funky_bassman Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2011 Το ξέρω ότι τα τελευταία 2 τραγούδια που ανέβασα σας αρέσανε οπότε είπα να σας θυμίσω ότι γενικά τα τραγούδια μου ΔΕΝ σας αρέσουν :P Πέραν της πλάκας τώρα... Σε αυτό προσπάθησα να βγάλω κάτι πιο funk από ότι συνήθως... Επίσης πειραματίστηκα λίγο με το pickup, πρώτη φορά ηχογραφώντας... Το μπάσο είναι ένα Fender Precision Special ΜΙΜ με P&J μαγνήτες. Ηχογραφήθηκε με μίξη του DI του ενισχυτή (Behringer Ultrabass, ο οποίος παίζει πάρα πολύ καλά για τα 90 ολόκληρα ευρώ που πήρα την κεφαλή) και ένα 58αρι μπροστά από το ηχείο λίγο διαγώνια... Η κιθάρα είναι μία Squier Bullet Strat των 80 ευρώ (η κλασσική ροζ μου strat). Ηχογραφήθηκε με το λαμπάτο preamp της Behringer (Tube Ultragain Mic200) στο return του μπασοενισχυτή με το 58αρι διαγώνια από το ηχείο... Τα scratch από ένα tool του le jad με ένα American Audio turntable και τα drums από ezdrummer... just_lose_it_2.mp3 LA ROJΑ ARMADA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 Gingl- άκι, σύντομο (όπως μου αρέσουν εμένα) και πάρα πολύ ενδιαφέρον. Δυο επισημάνσεις, αν μου επιτρέπεις: 1. Όταν κάνεις μόνος σου ολοκληρωμένες ηχογραφήσεις (όπως αυτή εδώ) , δηλαδή όταν δεν παίζεις με την μπάντα σου, βγές λίγο έξω από το κορμί του μπασίστα. Είναι πασιφανές ότι τον αγαπάς πιο πολύ από τους άλλους ;D, αλλά τους αδικείς λίγο τους άλλους (τα άλλα σου εγώ ;D). Ανέβασε λίγο τον drummer στη μίξη (όσο παρακατιανό και αν τον θεωρείς ;D), για να σφίξει καλλίτερα με το bass και με όλο το σύνολο. 2. Έχω την εντύπωση (επίσης από κεκτημένη ταχύτητα λόγω του ότι ίσως κατατάσσεις τον εαυτό σου κυρίως στους live artists) ότι θεωρείς «μη τίμιο» το overdub (κάτι μου λέει , μπορεί να έχω και άδικο, ότι σκέφτεσαι "θα ηχογραφήσω ό,τι θα έπαιζα και live"). Στην ηχογράφηση αποστασιοποιήσου από αυτό. Πιστεύω ότι ακόμα ένα bass από πάνω από το βασικό σου line (ό,τι σχήμα / γραμμή θες εσύ ή ίσως slap τονισμούς) θα το έδενε καλλίτερα. Well Done dude! Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
funky_bassman Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 @LK Thanx για τα καλά σου λόγια και τον κόπο σου... 1.Η κιθάρα είναι ήδη αρκετά ψηλά για τα γούστα μου και μετά από παραίνεση της κοπέλας μου ανέβηκε... :-X Άλλη φορά θα ανεβάζω και τα drums... 2. Βασικά είμαι βιαστικός άνθρωπος. Αν σκεφτώ κάτι δεν κάθομαι να το αναλύω και να σκεφτώ και άλλα πράγματα να το φορτώσω... Επίσης μ'αρέσουν τα τραγούδια που μπορούν να παιχτούν live όπως στο cd χωρίς πολλές προσαρμογές... Γιατί να γράφεις τραγούδι με 5 κιθάρες αφού είσαι μπάντα με 1? Ποτέ δεν το κατάλαβα... Οπότε ακολουθώ την κλασσική συνταγή κιθάρα-μπάσο-ντραμς σε ότι και δικό μου και αν γράφω... ΣΠΑΝΙΑ και κάνα πλήκτρο... 8) LA ROJΑ ARMADA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Nestoras Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 Όταν είσαι μαζί με άλλους φαίνεται τα καταφέρνεις καλύτερα. Τι να γράψω γι' αυτό εδώ; Δυστυχώς συνθετικά αλλά και το παίξιμο και ο ήχος της κιθάρας και των τυμπάνων είναι υπερκάτω κριτικής. InfluenSir! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2011 να παιχτούν live όπως στο cd χωρίς πολλές προσαρμογές... Γιατί να γράφεις τραγούδι με 5 κιθάρες αφού είσαι μπάντα με 1? Ποτέ δεν το κατάλαβα... Οπότε ακολουθώ την κλασσική συνταγή κιθάρα-μπάσο-ντραμς σε ότι και δικό μου και αν γράφω... ΣΠΑΝΙΑ και κάνα πλήκτρο... 8) To ξέρω και το κατάλαβα ότι το βλέπεις έτσι. Έτσι το βλέπουν πολλοί. Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρήσεις (μέσα σου) αν το κάνεις καθαρά για την ηχογράφηση (να την παρουσιάσεις ως δουλειά σου) ή αν το κάνεις (την ηχογράφηση) για να το συγκρατήσεις ως ιδέα και θεού θέλοντας να το παίξεις Live με την μπάντα σου κάποιο στιγμή. Εκεί θα επιλέξεις και τις ενορχηστρώσεις σου. Ένα παράδειγμα. Π.χ. τα σχήματα που παίζω εγώ στην κιθάρα , οι περισσότεροι (αν όχι όλοι εδώ μέσα οι κιθαρίστες) θα τα έπαιζαν one take ;D ;D . E , εγώ τα κάνω 2 κανάλια. Αν έβαζα «κόφτη» ό,τι θα ηχογραφήσω ΜΟΝΟ ότι μπορώ να perform-άρο live real time, κλαυτά Χαράλαμπε! ;D ;D Αλλά το Overdub δεν το ανακάλυψα εγώ. Πολύ φοβάμαι ότι αν βλέπαμε στο studio πώς γράφουν οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες….θα έπεφτε πολύ απομυθοποίηση ;). Το έχω ξαναγράψει, ο ίδιος ο Vai το παραδέχθηκε ότι το κάνει (όχι βέβαια στο studio work , που εκεί εξυπακούεται), αλλά για να διορθώσει ατέλειες σε επίσημα releases που λανσάρονται ως live recordings (dvd). ;) Edit: Αν τέλος χρειαστεί θα ηχογραφηθεί (ακόμα και ένα solo) νότα προς νότα! Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση