messalion Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2011 πολυ ωραιο αρθρο......Μπραβο terry 1ερωτηση Contract Manufacturing for: εννοεις οτι αυτα τα εργοστασια εχουν το οκ απο τις εταιριες να βγαζουν μοντελα τους ? με την επωνημια τους ? think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band Terry rules the bass Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
scofield Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2011 Thanx αλλά βάλτε ένα χεράκι ;D γιατί όπως έγραψα το θέμα κόπιες και 70s είναι ψιλό...χάος. Ψάχνοντας πχ για τα Shaftesbury- μετά από πολύ ψαχούλεμα- βρήκα ότι η Rose Morris έδινε στους Ιάπωνες να της φτιάχνουν τα Rick μπάσα, αλλά τις Rick κιθαροκόπιες της, τις έφτιαχνε η EKO στην Ιταλία :o Μύλος... ;D ναι εχεις δικιο,υπαρχει ενα χαος... ;D ;D εγω απλα σαν κατοχος μιας τετοιας κοπιας εκατσα κ διαβασα πολλα ξενα φορουμ για να μπορεσω να καταλαβω καποια πραγματα,αλλα κ παλι εχω μια ψιλο-θολη εικονα ποιος εβγαζε τι κ ολα τα σχετικα... παντως το θρεντ ειναι ιδαιτερα ενδιαφερον. :D :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2011 OP Moderator Share Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2011 πολυ ωραιο αρθρο......Μπραβο terry 1ερωτηση Contract Manufacturing for: εννοεις οτι αυτα τα εργοστασια εχουν το οκ απο τις εταιριες να βγαζουν μοντελα τους ? με την επωνημια τους ? Αυτό πρέπει να εννοεί ότι οι τύποι τους έδιναν τα σχέδια, τα specs και το εργοστάσιο τις παρήγαγε για λογαριασμό τους. Δηλαδή έκλεινα ένα συμβόλαιο- ότι θα μου φτιάξεις τόσες κιθάρες- με τον Kasuga πχ και αυτός το υλοποιούσε. Σαν να πήγαινες εσύ πχ και να του έλεγες τις θέλω έτσι και έτσι και να λένε Messalion Guitars ;) all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
scofield Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2011 Αυτό πρέπει να εννοεί ότι οι τύποι τους έδιναν τα σχέδια, τα specs και το εργοστάσιο τις παρήγαγε για λογαριασμό τους. Δηλαδή έκλεινα ένα συμβόλαιο- ότι θα μου φτιάξεις τόσες κιθάρες- με τον Kasuga πχ και αυτός το υλοποιούσε. Σαν να πήγαινες εσύ πχ και να του έλεγες τις θέλω έτσι και έτσι και να λένε Messalion Guitars ;) +1 κ απο μενα...μαλιστα καπου ειχα διαβασει οτι εδιναν στον Ιαπωνα κ μια οριτζιναλ κοπια απο το οργανο που ηταν να αναπαραχθει κ μετα η γραμμη παραγωγης επιανε φωτια...δηλ.αντιγραφη σε ολα τα specs,ακομη κ nitro επεφτε στα ακριβα μοντελα αντι πολυουρεθανης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Nestoras Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2011 Η καλύτερη Les Paul κόπια που έχω παίξει ήταν μια 70's Ibanez gold top. Για Strat νομίζω ότι οι πρώτες JV Squire ήταν σπουδαία όργανα, μόνο που τα ηλεκτρονικά τους χρήζουν αλλαγής (οι μαγνήτες ήταν αμερικάνικοι μεν αλλά σε μια που είχα χρειάστηκε να τους κερώσω γιατί δεν άντεχαν πολύ drive :D). Αντίθετα στις Τele η αντίστοιχη σειρά JV δεν μ' επεισε αν και καλύτερα να πουν τη γνώμη τους οι Telecasterάκηδες. Οι Τοkai τώρα έχει πολύ ωραίες early 80's κόπιες (Strat, Les Paul) με μαγνήτες β' κατηγορίας όμως και ηλεκτρονικά του "πισινού". Οι Burny, Greco που έχουν περάσει απ' τα χέρια μου (τις έπαιρνε με το κιλό ο συμπαίκτης μου), είναι αρκετά σκαλιά πάνω από starter μοντέλα αλλά απέχουν από το να θεωρηθούν τοπ επιλογές. InfluenSir! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2011 OP Moderator Share Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2011 Οι Burny, Greco που έχουν περάσει απ' τα χέρια μου (τις έπαιρνε με το κιλό ο συμπαίκτης μου), είναι αρκετά σκαλιά πάνω από starter μοντέλα αλλά απέχουν από το να θεωρηθούν τοπ επιλογές. Έτσι ντε, να ακούσουμε και τους πιο... ώριμους ;D Το υπαινίχθηκα ότι είναι θέμα για εμάς τους λίγο πιο... μεγάλους, που όλο και κάποιο από αυτά τα όργανα θα έχουν πέσει στα χέρια μας... Πάντως για τις Greco έχω ακούσει και τα εντελώς αντίθετα, ως κιθάρες που κόντραραν στα ίσια Les Paul... Βέβαια μπορεί να έτυχε... all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Nestoras Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2011 Πάντως για τις Greco έχω ακούσει και τα εντελώς αντίθετα, ως κιθάρες που κόντραραν στα ίσια Les Paul... Βέβαια μπορεί να έτυχε... ...όπως και το ότι έχω δει Fender/Gibson που κόντραραν στα ίσα τις Εκο. ;D InfluenSir! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
messalion Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2011 ...όπως και το ότι έχω δει Fender/Gibson που κόντραραν στα ίσα τις Εκο. ;D αυτο τωρα γιατι το λες ? για να με αναψεις βραδυνιατικα ?? :P :P http://www.noiz.gr/index.php?topic=179576.0 μαγκες αν και παρακολουθω με ΠΟΛΥ ενδιαφερον τις αποψεις σας δεν θα μπορεσω να συνεισφερω με προσωπικες εμπειριες καθοτι οπως γνωριζει και ο nestoras ειμαι "πιτσιρικας" και σε αντιθεση με τον φιλο πιο πριν που εβριζε τους γονεις του που δεν πηραν κανα jazz bass - εμενα ο θειος μου μονο μπουζουκι και μια fender mustung του 77 ειχε και εχει....αρα απο επιλογες 0 εχω παιξει με καμποσες κινεζικες αλλα που να θυμαμαι τι εγραφαν στο headstock..... οποτε οτι περισσοτερες πληροφοριες μαζεψετε για καλο θα ειναι και στο να υοθετησουμε το σλογκαν "για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι καινουργιοι" :) :) :) think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band Terry rules the bass Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Nold Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2011 Να λοιπόν και το δικό μου μωρό, δεν ξέρω αν είναι copy ή όχι, άλλα είναι ένα ιαπωνικό Aria του 1979 :D Πιο συγκεκριμένα το RSB-800, το οποίο προμηθεύτηκα από συμφορουμίτη :D http://imageshack.us/photo/my-images/715/31189623313544371671048.jpg/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sonic X Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2011 Μια χαρά μου ακούγονται (διαβάζονται) αυτά και πολύ ενδιαφέρονται αλλά ξεχνάς κάτι... Που ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ένα γιαπωνέζικο όργανο του 75 πχ? Στην Ιαπωνία :) ...και αν είσαι τυχερός μπορεί να πετύχεις και ψιλο-αξιοπρεπές όργανο, με λίγα χρήματα. Έχω προ τριετίας πάρει (από περιέργεια) μια Greco EG-500 Les Paul (chambered) του 1979, από τον παρακάτω: http://www.ebay.co.uk/sch/chingo123/m.html?hash=item4ab07b73e4&item=320788460516&pt=UK_Musical_Instruments_Guitars_CV&_trksid=p4340.l2562 Δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο πράγμα με μια Gibson του '78 που έχω αλλά: α) είναι αρκετά καλοφτιαγμένη (και γι' αυτό έχει αντέξει και τόσα χρόνια) β) έχει πολύ καλό playability και γ) με μια μικρή αναβάθμιση σε μαγνήτες & ηλεκτρικά, έγινε ένα αρκετά καλό "δεύτερο" (ή τρίτο, τέταρτο...) ;D όργανο Κάποια όργανα απ' αυτά παίζουν καλά και χωρίς αναβάθμιση btw. ;) Edit: Έριξα μια ματιά στις τιμές που έχουν τώρα και μπορώ να πώ ότι έχουν ανέβει έως και 200 € (λόγω ζήτησης φαντάζομαι) >:(. Σήμερα θα προτιμούσα να πάρω κάτι καινούργιο σε αυτές τις τιμές παρά να τους τα δώσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση