Προς το περιεχόμενο

Δίλημμα μεταξύ 2 ενισχυτών

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι στη διαδικασία αγοράς ενισχυτή και σύμφωνα με το διαθέσιμό μου budget (€120), κατέληξα σε αυτούς τους δύο ενισχυτές (από τις αγγελίες).

Ο ενισχυτής προορίζεται για οικιακη χρήση, αλλά σε συνδυασμό με τα εφέ μου και σπανίως για καθαρό παίξιμο:

telecaster-->bbe freq boost (treble booster)-->ehx little big muff-->boss hm2 ή danelectro dd1-->pigtronix ep1(envelope phaser)-->zoom g2(για delay και διάφορα modulations).

Είχα κάνει την ίδια ερώτηση κατ'ιδίαν τόσο στον TGL όσο και στον WrTsXxx και η απάντηση και των δύο ήταν η ίδια:H&K.

Ανεβάζω το ερώτημα ως ψηφοφορία, όχι για να εξελιχθεί σε διαμάχη solid state vs λαμπάτος, αλλά για να συλλέξω γνώμες και από άλλους χρήστες των εν λόγω ενισχυτών και να δω αν συμμερίζονται τη γνώμη των 2 συνφορουμιτών. ???

Προς το παρόν, κλίνω περισσότερο προς τον champion 600, γιατί ,από τη μια, θέλω να δοκιμάσω έναν (έστω και λιλιπούτειο) λαμπάτο και από την άλλη, η μεταπωλητική του αξία είναι καλύτερη από αυτή του h&k.

Τα 2 πράγματα, που με εμποδίζουν από το να προβώ σε αυτήν την αγορά είναι:

α.το 6άρι μεγάφωνο (δεν υπάρχει, προς το παρόν η δυνατότητα για αγορά εξωτερικής καμπίνας) και

β.το ότι θα "σπάει" γρήγορα ο καθαρός ήχος και πιθανότατα δε θα συνεργάζεται καλά με τα πεταλάκια μου.

Για να αποφύγω αυτό το γρήγορο "βρώμισμα" του ήχου, θα μπορούσα να συνδέσω έναν προενισχυτή (τον presonus tubepre, συγκεκριμένα) μετά τα πεταλάκια και πριν τον champion ή θα είχα, απλά, μεγαλύτερη ένταση, αλλά ίδια "ποιότητα" ήχου;

υγ. θα το εκτιμούσα, αν μαζί με την ψήφο σας γράψετε και κάποια αιτιολογία.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναγράφονται πάνω-πάνω στο θέμα, όπου μπορείτε και να ψηφίσετε.  :P::)

Είναι ο Hughes&Kettner Triplex 112,solid state, 50w,12''speaker με 3 κανάλια (clean, od,boosted od):

http://www.harmonycentral.com/products/91170

και ο Fender Champion 600, all tube, 5w, 6'' speaker, single channel:

http://www.fender.com/en-GR/products/search.php/?partno=2330100000

Bump!!!

Καμιά γνώμη/εμπειρία (ειδικότερα για τον h&K)/ψήφο;

ναι, έχω διαβάσει τα σχετικά με τον champion 600 θέματα

Τελικά, αύριο θα πάω να δοκιμάσω και -κατά πάσα πιθανότητα- να αγοράσω τον h&k. :)

Έχετε να μου δώσετε κάποιο tip, σχετικά με το τι θα πρέπει να προσέξω, δεδομένου ότι ο ενισχυτής είναι του '89 (αλλά με κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του);

??? ::) ???

Μια ακόμα ερώτηση: ο champion 600 μπορεί να συνδεθεί με καμπίνα 8 Ohm η μονο με 4 Ohm?

Με γειά φίλε, δεν έχω καμμία διάθεση να στην πω, ειλικρινά, απλά ο μονόλογος στο θέμα είναι πολύ αστείος...! ;D

Με γειά φίλε, δεν έχω καμμία διάθεση να στην πω, ειλικρινά, απλά ο μονόλογος στο θέμα είναι πολύ αστείος...! ;D

Σαν ηχώ ένα πράγμα!!! ;D ;D ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου