Προς το περιεχόμενο

Τι χαρακτηρίζει μια κιθάρα πιο ''ευκολόπαιχτη''?

notlrac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι αλλά όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές που αρέσουν σε όλους (και όποιος το αρνείται είναι ψεύτης!!).. αλλά ας μην γίνω χυδαίος!

ΔΕΝ υπαρχει καποια συγκεκριμενη "προδιαγρφη" που να αρεσει σε ΟΛΟΥΣ - εδω κανεις λαθος - σε εμενα μου αρεσουν τα V shaped μπρατσα στον superfunk του αρεσουν τα C shaped μπρατσα

σε εμενα αρεσουν τα 6130 ταστα του superfunk του αρεσουν τα 6230 ταστα

το μονο κοινο που εχεις με ολους ειναι οτι παιζεις κιθαρα

Υ.Γ.

τα παραδειγματα παραπανω ειναι εντελως τυχαια και εαν χρησημοποιησα το trademark που ακουει στο ονομα superfunk το εκανα απο καλη διαθεση και μονο - ουδεμια σχεση υπαρχει με υπαρκτα προσωπα και καταστασεις - Ευχαριστω

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 48
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλά εγώ λέω για γυναίκες και εσύ μου απαντάς για κιθάρες?!

Αν και νομίζω ότι είναι απλή φυσική το ποιές προδιαγραφές κάνουν μία κιθάρα μαλακή

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Μου κάνει εντύπωση που κανένας δεν ανέφερε οτί μιά κιθάρα η οποία έχει παιχτεί πάρα πολύ,κατα κάποιο τρόπο ειναι πιό "ευκολόπαιχτη" από μία ολοκαίνουρια.(Αναφέρομαι στην αίσθηση του μανικιού φυσικά) Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μιά Strat που έχω η οποία ειναι "λιωμένη" και είναι μιά από τις πιό ευκολόπαιχτες κιθάρες που έχω δοκιμάσει έως τώρα...(Και όσον αφορά την αίσθηση της ταστιέρας,αλλά και των "shoulders" του μανικιού) Πάντα με ξένιζε αυτή η αίσθηση του καινούριου σε όσες (καινούριες) κιθάρες έχω δοκιμάσει.Όπως ένα καινούριο αυτοκίνητο θέλει στρώσιμο,έτσι και οι κιθάρες!  ;D

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Αν και νομίζω ότι είναι απλή φυσική το ποιές προδιαγραφές κάνουν μία κιθάρα μαλακή

Ναι και αυτη η φυσικα λεγεται SET UP,και ΜΟΝΟ SET UP...ολα τα υπολοιπα ειναι επιστημονικη φαντασια....

Μου κάνει εντύπωση που κανένας δεν ανέφερε οτί μιά κιθάρα η οποία έχει παιχτεί πάρα πολύ,κατα κάποιο τρόπο ειναι πιό "ευκολόπαιχτη" από μία ολοκαίνουρια.(

αυτο στο 99%  των περιπτωσεων εχει να κανει με το γεγονος οτι αυτες οι κιθαρες εχουν αλλαξει ταστα (και οχι μονο μια φορα) οποτε τα νεα ταστα εχουν μπει με ..τραγικα καλυτερο τροπο απο τα εργοστασιακα και βεβαια εχει γινει fret leveling & fret dress/crowning κατι που σπανια κανουν στα εργοστασια,σε οποιαδηποτε π.χ. vintage Fender (οι οποιες εχουν συνηθως αθλια ταστα) & να αλλαξεις ταστα μετατρεπεται..αυτοματα σε...απιστευτα ευκολοπαικτη κιθαρα...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μιά Strat που έχω η οποία ειναι "λιωμένη" και είναι μιά από τις πιό ευκολόπαιχτες κιθάρες που έχω δοκιμάσει έως τώρα...(Και όσον αφορά την αίσθηση της ταστιέρας,αλλά και των "shoulders" του μανικιού)

τωρα πια κυκλοφορουν κιθαρες που εχουν την αισθηση αυτη απο την αρχη,ενα περασματακι στις "ακμες" του μπρατσου με μια λιμα και λιγο γυαλοχαρτο και εισαι ετοιμος (rounded shoulders το λενε...και το custom shop στο χρεωνει 2-3 χιλιαρικα...οποιοσδηποτε μαστορας της προκοπης στο κανει με 40 ευρα... ;D) ,φυσικα αν το μπρατσο εχει binding δεν γινεται.

τελος παντων..επειδη κουραστηκα  ;D....οσοι θελετε τις κιθαρες σας (ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ κιθαρες σας)  να ..παιζουν βουτυρο...με action..σαυρας και μηδενικα τριξιματα...πανετε.. ;D..σε εναν μαστορη να σας καμει FRET DRESS,FRET LEVELING & FRET CROWNING & φυσικα ενα ΚΑΛΟ SET UP.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

τωρα πια κυκλοφορουν κιθαρες που εχουν την αισθηση αυτη απο την αρχη,ενα περασματακι στις "ακμες" του μπρατσου με μια λιμα και λιγο γυαλοχαρτο και εισαι ετοιμος (rounded shoulders το λενε...και το custom shop στο χρεωνει 2-3 χιλιαρικα...οποιοσδηποτε μαστορας της προκοπης στο κανει με 40 ευρα... ;D) ,φυσικα αν το μπρατσο εχει binding δεν γινεται.

Δεν κυκλοφορούν "τώρα πια" αλλά εδώ και καμμιά 30αριά χρόνια.  ;)

Αλλά δεν είναι "τόσο απλό" όσο το να πάρεις μια λίμα και να αρχίσεις να χώνεις. Trust me, το έχω κάνει, παίρνει ΠΟΛΥ χρόνο για να γίνει σωστά. Προσωπικά δεν θα το χρέωνα 3 χιλιάρικα σαν τους απατεώνες της 7ender, ούτε και 40 ευρώ πάντως...  ;)

Ρεαλιστικά πάντως για να γίνει μια κιθάρα έτσι παίζοντας μόνο θα πρέπει να παίζει κάποιος 8+ ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, για 30 χρόνια.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Αλλά δεν είναι "τόσο απλό" όσο το να πάρεις μια λίμα και να αρχίσεις να χώνεις. Trust me, το έχω κάνει, παίρνει ΠΟΛΥ χρόνο για να γίνει σωστά.

Ε,καλα δεν ειναι και καμμια επιστημη... ;D,υπαρχουν διαφοροι τροποι ,ενας γρηγορος ειναι αυτος

εγω το κανω σε ολες τις τελε που "φτιαχνω" σε 10-20 λεπτα ειναι μια χαρα.φυσικα μετα χρειαζεται να περιποιηθεις και τις ακρες των ταστων.

Ναι και αυτη η φυσικα λεγεται SET UP,και ΜΟΝΟ SET UP...ολα τα υπολοιπα ειναι επιστημονικη φαντασια....

Δηλαδή δύο κιθάρες μία με μικρότερο scale σεταρισμένες από εσένα τον ίδιο θα έχουν ακριβώς ίδια αίσθηση?

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Δηλαδή δύο κιθάρες μία με μικρότερο scale σεταρισμένες από εσένα τον ίδιο θα έχουν ακριβώς ίδια αίσθηση?

οχι μια και θα ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ κιθαρες,αλλα ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορει να πει σιγουρα ΠΟΙΑ ΘΑ ειναι η  ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΠΑΙΧΤΗ μια και ειναι θεμα ΓΟΥΣΤΟΥ (εμενα ας πουμε οι κοντες κλιμακες τυπου Gibson δεν με βολευουν ΚΑΘΟΛΟΥ μια και μου λειπει το feel & το tension της κλασσικης Fender scale,οπως δεν με βολευει καθολου και η ...παραξενη γωνια που κανει το μπατσο με το σωμα στις Gibson...)

γενικα μη ψαχνεις να βρεις απαντησεις σε ερωτησεις που δεν εχουν...απαντηση και τραβα να δοκιμασεις κιθαρες για να βρεις αυτη που σου αρεσει...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου