Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Γεια χαρα ! υπαρχει ηλεκτρονικο κουρδιστηρι που να κουρδιζει ολους τους τονους; Αυτα που βλεπω στην αγορα εχουν την κλιμακα μι και ενα pitch control.  Παιζουν καποια online που ακους τους τονους αλλα το αυτι δεν βοηθαει  ::)

ευχαριστω

Δημοσιευμένο

Αν κατάλαβα καλά,αρκεί να ψάξεις για χρωματικά (chromatic) κουρδιστήρια..

Προσωπικά έχω ένα κινέζικο που πιάνει σαν κλιψάκι στο headstock και "διαβάζει" τη δόνηση (κ έχει και μικρόφωνο):

9a3f1053c045de895fc18abfbffe401a.jpg  

Δημοσιευμένο

Έχω ένα από αυτά με το πιαστράκι, και είναι απλά τραγικό σε ανακρίβεια (εντάξει, είναι μάρκα Mekapses σαν το ανωτέρω κι όχι κάποιο καλύτερο, πχ. της Korg ή της Peterson). Aλλά μιλάμε για ακουστική ή για ηλεκτρική κιθάρα? Γιατί αν μιλάμε για ηλεκτρική, αν δεν απατώμαι (διορθώστε με) όλα τα πεταλοκουρδιστήρια έχουν δυνατότητα χρωματική, αντιλαμβανόμενα την νότα που παίζεται και δίνοντας ένδειξη πόσο σωστά ή άσχημα κουρδισμένη είναι. Το Polytune επίσης έχει mode για drop tunings, drop D και capo.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

• Guru
Δημοσιευμένο

Έχω ένα από αυτά με το πιαστράκι, και είναι απλά τραγικό σε ανακρίβεια (εντάξει, είναι μάρκα Mekapses σαν το ανωτέρω κι όχι κάποιο καλύτερο, πχ. της Korg ή της Peterson). Aλλά μιλάμε για ακουστική ή για ηλεκτρική κιθάρα? Γιατί αν μιλάμε για ηλεκτρική, αν δεν απατώμαι (διορθώστε με) όλα τα πεταλοκουρδιστήρια έχουν δυνατότητα χρωματική, αντιλαμβανόμενα την νότα που παίζεται και δίνοντας ένδειξη πόσο σωστά ή άσχημα κουρδισμένη είναι. Το Polytune επίσης έχει mode για drop tunings, drop D και capo.

Ποιό ανωτέρο παρακαλώ;

Μιλάς για το link που σου έδωσα;

Δημοσιευμένο

Όχι ντε!! ;D

Mάλλον θα κάνω μια μίνι έρευνα αγοράς για τα clip-on, και πιθανόν να τσιμπήσω ένα απ'τα δυο της Korg για τις ακουστικές μου. Είναι κρίμα μια τόσο καλή ιδέα (αυτή του clip-on) να μην υλοποιείται καλά.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...