Προς το περιεχόμενο

Τι χαρακτηρίζει μια κιθάρα πιο ''ευκολόπαιχτη''?

notlrac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκτός απο το πολύ καλό σετάπ, ποιό/οιά χαρακτηριστικά είναι αυτά που καθορίζουν αν μια κιθάρα είναι πιο ''μαλακή'' ,ας πούμε, από μια άλλη.

Το scale?

To μέγεθος των τάστων?

Το radius?

Το σχήμα του μπράτσου (C, D κτλ)?

(μην βαράτε δεν τα πάω καλά με δαύτα!)

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 48
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Συνδιασμός όλων αυτών....

Όσον αφορά radius, αν τα βαγονάκια της γέφυρας ρυθμιστούν ''ακολουθώντας'' το, πιστεύω η κιθάρα θα παίζει μια χαρά.

Το scale κατά τη γνώμη μου σε συνδυασμό με το πάχος χορδών είναι που μπορεί να κάνει μια κιθάρα πιο ''μαλακή'' όπως λες. Μια Gibson les Paul με δεκάρες είναι κατά τη γνώμη μου πιο ευκολόπαιχτη από μια Strat με δεκάρες, καθώς η πρώτη έχει πιο μικρό scale. Και πάλι όμως, μπορεί κάποιος να πει ότι αν ρυθμίσεις κατάλληλα την κλίση του tremolo από τις πίσω βίδες της Strat θα την ''μαλακώσεις'' περισσότερο οπότε επανερχόμαστε στο ότι όλα είναι τελικά θέμα set up...

• Guru

Ευκολόπαιχτη είναι μιά κιθάρα που σε βολεύει  ;D...

Τώρα, για το πόσο "μαλακή" μπορεί να είναι -αν καταλαβαίνω σωστά τι εννοείς- παίζουν καθοριστικό ρόλο:

Το scale length, η γωνία του μπράτσου και τέλος τα τάστα.

Φυσικά, το σωστό -σύμφωνα με τις επιθυμίες του μουσικού- σεταπ είναι το κερασάκι στην τούρτα...καλή όρεξη  ;)!

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Ευκολόπαιχτη είναι μιά κιθάρα που σε βολεύει  ;D...

Τώρα, για το πόσο "μαλακή" μπορεί να είναι -αν καταλαβαίνω σωστά τι εννοείς- παίζουν καθοριστικό ρόλο:

Το scale length, η γωνία του μπράτσου και τέλος τα τάστα.

Φυσικά, το σωστό -σύμφωνα με τις επιθυμίες του μουσικού- σεταπ είναι το κερασάκι στην τούρτα...καλή όρεξη  ;)!

Και για να καταλάβω: Για το scale length ok. Μπορείς να μου εξηγήσεις για την γωνία του μπράτσου? Για τάστα να φανταστώ ότι αυτά που είναι πιο φαρδιά είναι και πιο ''έυκολα''?

• Guru

Και για να καταλάβω: Για το scale length ok. Μπορείς να μου εξηγήσεις για την γωνία του μπράτσου? Για τάστα να φανταστώ ότι αυτά που είναι πιο φαρδιά είναι και πιο ''έυκολα''?

πχ σε μιά bolt on κιθάρα μπορείς να βιδώσεις το μπράτσο προσθέτοντας (ή αφαιρώντας) κομματάκια/φέτες εκεί που "δένει" με το σώμα αλλάζοντας το πως θά "κάτσει" σε σχέση με το σώμα -καβαλλάρη, αυτή η γωνία επηρεάζει την αίσθηση του οργάνου.

Γενικά τα φαρδιά τάστα επιτείνουν την αίσθηση άνεσης που έχει ο κιθαρίστας καθότι είναι ευκολότερα τα "σηκώματα" και μπορούν πιό άνετα να χαμηλώσουν οι χορδές, όμως δεν τα προτιμούν όλοι. Κάθε τι, ακόμα και μιά λεπτομέρεια που φαντάζει ασήμαντη, επηρεάζει τον ήχο, γι'αυτό καλό είναι όλοι μας να πλουτίζουμε τις εμπειρίες μας παίζοντας/δοκιμάζοντας διαφορετικού τύπου/σχεδιασμού κιθάρες ώστε κάποια στιγμή να καταλαβαίνουμε τι και γιατί μας αρέσει.

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

πχ σε μιά bolt on κιθάρα μπορείς να βιδώσεις το μπράτσο προσθέτοντας (ή αφαιρώντας) κομματάκια/φέτες εκεί που "δένει" με το σώμα αλλάζοντας το πως θά "κάτσει" σε σχέση με το σώμα -καβαλλάρη, αυτή η γωνία επηρεάζει την αίσθηση του οργάνου.

Γενικά τα φαρδιά τάστα επιτείνουν την αίσθηση άνεσης που έχει ο κιθαρίστας καθότι είναι ευκολότερα τα "σηκώματα" και μπορούν πιό άνετα να χαμηλώσουν οι χορδές, όμως δεν τα προτιμούν όλοι. Κάθε τι, ακόμα και μιά λεπτομέρεια που φαντάζει ασήμαντη, επηρεάζει τον ήχο, γι'αυτό καλό είναι όλοι μας να πλουτίζουμε τις εμπειρίες μας παίζοντας/δοκιμάζοντας διαφορετικού τύπου/σχεδιασμού κιθάρες ώστε κάποια στιγμή να καταλαβαίνουμε τι και γιατί μας αρέσει.

+ 8 <-------- αυτο αλλα πλαγιαστό

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Εκτός απο το πολύ καλό σετάπ, ποιό/οιά χαρακτηριστικά είναι αυτά που καθορίζουν αν μια κιθάρα είναι πιο ''μαλακή'' ,ας πούμε, από μια άλλη.

Το scale?

To μέγεθος των τάστων?

Το radius?

Το σχήμα του μπράτσου (C, D κτλ)?

(μην βαράτε δεν τα πάω καλά με δαύτα!)

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν τα πας μια και ερωτηση σου ειναι ΑΚΥΡΗ καθοτι καθε κιθαριστας εχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ γουστα και προτιμαει διαφορετικα specs & κιθαρες..οποτε μη πολυσκας...μεινε σε αυτο που ΟΝΤΩΣ κανει ΚΑΘΕ κιθαρα ευκολοπαικτη δηλ.ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΕΤ ΑΠ.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν γενικοί κανόνες για το αν μια κιθάρα είναι ευκολόπαιχτη, το καλό set up απλά βοηθάει μια κιθάρα, δεν κάνει την κιθάρα ευκολόπαικτη ούτως ή άλλως γιατί πχ μπορεί να έχει πολύ άβολο σώμα για κάποιον. Για άλλους είναι ευκολόπαικτες oι les paul με παχιά μπράτσα, για άλλους οι ibanez με τα λεπτά, για άλλους κιθάρα με τρέμολο, για άλλους χωρίς κλπ...όλα αυτά που είπες παίζουν ρόλο αλλά μια κιθάρα είναι ευκολόπαικτη για 'σενα όταν θα την πιάσεις και θα το νιώσεις αυτό το πράγμα :)

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν τα πας μια και ερωτηση σου ειναι ΑΚΥΡΗ καθοτι καθε κιθαριστας εχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ γουστα και προτιμαει διαφορετικα specs & κιθαρες..οποτε μη πολυσκας...μεινε σε αυτο που ΟΝΤΩΣ κανει ΚΑΘΕ κιθαρα ευκολοπαικτη δηλ.ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΕΤ ΑΠ.

Ναι ο λόγος που ρωτάω όμως ειναι για να καταλάβω εγώ τι είναι αυτό που με κάνει εμένα να νιώθω μια κιθάρα πιο άνετη. Να ξέρω δηλαδή τα χαρακτηριστηκά ώστε να τα έχω υπόψιν σε άλλες κιθάρες.

Ναι ο λόγος που ρωτάω όμως ειναι για να καταλάβω εγώ τι είναι αυτό που με κάνει εμένα να νιώθω μια κιθάρα πιο άνετη. Να ξέρω δηλαδή τα χαρακτηριστηκά ώστε να τα έχω υπόψιν σε άλλες κιθάρες.

Αυτό θα το ξέρεις μόνο EΣΥ όταν θα πιάσεις κάποιες κιθάρες, θα καταλάβεις τότε ποια είναι πιο ευκολόπαικτη...δεν είναι πυρηνική φυσική, μην τρελαίνεσαι με χαρακτηριστικά κλπ δηλαδή ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου