Προς το περιεχόμενο

Ποιος είναι ο κορυφαίος riffmaster?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Λοιπόν, δεν περίμενα, ανοίγοντας αυτό το θέμα να έχει τόση ανταπόκριση.

Μια παρατήρηση: οι περισσότεροι από τους νεώτερους φίλους, όχι τυχαία, επέλεξαν μεταλλικά γκρουπ και κιθαρίστες. Αν μου επιτρέπουν, και πολύ πολύ φιλικά, ιδιαίτερα περιορισμένη επιλογή...

Οι παλιοσειρές πάλι επέλεξαν κιθαρίστες από.... το Μεσαίωνα... Το θέμα είναι παίδες ότι τα ριφς των Μέταλλων (τα περισσότερα τουλάχιστον, γιατί υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις), τα ξέρει ένα 5% του συνολικού μουσικού κοινού. Τα ριφς των... παππούδων τα ξέρουν και τα αναγνωρίζουν οι 7 στους 10... και θα συνεχίζουν να το κάνουν και μετά από 30 χρόνια...

Just my 0.02€ και χωρίς παρεξήγηση, γιατί κατά τα άλλα de gustibus...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σεβαστή η άποψή σου, έχε υπόψιν σου όμως ότι το metal δεν είναι "χτεσινό" είδος μουσικής... από το '70 υπάρχει... Τέλος πάντων, αναγνωρίζψ ότι αυτό το θέμα είναι τελείως υποκειμενικό, οπότε ότι και να πούμε είναι λόγια του αέρα...

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Κοιτα θα συμφωνησω με τον Abraxas & ευτυχως η δυστυχως καλοι ειναι οι μεταλλοι :lol: αλλα ΕΝΑ & ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ειναι το ριφ στο SATISFACTION (& σε δεκαδες αλλα χιτ τους )& βεβαια στο παγκοσμιο λεξικο της μουσικης διπλα στη λεξη "ριφ" ΑΥΤΟ θα μπαινει ΠΑΝΤΑ! :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Σεβαστή η άποψή σου' date=' έχε υπόψιν σου όμως ότι το metal δεν είναι "χτεσινό" είδος μουσικής... από το '70 υπάρχει... Τέλος πάντων, αναγνωρίζψ ότι αυτό το θέμα είναι [b']τελείως[/b] υποκειμενικό, οπότε ότι και να πούμε είναι λόγια του αέρα...

Αν το 79 στο nick σου φίλε Κώστα είναι το έτος γέννησης σου... τότε να ξέρεις ότι είμαι... 11 χρόνια πιο κοντά από σένα στη γέννηση του Μέταλ. :P

Επομένως γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία του και μ'αυτό (και μ'αυτό) το είδος μουσικής μεγάλωσα.

Επίσης έζησα την μοναδική εμπειρία να δω γκρουπ σαν τους Maiden να μετατρέπονται από ανίδεους wannabees σε Super Star και Κεφάλαιο της Μέταλ μουσικής. Ενώ οι περισσότεροι τους γνώρισαν όταν ήταν πλέον "σε θέση ισχύος" :wink:

Ο υποκειμενισμός πρέπει να ελέγχεται κριτικά φίλε Κώστα. Αν κάποιος έχει περιορίσει τον εαυτό του σε ένα στυλ μουσικής έκφρασης, τότε τρόπον τινά υποχρεώνει τον εαυτό του να είναι υποκειμενικός. Όχι ότι θα γίνει ο Απόλυτος Αντικειμενικός Κριτής αν "ακούει τα πάντα" (ηλίθια έκφραση έτσι κι'αλλιώς) αλλά... καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. :wink:

Δεν μπορώ να διαφωνήσω με αυτά που λες, απλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι το metal είναι "κατώτερο" είδος μουσικής από κάποια άλλα είδη... Όχι ότι είπες κάτι τέτοιο εσύ, μην παρεξηγηθούμε κι όλας... :D

Ναι, του '79 είμαι... :oops:

Και όχι δεν ακούω μόνο metal... αντιθέτως ακούω πολλά πράγματα όπως και metal... 8)

Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί σε κάτι που εμπεριέχει συναισθήματα, όπως οι μουσικές προτιμήσεις του καθενός... ¶λλος την βρίσκει με Sodom και άλλος με Jaco Pastorious...

You know what I mean... 8)

το metal δεν είναι "χτεσινό" είδος μουσικής... από το '70 υπάρχει...

Απο το 1969!!!!Απο την πρώτη νότα του "black sabbath" του ομώνυμου συγκροτήματος και απο τον ομώνυμο δίσκο.

Η αλήθεια είναι ότι ακούω περισότερο heavy metal.Ίσως διότι δεν είχα επηρροές απο κάποιο μεγαλύτερο.Τα τελευταία χρόνια έχω ευρύνει τους μουσικούς ορίζοντές μου με λατινοαμερικάνικα συγκροτήματα απο διάφορα είδη.

Απο το 1969!!!!Απο την πρώτη νότα του "black sabbath" του ομώνυμου συγκροτήματος και απο τον ομώνυμο δίσκο.

Δίκιο έχεις... πάω να αυτομαστιγωθώ τώρα... :oops:

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου