Προς το περιεχόμενο

Οι καλυτεροι κιθαριστες συμφωνα με το Rolling Stone

warwickplayer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1.

2ο πείραμα: δες ένα video όπου ο ΜΑΒ 'παίζει' μια κλασσική σύνθεση, στην ηλεκτρική με full shred in your face gain και τις συναφείς πόζες, και αμέσως μετά έναν σολίστ να ερμηνεύει το ίδιο κομμάτι σε οποιοδήποτε όργανο. Είμαι σίγουρος ότι αποκλείεται χαρακτηρίσεις αμφότερους ως βιρτουόζους. Εαν όντως το κάνεις όμως (τους εξισώσεις ώς εκτελεστές), παρέθεσε και τα video εδώ, για να ξέρουμε για ποιες έννοιες μιλάμε και οι υπόλοιποι.

2.

ιδια μουσικα intervals ιδιο μηνυμα
πραγματικά χωρίς να θέλω να σε μειώσω, τι μουσικές σπουδές έχεις κάνει μέχρι τώρα?
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 228
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

πραγματικά χωρίς να θέλω να σε μειώσω, τι μουσικές σπουδές έχεις κάνει μέχρι τώρα?

5 χρονια κλασσικη σε ωδειο και τα υπολοιπα ηλεκτρικη μονος.

Εξηγησε μου τωρα γιατι το flight of the bumblebee στην ηλεκτρικη ειναι  shredding και στο πιανο ειναι ...ερμηνεια.

Καταρχάς, εφόσον έχεις περάσει από ωδείο, θα γνωρίζεις ότι ένα κλασσικό κομμάτι δεν είναι απλά νότες σε ένα πεντάγραμμο. Για να το κατανοήσεις στο βάθος που θα σου επιτρέψει να το εκτελέσεις σωστά (δηλ. όπως θα ήθελε ο συνθέτης να εκτελεστεί), θα πρέπει να καταλάβεις τους χρωματισμούς του, να έχεις μελετήσει τον συνθέτη, να γνωρίζεις βασικούς όρους και κανόνες αρμονίας, ιστορία της μουσικής κλπ. Όλα αυτά, για την σωστή ερμηνεία σε χαμηλό προς μέτριο επίπεδο ενασχόλησης.

Σκέψου τώρα κάποιον ο οποίος είναι σολιστ, άρα έχει περάσει μια ζωή μελετώντας εις βάθος τα έργα που πρέπει να εκτελέσει, τους συνθέτες και την ιστορία τους, μετά από πολύωρη μελέτη και έντονη ψυχοσωματική πειθαρχία (γνωρίζω αρκετούς προσωπικά, και αυτός είναι ο 'κανόνας'). Η μελέτη και η πειθαρχία αυτή, στους κλασσικούς σολίστ, φαίνεται από την πρώτη μέχρι την τελευταία νότα που θα παίξουν σε ένα κονσέρτο, εαν τύχει και παρακολουθήσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταλάβεις και μόνος σου.

Προσωπικά, δεν έχει τύχει να δώ ποτέ video ηλεκτρικού κιθαρίστα (μπορεί και να υπάρχει, γι' αυτό και επιμένω στο να παραθέσεις ένα αντίστοιχο εδώ) που να αποδίδει το ίδιο σωστά ένα κλασσικό έργο, με έναν κλασσικό μουσικό, επηρεάζοντάς με το ίδιο σαν μουσικό και ακροατή. Έχε υπόψη σου ότι ενώ έχω περάσει από ωδείο (10 χρόνια πιάνο, αρμονία), πλέον το όργανό μου είναι η ηλεκτρική κιθάρα, και έχω ακούσει αρκετό heavy metal, μολονότι δεν ασχολούμαι πλέον με το ιδίωμα (δεν παίζω όμως κλασσική μουσική εδώ και αρκετά χρόνια). Άρα, δεν έχω πραγματικά κανέναν λόγο να σνομπάρω ούτε το όργανο, αλλά ούτε και το είδος, και συζητώ δίχως προκαταλήψεις.

Μιας και ανέφερες το πέταγμα της μέλισσας, θα σου συνιστούσα να δεις μια πολύ καλή ταινία που περιγράφει (τουλάχιστον συναισθηματικά) την πορεία και την αυταπάρνηση ενός πραγματικά μεγάλου σολιστ κλασσικής μουσικής (Shine - David Helfgott). Μια και το ανέφερες, μπορείς να βάλεις δύο αντίστοιχα video, και να συζητήσουμε επ' αυτών. Προς τους υπόλοιπους, θα χαρώ να διαχωρίσω το θέμα, εαν συνεχιστεί η συζήτηση προς αυτήν την κατεύθυνση (εκτός του αρχικού θέματος). Για την περιβόητη λίστα, μην διστάσετε να τοποθετηθείτε, εαν θέλετε να συζητήσετε περαιτέρω.

Ο Rory χαμένος σε όλες τις λίστες. Όποιος και αν ψηφίζει... μου χτυπάει άσχημα. Ίσως να φταίει το κόλλημά μου... αλλά είναι κρίμα.

Make a married woman laugh and youre halfway there

Α ρε Rory....

Εγω θα διαλεγα το "For The Last Time" απ'αυτο το αλμπουμ.

Και επειδη ειναι κομματαρα και εχω να το ακουσω 2-3 χρονια και το θυμηθηκα τωρα, παμε να το ακουσουμε ξανα... 8)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Α ρε Rory....

Εγω θα διαλεγα το "For The Last Time" απ'αυτο το αλμπουμ.

Και επειδη ειναι κομματαρα και εχω να το ακουσω 2-3 χρονια και το θυμηθηκα τωρα, παμε να το ακουσουμε ξανα... 8)

δεν το ήξερα. κάτι μου έμαθες απόψε. καταπληκτικό κομμάτι.

Make a married woman laugh and youre halfway there

Ο Rory χαμένος σε όλες τις λίστες. Όποιος και αν ψηφίζει... μου χτυπάει άσχημα. Ίσως να φταίει το κόλλημά μου... αλλά είναι κρίμα.

Ο Rory είναι στην λίστα ( No57).

Συμφωνώ με τα λεγόμενα του Superfunk όσον αφορά την λίστα 100%.

Έτσι όπως ξεκίνησε το θέμα, νόμιζα ότι όντως θα επρόκειτο για ''άκυρη''...μέχρι που την διάβασα, και αν ήθελα να κάνω καριέρα μέσω της μουσικής, πραγματικά θα σκότωνα για να είμαι ένας από αυτούς τους κιθαρίστες.

Ο καθένας βέβαια ανάλογα με τις προτιμήσεις του λογικό είναι να δυσανασχετεί που κάποιοι βρίσκονται εκτός λίστας (σε τέτοιες λίστες δεν υπάρχει ''σειρά'' κατα τη γνώμη μου).

Εφόσον όμως το συγκεκριμένο περιοδικό είναι καρα-mainstream του κερατά, νομίζω ότι μπορούν να διεξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα όσον αφορά το ποιών κιθαριστών η ΜΟΥΣΙΚΗ άγγιξε  τον απλό κόσμο - όχι δηλ. μόνο τους μουσικούς (αν ήταν περιοδικό για μουσικούς, θα υπάρχαν στη λίστα και ο Malmsteen,  και ο Satch, και ο Vai, και ο (Εric) Johnson, και ο Μοrse, και ο Petrucci κ.τ.λ.).

Kαι τώρα ας ξεφύγω από το σοβαρό ύφος...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο GARY ΡΕ Μ*&^ΙΑ???

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου