Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει κοινό για συναυλίες Jazz στην Ελλάδα;

notlrac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βασικά εγώ δεν πήγα γιατί δεν άξιζε το λάιβ τα λεφτά του.

Αυτό πως το κρίνεις? Μιας και δεν πήγες... Πρόσεξε άλλο να μην καίγεσαι και πολύ για αυτό το είδος και για αυτό το μουσικο.

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εννοούσα ότι Βασικά εγώ δεν πήγα γιατί δεν άξιζε το λάιβ τα λεφτά του ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

Υποκειμενικό είναι φυσικά,όπως όλα :)

Notlrac, απαντω στην ερωτηση σου "πόσες ευκαιρίες θα έχεις να τον ξαναδείς?".

Η απαντηση ειναι "αρκετες" για την ιδια πολη (και μπορει και φθηνοτερα) ως "απειρες" για αλλες πολεις/χωρες.

Το θεμα ειναι ποσα λεφτα εσυ μπορεις να διαθεσεις, και τι στερησεις μπορεις να κανεις για να δεις ενα συγκεκριμενο live.

Ειναι απαραδεκτο το να αρχισουμε τις στερησεις για να βλεπουμε lives με πανακριβο εισιτηριο επειδη καποιοι στην Ελλαδα εκμεταλευονται την "τρελα" μας. Ειναι σαν να τους λεμε να συνεχισουν να εχουν τετοιες τιμες.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Η σωστή ερώτηση θα έπρεπε να είναι: Υπάρχει αρκετό κοινό ώστε η διοργάνωση συναυλιών Jazz με σημαντικούς μουσικούς απο το εξωτερικό να μην είναι ζημιογόνα για τον διοργανωτή;

Η απάντηση μου  είναι ΟΧΙ. Όταν σε μία συναυλία πάνε με το ζόρι 200 άτομα και έχει εισιτήριο 20 Ευρώ η 25 Ευρώ ενώ το κόστος μίας jazz μπάντας (3 ή 4 μουσικοί) είναι πάνω από 7000 Ευρώ ο διοργανωτής είναι μέσα στην καλύτερη περίπτωση 3000 Ευρώ.

Στις γειτονικές χώρες υπάρχει περισσότερο και πιο συνειδητοποιημένο κοινό που πάει σε συναυλίες jazz και έτσι η διοργάνωση συναυλιών εκεί έχει λιγότερο ρίσκο.

Αυτή είναι η γλώσσα των αριθμών.

Εννοείται ότι ο διοργανωτής θέλει να μεγιστοποιήσει το

Ε : έσοδα=(εισιτήρια)x(τιμή εισιτηρίου) +(άλλα έσοδα όπως ποτά από το μπαρ κλπ κλπ).

Φιλοθεάμον κοινό υπάρχει αλλά ας πούμε και όχι στην αισχροκέρδεια,η οποία υπάρχει πολύ δυστυχώς σε αυτή τη χώρα-και όχι μόνο στη μουσική.

Αν πάω σε ένα μπαρ και όπως λέει ο φίλος μου χρεώσουν τη μπύρα 7 ευρώ τότε για αυτό φταις ΕΣΥ που το δέχεσαι και τα δίνεις πριν από μένα. 

Το ''εσύ'' δεν αναφέρεται κάπου ειδικά-μην παρεξηγηθούμε ;D ;D

Καλά όλα αυτά και εγώ μαζί σας πρώτος. ΑΛΛΑ σε λίγο θα καταλήξουμε να μην βγαίνουμε απο τα σπίτια μας επειδή ο μπαράκιας θελει να μας κλέψει με την μπύρα ο εστιατοράκιας με το κουβερ και ο παλατάκιας με τον Metheny!

Πάντως εφόσον εμένα προσωπικά δεν θα με ευχαριστούσε να μην πήγαινα καλά έκανα και έκατσα μέσα 4 σκ. Κάποιος άλλος που δεν καιγόταν να πάει καλά έκανε και τα έσπασε στον Βερτη!

;D ;D

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Καλά,αυτό είναι ακραίο.

Μεταξύ του να μη βγεις και του να τα σπάσεις στο Βέρτη δεν υπάρχει δλδ;

Απλά προφανώς υπάρχει κι ένα όριο .

Η σωστή ερώτηση θα έπρεπε να είναι: Υπάρχει αρκετό κοινό ώστε η διοργάνωση συναυλιών Jazz με σημαντικούς μουσικούς απο το εξωτερικό να μην είναι ζημιογόνα για τον διοργανωτή;

Η απάντηση μου  είναι ΟΧΙ. Όταν σε μία συναυλία πάνε με το ζόρι 200 άτομα και έχει εισιτήριο 20 Ευρώ η 25 Ευρώ ενώ το κόστος μίας jazz μπάντας (3 ή 4 μουσικοί) είναι πάνω από 7000 Ευρώ ο διοργανωτής είναι μέσα στην καλύτερη περίπτωση 3000 Ευρώ.

Στις γειτονικές χώρες υπάρχει περισσότερο και πιο συνειδητοποιημένο κοινό που πάει σε συναυλίες jazz και έτσι η διοργάνωση συναυλιών εκεί έχει λιγότερο ρίσκο.

Αυτή είναι η γλώσσα των αριθμών.

Η γλώσσα των αριθμών μπορεί να τα λέει αυτά, αλλά διαμορφώνεται από την κατάλληλη προώθηση. Και όταν αυτή είναι από την χείριστη δυνατή έως απλά ανύπαρκτη για την προσέλκυση περισσότερου κόσμου - σε συνδυασμό με ηλίθιες τιμές εισιτηρίων που υπογραμμίζουν την προσέγγιση "είδος πολυτελείας" - τα αποτελέσματα είναι αυτά που συζητάμε εδώ.

Τα επιχειρήματα του Notlrac είναι απολύτως λογικά και κατανοητά. Και εννοείται πως όχι, σε καμία περίπτωση δεν θα έχει "αρκετές" ευκαιρίες να τον δει στην ίδια πόλη, ούτε "άπειρες" σε άλλες χώρες. Αφ'ενός δεν κάνει τόσο συχνά περιοδείες εκτός Αμερικής, αφ'ετέρου ακόμη και στις χώρες που η τζαζ πουλάει πολύ και που αποτελούν σταυροδρόμι για οποιαδήποτε περιοδεία, είναι ζήτημα αν έχει παίξει πάνω από δυο φορές τα τελευταία 4 χρόνια.

Επίσης, τη χαριστική βολή σε αυτό το επιχείρημα δίνει η μοναδικότητα της απίστευτης παράστασης του τεράστιου ρομπότ-φρανκεστάιν Orchestrion, που ειλικρινά δεν πίστευα πως θα το ξαναγυρίσουν σε περιοδεία μιας και το όλο εγχείρημα ήταν μαρτύριο από πλευράς κόπου και ιδιαίτερα πολυέξοδο. Λεπτομέρειες στο παλιότερο ανάλογο θρεντ του Νόιζ, όπου είχα γράψει και τις προσωπικές μου εντυπώσεις.

(Αλήθεια έφερε αυτό το τέρας στο Παλλάς?)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Ευκαιριες υπαρχουν παντα να δεις ενα μουσικο, αν πραγματικα το θες. Λεφτα και ορεξη να εχεις και οι ευκαιριες ειναι τοσες πολλες οσα και τα...απειρα ΣΚ που εχεις μπροστα σου. 8)

Αυτό μου θυμίζει κάτι αμερικανιές του τύπου "μπορείς όταν μεγαλώσεις να γίνεις ό,τι θέλεις, αν πραγματικά το θέλεις!"

Δηλαδή τι κατά τη γνώμη σου μπορεί κανείς να κάνει "αν πραγματικά το θέλει", να ΜΗΝ πάει στη συναυλία γιατί είναι αδιανόητο να χάσει 4 εξόδους ΣΚ (!!!!!!!!!!!!!), αλλά μετά να αρχίσει να προγραμματίζει ταξίδια στο εξωτερικό για να τον δει κάπου εκεί; Έτσι ώστε να δώσει πολλαπλάσια χρήματα;

Καλά όλα αυτά και εγώ μαζί σας πρώτος. ΑΛΛΑ σε λίγο θα καταλήξουμε να μην βγαίνουμε απο τα σπίτια μας επειδή ο μπαράκιας θελει να μας κλέψει με την μπύρα ο εστιατοράκιας με το κουβερ και ο παλατάκιας με τον Metheny!

Πάντως εφόσον εμένα προσωπικά δεν θα με ευχαριστούσε να μην πήγαινα καλά έκανα και έκατσα μέσα 4 σκ. Κάποιος άλλος που δεν καιγόταν να πάει καλά έκανε και τα έσπασε στον Βερτη!

;D ;D

oxi αυτο δεν ειναι λυση...αλλα ο Ελληνας πρεπει να μαθει κατι που μεχρι προσφατα του ηταν παντελως αγνωστο....αγοραστικη συνειδηση!!!

Slow must go on....!!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου