Προς το περιεχόμενο

Κούρδισμα Κιθάρας

Sinner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα περίεργο φαινόμενο εδώ και αρκετό καιρό...

Μερικές φορές το πρωί όταν ξυπνάω και πιάσω την κιθάρα αντί να είναι ξεκούρδιστη

είναι ένα μικρό κλικ πιο ψιλά οι περισσότερες χορδές...

Όχι τίποτα τρελό απλώς μια πολύ μικρή διαφορά πιο πάνω...

Και στην ηλεκτρική μου συμβαίνει και στην ακουστική μου...

Πάντως η θερμοκρασία του δωματίου είναι σε normal επίπεδα

χωρίς να υπάρχουν αλλαγές...

Συμβαίνει σε κανέναν άλλο αυτό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Συμβαίνει σε όλους και είναι θέμα εναλλαγής θερμοκρασίας.

Προφανώς υπάρχουν αλλαγές (δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλες).

Έχω ένα περίεργο φαινόμενο εδώ και αρκετό καιρό...

Μερικές φορές το πρωί όταν ξυπνάω και πιάσω την κιθάρα αντί να είναι ξεκούρδιστη

είναι ένα μικρό κλικ πιο ψιλά οι περισσότερες χορδές...

Όχι τίποτα τρελό απλώς μια πολύ μικρή διαφορά πιο πάνω...

Και στην ηλεκτρική μου συμβαίνει και στην ακουστική μου...

Πωε την αποθηκευεις την κιθαρα σου ?

Αν την ακουμπας σε καποιο σταντ με την ταστιερα προς τα κατω ειναι φυσιολογικο...

Αν την κρεμασεις σε τοιχο θα λυθει... Τουλαχιστον με τις δικες μου ετσι εγινε...

τι διαφορά έχει σε τοίχο;

σε τοιχο το μπρατσο δεν δεχεται πιεση απο το ιδιο το βαρος της κιθαρας οπως οταν γινεται οταν την ακουμπας σε σταντ

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Aπο το σαιτ του Οικονομακη:

2. Όταν  δεν χρησιμοποιείτε την κιθάρα σας να την έχετε μπρούμυτα. Αυτό θα βοηθήσει το μανίκι να αντισταθεί στην τάση των χορδών και έτσι απομακρύνεται η μέρα που θα στραβώσει. Προσοχή όμως να μην πιέζονται οι χορδές από σκληρά υλικά για να μην σημαδεύονται τα τάστα σας.

Μπάτε να γιομίσω..

Aπο το σαιτ του Οικονομακη:

2. Όταν  δεν χρησιμοποιείτε την κιθάρα σας να την έχετε μπρούμυτα. Αυτό θα βοηθήσει το μανίκι να αντισταθεί στην τάση των χορδών και έτσι απομακρύνεται η μέρα που θα στραβώσει. Προσοχή όμως να μην πιέζονται οι χορδές από σκληρά υλικά για να μην σημαδεύονται τα τάστα σας.

κατι μας ειπε τωρα....θα προσλαβω εναν να την κραταει στα χερια αλλα ορθιος...μπρουμυτα απο το headstock και το σωμα......

κατ'εμε αυτα ειναι πολυ ψιριστικα και εν παση περιπτωση αν θελεις να καθυστερησει η "μερα" που θα χρειαστει να πειραξεις το μπρατσο για 1 μηνα βαλτην σε ενα τετοιο 216131_0_original.jpg

Terry rules the bass

κατι μας ειπε τωρα....θα προσλαβω εναν να την κραταει στα χερια αλλα ορθιος...μπρουμυτα απο το headstock και το σωμα......

κατ'εμε αυτα ειναι πολυ ψιριστικα και εν παση περιπτωση αν θελεις να καθυστερησει η "μερα" που θα χρειαστει να πειραξεις το μπρατσο για 1 μηνα βαλτην σε ενα τετοιο 216131_0_original.jpg

Δεν ειναι καθολου ψιριστικα... Κακεντρεχεστατε τυπε... Ειναι δοκιμασμενο... Βαλτε τιε κιθρες σας σε τοιχο και θα δειτε τεραστια διαφορα... Αν τις βαζετε σε σταντ τοτε με τις χορδες προς τα κατω... Ετσι παει... αν την βαζεις με τις χορδες προς τα πανω , ακομα και οι πιο ακριβες κιθαρες του κοσμου μετα απο λιγες μερες ανουν κουρδισμα... Οχι απο τα κλειδια... Αλλα απο την ελαχιστη κληση που παιρνει το μπρατσο... Ασε που και στυλιστικα , στο τοιχο ειναι πιο ομορφες ...

Δεν ειναι καθολου ψιριστικα... Κακεντρεχεστατε τυπε... Ειναι δοκιμασμενο... Βαλτε τιε κιθρες σας σε τοιχο και θα δειτε τεραστια διαφορα... Αν τις βαζετε σε σταντ τοτε με τις χορδες προς τα κατω... Ετσι παει... αν την βαζεις με τις χορδες προς τα πανω , ακομα και οι πιο ακριβες κιθαρες του κοσμου μετα απο λιγες μερες ανουν κουρδισμα... Οχι απο τα κλειδια... Αλλα απο την ελαχιστη κληση που παιρνει το μπρατσο... Ασε που και στυλιστικα , στο τοιχο ειναι πιο ομορφες ...

ρωτα και εμενα που τις εχω και σε τοιχο και σε σταντ - μονο στον τοιχο εχω δει διαφορά (για τον λογο που περιγραφω πιο πανω) αλλα και παλι αν ζεις σε περιβαλλον με πολυ υγρασια τοτε και στον τοιχο υπαρχει κινδυνος.....

Υ.Γ. δεν ειμαι κακεντρεχεστατος απλα ειμαι νταης  :P :P :P  ;D ;D ;D

Terry rules the bass

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου