Προς το περιεχόμενο

Mπορειτε να καταλαβετε ποιος marshall ειναι αυτος ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eνταξει θα κοιταξω και τον jvm διοτι απο τα βιντεο σε youtube γενικα ακουω βγαζει πολυ γκαζι... Απο οτι εχω καταλαβει καλυτερο απο τον dsl μαλλον περισσοτερο , οχι καλυτερο ντε και καλα...Παντως χαρηκα που ανοιξε αλλος ενας οριζοντας... Αυτος της μαρσαλ γιατι μεχρι προτεινως δεν ειχα επαφη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 43
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Εντάξει, στο παρόν θρεντ μιλάμε για έναν από τους πιο διαδεδομένους και κλασσικούς μοντέρνους ενισχυτές (κεφαλές) εδώ και πολλά χρόνια... και με πολύ καλό λόγο.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Εντάξει, στο παρόν θρεντ μιλάμε για έναν από τους πιο διαδεδομένους και κλασσικούς μοντέρνους ενισχυτές (κεφαλές) εδώ και πολλά χρόνια... και με πολύ καλό λόγο.

Ανοας οτι οτι dsl ειναι καλυτερος ? Μακαρι να εχει γκαζι που να μπορω να παιζω αυτα που θελω σε χαμηλες εντασεις και τον πηρα...Τοσο καιρο ψαχνω ενυσχητη που να ηχει καλος στα αυτια μου ... Αλλα μεχρι προτεινως ακουω αμερικανους... mesa , peavey κτλ... Μακαρι τοαυτι μου να θελει να ακουσει british hi gain ηχο και να μην το ξερω...

Ειμαι διαθετιμενος αν υστερει σε γκαζι , να βαλω ενα maxon od μπροστα , αλλα μεχρι εκει...

Εγώ αντιθέτως πιστεύω πως κάνει άνετα... πχ. οι Iced Earth δεν θα ήταν παράδειγμα σύγχρονου και "μπουκωμένου" μέταλ? (Ούτως ή άλλως το "μπουκωμένο" - αν καταλαβαίνω τι εννοείς - προέρχεται πολύ περισσότερο από τα κατάλληλα scooped mids που εμμέσως δίνουν έμφαση στα trademark μπάσα, και από την κατάλληλα ηχογραφημένη κλειστή καμπίνα)

Στην θεωρία δεν θα διαφωνούσα μαζί σου. Στην πράξη όμως και επειδή έχω παίξει αρκετά μ' αυτόν τον ενισχυτή, δεν έχω καταφέρει να φτιάξω σύγχρονο ήχο που να μου αρέσει. Όχι τόσο εύκολα όσο σε ένα ENGL ή σε ένα Mesa (στους οποίους παρεμπιπτόντως δεν είναι ντε και καλά απαραίτητο να κόψεις αρκετά τα μεσαία). Βέβαια μπορει απλά να είναι θέμα γούστου. Όπως και να 'χει, ο Άρης θα πρέπει να τον δοκιμάσει και αυτός έχει το καρπούζι αυτός και το μαχαίρι.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Πράγματι... Να σημειώσω πως προσωπικά δεν θυμάμαι καθόλου πώς αποδίδει σε... χαμηλές εντάσεις.  ;D Ίσως γιατί όλες τις φορές που έχω παίξει με τέτοιον στο παρελθόν του έδινα και καταλάβαινε. :P  Άρη ελπίζω να μην ξεχνάς όσα έχουν σημειωθεί εκατοντάδες φορές εδώ για το ουτοπιστικό "πάρε βατ να έχεις".

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Πράγματι... Να σημειώσω πως προσωπικά δεν θυμάμαι καθόλου πώς αποδίδει σε... χαμηλές εντάσεις.  ;D Ίσως γιατί όλες τις φορές που έχω παίξει με τέτοιον στο παρελθόν του έδινα και καταλάβαινε. :P  Άρη ελπίζω να μην ξεχνάς όσα έχουν σημειωθεί εκατοντάδες φορές εδώ για το ουτοπιστικό "πάρε βατ να έχεις".

Oχι δεν το εχω ξεχασει καθολου...  Πηγα και ακουσα προτεινως  τον dark terror , και εχω να πω οτι χειροτερο ενυσχητη για τα δικα μου αυτια στην παγκοσμια ιστορια των δοκιμων δεν εχει τυχει να ακουσω... Προσωπικη μου κριση , ναι... Αλλα χειροτερο βρε δεν εχω ακουσει... Δεν του λειπαν τα βατ , αλλα το ηχοχρωμα δεν μου εκανε ουτε λιγο... Την τελευταια χρονια οπου ψαχνω να βρω εναν ενυσχητη που να καλυπτει τον ηχο που εχω στα αυτια , εχω δοκιμασει τους παρακατω ενυσχητες με τον ενα η αλλο τροπο :

mesa boogie dual rectifier

mesa boogie single recto

mesa oogie mark iv

diezel einstein

soldano hot rod

peavey 6505 combo

bugera 6262 με καινουριες λαμπες

krank revolution

orange dark terror

orange thunder 30h

vht pitbull

kourbis handmade

marshall jcm800KK

koch studiotone

engl powerball

blackstar series one

blackstar ht 100

blackstar ht-20

blackstar ht-5

Oλα αυτα τα εγραψα για να δωσω εμφαση στο οτι χειροτερο ενυσχητη απο τον dark terror δεν εχω ξαναματακουσει...και δεν εχω ακουσει και λιγους... Οχι ομως λογω βατ... το ηχοχρωμα ηταν αισχος... Ολοι οι αλλοι μου αρεσαν ηχητικα... Το ψειριζω ομως λογω οτι ολοι οι παραπανω  εκτος εξαιρεσεων πρεπει να πουλησω το αυτοκινητο μου για να τους παρω...

Φετος τα χριστουγεννα δειναμαι να διαθεσω 500-600 ευρω για ενυσχητη... Και επειδη ειχα καταληξει σε μια λυση τυπου 6505 , τον οποιο εχω ακουσει μονο σε combo ειμαι ανοιχτος να ακουσω την αποψη των marshall και να παρω την τελικη αποφαση... Και επειδη με αυτα και αυτα εχω ψηθει , μακαρι να μου κανει ο dsl η ο jvm τελικως και να γινω ευτηχης κατοχος...

o JCM 2000 ειναι χαλαρα ο καλυτερος μοντερνος Marshall & εχει και ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΘΑΡΟ καναλι...(μονο ο vintage modern εχει εφαμιλο καθαρο καναλι ).

+1000

Τον είχα δοκιμάσει πριν αρκετά χρόνια (DSL50) και είχα μείνει -ανεξαρτήτως της θετικής προδιάθεσης που έχω για τους Marshall- έκπληκτος...Αν δεν είχα ήδη βολευτεί με το JMP1 και με τον Silver Jubilee,θα τον αγόραζα επιτόπου.Δεν είναι τυχαίο που ο Jeff Beck τον λατρεύει...

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

+1000

Τον είχα δοκιμάσει πριν αρκετά χρόνια (DSL50) και είχα μείνει -ανεξαρτήτως της θετικής προδιάθεσης που έχω για τους Marshall- έκπληκτος...Αν δεν είχα ήδη βολευτεί με το JMP1 και με τον Silver Jubilee,θα τον αγόραζα επιτόπου.Δεν είναι τυχαίο που ο Jeff Beck τον λατρεύει...

σε καμιά περίπτωση δεν τον λατρεύει.Ο Beck ως γνωστόν είναι γεροπαράξενος και ψείρας και τα 2 dsl50 του είναι προ-γραμμής παραγωγής.Πολύ πιθανό να μην ακούγονται ούτε μεταξύ τους το ίδιο,πόσο μάλλον με τα εργοστασιακά.

Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιεί και Vintage Modern.

Από την άλλη,τα JTM45 του σίγουρα τα λατρέυει γιατί τα χρησιμοποιεί συνέχεια εδώ και πάρα πολύ καιρό.Ο ήχος του είναι πολύ πιο "καθαρός" απ'ότι νομίζει κανείς με το πρώτο άκουσμα.

Τέλωσπάντων,στο θέμα μας.Κατά την προσωπική μου άποψη,είναι προτιμότερο να αγοράσει κανείς έναν JVM παρά έναν DSL.Έχεις το 90% ενός DSL (αν ψάχνεις αυτόν τον ήχο) συν το γεγονός ότι o JVM μπορεί να σου δώσει αυτό το κάτι παραπάνω στο gain εαν δεν θέλεις να μπεις στη διαδικασία να μοντάρεις ενισχυτές.

Occam's razor makes the cutting clean.

σε καμιά περίπτωση δεν τον λατρεύει.Ο Beck ως γνωστόν είναι γεροπαράξενος και ψείρας και τα 2 dsl50 του είναι προ-γραμμής παραγωγής.Πολύ πιθανό να μην ακούγονται ούτε μεταξύ τους το ίδιο,πόσο μάλλον με τα εργοστασιακά.

Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιεί και Vintage Modern.

Από την άλλη,τα JTM45 του σίγουρα τα λατρέυει γιατί τα χρησιμοποιεί συνέχεια εδώ και πάρα πολύ καιρό.Ο ήχος του είναι πολύ πιο "καθαρός" απ'ότι νομίζει κανείς με το πρώτο άκουσμα.

Τέλωσπάντων,στο θέμα μας.Κατά την προσωπική μου άποψη,είναι προτιμότερο να αγοράσει κανείς έναν JVM παρά έναν DSL.Έχεις το 90% ενός DSL (αν ψάχνεις αυτόν τον ήχο) συν το γεγονός ότι o JVM μπορεί να σου δώσει αυτό το κάτι παραπάνω στο gain εαν δεν θέλεις να μπεις στη διαδικασία να μοντάρεις ενισχυτές.

Μπορείς να παραθέσεις ένα link,όπου να επιβεβαιώνεται επίσημα,οτί οι δύο DSL50 που έχει είναι όντως διαφορετικοί;Εν πάση περιπτώσει,προσωπικά ο εργοστασιακός DSL50 μου άρεσε πάρα πολύ.Τον JVM δεν έχει τύχει να τον δοκιμάσω,οπότε δεν μπορώ να έχω γνώμη.

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Μπορείς να παραθέσεις ένα link,όπου να επιβεβαιώνεται επίσημα,οτί οι δύο DSL50 που έχει είναι όντως διαφορετικοί;

http://www.ainian.com/PRIOR.PDF , σελίδες 4-5.

Να και ένα video όπου ο Steve Prior μιλάει για τον dsl50 και τον jtm45:

Occam's razor makes the cutting clean.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου