nkosd. Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα!!! :D Έγινα (και εγώ) πρόσφατα ένας κάτοχος της πολυσυζητημένης πεταλιέρας-θρύλου (!!!) TL SE. Να σας προλάβω, έχω διαβάσει το manual αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη με τα εξής θέματα... Οι προσομοιώσεις της όντως τα σπάνε! φανταστικά "γεμάτα" εφέ στα καθαρά ζεστά dist. (αχ αυτές οι λάμπες ::) ) και γενικά πολύ "επαγγελματικός" ο ήχος, σε αντίθεση με το επιοικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ x3 live της γελοίας εταιρίας line6 που είχα... Αλλά, στο παλιό μου πετάλι το wah wah ήταν ένα έξτρα πετάλι στο chain που αν ήθελες το άνοιγες πιέζοντάς το wah pedal ή κλέινωντας το αντίστοιχα... Στο vox αν κατάλαβα καλά μπορείς να βάλεις μόνο ένα πετάλι στο chain ή wah ή fat dist. κτλ; δεν μπορώ να έχω και wah και tube Od π.χ; Δηλαδή τί να τα κάνω τα δύο τα πετάλια να ρυθμίζω το time στο delay; Το VR gain είναι το "gain" ή κάτι τέτοιο της λάμπας; Μπορώ με το να βγάλω stereo έξοδο απευθείας στην κονσόλα να κάνω π.χ. το chorus ποιο δυνατό μία από αριστερά και μία απο δεξειά; Να παίζει δλδ με το pan σε ένα καθορισμένο χρόνο αυτόματα; Γιατί κάτι σαν να πήρε το μάτι μου στο manual αλλά δεν έβγαλα άκρη... Τέλος το x3 που είχα είχε μια είσοδο (αν κατάλαβα καλά) και μια έξοδο midi, κάποτε το χρησιμοποιούσα σαν κάρτα ήχου και ξέρω πως μπορείς να το δεις ως usb audio drive ή κάτι τέτοιο... αν συνδέσω το midi της vox με το in της line6 και τη line6 με τη σειρά της με usb ως κάρτα ήχου στο PC θα μπορέσω να δω το vox με το TL se sound editor; Να μην παίρνω τζάμπα κάρτες ήχου... :-\ Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων και sorry αν σας κούρασα... ::) this is the end of the world... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Deadmeat Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 Καλημέρα & καλορίζικη! Για να έχεις wah & overdrive ταυτόχρονα δεν γίνεται. Πάρε ένα εξωτερικό wah και βάλτο μετά την TL, έτσι θα μπορείς να χρησιμοποιείς τα overdrive και τα υπόλοιπα εφφέ της πεταλιερας του πρώτου knob. Το vr gain είναι το φυσικό vintage tube amp distortion του ενισχυτή. Αυτό θα το έχεις στο 10 σε ενισχυτές που δεν έχουν master volume...όλοι οι υπόλοιποι που έχουν master volume παίξε με το vr gain μεταξύ 3 και 8. Το stereo λειτουργεί όταν χρησιμοποιήσεις και τα δύο output jacks (για chorus,delay,κ.τ.λ.). Δεν το έχω πολυπαίξει για να πώ την αλήθεια, όποτε δοκίμαζε διάφορα και διάβασε το manual καλά(τα εξηγεί όλα πολύ καλά). Για το midi δεν χρειάζεται να πάρεις καμία ιδιαίτερη κάρτα ήχου.Εγώ χρησιμοποιήσα την on board κάρτα ήχου του motherboard και αυτό: http://www.m-audio.com/products/en_us/Uno.html για να συνδεθεί με την TL...όλα λειτούργησαν μιά χαρά και όπως πρέπει με το TL sound editor. Ελπίζω να βοήθησα. ;) Υ.Γ. Σου στέλνω κάποια pdf με χρήσιμες πληροφορίες για την TL. Επίσης καλό θα ήταν να πάρεις στο μέλλον και κανα πετάλι compressor/sustainer και να το έχεις δίπλα στο wah. Έτσι κάνει πολύς κόσμος διότι ο compressor της TL δεν είναι και τόσο σπουδαίος. Οπότε θα έχεις TL >> COMP. >> WAH >> GUITAR και τελείωσες! The player makes the guitar, not the opposite. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Deadmeat Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 Πήγαινε σε αυτήν την σελίδα: http://www.noiz.gr/index.php?topic=182205.0 και θα δείς δύο zip σε μία απάντηση μου. Είναι η προτελευταία απάντηση. Τσάκωτα και πάρτα! The player makes the guitar, not the opposite. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nkosd. Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 ok ευχαριστώ πάρα πολύ φίλος... Τα .pdf τα χω κατεβάσει από χθες ακόμα ;D Ναι το παρατήρησα και 'γω αυτό με τους κομπρέσορες, δεν με πολυενθουσίασαν... Λίγο αυτό με το wah με ξενέρωσε αλλά τέλος πάντων τα αξίζει τα λεφτά της και με το (πολύ) παραπάνω... 8) Άντε αν είναι θα πάρω και εκείνο το μαραφέτι που μου στειλές (ε, όσο να ΄ναι όλο και κάπου αλλού θα χρειαστεί)... Ευχαριστώ και πάλι αλλα το VR gain αν παίζω απευθείας πάνω σε κονσόλα πού μου προτείνεις να το 'χω; this is the end of the world... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 Για να έχεις wah & overdrive ταυτόχρονα δεν γίνεται. γινεται χρησιμοποιωντας για βρωμικο εναν απο τους πολλους υπεροχους "ενισχυτες" που εχει η TL,προσωπικα τους προτιμω απο τα "pedals" της. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nkosd. Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 γινεται χρησιμοποιωντας για βρωμικο εναν απο τους πολλους υπεροχους "ενισχυτες" που εχει η TL,προσωπικα τους προτιμω απο τα "pedals" της. Δηλαδή να ανεβάζω το gain/vr gain από τους ενισχυτές και να 'χω το pedal μόνο για wah-wah; Το δοκίμασα αλλά δεν μου έβγαινε πολύ "καθαρός" ο ήχος, λίγο μουντός θα μπορούσα να πω. Ξέρεις τί θα μπορούσε να φταίει; Κάποια ρύθμιση στα knobs του amp; Να έβαζα πεερισσότερο κάποιο εφέ από τα reverb/delay; this is the end of the world... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 Το var gain θα το εχεις παντα τερμα (για να "αναπνεει ο virtual amp),αν παιζεις με κανονικο ενισχυτη απενεργοποιησε ολες τις καμπινες,προσωπικα πιστευω τα προβληματα μουνταδας ερχονται οταν το παρακανουμε με το gain & πλακωνομαστε στα ριβερμπια..... ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nkosd. Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 Για τι καμπίνες κάτι είχε πάρει το μάτι μου σε ένα άλλο θέμα, θα το χω υπ'όψην μου... Το vrgain πάντα στο τέρμα; Ακόμη και όταν παίζω με λαμπάτο ενισχυτή; (γιατί αν κατάλαβα καλά είναι η τελική ενίσχυση της λάμπας ε;). Το gain του ενισχυτή δεν το είχα στο τέρμα και με ή χωρίς ριβέρμπια που λες πάλι δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Βασικά στα ρυθμικά ήταν ωραίο αλλά στα σολο έχανε πολύ. Ακριβώς το ίδιο θέμα είχα και με ένα Marshall TSL100 αν θυμάμαι καλά. Γιατί ενώ είχα κάνει sound check κανονικά με το pod μου, όταν ήταν η ώρα του Live ξαφνικά βαρέθηκε και μ'άφησε... (γ@μ! τη κατασκευή του γ@μ!) Έτσι μπήκα κατευθείαν στο μαρσαλι με το drive του. Ενώ στα ρυθμικά με drive ή clean τα σπαγε, στα σόλο, κυρίως στις τρείς τελευταίες χορδές (σολ-σι-μι) ήταν σαν να χαν σκουριάσει οι χορδές και με fret buzz. Buzz δεν ήταν σίγουρα (αφου στα clean ήταν εντάξει) αλλά η κάθε νότα δεν μπορούσε να διαρκέσει ούτε 1/4 του μέτρου (πίκραααα :-X ). Δεν ήξερα τί να ρυθμίσω, έτσι και τώρα με το TL αλλά σε μικρότερο βαθμό τί φταίει; this is the end of the world... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Deadmeat Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 γινεται χρησιμοποιωντας για βρωμικο εναν απο τους πολλους υπεροχους "ενισχυτες" που εχει η TL,προσωπικα τους προτιμω απο τα "pedals" της. Ναί,εντάξει καμία αντίρηση σε αυτό SF. Απλά καταλαβαίνεις τι εννοώ...δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις πχ. το boutique overdrive μαζί με το wah ταυτόχρονα σε ένα κανάλι. Προσωπικά εγώ πάντα χρησιμοποιώ τα overdrive πεταλάκια της TL για solo boost ή για extra gain ή και ακόμη για να προσθέσω και λίγο ακόμα treble σε κάποιον "ενισχυτή". The player makes the guitar, not the opposite. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hot_sauce Δημοσιευμένο 19 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 19 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ χρησιμοποιήσα την on board κάρτα ήχου του motherboard και αυτό: http://www.m-audio.com/products/en_us/Uno.html για να συνδεθεί με την TL...όλα λειτούργησαν μιά χαρά και όπως πρέπει με το TL sound editor. Ελπίζω να βοήθησα. ;) σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο μιας και ο υπολογιστής δεν έχει εισόδους midi αλλά μου φαίνονται αρκετά τα 50E (τόσο το έχω βρει στο ebay...αθήνα δεν έχω κατέβει ακόμα για να ρωτήσω) ξέρετε κανένα πιο φθηνό που να κάνει τη δουλειά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση