Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενη semihollow guitar μεχρι 1000€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Γιατρός σου έχει μία ερώτηση:αν η συγκεκριμένη Custom ερχόταν με έβενο ή και rosewood αν θέλεις, πόσα θα στοιχημάτιζες ότι η τιμή θα ήταν η ίδια ?

Εγώ πάντως ούτε ένα ευρώ  ;)

Καλό βράδυ

Βγαίνει η standard με rosewood και είναι φτηνότερη..  ;)

http://www.dv247.com/search/0/0/ProductQuantity/Descending/gibson+midtown/1/

Είναι τυχαίο που στο κατώτερο μοντελο βάλανε rosewood;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 62
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φθηνοτερη ειναι κατα 50 λιρες ,και αν υπολογισεις οτι εχει και Bigsby ειναι ...υπερ-φθηνοτερη.... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Αγορίνα μου την πρότεινα ήδη στον φίλο και δεν είναι φθηνότερη  ;)

Καλημέρα

Φθηνότερη είναι παντού η standard..Δες και εδώ..

http://www.musiciansfriend.com/search/search.jsp?sB=r&question=midtown

Απλά ο thomann έχει πολύ φτηνά την custom.

+ το bigsby.

Με καμμιά 600αριά βρίσκεις electra 70s -80s στο Ebay.

Αλλά έχει και κάτι ολοκαίνουριες Eastwood και μάλιστα στην Αγγλία οι οποίες παίρνουν κεφάλια.

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

• Guru

...τόση κουβέντα για την ταστιέρα της Gibson;

Eδώ άλλοι 'καταξιωμένοι' κατασκευαστές χρησιμοποιούν συνθετικά υλικά στις ταστιέρες εδώ και χρόνια και δεν έγινε τόσο ντόρος.

Κανείς δεν ενοχλήθηκε όμως από το flat profile σε καπάκι και πλάτη της συγκεκριμένης κιθάρας.

Εγώ εκεί θα στεκόμουν πιό πολύ, μιάς και αυτό το χαρακτηριστικό, την καθιστά από άποψη γεωμετρίας, εργονομίας και ήχου, τελείως διαφορετικό όργανο, που απέχει αρκετά από μία παραδοσιακή semi archtop.

Εκει εχεις δικιο το οργανο ειναι ουσιαστικα solid body ή τελος παντων τοσο...semi -hollow οσο μια Telecaster Thinline...oμως νομιζω οτι & η Gibson σαν τετοια την πουλαει και οχι σαν παραδοσιακη semi-hollow.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Γενικά πολύ κουβένται γίνεται για το ξύλο της ταστιέρας και δεν καταλαβαίνω -γενικά- το λόγο... Πόσο μάλλον όταν πλέον ένα αξιόλογο ποσοστό κιθαριστών παίζει με jumbo τάστα... Αλήθεια, καταλαβαίνετε διαφορές στην αίσθηση? Τόσο dig-in κάνουν τα δάχτυλά σας?

Γενικά πολύ κουβένται γίνεται για το ξύλο της ταστιέρας και δεν καταλαβαίνω -γενικά- το λόγο... Πόσο μάλλον όταν πλέον ένα αξιόλογο ποσοστό κιθαριστών παίζει με jumbo τάστα... Αλήθεια, καταλαβαίνετε διαφορές στην αίσθηση? Τόσο dig-in κάνουν τα δάχτυλά σας?

+1 Και εγω εχω αυτη την απορια. Νταξει ας πουμε καταλαβαινω αν ενας ''προτιμα'' το maple απο το rosewood πχ. Μπορει να ακουει κατι που δεν ακουω εγω και ειναι δεκτο.

Αλλα οταν μιλαει για ''αισθηση'' του εβενου πχ εναντι του rosewood ειλικρινα δεν το καταλαβαινω. Προσωπικα ακομα και σε κιθαρες χωρις μεγαλα jumbo ταστα δεν εχω σχεδον καμια επαφη με το ξυλο της ταστιερας. Για jumbo ουτε λογος...

Στράαατα Stratούλα...

Για να είμαι ειλικρινής έχω την αίσθηση ότι τα ξύλα της ταστιέρας έχουν διαφορά στην αίσθηση του χεριού και στην ευκολία παιξίματος. Μπορεί φυσικά να κάνω και λάθος ή να είναι θέμα perception. Πάντως το maple μου φαίνεται λίγο πιο stiff/δυσκολόπαιχτο, ο έβενος μαλακός και το rosewood εξίσου μαλακό, ίσως και μαλακότερο από τον έβενο.

Για το θέμα των εναλλακτικών υλικών, θα αγόραζα κιθάρα από οποιοδήποτε υλικό, αρκεί να μου έλεγε κάτι στην αίσθηση και τον ήχο. Αλλά πέστε το εμμονή, πέστε το ρομαντισμό, δεν θέλω πειραματικά υλικά σε παραδοσιακά/κλασικά σχέδια όπως μια 335 ή μία τέλε.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου