niktkd93 Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2011 Καλησπερα Εγω με τη παρεα μου στηνουμε ενα καινουριο group. Ψαχνοντας για ονοματα μας ηρθε ενα,που ειναι ομονυμο με μεγαλης εταιριας παιχνιδιων. Μηπως ξερει κανεις αν μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε ή θα εχουμε προβλημα με τα πνευματικα δικαιωματα? Ευχαριστω πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2011 Guru Share Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2011 Περιμένετε τον Λάκη (LK) να σας απαντήσει... Αλλά για την ώρα, πιστεύω ότι δεν είναι θέμα δικαιωμάτων, αλλά θέμα 'trademark' το οποίο έχει εμπορική σημασία πιο πολύ παρά πνευματική... Πολυ δυνατές εταιρείες προφανώς προφιλάσουν τα πάντα, αλλά το "Κουρείο Βαγγέλης" μάλλον έχει και άλλους Βαγγέληδες τριγύρω να ανταγωνιστεί, έστω και αν έχει γραφτεί στο εμπορικό επιμελητήριο... Χώρις να είμαι σίγουρος, νομίζω οτι έχει να κάνει λίγο και με το "τι δουλειά" κάνει ο καθένας. Μπορεί να υπάρχει το ίδιο όνομα σε ένα κρεοπωλείο και μία μπάντα (πχ...), αλλά όχι δύο κρεοπωλεία στην ίδια περιοχή (πχ. αττική) με το ίδιο όνομα (αν έχουν γραφτεί στο επιμελητήριο τους τέλος πάντων)... Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
niktkd93 Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2011 την ιδια ακριβως εντυπωση εχω κι εγω συνονοματε... ευχαριστω πολυ ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
David Gilmour Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2011 από ότι θυμάμαι θα συμφωνήσω με τους προλαλησαντες βασικά για ελληνικό κόπυράιτ πας στο επιμελητηριο και κατοχυρώνεις όνομα αλλά δίνεις το σηματάκι σου μαζί με την γραμματοσειρά με τα δικα σου χρώματα κτλ. Ονόματα αλλά και επώνυμα σκέτα δεν κατοχυρώνονται αφού τα διαθέτουν περισσότεροι από ένα ανθρώπους μπορει ακόμη και στην ίδια περιοχή αν με λένε Βενέτη να κάνω φούρνο είναι το όνομα μου και δεν μπορει να το αμφισβητήσει κανείς απλά δεν μπορώ να βάλω το ίδιο σήμα με τον κανονικό βενέτη και το σιτάρι αυτό είναι παράνομο και σε κυνηγάει ο νόμιμος κάτοχος. Στην περίπτωση τρέιντμαρκ TM εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ και έχει μηνυση με την μία ... για παράδειγμα δεν μπορείς ούτε καν να γράψεις Βενέτης με την γραματοσειρά της κόκα κόλα και με τα χρωματά της ,αν θυμάσαι στην φόρμουλα 1 οι ίδιες μόνο οι εταιρείες τσιγάρων χρησιμοποιούσαν τρίκ με τα ίδια χρώματα και γραμματοσειρά έγραφαν κάτι άσχετο το οποίο παρεπεμπε στα τσιγάρα που απαγορευόταν να διαφημίσουν, αλλά το ανθρώπινο μυαλό και μόνο στην εικόνα της συγκεκριμένης γραμματοσειρας και των χρώματων έχει ταυτήσει την εικόνα με την συγκεκριμένη μάρκα. www.analogdesignaudio.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
niktkd93 Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2011 για παράδειγμα δεν μπορείς ούτε καν να γράψεις Βενέτης με την γραματοσειρά της κόκα κόλα και με τα χρωματά της στο παραδειγμα αυτο...κινδυνευεις απ την κοκα κολλα η απ τον βενετη? μηπως ξερεις πως μπορω να βρω τροπο να χρησιμοποιησω το ονομα αυτης της εταιριας χωρις να εχω προβλημα??? (εννοειται με διαφορετικο λογοτυπο) εστω οτι μιλαμε για την εταιρια "Barbie" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2011 στο παραδειγμα αυτο...κινδυνευεις απ την κοκα κολλα η απ τον βενετη? Από κανέναν...έχουν σοβαρότερες δουλειές να ασχοληθούν από ένα σχολικό συγκρότημα...Εάν, λέμε εάν, γίνεις διάσημος, τότε θα έχεις τα παραπάνω προβλήματα! Απλά, εάν αποφασίσεις όπως σωστά λέει ο David Gilmour να προβείς στις συγκεκριμένες ενέργειες... πας στο επιμελητηριο και κατοχυρώνεις όνομα αλλά δίνεις το σηματάκι σου μαζί με την γραμματοσειρά με τα δικα σου χρώματα κτλ. δεν θα σου κατοχυρωθεί το όνομα. Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2011 Καλησπερα Εγω με τη παρεα μου στηνουμε ενα καινουριο group. Ψαχνοντας για ονοματα μας ηρθε ενα,που ειναι ομονυμο με μεγαλης εταιριας παιχνιδιων. Μηπως ξερει κανεις αν μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε ή θα εχουμε προβλημα με τα πνευματικα δικαιωματα? Ευχαριστω πολυ Είναι πολύ πιθανό να έχετε αν σας πάρουν χαμπάρι κι αν η μπάντα προωθηθεί αρκετά στα διάφορα μέσα (αλλά πιθανότατα όχι σε χομπίστικο-underground επίπεδο... λογικά έχουν άλλες πολύ πιο επείγουσες δουλειές που τους καίνε). Τυπικό παράδειγμα οι Hooverphonic, οι οποίοι στην αρχή της καριέρας τους ονομάζονταν Hoover (πρέπει να τους έχω έτσι σε ένα δίσκο ή cd) και μετά το άλλαξαν σε Hooverphonic μετά από αίτημα της... εταιρίας ηλ. σκουπών Hoover με την απειλή χρήσης ένδικων μέσων. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2011 εστω οτι μιλαμε για την εταιρια "Barbie" προχωρα ελευθερα εταιρεια BARBIE απλα δεν υπαρχει.... ;D Από κανέναν...έχουν σοβαρότερες δουλειές να ασχοληθούν από ένα σχολικό συγκρότημα... +1000 και ειδικα με ενα ΕΛΛΗΝΙΚΟ σχολικο συγκροτημα... Εάν, λέμε εάν, γίνεις διάσημος, τότε θα έχεις τα παραπάνω προβλήματα! που να γινει διασημος ρε συ?αφου σε λιγο δεν θα εχουμε ουτε ηλεκτρικο ρευμα αν δεν υπογραψει ο Αντωνακης...σιγα μην εχουμε ροκ γκρουπς... ;D..μονο οσοι παιζουν παραδοσιακα και ρεμπετικα θα επιβιωσουν... ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2011 που να γινει διασημος ρε συ? Θα πάψεις να είσαι ζηλιάρης επιτέλους??!!!!! ;D ;D Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
niktkd93 Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 22 Νοεμβρίου 2011 παρατηρησα οτι στο ονομα της εταιριας διπλα υπαρχει το R σε κυκλο αυτο σημαινει???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση