takis Δημοσιευμένο 22 Ιουνίου 2006 Share Δημοσιευμένο 22 Ιουνίου 2006 λοιπον εδω και κατι χρονια εχω μια squier japan του 91 και ειπα να πειραματιστω πανω της. η squier με την μορφη που ειχε οταν την πρωτοπηρα ειχε σωμα basswood,floyd rose,μανικι maple με rosewood με medium ταστα και αρκετα λεπτο και με κλειδια gotoh.μαγνητες ειχε κατι κεραμικους 2 μονους και εναν humbucker. 1o πειραμα:της εβγαλα τους κεραμικους και εβαλα καποιους μαγνητες fender που ειχα κρατησει απο μια american stratocaster 2001.η κιθαρα αλλαξε αμεσως χαρακτηρα με πολυ πιο ωραια καθαρα αλλα παλι κατι ελειπε... 2ο πειραμα:εβγαλα ολο το ..συστημα floyd rose και τα lock του floyd rose και εβαλα μια γεφυρα που ειχα κρατησει παλι απο την ιδια american stratocaster,εβαλα και ενα nut,και στον bridge που ειχε humbucker εβαλα αλλον εναν μονο ετσι τωρα η κιθαρα ειχε γινει τελειως strat αφου ειχε 3 μονους και γεφυρα απο αμερικανικη strat στην θεση του floyd rose.ο ηχος με την αλλαγη του floyd εγινε δραματικα καλυτερος για strat ηχο αλλα και παλι κατι με χαλαγε... 3ο πειραμα:βαζω στην θεση των 3 μονων μαγνητων καποιους απο τους αγαπημενους μου μεχρι και τωρα μαγνητες texas hot antiquity seymour duncan εχωντας στο μυαλο μου τον απιστευο ηχο που εβγαζαν οταν τους ειχα στην ιδια παλι american stratocaster που ειχα. με το που τους βαζω στην squier παρολο που η γεφυρα ηταν ακριβως η ιδια με της american που τους ειχα ο ηχος πολυ απλα δεν ειχε καμια σχεση.ηταν πολυ χειροτερος με full πριμα.επρεπε να κατεβαζω το tone στο 2 σε ολες τις θεσεις! με λιγα λογια οι ιδιοι μαγνητες με την ιδια γεφυρα ακουστηκαν χαλια στο σωμα basswood και στο λεπτοτερο μανικι της squier.μονο αυτες οι δυο ηταν οι διαφορες. 4ο πειραμα:απογοητευμενος απο τον ηχο απο την στιγμη που αλλαξα την "καρδια" :roll: :? :idea: :lol: της κιθαρας(μαγνητες και γεφυρα)ειπα να αλλαξω το μανικι.ετσι μου εκανε ο σακης καζακης(παλιος κιθαριστας των sarissa),ενα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ μανικι,maple με rosewood παλι,παχυ με jumbo 6100 dunlop ταστα και sperzel lock κλειδια...το αποτελεσμα:ο ηχος αλλαξε ΕΛΑΧΙΣΤΑ...ειχα ομως τωρα το απιστευτο feel και μπορουσα να παιζω ποια με ευχαριστηση σε αυτο το μανικι(το πιο σημ,αντικο σε ενα μανικι) ετσι εφτασα στο σημειο να εχω μια κιθαρα σαν την american satrocaster,ΜΕ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΙΑ το σωμα το οποιο της squier ηταν ενα basswood και της american strat alder.και τα δυο πανω κατω ιδιου βαρους. οι μαγνητες που στην american strat μαμουσανε στην στο squier σωμα ακουγοντουσαν ΧΑΛΙΑ!(ΟΛΑ τα αλλα ποια μερη της κιθαρας ηταν ιδια με της αμερικανικης strat!) 5ο πειραμα:λεω θα φταινε οι μαγνητες οι texas hot που ειναι λιγο πριματοι.βαζω λοιπον τους fender 57/62 που παλι τους ειχα ακουσει σε strat anniversary και ηταν απλα απιστευτοι.τους βαζω στο σωμα της squier,full πριμα και παλι!το tone επρεπε να κατεβει στο 2 ΞΑΝΑ και ο ηχος καμια σχεση!αλλαζω ολα τα ποντεσιομετρα και ολα τα καλωδια των ηλεκρικων με τα φοβερα RC KIT παλι τιποτα... με λιγα λογια κατεληξα οτι τεραστιο ρολο στον ηχο της κιθαρας παιζει πρωτα το σωμα,αφου αν αυτο ειναι χαλια οτι και μαγνητες και γεφυρα να βαλεις πανω του θα ακουστουν χαλια και παντα θα σε χαλαει κατι. αλλο συμπερασμα οτι η αλλαγη μανικιου δεν επηρρεασε παρα πολυ τον τελικο ηχο.ακουστηκε ομως πιο γεματος ισως επειδη ηταν αρκετα πιο παχυ.βεβαια τωρα ποια μπορω να παιζω σε αυτο το μανικι και να το ευχαριστιεμαι αφου το feel ειναι ολα τα λέφτα και ειναι και παχυ(δεν με κουραζει καθολου.) αν δεν ειναι κουραστικο για τον elavd επειδη ειχε μια παρομοια "περιπετεια" θα ηθελα να γραψει τις οποιες εμπειριες του και αποψεις πανω στο θεμα με βαση τα παρα πολλα Upgrades που εκανε και αυτος στην mexican strat του!(και οποιος αλλος εχει παρομοιες εμπειριες...) μην με περασετε για τρελο :lol: για ολα τα παραπανω που εκανα αλλα τα εκανα για να αποδειξω στον εαυτο μου τα αυτονοητα...και επειδη εχω μεγαλη καυλα με τις ΚΑΛΕΣ κιθαρες... ανεβαζω photos σε λιγο.. :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fleamail Δημοσιευμένο 22 Ιουνίου 2006 Share Δημοσιευμένο 22 Ιουνίου 2006 Όντως η κιθάρα είχε υπερβολικά πολλά πρίμα! Τελικά τι θα κάνεις? Θα την αφήσεις έτσι? http://www.mixitonline.com http://tuber.bandcamp.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 22 Ιουνίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 22 Ιουνίου 2006 και συνεχισε αφου εβαλα και τους 57/62.. δεν ξερω τι θα κανω ακομα γιατι δεν εχω μια.. αλλα εχω δυο σκεψεις.. 1)να αγορασω καποια στιγμη ενα σωμα strat 2)να μου κανει αυτος που εφτιαξε το μανικι ενα σωμα το οποιο θα ειναι tele και θα βαλει γεφυρα tele,pickguard tele,knobs tele ολα tele τελοσπαντων αλλα 3 μαγνητες strat για να συνδιασω το Punch και το..in your face 8) της τελε με τον χαρακτηριστικο γαματο ηχο μιας strat... θα δω... :roll: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 22 Ιουνίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 22 Ιουνίου 2006 λοιπον δεν εχω φωτογραφικη τωρα για να βγαλω την κιθαρα πως ειναι τωρα αλλα θα σας δειξω καποιες φωτο με το πως ηταν η κιθαρα με το flod και πως μετα που εβαλα την strat γεφυρα και texas hot pups.. και η american strat Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Angelos Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2006 Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2006 Ισως να έβαζες ΚΑΙ το σώμα απο την American Stratocaster ... :D 8O Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mentalvortex Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2006 Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2006 ωραιο πειραμα τακη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Abraxas Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2006 Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2006 Εμένα μου έκανε κλικ η κατασκευή custom μπράτσου... Δώσε Τάκη κάποιες πληροφορίες για δυνατότητες, κόστος κλπ Αυτοί οι πειραματισμοί αξίζουν, αν σου περισσεύουν (λίγα συνήθως) χρήματα, χρόνος και υπομονή. :wink: Όπως είπες βγάζεις συμπεράσματα και ξέρεις τι να ψάξεις/περιμένεις από οποιοδήποτε όργανο αύριο μεθαύριο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2006 Ισως να έβαζες ΚΑΙ το σώμα απο την American Stratocaster ... :D 8O ειδες;φαντασου οτι ΜΟΝΟ αυτο ειχε μεινει για να κανω ξανα την american strat που ειχα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2006 Εμένα μου έκανε κλικ η κατασκευή custom μπράτσου... Δώσε Τάκη κάποιες πληροφορίες για δυνατότητες' date=' κόστος κλπ Αυτοί οι πειραματισμοί αξίζουν, αν σου περισσεύουν (λίγα συνήθως) χρήματα, χρόνος και υπομονή. :wink: Όπως είπες βγάζεις συμπεράσματα και ξέρεις τι να ψάξεις/περιμένεις από οποιοδήποτε όργανο αύριο μεθαύριο.[/quote'] για το μανικι θα τα πω ολα αναλυτικα και θα ανεβασω Photos αυριο! παντως οντως αν το σκεφτεις δεν χρειαζεσαι πολλα λεφτα για τετοια πειρματα οπως ειπες και εσυ. ενα παρομοιο συμπερασμα(οτι το σωμα επαιξε τεραστιο ρολο) εβγαλε και ο elavd σε μια κιθαρα του που της εβγαλε την παναγια στα upgrades αλλα μου ειπε θα κανει ποστ ο ιδιος για να τα πει ακριβως οπως τα ξερει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
takis Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2006 ωραιο πειραμα τακη! thanks φιλε :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση