το φωνητικό κλου είναι στο 3:15, όπου ναι κυρίες μου (και κυρίως προερχόμενες από την Γαλλικήν), αποκλείεται να σας κάνει το χατίρι. 8)

Μπράβο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είδα πανκ και μπήκα!  ;D

Νομίζω ότι ο -ανέκαθεν λάτρης των crossover- Joe θα χαμογελάει ικανοποιημένος με την πανκομπλουζίστικη ερμηνεία σου, Κώστα. Πολύ πρωτότυπος τρόπος να το πεις. Και το κερασάκι στην τούρτα, ότι είναι δική σας σύνθεση.

Για το εντυπωσιακό σας τεχνικό επίπεδο δεν θα επεκταθώ, καθότι με έχουν καλύψει άλλοι πιο γνώστες. Πάντως γενικά ό,τι έχει ανεβεί από το Circus είναι πολύ υψηλού επιπέδου.

Όντως τα γκρουβάτα (χωρίς γραβάτα) σας πάνε πιο πολύ!

Ωραία μπάντα, με πολύ καλό frontman-performer (φτιάχνει ατμόσφαιρα διασκέδασης και σε ξεσηκώνει ρε παιδί μου), και ωραίο ρεπερτόριο που δεν είναι κολλημένο στις κλασσικές Blues δομές.

Όλα τα παιδιά πολύ καλοί.

Όλα τα είπατε για τον Longshadow (ΕΧΕΙ ΗΧΟ-ΠΑΙΞΙΜΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ), εκτός από την φωνή (όσοι ήταν εκεί βέβαια).

Αν ανεβάσει ο Κωνσταντίνος κανένα αούντιο με τον Γιώργο να τραγουδάει (να δείτε τι ωραία που δένει με το punk ;D), θα πάθετε πλάκα!

Βρε Κώστα, επειδή σε αυτό το κομμάτι έπαιζες με την πλάτη στο κοινό ;D, έφτυνες ;D, κατέβασες το παντελόνι και μας έδειξες τον πωπό σου ;D ;D, και έσπασες μερικά μπουκάλια (είσαι punk τελικά) δεν ανέβασες το video? ;D ;D ;D ;D ;D

Μπράβο ρε μάγκες, το γκρουβάρετε ωραία το πράγμα.

Keep on!!!!!!!!! :)

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τα σχόλια.

Να τονίσω για μια ακόμα φορά ότι είμαστε οι Loose Rag. Ένα γκρουπ. Από 4 φίλους που ο καθένας δίνει το (όποιο) χρώμα του στο τελικό αποτέλεσμα.

Στο είδος μας, πιστεύω ότι κατ΄αρχήν, η ψυχή του groove, είναι η ντραμς και ευρύτερα η rhythm section (το μπάσο απλώς ακολουθεί) που χτίζει αυτό που κορμί μας αισθάνεται αλλά το μυαλό μας δεν αντιλαμβάνεται άμεσα (όπως ένα σόλο κιθάρας ας πούμε).

ΚΑΙ οι δύο κιθάρες μας, διαφορετικές σε στυλ και νοοτροπία, συνδυάζονται αρκετά καλά και εκφέρουν «λόγο» άξιο ακρόασης κατ’ εμέ.

Το ιδίωμα βασίζεται ευρύτερα στο blues αλλά δεν θα έλεγα ότι κολλάμε παραδοσιακά ούτε και θέλουμε να κολλήσουμε. Σαν πλατφόρμα όμως μας αρέσει, μας εκφράζει αλλά και μας βοηθάει να χτίζουμε σιγά σιγά.

Όσο για την φωνή που κουβέντα έγινε, τα πράγματα στην ουσία τους είναι απλά. Όπως είχα πει και στον Mitsara4ever ή το χεις από κούνια και το δείχνεις ή κάτι έχεις και το παλεύεις να το φέρεις στα ίσα ή δεν παλεύεται με τίποτα και πας στην Πάνια να κάνεις καρριέρα.

(Θέλω να) Πιστεύω ότι μάλλον ανήκω στη 2η κατηγορία. Καλό (πάρα πολύ) θα ήταν κάποια μαθήματα αλλά που ο χρόνος (αλλά που θα πάει....).

Αλλά για μένα, το τραγούδι (και ευρύτερα η μουσική) είναι και μία έκφραση. Δεν πιστεύω ιδιαίτερα στην μελωδική απαγγελία κάποιων στίχων. Σαν αυτούς που τραγουδάνε το Bad Moon Rising σε στυλ «Χέρια ψηλά και όλα τα φτάνω». Για αυτό είπα στον Longshadow να τραγουδήσει (σημειωτέον σαφώς καλύτερα από μένα) το Almost cut my hair. Γιατί εγώ, και μεταφορικά και κυριολεκτικά, δεν έχω το δικαίωμα πλέον να τραγουδάω κάτι τέτοιο. Όταν όμως νοιώθω τον στίχο (και κακά τα ψέματα μερικές φορές τα κομμάτια δεν βοηθάνε), θέλω να το βγάζω. Sing like you mean it and be mean when you sing it. ;D

Ναι, πιο έντεχνα αλλά :

- Πιο πολύ η ατεχνία μου (ναι μου άρεσε/μεγάλωσα και με punk και ναι όντως έχει δίκιο ο Σπύρος για το τέλειωμα και ΠΟΛΥ θα ήθελα να είμαι Strummer αλλά φευ….),

- λίγο η ένταση στο live (που σε βγάζει από τα «πατήματά» σου που έχεις κάνει τόσες φορές)

- πολύ η έλλειψη monitor (άρα φωνάζω για να με ακούω),

- πάρα πολύ το μπάσο (πολλές φορές παρατηρώ ότι τραγουδώ κοφτά γιατί μετράω με το σώμα το μπάσο).

Αλλά on stage το διασκεδάζω γιατί μου αρέσει αυτό που κάνουμε (άσχετα αν είμαι πολύ αυστηρός κριτής για την πάρτη μου) και όσο βαστάω θέλω να συνεχίσουμε να το κάνουμε (πάντα όλο και καλύτερα) και ευελπιστώ ότι θα ψυχαγωγήσουμε και αυτούς που ήρθαν να μας ακούσουν.

Και στο κατά Audiokostan Ευαγγέλιο, αυτή είναι η ουσία. ;D

Συγγνώμη αν κούρασα, αλλά (πέρα από το ότι μου αρέσει να μιλάω για το γκρουπ μας) το θέμα "φωνή" είναι κάτι που απασχολεί (όπως και μένα) πολλά παιδιά στο forum και ήθελα να το θίξω.

ΥΓ Αφεντικό, έχω το AKG D5 που είναι πιο πριμαριστό (για τους λόγους που ανέφερες) αλλά ο Πέτρος στο live ήθελε οι φωνές να έχουν ίδιο μικρόφωνο. Και η μπάντα δεν μ’ αφήνει να χρησιμοποιώ το VE-20 της Boss. :(

ΥΓ2 Λάκη, μεγάλη κουβέντα ανοίγεις. Δεν είναι τόσο εύκολα. Ειδικά αν είσαι δύσκολος (όπως εγώ πολλές φορές). Αλλά είναι και αυτό μία κοινωνική συνθήκη. Με τα give and take της.. Σαν κατέβεις να τα πούμε.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Ως προς τη φωνή, θα συμφωνήσω με το Νέστορα. Προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου που ο Κώστας δεν τραγουδάει με την κλασική μπλουζ φωνή. Το punk/new wave στοιχείο το βρίσκω ιδιαίτερα γοητευτικό (αφού κι εγώ μεγάλωσα με τέτοια ακούσματα), και ούτως ή άλλως το πάθος του όταν τραγουδάει είναι αρκετά "μπλουζ" από μόνο του…

Κατά τα άλλα εξαιρετικοί όλοι.

Something Wicked This Way Comes

To γκρουπ ειναι απο τα καλα του ειδους ολα τα αλλα τα εχουν πει οι προλαλησαντες .Και η φωνη καλη ειναι αν σκεφτουμε οτι ο kωστας δεν ειναι ''επαγγελματιας '' την πλακα του κανει.

Το θεμα ειναι οτι περασαμε καλα .

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου