Προς το περιεχόμενο

Κούρδισμα Κιθάρας

Sinner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν γινεται να βγαλω φωτο γιατι εγω τις εχω σε τοιχο... Παντως παλαιοτερα που τις ειχα αναποδα σε σταντ , δλδ αντι να ακουμπαει το μπρατσο στο αφρολεξ τους σταν να ακουμπανε οι χορδες τοτε η κιθαρα ελαφρως κουρδιζοταν... με αλλα λογια αντι για βαρυτερο κουρδισμα ειχε ελαφρυτερο.. αλλα ελαχιστη διαφορα απο το κανονικο...

Στην αντθετη περιπτωση εχανε σχεδον μισο τονο... Δ

Μηπως λεω μηπως να πας εσυ να στην φτιαξουν???  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

Αν το μανίκι "έπαιρνε λίγο κλίση" κάθε βράδυ λόγω της θέσης της κιθάρας τότε σε 1 μήνα η κάθε κιθάρα θα ήταν τόξο.

Ο blue έδωσε απάντηση στο 2ο ποστ.

Αν υπάρχει διαφορά στη σταθερότητα του κουρδίσματος μεταξύ τοίχου-stand αυτή θα πρέπει να αποδοθεί στο γεγονός ότι ο θερμός αέρας στο δωμάτιο είναι πιο ψηλά (βάση τοίχου) ενώ ο ψυχρός συσσωρεύεται πιο κοντά στο πάτωμα (stand). 

Αν το μανίκι "έπαιρνε λίγο κλίση" κάθε βράδυ λόγω της θέσης της κιθάρας τότε σε 1 μήνα η κάθε κιθάρα θα ήταν τόξο.

Δεν επαιρνε λιγο κλιση καθε βραδυ... Σε βαθος χρονου ενος μηνα συνεχωμενης κλισης , εχανε το 1/4 της νοτας... Τιποτε το ιδιατερο , αλλα εχανε... Στον τοιχο δεν χανει καθολου... Και στην προκειμενη δεν πιστευω να παιζει τοσο ρολο ο αερας . Πιο λογικο μου φενεται εφοσον ενα οργανο μενει στην ιδια θεση για καιρο να αλλαζει η κλιση του ξυλου κατα χιλιοστα οπου δινει και την διαφορα στο κουρδισμα , οπου ειναι ελαχιστη αλλα υπαρχει...

• Moderator

Δεν επαιρνε λιγο κλιση καθε βραδυ... Σε βαθος χρονου ενος μηνα συνεχωμενης κλισης , εχανε το 1/4 της νοτας... Τιποτε το ιδιατερο , αλλα εχανε... Στον τοιχο δεν χανει καθολου... Και στην προκειμενη δεν πιστευω να παιζει τοσο ρολο ο αερας . Πιο λογικο μου φενεται εφοσον ενα οργανο μενει στην ιδια θεση για καιρο να αλλαζει η κλιση του ξυλου κατα χιλιοστα οπου δινει και την διαφορα στο κουρδισμα , οπου ειναι ελαχιστη αλλα υπαρχει...

Αρη, δεν έχει σημασία τι πιστεύεις και τι σου φαίνεται λογικό.  :)

Αρη, δεν έχει σημασία τι πιστεύεις και τι σου φαίνεται λογικό.  :)

Οτι λεω ειναι προσωπικη μου αποψη και διαπιστωση...

Αρη......

Αλλο να αφηνεις την κιθαρα ενα μηνα σε σταντ κ να μην την ακουμπας κ αλλο να το χανει απο τη μια μερα στην αλλη που λεει ο OP. Επισης σε βαθος ενος μηνα μπορει να το χανει κ απο αλλους λογους.... αλλαγη θερμοκρασιας.... υγρασιας.... κλειδια μπορει.... δν ξερω λεω....

Αρη......

Αλλο να αφηνεις την κιθαρα ενα μηνα σε σταντ κ να μην την ακουμπας κ αλλο να το χανει απο τη μια μερα στην αλλη που λεει ο OP. Επισης σε βαθος ενος μηνα μπορει να το χανει κ απο αλλους λογους.... αλλαγη θερμοκρασιας.... υγρασιας.... κλειδια μπορει.... δν ξερω λεω....

Eννοειται οτι καμια απο τις κιθαρες μου δεν μενει ενα μηνα απαιχτη... Ολες μου οι κιθαρες ανακυκλωνονται παιχτηκα μεσα στην εβδομαδα... Παραυτα και ετσι οπως το γραφεις , δλδ και ενα μηνα να αφησεις μια κιθαρα κρεμασμενη σε τοιχο δεν θα χασει... Οπως και να το κανουμε ειναι ο πιο σωστος τροπος... Δεν σημαινει οτι οι αλλοι δεν ειναι μια χαρα !!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου