The Genius Loci Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 Offtopic, και χωρίς να θέλω να 'ρίξω' τις PRS SE (οι οποίες για τα χρήματά που κοστίζουν είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή για τον OP, ειδικά στο budget του*), αλλά σε σχέση με τις SE που έτυχε να δοκιμάσω, η αμερικάνα PRS που δοκίμασα πέρσι στην Νέα υόρκη (απλο single cut μοντέλο, νομίζω του 2003), ήταν σίγουρα άλλης κλάσης όργανο (ζύγισμα, ήχος, μπράτσο, 'άκουσμα νότας' κλπ). Έλα τώρα!! ::) Με σοκάρεις!! :o Δηλαδή δεν παίζουν ρόλο μόνο οι ΜΑΓΝΗΤΕΣ και το ΣΕΤΑΠ σε μια ηλεκτρική κιθάρα;; :o :o ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι "άλλο όργανο", όπως είναι "άλλη" και η τιμή της. ;) Αν δοκιμάσεις μια από τις καινούργιες Santana SE (όχι τις παλιές που ήταν σκέτη αποτυχία), ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν θα είναι το ίδιο πράγμα με μια american Santana (που κοστίζει 4-5 φορές παραπάνω). Επειδή είσαι έμπειρος παίκτης, μπορείς να διακρίνεις τι ξεχωρίζει ένα ακριβό όργανο από ένα οικονομικό, αλλά μη θεωρείς ότι αυτές οι διαφορές είναι ορατές σε όλους. Η κορεάτικη Santana θα δώσει το vibe, το χαρακτήρα, τον ήχο και το playability της "μεγάλης" σε έναν "journeyman" παίκτη. Και, να πω την αλήθεια, προσωπικά αν είχα μια αμερ. Santana, δεν θα τολμούσα να την τραβολογάω εδώ κι εκεί, θα έπαιρνα και μια SE για "δεύτερη". Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ndnikola Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 Μαζι σου, αν και εγω θα αγόραζα μάλλον μια singlecut, "me tis bekatses" :D. http://www.lustinger.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
David Gilmour Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 επανέρχομαι για να υπενθυμίσω οτι κι εγώ του πρότεινα ανάμεσα στις 2 την σχιστομάτα "PRS" απλά δεν θα πάψει ποτέ να έχει ένα all around πασπαρτού πες τε το οπώς θέλετς όργανο και ποτέ δεν θα αποκτήσει την προσωπικότητα η οποία θα γινόταν αντιληπτή από μίλια ακούγοντας κάποια ηχογράφηση ... και αυτη η προσωπικότητα έχει γίνει προσιτή πλεόν τοσο προσιτή που με 700 πλέον ευρώ την έχεις μέσα στο σπίτι σου ... :) να υπενθυμίσω πόσο γρήγορα τελειώνει το HONEYMOON εδώ στην ελλάδα με μία TOM ANDERSON, PARKER, VIGIER etc .... www.analogdesignaudio.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 να υπενθυμίσω πόσο γρήγορα τελειώνει το HONEYMOON εδώ στην ελλάδα με μία TOM ANDERSON, PARKER, VIGIER etc .... Όπως το είπες. Εδώ στην Ελλάδα. ;D Μάλλον ψάχνουμε το mojo σε λάθος σημείο νομίζω. Και συγκεκριμένα στα "ξύλα" και τα "μέταλλα" (για να μη μιλήσω για τα... αυτοκόλλητα) και όχι στα χέρια, στο μυαλό και την καρδιά. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
David Gilmour Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 Όπως το είπες. Εδώ στην Ελλάδα. ;D Μάλλον ψάχνουμε το mojo σε λάθος σημείο νομίζω. Και συγκεκριμένα στα "ξύλα" και τα "μέταλλα" (για να μη μιλήσω για τα... αυτοκόλλητα) και όχι στα χέρια, στο μυαλό και την καρδιά. ;) το mojo για τα χέρια το μυαλό και την καρδιά ,χωρίς να κουράζουμε το μυαλουδάκι μας δυστυχώς που θα το πω ... αλλά μπορεί να περιοριστεί σε δύο μάρκες στις κιθάρες ( 7ender/Gibson) και σε άλλες δύο στους ενισχυτές ( Marshall/fender) όλα τα υπόλοιπα είναι μας περισσευαν και κάτι φράγκα και είπαμε να πάρουμε και κάτι ακόμα .... δυστυχως που θα στεναχωρήσω κάποιους που είτε πουλάνε άλλα προιόντα και ζούν από αυτό όπως και κάποιους άλλους που είναι νόημα ζωής η συνεχής αναζήτηση του "τέλειου" και το σκότωμα χρόνου για συζητήσεις ανευ ουσίας ... φυσικά για τον καθένα μας το τέλειο είναι σχετικό και σεβαστό .... άλλωστε ο πρώτος που παραβαίνω τον κανόνα μου είμαι εγώ έχοντας HIWATT ... χαχαχαχα αλλά τι αλλάζει Marshallaki ακραντσαριστο ουσιαστικα ειναι :) www.analogdesignaudio.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
BlackForest Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2011 Ουαου! Δεν περιμενα τοσο γρηγορα ΤΟΣΑ πολλα σχολια! Ευχαριστω ολους σας για την βοηθεια! Και εγω μαλλον προς την PRS με βλεπω παντως... Και να προσθεσω πως απο οτι εχω ακουσει απο reviews ειτε απο χρηστες της συγκεκριμενης κιθαρας (SE custom 24) ειτε απο επαγγελματιες παιχτες (στο ιντερνετ) ειναι αρκετα καλη value for money. Δυστυχως ενισχυτη δν μπορω να αγορασω καινουργιο λογο χρηματων... Μπορω να σας πω ομως οτι o vox μου αν και modelling εχει κανει απιστευτη δουλεια! Τις 5 συναυλιες αυτον χρησιμοποιουσε ο κιθαριστας μας και του εκατσε τελεια! Και ο ηχος της ειτε σε μεγαλα γκαζια ειτε σε απλο clean ειτε με διαφορα εφε (εχει απο απλο reverd εως wah, octave, fuzz, pitch shift) δν ειναι τοσο μουφεξ οπως περιμενα (σαν line 6 φαση :P ). Τελως παντων αφηνουμε το θεμα του ενισχυτη γιατι για την αγορα καινουργιο πρεπει να περασει ακρετος χρονος μεχρι να ξαναμαζευτουν λεφτα. Οσο για τους μαγνητες της PRS τωρα ακουσα πως και οι stock δεν ειναι κακοι αν και μαλλον σκεφτομαι να βαλω κανα seymour duncan (καμια προταση ποιους? :P). Το μονο που κατεφερα να βρω ως "αρνητικο" στην κιθαρα αυτη (το βρηκα σε 1 review αναμεσα στα 16 που διαβασα :P ) ειναι οτι το τρεμολο μετα απο καποια χρηση ξεκουρδιζει την κιθαρα, αλλα εμενα ετσι και αλλιως η χρηση του τρεμολο δν με ξετρελαινει και δν νομιζω πως θα μου χρησιμευσει τοσο για αυτο που θελω... Επισης την Tele συγνωμη αλλα την αποκλειω... δν ξερω γιατι αλλα οταν την ειχα δοκιμασει κατι δν μου αρεσε στo body shape... Ναι ναι ξερω ο ηχος μετραει αλλα αμα εμενα δν μου καθεται καλα αισθητικα σορρυ αλλα πεος... Αυτο που ειπε ndnikola περι μεταχειρισμενων ειναι επισης πολυ ενδιαφερον αλλα δν ξερω τι μπορω να επιστευτω! Ειδα καποιες στο e-bay με 300 ευρω αλλα μετα μαζι με τα εξοδα αποστολης και δν ξερω και σε τι κατασταση θα μου ερθει ε... μαλλον μπαααααα! Οποτε μεταχειρισμενη απο το εξωτερικο δν νομιζω να το διακινδυνευα (βεβαια αμα μπορειτε να με πεισετε πως και γιατι αξιζει ευχαριστως ειμαι ανοιχτομυαλος και μπορει να αλλαξω γνωμη!) Απο ελλαδα τωρα δν ξερω που και πως να ψαξω για το συγκεκριμενο μοντελο! Αν το εβρισκα βεβαια ελλαδα θα μου καθοτανε τζαμι! Α επισης (Ωχ τωρα θα ακουσω κρακσιδια :P ) το συγκεκριμενο μοντελο δεν το εχω δοκιμασει ::) εχω δοκιμασει ενα παρομοιο της prs με ιδιο μπρατσο και γενικα λιγο παρομοια (ΝΟΜΙΖΩ δν ειμαι σιγουρος ηταν η paul allender) οποτε μηπως ξερει κανεις που θα μπορουσα να βρω την se custom 24 για να την δοκιμασω? μη μου πειτε ζοζεφ γιατι τον περνω τηλεφωνο εδω και 3 μηνες για το ποτε θα ανοιξει το μαγαζι απο τις "κατασκευες" που κανουν και καθε φορα μου λεει την αλλη βδομαδα! Αρα ψαχνω για μαγαζι που δν ειναι διεθνης αντιπροσωπος της prs. P.s η se custom 24 εχει βγει και σε 25th anniversary που στο dv247 (δεν κανω διαφημιση) την εχει και ποιο φτηνα απο το απλο μοντελο και με δωρο ή το πεταλι route 66 overdrive ή ενα μικρο vox ενισχυτη των 5 watt νομιζω... My spirit sighs in peace - Opeth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση