Προς το περιεχόμενο

roland jupiter 80

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τα workstations δεν εχουν πεθανει, και ουτε θα πεθανουν, οσο υπαρχουν μουσικοι που θελουν να παιζουν και να γραφουν μουσικη χωρις να χρειαστει να κανουν 800 κλικ με το ποντικι τους.

Η αμεσοτητα του hardware θα ειναι παντα προτιμοτερη απο τους μουσικους.

Δεν νομιζω να σταματησουν να βγαζουν workstations.

Για τον "ακατεργαστο" και "αχρωματιστο" ηχο τωρα, ειναι 2 εννοιες που δεν εχουν σχεση με το "κρυο" και το "σκληρο".

"Σκληρη/κρυα/μεταλικη" χροια μονο "αχρωματιστη" δεν ειναι.

Και μιλαω παντα για τα φυσικα οργανα των Roland, γιατι το "σκληρη/κρυα/μεταλικη" χροια σε συνθετικους ηχους μπορει να ειναι και το ζητουμενο.

Τελος, επειδη βαρεθηκα να διαβαζω αυτο το "αγαπητε Καταρρακτη", :-X να εξηγησω οτι το "Waterfall-K" ειναι λογοπαιγνιο και βγαινει απο το "Waterfall Keys" που ειναι η ονομασια του πληκτρολογιου του Hammond, κυριως του B3/C3 που τα πληκτρα ειναι σαν του πιανου χωρις κενο απο κατω. Το "Κ" κολαει επισης στο ονομα μου που ειναι Κωστας.

Καλα τι πληκτρας εισαι συ, δεν σου περασε απ'το μυαλο το "Warerfall Keys"?

Ντροπη και παιζεις και Floyd... :P

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικά και γνωρίζω τι σημαίνει το νικνεημ σου, αλοιμονο, απλά βαριομουν να αλλαξω σε αγγλική γραμματοσειρά. :P (ενω τωρα για τη φατσουλα δε βαριομουν, αλλα τέτοιος είμαι ;D).

Μια χαρα ειναι το YouTube, καταλαβαινεις τι ηχο εχει ενα synth πολυ καλα, μη τα παραλεμε τωρα, δεν ακουμε και απο γραμμη τηλεφωνου.

Οι ιδιες οι μουσικες εταιρειες βγαζουν επισημα βιντεο για νεα synths και γενικα για μουσικα οργανα, με σκοπο να δειξουν τι αραγε? Το...design του καθε οργανου?

Συγγνώμη αδερφέ αλλά θα επιμείνω. Συμφωνώ ότι είναι μια χαρά το Youtube αλλά για να πάρεις μια ιδέα, μια γεύση για το πώς ακούγεται το ρημάδι. Καλώς ή κακώς θα πρέπει να το ακούσεις κι από κοντά για να καταλήξεις ότι το Χ όργανο είναι αστέρι ή μπουρούχα.

Για να είμαι ειλικρινής, ούτε κι εμένα μ' αρέσει το Jupiter 80 εκ πρώτης όψεως. Ούτε και το Fantom G μου άρεσε εκ πρώτης όψεως (ούτε καν όταν το είχα δοκιμάσει για πρώτη φορά) αλλά αναθεώρησα όταν ασχολήθηκα λίγο παραπάνω μαζί του.

Με λίγα λόγια, ας ελπίσουμε ότι το κύριο πρόβλημα του Jupiter 80 είναι αυτό που είχε και το G: απαράδεκτο προγραμματισμό στα presets. ;)

Yes it is!!!

καλημερα,λοιπον με πεισατε να μην το παρω,αληθεια...workstation δε θελω..ηχοι πιανου,φυσικοι κλπ,organs klp klp klp...δε με ενδιαφερουν.θελω ενα μηχανημα που θα το ψαχνω για καιρο....στο στοιχειο μου ειναι το andromeda αλλα δε βγαινει πια....τι γινεται τωρα με το waldorf?solaris?radical tech.accelerator? φρεσκα μηχανηματα απ'οτι βλεπω.και 800.000 ευρω να ειχα,kronos δεν παιρνω...τι να παρω??? :-[ :-\

@Alchemist, εχω αγορασει 4 synths αποφασιζοντας μονο απο βιντεο στο YouTube, και δεν εχω πεσει εξω. ;D

Η Roland παντα μου ακουγονταν πολυ "κρυα, οτι μοντελο και αν επαιξα, και εχω παιξει σε αρκετα απο τα τελη των 80ς μεχρι σημερα, γι αυτο και ποτε δεν αγορασα καποιο synth απο την εταιρεια αυτη.

Τα Fantom και το Jupiter-80 ηρθαν και κατα καποιο τροπο επιβεβαιωσαν τη γνωμη που ειχα για τον ηχο της Roland.

Τωρα αν εχουν κανει "απαραδεκτο προγραμματισμο στα presets" τι να πω?

Πως περιμενουν να βγαλει μια πρωτη γνωμη ο υποψηφιος αγοραστης αν τα presets ειναι χαλια?

Ή νομιζουν οτι μπορει ο καθενας να παρει ενα Fantom/Jupiter-80 σπιτι του και να το δοκιμασει για κανα μηνα? ::)

Παντως να μη νομιζει καποιος οτι ειμαι προκατειλημμενος με τη Roland, τα V-Synth και Gaia μου αρεσαν και ανετα θα αγοραζα ενα απο αυτα.

Μια που αναφερθηκε, το Prophet 08 μου αρεσε επισης, σε αντιθεση με το ακριβοτερο Poly Evolver της ιδιας εταιρειας.

Πολυ καλο ειναι και το Access Virus Ti2:

www.thomann.de/gr/access_virus_ti2_keyboard.htm

@korman709, οταν βρεις χρονο δες και τα παρακατω βιντεο απο το Waldorf Q.

Ειναι μια πολυ καλη επιδειξη του ηχου του.

(το Q+ Phoenix Edition στο link που σου εδωσα ειναι μια αναβαθμισμενη και limited εκδοση του Q, με τριπλασια πολυφωνια (100), 5 oscillators (3 στο Q) και 16 αναλογικα φιλτρα)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου