Προς το περιεχόμενο

Τι χαρακτηρίζει μια κιθάρα πιο ''ευκολόπαιχτη''?

notlrac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και εγώ αυτά έχω στο μυαλό μου όπως τα περιγράφει ο τύπος στο βίντεο. ΑΛΛΑ αν θέλω να φτιάξω μία κιθάρα τι θα πω στο μάστορα?! Πως θα συνενοηθούμε?

O Reid αναφέρεται προφανώς σε έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει αρκετά όργανα. ΔΕΝ μιλάει για "ευκολόπαικτο" όργανο αλλά γι'αυτό που σε εκφράζει προσωπικά. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να θέλει ένα όργανο που να το "παλεύει" για να βγάλει τον ήχο του, γιατί έτσι είναι η μουσική του φιλοσοφία στο παίξιμο.

Τεχνικά μιλώντας, έχουν ειπωθεί όλα σχεδόν: τάστα, neck contour, ζύγισμα, βάρος, κλπ. Τελικά όμως "αν πας στο μάστορα" με συγκεκριμένες προδιαγραφές, μπορεί να φτιάξεις μια "ευκολόπαικτη" κιθάρα, αλλά για το "μέσο όρο" των μουσικών, και αδιάφορη για σένα. Και το σημαντικό δεν είναι πόσο είναι... θεωρητικά εύκολη ή δύσκολη μια κιθάρα αλλά πως παίζεις εσύ μαζί της.  ;)

(Η τελευταία παρατήρηση ισχύει και για γυναίκες, αλλά δεν το γράφω γιατί θα κατηγορηθώ για σεξισμό. Ευχαριστώ για την κατανόηση.)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 48
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ΔΕΝ μιλάει για "ευκολόπαικτο" όργανο αλλά γι'αυτό που σε εκφράζει προσωπικά.

+1000

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Δεν ξέρω γιατί δεν γίνεται κατανοητό (τα γράφω και εγώ λίγο περίεργα!) αλλά εγώ για τα δικά μου γούστα αναφέρομαι και προσπαθω να καταλάβω ποια χαρακτηριστικά (πως λέγονται και πως επιρεάζουν) είναι αυτά που θέλω! Δηλαδή ξέρω τι θέλω αλλά δεν ξέρω ποιο χαρακτηριστικό φέρνει αυτό το αποτέλεσμα.

Δεν προσπαθώ να μάθω τι θέλει ο μέσος όρος!

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Η Strat του Pascal ήταν θαυμάσια. (όχι μόνο "για Strat", γενικά)

Η Axis του TGL ήταν άψογη.

Η Tele του ndnikola άφηνε "οικεία" αίσθηση αφύσικη σε κάποιον γέννημα - θρέμμα του...Ταύρου.  ;D ;D

Και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί κατά βούληση...

Είχα/έχω σοβαρές παρτίδες με αυτά τα μοντέλα; Πρόκειται να αποκτήσω στο μέλλον;

Όχι και όχι (Sorry Βασίλη). :D ;D :P

Ποιός φαντάζομαι εγώ ότι είναι ο κοινός παρονομαστής των παραπάνω περιπτώσεων; Το ότι έχει επενδυθεί χρόνος και χρήμα πάνω σε στέρεο έδαφος.

Στέρεο έδαφος είναι το όργανο που δεν έχει (σοβαρές) κατασκευαστικές ατέλειες. Χρόνος και χρήμα είναι τα σωστά τάστα, η σοβαρή και καλά ρυθμισμένη γέφυρα, τα κλειδιά που δεν παριστάνουν τα δερβισάκια (το κάνω trademark τώρα αυτό), το καθωσπρέπει nut, action που να μη χωράει το μεσαίο μου δάχτυλο να σας κάνω άσεμνες χειρονομίες, οι ζωντανές χορδές...

Συνήθως, για να πάρεις στα χέρια σου κάτι που να έχει όλα τα παραπάνω τακτοποιημένα στο maximum πολύ πριν σκίσεις την κούτα, πληρώνεις αντίστοιχα. Αλλιώς, πληρώνεις τα ίδια πάνω - κάτω αλλά σε δόσεις. :D

Για όλα τ' άλλα υπάρχει η Masterc...λάθος, ο luthier της γειτονιάς. 8)

Αν όλα τα παραπάνω είναι εντάξει αλλά πάλι τζίφος...βγαίνει ένα συναινετικό διαζύγιο και πας παρακάτω. Καμιά φορά, όπως και να παίξει το ζευγάρι στις ιδιωτικές στιγμές η φάση παραμένει κρύα.  Όλα για τους ανθρώπους είναι. :P

Σιγά μην κουφαθήκαμε. Εγώ πάντως με Strat (παρ' όλο που το όνομά μου παραπέμπει εκεί) δεν μπορώ να παίξω. Βρίσκει η πένα στον μεσαίο μαγνήτη, και μου φαίνεται μικρή η απόσταση από το pickguard στις χορδές (τώρα μάλλον σας κούφανα εγώ).

Ποιός κουφάθηκε, από το 2005 προσπαθώ να τα εξηγήσω στον Elavd κι ακόμα μόνος μου τα λέω. ;D ;D ;D

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

μιας και δεν ήξερα τι είναι αυτό που κάνει την les paul μου πιο οικεία στα χέρια μου από την stratocaster μου

το γεγονος οτι βολευει ΕΣΕΝΑ...(σιγα μη δε μπορεις να ΔΕΙΣ τις διαφορες μεταξυ τους,μη μας δουλευεις τωρα.... ;D)

συνηθως καθε παικτη τον βολευει 100% ΕΝΑΣ τυπος κιθαρας....ας πουμε εμενα πλεον (τωρα που γερασα... ;D) μονο η τελε με βολευει (για αυτο και εδωσα ολες τις αλλες κιθαρες μου μια και ουσιαστικα ποτε δεν εκανα..bond μαζι τους)...

απο τη στιγμη που πανω απο ολα σε βολευει η LP (η οποια εμενα μου φαινεται...γολγοθας.... ;D)...παιζε με τη LP..... ;)    

Απο εκει και περα εκτος απο την ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ της κιθαρας που ειναι σημαντικη ,το μερος στο οποιο ουσιαστικα ΠΑΙΖΕΙΣ ειναι το ΜΠΡΑΤΣΟ & εκει συνηθως κανεις δεν εχει σοβαρο προβλημα με οποιοδηποτε  καλοσεταρισμενο μπρατσο με σωστα ταστα,το action που τον βολευει  και σωστο relief ..απο εκει και περα το παχος του μπρατσου,το scale length & το πλατος του nut καθως και το μεγεθος των ταστων ειναι προσωπικο θεμα....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

..απο εκει και περα το παχος του μπρατσου,το scale length & το πλατος του nut καθως και το μεγεθος των ταστων ειναι προσωπικο θεμα....

Ακριβως

Έχε υπόψιν σου ότι αυτό που θα σε βολέψει στο χέρι ενδεχομένως έρθει σε σύγκρουση με αυτό που παίζεις ή θα ήθελες να παίξεις.

Έχε υπόψιν σου ότι αυτό που θα σε βολέψει στο χέρι ενδεχομένως έρθει σε σύγκρουση με αυτό που παίζεις ή θα ήθελες να παίξεις.

δηλαδη ? ???

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Να πω κι εγώ την αρλούμπα μου μια και οι παραπάνω είναι καλύτεροι ΄σαν παίχτες στα σίγουρα και έχουν αγγίξει περισσότερα μπράτσα.

Για μένα φίλε μου είναι ο ήχος , οι καμπύλες της και το χρώμα της.Όλα τα άλλα είναι ατμός .Όταν ο ήχος σου αρέσει, θα ματώσεις τα χεράκια σου να συνηθίσουν τα τάστα της τα ζόρικα,τις καμπύλες της τις ασουλούπωτες και τα κιλάκια της τα παραπανήσια .

Τα σεταρίασματα είναι πταίσμα και γι αυτά υπάρχουν δικηγόροι να σε απαλλάξουν .

Θρασύβουλας  ;D

No one wants an alien

Σε χαλασε δηλ. ο τηλικαστορας που με τα 6150 ειμαι σιγουρος οτι "παιζει μονος του"..... ;D 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου