Προς το περιεχόμενο

Αυτοσχεδιασμοί

STEFANOS604

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παντως αυτοδιδακτος ΔΕΝ ηταν μια και ο πατερας του του εκανε μαθηματα μουσικης και συνθεσης,μαλιστα φοιτησε και στην Accademia Filarmonica στην Μπολωνια στα...γεραματα του (18 χρονων δηλ.... ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

α,σορρυ τοτε εγω νομιζα οτι μιλουσαμε για μουσικες σπουδες.

και δεν διδαχτηκε φυσικη μαθηματικα κτλπ 

ε,καλα δεν πηγαινε και κανεις σχολειο τοτε....μονο το 1% του πληθυσμου (στην καλυτερη...) 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Παιδιά , σας παρακαλώ, μήπως θα ήταν καλύτερα να επανέλθουμε στο θέμα.

Ειδικά στο σχολιασμό της reply#13 όπου αναφέρομαι ειδικά στους αυτοδίδακτους και μάλιστα αγράμματους μουσικούς.

Πάντως ειλικρινά σας λέω ότι έχω διαβάσει την βιογραφία αυτών των 2 αλλά και άλλων μεγάλων μουσικών.

Στέφανος

Η προσφορά με μεράκι

απο τον αυτοσχεδιασμο στα τσαμικα και στα καλαματιανα,πως το φτασατε στο μοτσαρτ δε μπορω να καταλευαω ;D

ακου φιλε στεφανε οσο μπορεις το ειδος που σαρεσει και εμπνευσου μεσα απο αυτο

ΑΙΝΤΑ!! ΜΩΡΕ!!!

www.autokanelis.gr

απο τον αυτοσχεδιασμο στα τσαμικα και στα καλαματιανα,πως το φτασατε στο μοτσαρτ δε μπορω να καταλευαω ;D

ακου φιλε στεφανε οσο μπορεις το ειδος που σαρεσει και εμπνευσου μεσα απο αυτο

ΑΙΝΤΑ!! ΜΩΡΕ!!!

Όπως είπα στην αρχή ασχολήθηκα με τη jazz & blues τους τελευταίους 3 μήνες και ότι τον αυτοσχεδιασμό στα Blues (όχι μόνο licks) τον βρήκα εύκολο αν και ποτέ στα 62 μου δεν άκουγα τέτοια μουσική, ενώ τον αυτοσχεδιασμό στην jazz πολύ δύσκολο.

Αν θέλετε δείτε στο 1:38 μέχρι το τέλος έναν ''δικό μου'' , (εννοώ ότι για 3 μήνες ακούω συνεχώς τέτοια μουσική και ίσως είναι ένα μείγμα αυτών που άκουσα με κάτι δικό μου)  αυτοσχεδιασμό στα blues.

Η προσφορά με μεράκι

Αν θέλετε δείτε στο 1:38 μέχρι το τέλος έναν ''δικό μου'' , (εννοώ ότι για 3 μήνες ακούω συνεχώς τέτοια μουσική και ίσως είναι ένα μείγμα αυτών που άκουσα με κάτι δικό μου)  αυτοσχεδιασμό στα blues.

Το οτι δεν παιζουμε λαθος νοτες δεν σημαινει οτι αυτοσχεδιασαμε και καλα, αλλα αν συνεχισεις να ακους αυτη τη μουσικη, παραλληλα μελετησεις την τεχνικη (στο οργανο σου) και την "αρμονια" της, μετα να σταματησεις ολα αυτα να τα εχεις στο μυαλο σου και απλα να σε οδηγει το συναισθημα για να εκφραστεις με ηχο, θα βγαλεις ακρη.

Για το μπλουζ ειδικοτερα πρεπει να εχεις πονεσει και λιγο στη ζωη, για να "βγαλεις" το κατι παραπανω στο παιξιμο.

....γενικως συμφωνω με τον ηλια με εξαιρεση το

4.εχω μαθει αρκετα σολος η φρασεις αγαπημενων μου ντραμερς η κιθαριστων...οχι με σκοπο να τα αναπαραγω αυτουσια σε μια περφορμανς ομως...απλως με βοηθαει να κατανοησω καλυτερα την γλωσσα(εφοσον μιλαμε για μια ξενη γλωσσα ;))να καταλαβω τα πως και τα γιατι και να βιωσω πιο ολοκληρωμενα την ιστορια που θελει να πει ο εν λογω αυτοσχεδιαστης...αυτο με βοηθα στην συνεχεια να φερω τις ποιοτητες που αναδεικνυει αλλα λεγοντας πια την δικια μου ιστορια...

Με καλυψε ο Ηλιας στα 1 2 3 και ο Μιχαλης στο 4.

• 7 μήνες αργότερα...

bump για μια νευροεπιστημονική πλευρά του αυτοσχεδιασμού  : http://www.ted.com/talks/view/lang/el//id/1046

Προκειται για μια μικρή ομιλία στο TED για την εγκεφαλική ενεργοποίηση σε "δημιουργικές" μουσικές διαδικασίες.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου