Προς το περιεχόμενο

Οι καλυτεροι κιθαριστες συμφωνα με το Rolling Stone

warwickplayer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Sfaku, δεν αγνοω τιποτα. Ο Rachmaninoff ηταν πρωτα απ'ολα τεραστιος πιανιστας, και μετα ολα τα αλλα. Και δεν τον συγκρινω με "οποιονδήποτε shredder, γοργοδάχτυλο, γοργοπόδαρο ή γοργοπόταμο".

Ο Chopin απ'την αλλη ηταν καταπληκτικος πιανιστας και συνθετης, και εμεινε στην ιστορια και για τα δυο.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 228
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

• Guru

SF, μάλλον θα πρέπει να παραθέτεις την παράθεση  ;D σε κάθε απάντηση μπας και καταλαγιάσει λίγο η οργή...

Rolling Stone's list — which was compiled by votes from RS editors as well as bona fide ax-men like Tom Morello, Metallica's Kirk Hammett, Aerosmith's Joe Perry, and many more — measured guitarists by prowess, influence, and innovation.

Κι εγώ συμφωνώ πως μιά χαρά είναι η λίστα, διάολε, μιλάμε για περιοδικά, με όλες τις σχέσεις και τα συμφέροντα που ενδεχομένως έχουν με δισκογραφικές, πολυεθνικές, τριτοκοσμικές, ρομαντικές ψυχές ή τι άλλο...και σαφώς έχει δίκιο ο Τζαζτζόκερ στα όσα -νωρίς- επεσήμανε...όλοι δίκιο έχουμε  ;D...εμένα πάλι με ιντριγκάρουν όλα αυτά και γι'αυτό θα πω με τη σειρά μου κανα δυό πραγματάκια...

Γιά μένα ας πούμε ο Toy Caldwell υπήρξε ο απόλυτος στυλίστας -κιθαριστικά αλλά και συνθετικά σε ψηλά στάνταρντς- του αποκαλούμενου Southern rock και σίγουρα έχει θέση σε μιά τέτοια λίστα, αλλά δε χάθηκε ο κόσμος...

Γι'αυτό υπάρχουμε οι μουσικόφιλοι, να ψάχνουμε και να ψαχνόμαστε και με αφορμή τέτοιου τύπου "επιδερμικές" ψηφοφορίες να γνωρίζουμε ο ένας στον άλλον μουσικούς που ίσως να μην ήξερε και θ'άξιζε να γνωρίσει τη δουλειά τους - κι όχι να τρωγόμαστε με χαζομάρες...

Ακόμα θέση -για μένα- θα είχε ο Steve Hackett, πρωτοπόρος τεχνικών που υιοθετήθηκαν μεταγενέστερα απο πλήθος διάσημων κιθαριστών - και κάποιους στην περιβόητη λίστα...

Και τελειωμό δεν έχει οποιαδήποτε τέτοια λίστα, όπως κι η μουσική...

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Ακόμα θέση -για μένα- θα είχε ο Steve Hackett, πρωτοπόρος τεχνικών που υιοθετήθηκαν μεταγενέστερα απο πλήθος διάσημων κιθαριστών - και κάποιους στην περιβόητη λίστα...

μεγάλε μάστορα...τα σέβη μου ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Ειμαι αρκετα μεγαλος  ωστε να ξερω να ξεχωριζω τι σημαινει καλυτερος

με δεν μπορεις να το ξερεις μια και συγκρινεις μουσικους που παιζουν εντελως διαφορετικα ειδη μουσικης τα οποια απαιτουν εντελως διαφορετικη τεχνικη και αισθητικη...την ΚΑΘΑΡΗ τεχνικη τους θα τη μαθεις ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ απο κοντα και δεις ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ να παιξουν..

να σου δωσω ενα παραδειγμα ας πουμε.....ο Νile Rodgers ειναι γνωστος σαν ενας απο τους καλυτερους ρυθμικους κιθαριστες του κοσμου...και ως τετοιον τον "ειχα" και εγω...μεχρι που τον πετυχα το 1993 να παιζει...τζαζ στο Iridium στην ΝΥ & ...μου εφυγε η..ψυχη απο την τεχνικη του στα...solos..(τυφλα να εχει ο George Benson να'ουμε.... ;D) ...οταν δε εξεφρασα την απορια μου στον πρωην συγκατοικο μου (γνωστος jazz/session κιθαριστας σημερα στις ΗΠΑ) με κοιταξε με τεραστια..περιφρονηση... ;D.."δεν ξερεις οτι ο Nile ειναι..."δασκαλος"?,μας "τρωει" ολους για πρωϊνο σε τεχνικη"  μου ειπε... ;D

o Springsteen ας πουμε που...κραζεις..πριν το ριξει στην ..τραγουδοποιϊα ηταν γνωστος στο NJ ως...ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ που μαλιστα ηταν και shredder.... ;D ;D....(και ναι οντως ΠΑΙΖΕΙ και μαμω τις κιθαρες...)

το ιδιο και πολλοι αλλοι κιθαριστες που "παιζουν για το τραγουδι" και σε ειδη οπου τα κιθαριστικα σολο δεν ειναι και τοσο σημαντικα μπορει να εχουν (και συνηθως εχουν) εξαιρετικη τεχνικη δυνοτητα (ο Johnny Marr π.χ. που εκτος απο inovator ειναι και πραγματικος βιρτουοζος τεχνικα)

Γιά μένα ας πούμε ο Toy Caldwell υπήρξε ο απόλυτος στυλίστας -κιθαριστικά αλλά και συνθετικά σε ψηλά στάνταρντς- του αποκαλούμενου Southern rock και σίγουρα έχει θέση σε μιά τέτοια λίστα, αλλά δε χάθηκε ο κόσμος...

ακριβως και εμενα με..πειραξε που ο..τεραστιοτερος κιθαριστας της εποχης μας (Nels Cline) δεν ειναι στη λιστα αλλα δεν τα εβαψα και μαυρα....αν πανε στο Νο.1 οι Wilco θα ειναι του χρονου... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Πολυ σιγουρο σε βλεπω....

Ποια ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτηρια λες...?

Δηλ. για πες μου ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ειναι καλυτερος τεχνικα ο JOE PASS ή ο STEVE VAI ή ο BRENT MASON??

ειδες?

δεν γινεται....ακομα και σε κατι το τοσο...generic οπως η τεχνικη (που για μενα δεν παιζει και τον πρωτο ρολο,τι λεω τον πρωτο ουτε τον δεκατο δεν παιζει... ;D, στο να εισαι ο "μεγαλος" μουσικος) ειναι εντελως αδυνατον να μιλησεις αντικειμενικα

πες τα ρε Superfunk !!! γιατί τον Eric Johnson πόσοι τον ηξεραν στην Ελλάδα πριν βγεί στο G3 .... και ακόμη πόσοι τον ψάχνουν να δουν ποιος είναι οταν μαθαίνουν οτι υπάρχει ακριβό μοντέλο της στρατ με το όνομα του !!!

Επίσης μπράβο σου για το πόστ του Johnny Marr πραγματικά μεγάλος κιθαρίστας αν και η σκηνη που προέρχεται δεν είναι και τόσο ρόκ και δεν έχει τα ατελειωτα σόλα και δεν τον βοηθάει στην κριτική της μάζας ...

εγω βάζω και άλλες απώλειες της λίστας παρά το κόλημα μου με συγκεκριμένο κιθαρίστα ... λοιπον

ξεχασμένοι Vivian Campbell, Jake E. Lee

θα συνεχίσω και με άλλους

www.analogdesignaudio.com

Aπό αυτά που διάβασα όπου συμφέρει τον καθένα είναι σωστή η λίστα και όπου δεν τον συμφέρει δεν είναι σωστή.Τελωσπάντων..

Και το περιοδικό πάντως (τα περί ψηφοφορίας τα ακούω βερεσέ,είναι καθαρά άποψη του περιοδικού) φάσκει και αντιφάσκει.

SRV στο 12 και RORY στο 57 ?

Που ρίχνεις το βάρος?Στην γρηγοράδα και στην τεχνική? 'Η στην έκφραση-συναίσθημα και στα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν?

Προτιμάς έκφραση? Που είναι ο Gary?

Προτιμάς βιρτουόζους? Που είναι οι Vai-Malmsteen?

Θα μου ποιος χέστηκε τώρα για την λίστα....σωστά...απλά κουβέντα να γίνετε....

Sfaku, δεν αγνοω τιποτα. Ο Rachmaninoff ηταν πρωτα απ'ολα τεραστιος πιανιστας, και μετα ολα τα αλλα. Και δεν τον συγκρινω με "οποιονδήποτε shredder, γοργοδάχτυλο, γοργοπόδαρο ή γοργοπόταμο".

Ο Chopin απ'την αλλη ηταν καταπληκτικος πιανιστας και συνθετης, και εμεινε στην ιστορια και για τα δυο.

Φιλε waterfall σκεψου οτι κανεις ενα poll και απο τη μια εχεις ενα τυπα που παιζει ραχμανινοφ στο πιανο και απο την αλλη εναν τυπα με ηλεκτρικη που παιζει το ιδιο κομματι διασκευασμενο για ηλεκτρικη.Βαλε την μια μερα να ακουσουν τον πιανιστα....βαλε μετα απο μερικες μερες να ακουσουν τον κιθαριστα(θα εχουν ηδη ξεχασει οτι προκειται για το ιδιο κομματι).Τον ενα θα τον πουνε...ερμηνευτη..τον αλλον σρεντερ......λιγο παραπανω μαλλι και distortion και το credibility παει περιπατο παροτι παιζουν ακριβως τις ιδιες νοτες.

Αυτος ειναι ο τροπος που κρινουν οι περισσοτεροι...μιλανε για σρεντερ κολλημενους και παροπιδες ενω ειναι αυτοι οι πρωτοι που μιλανε για...αργο και...γρηγορο παιξιμο(ημαρτον μιλαμε για την ασχετοσυνη) λες και αυτο ειναι κριτηριο για τη μουσικοτητα ενος κομματιου.

Οταν τωρα απλα τους ρωτας ποιος το παιζει καλυτερα το..τοπι η ποιος παιζει καλυτερα την κιθαρα αυτοι σου απαντανε με τα κριτηρια που θελουν.....ναι σου λενε παιζει καλα το τοπι αλλα ειναι...παλιοχαρακτηρας ;D η πχ ειναι γα..τος κιθαριστας αλλα δεν εχει γραψει ενα stairway to heaven(λες και αυτο τον ρωτησες).

Ο Rachmaninoff ηταν πρωτα απ'ολα τεραστιος πιανιστας, και μετα ολα τα αλλα.

αυτο το λες ΕΣΥ,στη συνειδηση του 99,9% του κοσμου (που..δεν τον εχει δει να ΠΑΙΖΕΙ) σαφεστατα ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ειναι συνθετης...αλλωστε και ο ΙΔΙΟΣ ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΥΝΘΕΤΗ θα του αρεσε να τον "λενε"..οι καλοι πιανιστες ειναι....a dime a dozen ετσι κι αλλοιως ενω οι συνθετες δεν νομιζω...

και απο την αλλη εναν τυπα με ηλεκτρικη που παιζει το ιδιο κομματι διασκευασμενο για ηλεκτρικη

ποσο ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ θα πρεπει να ειναι καποιος για να κανει κατι τετοιο...? ;D...ακου Ραχμανινοφ για ηλεκτρικη κιθαρα (και spandex σιγουρα ε? ;D)

ποιος παιζει καλυτερα την κιθαρα

ΠΟΙΑ κιθαρα?ΠΟΙΟ στυλ?ΠOIΟ ειδος μουσικης?

Ποιος παιζει καλυτερα funk ας πουμε ο VAI ή ο Jimmy Nolen?

Ποιος παιζει καλυτερα blues o Μalmsteen ή ο SRV?

Ποιος παιζει καλυτερα punk?o Satriani ή ο J.Ramone?

Ποιος παιζει καλυτερα jazz?o Buckethead ή ο Joe Pass?

Εκτος κι αν θεωρεις κιθαρα ΜΟΝΟ το shredding οποτε παω πασο.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

αυτο το λες ΕΣΥ,στη συνειδηση του 99,9% του κοσμου (που..δεν τον εχει δει να ΠΑΙΖΕΙ) σαφεστατα ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ειναι συνθετης...αλλωστε και ο ΙΔΙΟΣ ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΥΝΘΕΤΗ θα του αρεσε να τον "λενε"..οι καλοι πιανιστες ειναι....a dime a dozen ετσι κι αλλοιως ενω οι συνθετες δεν νομιζω...

ποσο ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ θα πρεπει να ειναι καποιος για να κανει κατι τετοιο...? ;D...ακου Ραχμανινοφ για ηλεκτρικη κιθαρα (και spandex σιγουρα ε? ;D)

ΠΟΙΑ κιθαρα?ΠΟΙΟ στυλ?ΠOIΟ ειδος μουσικης?

άλλωστε και η ιστορία της μουσικής έχει παραδείγματα των κορυφαίων συνθετών όπως τον BACH ο οποίος "οργανοπαικτικά" αν και ήταν πολυ καλός παίχτης παρόλα αυτά πολλά από τα αριστουργήματα που συνέθεσε δεν μπορούσε ο ίδιος να τα παίξει ....τουλάχιστον όπως τα είχε φανταστεί στο πεντάγραμμο ...

www.analogdesignaudio.com

ΠΟΙΑ κιθαρα?ΠΟΙΟ στυλ?

Στη θεση του ραχμανινοφ βαλε οποιονδηποτε αλλον συνθετη και οποιοδηποτε αλλο κομματι αν σε χαλαει...αμφιβαλλεις οτι το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο?(ωρα ειναι να μου πεις οτι θα χαρακτηρισουν σρεντερ τον πιανιστα και ερμηνευτη τον..ηλεκτρικο) ο ενας shredder ο αλλος..σολιστας ερμηνευτης? για να δεις οτι τα κριτηρια που κρινουν οι περισσοτεροι ειναι περισσοτερο επιφανειακου και..κομπλεξικου χαρακτηρα παρα αντικειμενικα.

Η ερωτηση δεν αναφερει στυλ..αναφερει καλυτερος κιθαριστας...πολυ ποιο ευκολο να απαντηθει απο το ποιος ειναι  συναισθηματικα περισσοτερο φορτισμενος δεν νομιζεις ;)?

To shredding σαν στυλ καταρχην δεν υπαρχει...ειναι μια εννοια οπως ειναι και ο "φουσκωτος" που εχουν επινοησει κομπλεξικοι εκατερωθεν...οι μεν γιατι δεν μπορουν να παιξουν η γιατι θεωρουν οτι το συμπαν περικλειεται σε 2.5 patterns πεντατονικης...και οι δε γιατι ειναι κολλημενοι κοκκαλιαρηδες και ζηλευουν το τυπα που παρολο που φοραει το ιδιο μπλουζακι με αυτους φαινεται σαν..αντρας και οχι σαν κοκκαλακια σουπας.... ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου