Προς το περιεχόμενο

Marshall MG101FX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Σε συνέχεια αυτού του thread http://www.noiz.gr/index.php?action=;topic=189517.0 λοιπόν!

Έτσι, πριν από καμία εβδομάδα απέκτησα τελικά τον Marshall MG101FX εννοώ φυσικά τον combo με το ένα 12", τον βρήκα ελαφρός μεταχειρισμένο (σχεδόν καινούριος), αλλά αγόρασα και τον 4πλο ποδοδιακόπτη  για μόλις €46 από Ελλάδα (ίδια τιμή με thomann & musicsotre)!

Με μία πρώτη "αυτιά" ;D που έριξα έπαθα ένα μικρό σοκ, γιατί προσπαθούσα να πιστέψω ότι αυτός ο ενισχυτής είναι τρανζιστοράτος.

Έχει εκπληκτικό ήχο σε όλα του τα κανάλια τα οποία είναι 4, ένα καθαρό, ένα crunch, ένα Overdirve (1) και ένα Lead που η Marshall το λέει Overdrive 2 (OD2). Υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης 4 preset ένα σε κάθε κανάλι ή με το έξτρα 4-Button footswitch μπορεί κάποιος να αποθηκεύσει και δύο (ή και παραπάνω...μέχρι 4) διαφορετικά από το ίδιο κανάλι.

Το καθαρό του κανάλι είναι "κρύσταλλο", έχει πολύ ωραία σκασίματα με μονούς αλλά και με διπλούς, το καλό του είναι ότι βάζοντας το gain στο 10 δε βρομίζει καθόλου, απλά αυξάνεται η έντασή του διευκολύνοντας έτσι τον προγραμματισμό των presets.

Το Crunch κανάλι είναι ακριβώς αυτό που λέει, Crunch, δηλαδή ούτε βρομισμένο καθαρό, ούτε και OD και πλησιάζει σε vintage χαρακτήρα αναλόγως και της κιθάρας που θα μπει πάνω.

Το OD1 κανάλι είναι ένα καθαρόαιμο Overdrive με μεγάλη έκταση στο gain που καλύπτει πολλά είδη μουσικής.

Τέλος το OD2 ή Lead κανάλι έχει πολύ άφθονο "γκάζι" που θα καλύψει άνετα από 80's Hard Rock μπαλάντες, μέχρι και μοντέρνα "νεκρομπούρμπουρουμ" ;D και πάλι αναλόγως κιθάρας, μαγνήτες κλπ.

Τα εφέ του είναι χωρισμένα σε 3 κατηγορίες που συνδυάζονται μεταξύ τους και είναι το βάθος (reverb), τα modulation (Chorus, Phaser, Flanger) και το delay.

Σε γενικές γραμμές τα εφέ είναι από καλά έως πολύ καλά με καλύτερο (κατ'εμέ) το chorus. Το phaser μου θυμίζει κάτι από MXR, ενώ το flanger φέρνει σε Boss. 

Το delay είναι πολύ εύκολο στη χρήση, ο χρόνος ρυθμίζεται απ'το tap switch και η ποσότητα του ήχου που πάει στο εφέ απ'το delay knob. Σε όσες ρυθμίσεις και αν έκανα δούλεψε άψογα.

Το βάθος είναι αρκετά καλό αν και σε χαμηλή ρύθμιση (κάτω απ'το 4) δεν κάνει καλό blend, παρ'όλα αυτά απ'το 4 και πάνω δίνει πολύ ωραίο ήχο και να σκεφτείτε ότι μιλάμε για καθαρά ψηφιακό βάθος και όχι με ελατήρια (όπως συνηθίζεται σε λαμπάτους ενισχυτές)   

Άλλο ένα θετικό στοιχείο είναι ο διακόπτης Damping που επιλέγεις μεταξύ κλασικού και μοντέρνου ήχου. Στον μοντέρνο ήχο παρατήρησα περισσότερο headroom και πιο wide ήχο.

Στο μπροστινό πάνελ υπάρχει και ένας διακόπτης (Ext FX) που ενεργοποιεί τα εφέ της λούπας και μάλιστα μπορεί να προγραμματιστεί να ανοίγει και να κλείνει τα εφέ απ'το 4πλο footswitch.

Έχει και κουρδιστήρι το άτιμο, ναι! Αλλά πρέπει να υπάρχει απαραίτητα ο 4πλος ποδοδιακόπτης που έχει και τις led ενδείξεις, αλλιώς με τον 2πλο (που έρχεται μαζί με τον ενισχυτή) δε δουλεύει. 

Φωτογραφίες δεν θα βάλω αφού βρήκα χρόνο και έφτιαξα ένα βίντεο, στο οποίο δεν έχει πειραχτεί ο ήχος καθόλου. Η εικόνα δε λέει και πολλά, αλλά ο ήχος είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτό που ακούω εγώ (γι'αυτό και δεν πουλάω τη παλιά μου κάμερα ;D έχει τέλειο ήχο αλλά χμ...μέτρια εικόνα).

Γνώμες,, σχόλια καλά ή κακά ευπρόσδεκτα! 

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμ, καλός ενισχυτής υπό την έννοια ότι δίνει μεγάλη ευελιξία με τα πολλά κανάλια και εφέ, και καλός ήχος για τρανζίστορ. Με γείες ;)

Η μόνη μου αντίρρηση είναι ότι το crunch είναι αρκετά σκληρό για τα γούστα μου, ειδικά με το gain στο 5. Περισσότερο overdrive μου θύμiσε. Δεν είναι τυχαίο που συνήθως αυτό το κανάλι είναι όπου συνήθως πλεονεκτούν οι λαμπάτοι.

καλοριζικος williamsats και καλοπαιχτος :D

οντως ειναι τρανζιστορ......

οτι επαιξες ηταν με τον πισω humb ?

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Η μόνη μου αντίρρηση είναι ότι το crunch είναι αρκετά σκληρό για τα γούστα μου, ειδικά με το gain στο 5. Περισσότερο overdrive μου θύμiσε.

Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ

Δεν μου άρεσε καθόλου το drive του ενισχυτή σε κανένα κανάλι, το βρήκα πολύ χαλαρό. Ή η κάμερα αδικεί τον ήχο, ή εχω πολύ διαφορετικό γούστο. Φυσικά αυτό που μετράει είναι ότι ο ΟΡ είναι ευχαριστημένος.  ;D  Καλόπαιχτος!

Η μόνη μου αντίρρηση είναι ότι το crunch είναι αρκετά σκληρό για τα γούστα μου, ειδικά με το gain στο 5. Περισσότερο overdrive μου θύμiσε. Δεν είναι τυχαίο που συνήθως αυτό το κανάλι είναι όπου συνήθως πλεονεκτούν οι λαμπάτοι.

Το gain του crunch κατεβαίνει και μαλακώνει, απλά στο βίντεο ήθελα να δείξω πως ακούγεται με όλες τις ρυθμίσεις στη μέση, από κει και πέρα ο καθένας κάνει τις ρυθμίσεις του.

καλοριζικος williamsats και καλοπαιχτος :D

οντως ειναι τρανζιστορ......

οτι επαιξες ηταν με τον πισω humb ?

Thanks! Με τον bridge ως επί το πλείστο.

Δεν μου άρεσε καθόλου το drive του ενισχυτή σε κανένα κανάλι, το βρήκα πολύ χαλαρό. Ή η κάμερα αδικεί τον ήχο, ή εχω πολύ διαφορετικό γούστο. Φυσικά αυτό που μετράει είναι ότι ο ΟΡ είναι ευχαριστημένος.  ;D  Καλόπαιχτος!

Η διαφορά που υπάρχει με την κάμερα είναι ότι ακούγεται κάπως κομπρεσαρισμένος και με λίγα περισσότερα μπάσα απ'ότι άκουγα εγώ (ίσως την είχα πολύ κοντά στον ενισχυτή).

η καμερα αδικει τον ηχο και η κιθαρα επισης.... ;) ;)

Συμφωνώ, αν και με τις κατάλληλες ρυθμίσεις -και όχι όλα flat- ακούγεται πολύ καλά (άκου το τελευταίο μέρος του βίντεο). 

Θα προσπαθήσω να φτιάξω ξεχωριστά βίντεο για το κάθε κανάλι που θα έχει όλη την έκταση του gain από το 0 μέχρι το 10, έτσι θα ακουστούν οι διαφορές καλύτερα.

Επίσης θα προσπαθήσω να "στριμώξω" (χρονικά) και άλλες κιθάρες στα επόμενα βίντεο.

Θα προσπαθήσω να φτιάξω ξεχωριστά βίντεο για το κάθε κανάλι που θα έχει όλη την έκταση του gain από το 0 μέχρι το 10, έτσι θα ακουστούν οι διαφορές καλύτερα.

Επίσης θα προσπαθήσω να "στριμώξω" (χρονικά) και άλλες κιθάρες στα επόμενα βίντεο.

θα ηταν πολυ καλο γιατι η ibanez σου θα το πω απλα "δεν εχει μαγνητες"  ;) ;)

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

θα ηταν πολυ καλο γιατι η ibanez σου θα το πω απλα "δεν εχει μαγνητες"  ;) ;)

Αν εννοείς τους INF, δεν είναι και τόσο χάλια. Είναι μέτριας εξόδου και χωρίς ιδιαίτερο χρωματισμό και αυτό τους καθιστά ευέλικτους για χρήση με πολυεφέ.

Βέβαια ένα καλό σετάκι DiMarzio ή EMG θα κάνει τη διαφορά.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου