Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για ξεκίνημα με midi keyboard!

koomis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

Υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση που εάν υπολογίσεις, keyboard, software και καινούργιο laptop (γιατί δεν νομίζω ότι το netbook θα σου κάνει τη δουλειά)...είναι στα ίδια λεφτά...

http://www.rolandus.com/products/productdetails.php?ProductId=592

...και θα κάνεις και το Χναράκη χαρούμενο!!! ;D ;D

Εγώ θα έλεγα αυτό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εγώ θα έλεγα αυτό

Και εγώ αυτό θα έλεγα...απλά δεν υπάρχουν πολλά στο ebay, ενώ το άλλο (GR20) μπορεί να το βρεί φτηνότερα.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

ο.κ. κατάλαβα.

Ναι, εάν μπορείς να την παίξεις αυτή την εισαγωγή κανονικά στα πλήκτρα, μπορείς να πάρεις ένα 25αράκι κλαβιέ και ένα laptop-άκι με κάποια ηχάκια και να παίξεις. Ακόμα κι ένα μικρό synth.

Μπορώ να την παίξω αυτή την εισαγωγή, ίσως και λίγο δυσκολότερα πράματα. Δεν έπαιξα ποτέ επισήμως πλήκτρα, αλλά καθώς έπαιζε ο μικρός μου αδερφός υπήρχε πάντα αρμόνιο μέσα στο σπίτι και έτσι έχω κάποια στοιχειώδη εξοικείωση. Γι αυτό έκανα και την σκέψη να το προχωρήσω λίγο το θέμα. Ίσως να μου χρησίμευε και κάποια λούπα αργότερα.

Τι software θα μου πρότρινες να χρησιμοποιήσω με 25 άρι κλαβιέ και netbook?

Λέω, ότι μέχρι να καταλάβεις τι παίζει, να αγοράσεις το πιο φτηνό πλήκτρο που θα βρείς. Για ένα κιθαρίστα που δεν ξέρει από πλήκτρα και midi, είναι υπεραρκετό (και δεν κάνω πλάκα).

Εάν προχωρήσεις στο σπόρ, ψάχνεσαι για πιο ακριβό.

Εγώ, που είμαι λίγο πιο πάνω από σένα σε επίπεδο, έχω το ίδιο που πρωτοαγόρασα 100 ευρώ τα τελευταία 6 χρόνια και δεν βλέπω την ανάγκη να πάρω άλλο.

Και εγώ κάπως έτσι το σκεφτόμουνα, για αυτό έψαχνα να κάνω τη χαμηλότερη δυνατή επένδυση. Τώρα να πάρω macbook κομματάκι δύσκολο το βλέπω, καθώς είμαι περισσότερο των σταθερών υπολογιστών (έχω στο πρόγραμμα να πάρω imac φετος, αλλά laptop με τίποτα).

Πάρε κάνα hardware να γλιτώσεις το ζάλισμα. Όπως σε κόβω, ακόμα και κάνα τέτοιο δε σε χάλαγε...

http://www.thomann.de/gr/korg_micro_korg.htm

Ακριβώς αυτό το είχα στο σπίτι μου για κανένα μήνα (ξέμεινε από έναν περαστικό) και είναι ακριβώς αυτό που θέλω! Απλά μου φαίνονται πολλά τα χρήματα. Γι αυτό ψάχνω κάτι πιο οικονομικό.

...

Υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση που εάν υπολογίσεις, keyboard, software και καινούργιο laptop (γιατί δεν νομίζω ότι το netbook θα σου κάνει τη δουλειά)...είναι στα ίδια λεφτά...

http://www.rolandus.com/products/productdetails.php?ProductId=592

...και θα κάνεις και το Χναράκη χαρούμενο!!! ;D ;D

Εγώ θα έλεγα αυτό

Αυτά είναι του σατανά πράματα!! ;D ;D Απαπαπα! Εγώ έλεγα τi υπέρβαση έκανα που πήρα ψηφιακό delay πετάλι, όχι να μπλεχτώ και στα guitar synths! :D :D

...

• Guru

Μπορώ να την παίξω αυτή την εισαγωγή, ίσως και λίγο δυσκολότερα πράματα. Δεν έπαιξα ποτέ επισήμως πλήκτρα, αλλά καθώς έπαιζε ο μικρός μου αδερφός υπήρχε πάντα αρμόνιο μέσα στο σπίτι και έτσι έχω κάποια στοιχειώδη εξοικείωση. Γι αυτό έκανα και την σκέψη να το προχωρήσω λίγο το θέμα. Ίσως να μου χρησίμευε και κάποια λούπα αργότερα.

Τι software θα μου πρότρινες να χρησιμοποιήσω με 25 άρι κλαβιέ και netbook?

Αφού όπως λες μπορείς τότε προχωράς.

Σχετικά με το software, δεν έχω να σου προτείνω κάποιο συγκεκριμένο. Κάποιο VSTi φαντάζομαι θα σου κάνει.

Για λούπες υπάρχουν διάφορα. Να κοιτάξεις να σου είναι εύκολο στο χειρισμό καθ'ότι το θες για live χρήση.

• Guru

Αυτά είναι του σατανά πράματα!! ;D ;D Απαπαπα! Εγώ έλεγα τi υπέρβαση έκανα που πήρα ψηφιακό delay πετάλι, όχι να μπλεχτώ και στα guitar synths! :D :D

ο.κ. κατάλαβα.    ;D ;D ;D

όχι να μπλεχτώ και στα guitar synths! :D :D

Σοβαρότης νέε μου 8)...ο ήχος σε ενδιαφέρει, όχι το μέσο. Τον ίδιο ήχο (synth) θα βγάλεις και με τις χορδές και με τα πλήκτρα...εάν έχεις (ψυχολογικό) πρόβλημα, απλά κλείνε τα μάτια όταν παίζεις! ;D ;D

...εκτός εάν πάλι, νομίζεις ότι μέσα σε ένα synth είναι 30 πραγματικά βιολιά που παίζουν ;D ;D ;D

Σοβαρότης νέε μου 8)...ο ήχος σε ενδιαφέρει, όχι το μέσο. Τον ίδιο ήχο (synth) θα βγάλεις και με τις χορδές και με τα πλήκτρα...εάν έχεις (ψυχολογικό) πρόβλημα, απλά κλείνε τα μάτια όταν παίζεις! ;D ;D

...εκτός εάν πάλι, νομίζεις ότι μέσα σε ένα synth είναι 30 πραγματικά βιολιά που παίζουν ;D ;D ;D

Όντως είναι 100% ψυχολογικό το θέμα. Σε κιθάρα ίσως το σκεφτόμουνα κάποια στιγμή στο μέλλον να ασχοληθώ με guitar synths, αλλά στο μπάσσο με τίποτα να κοτσάρω τέτοιο πράμα πάνω!

...

αλλά στο μπάσσο με τίποτα να κοτσάρω τέτοιο πράμα πάνω!

πάντα υπάρχουν (διακριτικές) λύσεις εάν θέλεις ;)

http://www.thomann.de/gr/roland_gk3kit_gitarre.htm

• Guru

πάντα υπάρχουν (διακριτικές) λύσεις εάν θέλεις ;)

http://www.thomann.de/gr/roland_gk3kit_gitarre.htm

Αυτό δεν είναι για μπάσσο, είναι για κιθάρα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου