Προς το περιεχόμενο

Οι καλυτεροι κιθαριστες συμφωνα με το Rolling Stone

warwickplayer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε σεις κάτι τέτοια threads θα έπρεπε να τα περιλαμβάνει ο Ο.Π.Α.Π. στο στοίχημα...(στις πόσες σελίδες θα αρχίσει καυγάς,πόσοι θα είναι οι εμπλεκόμενοι κτλ. κτλ...) Εύκολο χρήμα θα βγάζαμε... :D

Αναθεμα την ωρα καταρα την στιγμη που το ξεκινησα ρε παιδια...

Εγω φταιω ομως που ξεχασα οτι εδω μεσα υπαρχουν ατομα,τα πλειστα μικρα σε ηλικια,τα οποια θεωρουν οτι ο καλος μουσικος ειναι αυτος που παιζει το flight of the bublebee στο 300...ε ελεος!!!

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 228
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Καταρχάς, εφόσον έχεις περάσει από ωδείο, θα γνωρίζεις ότι ένα κλασσικό κομμάτι δεν είναι απλά νότες σε ένα πεντάγραμμο. Για να το κατανοήσεις στο βάθος που θα σου επιτρέψει να το εκτελέσεις σωστά (δηλ. όπως θα ήθελε ο συνθέτης να εκτελεστεί), θα πρέπει να καταλάβεις τους χρωματισμούς του, να έχεις μελετήσει τον συνθέτη, να γνωρίζεις βασικούς όρους και κανόνες αρμονίας, ιστορία της μουσικής κλπ. Όλα αυτά, για την σωστή ερμηνεία σε χαμηλό προς μέτριο επίπεδο ενασχόλησης.

Σκέψου τώρα κάποιον ο οποίος είναι σολιστ, άρα έχει περάσει μια ζωή μελετώντας εις βάθος τα έργα που πρέπει να εκτελέσει, τους συνθέτες και την ιστορία τους, μετά από πολύωρη μελέτη και έντονη ψυχοσωματική πειθαρχία (γνωρίζω αρκετούς προσωπικά, και αυτός είναι ο 'κανόνας'). Η μελέτη και η πειθαρχία αυτή, στους κλασσικούς σολίστ, φαίνεται από την πρώτη μέχρι την τελευταία νότα που θα παίξουν σε ένα κονσέρτο, εαν τύχει και παρακολουθήσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταλάβεις και μόνος σου.

Προσωπικά, δεν έχει τύχει να δώ ποτέ video ηλεκτρικού κιθαρίστα (μπορεί και να υπάρχει, γι' αυτό και επιμένω στο να παραθέσεις ένα αντίστοιχο εδώ) που να αποδίδει το ίδιο σωστά ένα κλασσικό έργο, με έναν κλασσικό μουσικό, επηρεάζοντάς με το ίδιο σαν μουσικό και ακροατή. Έχε υπόψη σου ότι ενώ έχω περάσει από ωδείο (10 χρόνια πιάνο, αρμονία), πλέον το όργανό μου είναι η ηλεκτρική κιθάρα, και έχω ακούσει αρκετό heavy metal, μολονότι δεν ασχολούμαι πλέον με το ιδίωμα (δεν παίζω όμως κλασσική μουσική εδώ και αρκετά χρόνια). Άρα, δεν έχω πραγματικά κανέναν λόγο να σνομπάρω ούτε το όργανο, αλλά ούτε και το είδος, και συζητώ δίχως προκαταλήψεις.

Μιας και ανέφερες το πέταγμα της μέλισσας, θα σου συνιστούσα να δεις μια πολύ καλή ταινία που περιγράφει (τουλάχιστον συναισθηματικά) την πορεία και την αυταπάρνηση ενός πραγματικά μεγάλου σολιστ κλασσικής μουσικής (Shine - David Helfgott). Μια και το ανέφερες, μπορείς να βάλεις δύο αντίστοιχα video, και να συζητήσουμε επ' αυτών. Προς τους υπόλοιπους, θα χαρώ να διαχωρίσω το θέμα, εαν συνεχιστεί η συζήτηση προς αυτήν την κατεύθυνση (εκτός του αρχικού θέματος). Για την περιβόητη λίστα, μην διστάσετε να τοποθετηθείτε, εαν θέλετε να συζητήσετε περαιτέρω.

Oκ οτι πεις...σε λιγο θα κανουμε προζα προσποιουμενοι την...μελισσα για να μπουμε στο πετσι του ρολου αλλιως δεν μπορουμε να παιξουμε το κομματι.

Η ουσια ειναι μια.....οπως αλλωστε και η μουσικη...το τι οργανο την εκτελει μικρη σημασια εχει(η τουλ θα επρεπε να εχει) αλλα nuances εχει το ενα οργανο αλλα το αλλο αλλα η πικρη αληθεια ειναι πως καποια κρινονται με δυο μετρα και δυο σταθμα.Σε αλλα εισαι shredder σε αλλα ερμηνευτης(ακομα και αν κανεις τα παντα ευλαβικα σωστα οπως τα θες εσυ)αλλωστε και σε προηγουμενο ποστ σου πριν αρχισεις τις μακροσυρτες θεωριες ειπες τι σε ενοχλει....το more gain than god και οι γκριματσες....αυτη ειναι η αληθεια ετσι κρινονται σημερα οι ηλεκτρικοι κιθαριστες που παιζουν παρομοια πραγματα.....ουτε κανεις θα μπει ποτε στη λογικη να δει αν....αναλυσε τη σπουδη μπηκε στην ψυχοσυνθεση του συνθετη και αλλα τετοια ωραια....ολοι σταματανε εκει....εχει full distortion? εχει μαλλι και γκριματσα ακρως...κιθαριστικη ;D?...ε ειναι shredder.

Eκτος και αν πραγματικα πιστευεις οτι καποιος κρινεται ως... shredder γιατι δεν κανει οσα ανεφερες παραπανω.....δηλαδη ο blues player(που καλα καλα μπορει να μην ξερει την ματζορε κλιμακα ολοκληρη) ολα αυτα τα..εφαρμοζει?

Η αληθεια ειναι πως η συντριπτικη πλειοψηφια πιστευει πως παιζοντας κατι "αργα" ειναι καλο παιζοντας κατι "γρηγορα" ειναι κακο και φλυαρο(οπως καταλαβες οσα εγραψες παραπανω ουτε καν υπαρχουν σαν υποψια στο μυαλο τους).

Οταν λοιπον δεις καποιον πιανιστα(μια και το ανεφερες)που δεν κανει ολα οσα ειπες ,που ειναι φλυαρος και υπερβολικος να τον πουνε shredder.....τοτε παιρνω τα κιθαρονια μου και τα διαλυω σε ρυθμο 300bpm να χαρει και ο warwickplayer.

....τοτε παιρνω τα κιθαρονια μου και τα διαλυω σε ρυθμο 300bpm να χαρει και ο warwickplayer.[/b][/i][/u]

http://en.wikipedia.org/wiki/Tempo

http://en.wikipedia.org/wiki/Rhythm

Μαθε πρωτα τις διαφορες και μετα προσπαθησε να καταλαβεις τι θελει να σου πει ο ndnikola

• Moderator

...

Η αληθεια ειναι πως η συντριπτικη πλειοψηφια πιστευει πως παιζοντας κατι "αργα" ειναι καλο παιζοντας κατι "γρηγορα" ειναι κακο και φλυαρο(οπως καταλαβες οσα εγραψες παραπανω ουτε καν υπαρχουν σαν υποψια στο μυαλο τους).

...

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Είναι κάτι που έχω 20 χρόνια να το ακούσω. Δεν νομίζω να υπάρχει ούτε ένας από τους συμμετέχοντες στο παρόν θέμα που να σκέφτεται μ' αυτό τον τρόπο. Μην μπερδεύεσαι, δεν μιλάμε για το ανούσιο και ανύπαρκτο δίλημμα "τεχνική vs feeling".  

Σε σχέση με το πέταγμα της μέλισσας, σκέψου κάτι ακόμα πιο απλό. Η σύνθεση αποδίδεται πολύ καλύτερα με τον πιο "στακάτο" ήχο που μπορεί να βγει από πιάνο. Αν παίζεις το πέταγμα της μέλισσας με παραμόρφωση τότε ή έχεις σοβαρό αισθητικό πρόβλημα (και δεν καταλαβαίνεις ότι ακούγεται μια κομπρεσσαρισμένη σούπα) ή απλά είσαι ποζεράς και το κάνεις για να δείξεις πόσο γρήγορα μπορείς να παίξεις. Είναι σαν να παίζεις το enter sandman σε μελόντικα (για να καταλάβεις καλύτερα). Δεν μπορείς να λες ότι είναι το ίδιο. Κάτι δεν πάει καλά.

Παντως αυτο με τους metal κιθαριστες εχει καταντησει ανεκδοτο...αν ψαξετε στα myspace θα δειτε οτι οι 19 απ τους 20 εχουν επιρροες:vai,satriani,dimebag,evh,malmsteen και Paganini!!!

Και ας πω ok...τον εχει επηρεασει ο Paganini...ακους τα κομματια και ακους ενα flat πραμα χωρις καθολου δυναμικες και πουθενα feel...

Λες και ακους κατι πρωιμα roland drum machine ενα πραμα!!!

Και αφου εχουμε αυτο το θεμα συγκρινεται αυτο

με αυτο

Αναθεμα την ωρα καταρα την στιγμη που το ξεκινησα ρε παιδια...

Ε ναι ρε φίλε ,τι λίστες κι αηδείες ,αφού είναι γνωστά τα πράγματα.

1. Κιθ Ριτσαρντ

2. Μάραθων

3.Νέστορας

4. Εγώ

5 .Λάκης ο όμορφος

6. Φριροκ ο χαίτης

No one wants an alien

Oκ οτι πεις...

Αφού επιλέγεις να απαντήσεις έτσι, αναρτώ εγώ video. Επ' ουδενί μην το θεωρήσεις ως έρεισμα να απαντήσεις, καθότι δείχνεις υπέρμετρη απαξίωση προς τους συζητητές σου, και αυτό δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την συζήτηση. Καλή σου μέρα, από μένα.

LO AND BEHOLD, METALLONTYMENOS PEZI TO PETAGMA TSI MELISSAS, ME FULL MAHOGANY PIANO.

1. Κιθ Ριτσαρντ

2. Μάραθων

3. Νέστορας

4. Εγώ

5. Λάκης ο όμορφος

6. Φριροκ ο χαίτης

Ευχαριστώ, ευχαριστώ, αλλά ξέχασες τον Cyberjohnny. ;D

InfluenSir!

Oκ οτι πεις...σε λιγο θα κανουμε προζα προσποιουμενοι την...μελισσα για να μπουμε στο πετσι του ρολου αλλιως δεν μπορουμε να παιξουμε το κομματι.

Η ουσια ειναι μια.....οπως αλλωστε και η μουσικη...το τι οργανο την εκτελει μικρη σημασια εχει(η τουλ θα επρεπε να εχει) αλλα nuances εχει το ενα οργανο αλλα το αλλο αλλα η πικρη αληθεια ειναι πως καποια κρινονται με δυο μετρα και δυο σταθμα.Σε αλλα εισαι shredder σε αλλα ερμηνευτης(ακομα και αν κανεις τα παντα ευλαβικα σωστα οπως τα θες εσυ)αλλωστε και σε προηγουμενο ποστ σου πριν αρχισεις τις μακροσυρτες θεωριες ειπες τι σε ενοχλει....το more gain than god και οι γκριματσες....αυτη ειναι η αληθεια ετσι κρινονται σημερα οι ηλεκτρικοι κιθαριστες που παιζουν παρομοια πραγματα.....ουτε κανεις θα μπει ποτε στη λογικη να δει αν....αναλυσε τη σπουδη μπηκε στην ψυχοσυνθεση του συνθετη και αλλα τετοια ωραια....ολοι σταματανε εκει....εχει full distortion? εχει μαλλι και γκριματσα ακρως...κιθαριστικη ;D?...ε ειναι shredder.

Eκτος και αν πραγματικα πιστευεις οτι καποιος κρινεται ως... shredder γιατι δεν κανει οσα ανεφερες παραπανω.....δηλαδη ο blues player(που καλα καλα μπορει να μην ξερει την ματζορε κλιμακα ολοκληρη) ολα αυτα τα..εφαρμοζει?

Οταν λοιπον δεις καποιον πιανιστα(μια και το ανεφερες)που δεν κανει ολα οσα ειπες ,που ειναι φλυαρος και υπερβολικος να τον πουνε shredder.....τοτε παιρνω τα κιθαρονια μου και τα διαλυω σε ρυθμο 300bpm να χαρει και ο warwickplayer.

εμμ... μάλλον δεν κατάλαβες...

τα μαλλιά και το gain που αναφέρθηκαν δεν αφορούν τα μαλλιά και to gain ακριβώς..

Απλά αυτά είναι απόρροια της ψυχοσύνθεσης του shredder και του αποτελέσματος που θέλει να πετύχει, δηλαδή παίξιμο για το παίξιμο και εντυπωσιασμό ( με αυτό γεμίζουν κόσμο άρα και ένα εντυπωσιακό μαλλάκι βοηθάει το όλο αποτέλεσμα  ;) )

δηλαδη ο blues player(που καλα καλα μπορει να μην ξερει την ματζορε κλιμακα ολοκληρη) ολα αυτα τα..εφαρμοζει?

Ο blues player έχει άλλο σκοπό να επιτελέσει με το παίξιμο του (αμφιβάλω αν θα μπορέσεις ποτέ να καταλάβεις βάσει των απαντήσεων που βλέπω να δίνεις κατα καιρούς.. :( ) οπότε για αυτό που πρέπει να κάνει δεν είναι αναγκαίο να ξέρει όλη την ματζόρε αν δεν του χρησιμεύει σε κάτι. Βέβαια φυσικά υπάρχουν και βlues players που αποσκοπούν στον εντυπωσιασμό, όπως και shredders που αποσκοπούν στο ίδιο με τους bluesαδες αλλά απλά αυτοί δεν είναι ο γενικός κανόνας.

*Νομίζω έχεις διαλέξει λάθος name, για dreamdancer είσαι πολύ προσγειωμένος στην γη...(moderators συγχωρείστε την όποια εριστική υπονοια των λόγων μου, ο,τι λέω το λέω με αγάπη :P (all you need is love...)

• Moderator

1. Κιθ Ριτσαρντ

2. Μάραθων

3.Νέστορας

4. Εγώ

5 .Λάκης ο όμορφος

6. Φριροκ ο χαίτης

Η λίστα «μπάζει». Δεν είναι ο SF μέσα!  8)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου