Προς το περιεχόμενο

Τι είναι τελικά το Έντεχνο ?

block

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 106
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

η συζητηση αρχισε πολυ καλα αλλα νομιζω οτι στην συνεχεια ξεφυγε πολυ

ο καθενας βγηκε για νε ριξει το προσωπικο του μενος απεναντι στην μουσικη που δεν γουσταρει.αλλωστε το ρεμπετικο σημερα ειναι καταδιωκομενο απο ολους γιατι δεν μπορει να πουλαει ενας νεος δισκος για 3 μηνες και αλλοι δισκοι να αντιγραφονται απο τον εναν στον αλλο,ξεθαβοντας σκονισμενους δισκους με τραγουδια που γραφηκεν το 1896.για το ρεμπετικο μιλαω.επισης το η μουσικη του σωκρατη και του θαναση ειναι καταδιωκομενη.μεγαλα κομματια που συνεπερνουν τον καθενα κρυβονται επιμελως απο τους ραδιοφωνατζιδες με αποτελεσμα να ακουγονται απο 3 σταθμους.τον μελωδια,τον διεση και τον 902. δισκους διαχρονικους και μεγαλους δεν θελουν.θελουν αυτο που πουλαει γρηγορα και ανανεωνεται.δυστυχως για τον πολεμο που δεχεται η αυθεντικη συχγρονη μουσικη δεν μιλησε κανενας

πως θα μπορουσε αλλωστε αφου οι περισσοτεροι ροκαδες,μεταλλαδες και λοιποι κατατοπισμενοι μουσικα την βρισκουν ανετα με σουξεδακια του τυπου _μωρο μου σορρυ μα εχω βρει καλυτερο αγορι_

P>ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και γιατί ακριβώς οι κακοί αυτοί άνθρωποι θέλουν να μας κρύψουν την πραγματικά καλή μουσική; "Κρύβονται επιμελώς"..... Σιγά. Απλά δεν πουλάνε στο κοινό που απευθύνονται οι διάφοροι σταθμοί. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να ψάχνουμε άλλους περίεργους λόγους που δεν παίζεται αυτή η μουσική; Αυτός φτάνει νομίζω. Πέραν αυτού, ποιοι ροκάδες και μεταλλάδες τη βρίσκουν άνετα με σουξεδάκια του Φοίβου; Νομίζω έπεφτε ξύλο σε ένα ολόκληρο thread γιατί εγώ και 2-3 άλλοι προσπαθούσαμε να πείσουμε τους υπόλοιπους ότι ο Φοίβος δεν είναι τόσο άχρηστος όσο θεωρούν.

oσοι ξερω μεταλλαδες και ροκαδες απο πιτσιρικια μεχρι 35αριδες την βρισκουν με κικνιζομενα κορμια,με φιαλες ουισκι,με πρωτη θεση πιστα και γαβ γαβ στο αμαξι.πραγματικα πρεπει να ειναι καποιος τυφλος για να μην το βλεπει.και κατι αλλο.τωρα που η μουσικη παραγεται μεσα σε λιγες μερες με ηλεκτρονικα μεσα και την απουσια μουσικων οργανων(μικρο κοστος παραγωγης και μειωμενο εργατικο δυναμικο)συμφερει τις εταιριες να πουλανε δισκακια χαμηλης στιχουργικης και μουσικης ποιοτητας που να πωλουνται γρηγωρα,πιπιλιζοντας τα στα αυτια μας μεσα σε διαφιμησεις,σιριαλ,εκπομπες,σωου,ραδιωφωνα,τηλεοραση,αφισες.ασε το πολιτικο κινητρο της αποχαυνοσης.σε αυτο θελω να απαντησουν ολοι.τα σημερινα τραγουδια δεν ειναι το ιδιο ευπεπτα,ανουσια,κακοτεχνα και αηδιαστικα οπως και αυτα που επετρεπε η χουντα?πασχαλιδες τα ρεστα

δηλαδη εδω ο κοσμος καιγεται και ο φοιβος χτενιζετε

τελικα παιζονται παιχνιδια στην μουσικη βιομηχανια?

ή απλα αυτα γουσταρει ο κοσμος?

δεν μπορουμε να τα ριχνουμε ολα στον κοσμο

δεν μου αρεσει να μιλαω για υποβοσκουσες συνομοσιες

εδω ομως υπαρχουν σαφη οικονομικα συμφεροντα που δεν μπορει κανενας να τα αποκρυψει

τελικα μιλαμε για αποκλεισμο αλλων μουσικων ειδων ή οχι?

P>ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ

oσοι ξερω μεταλλαδες και ροκαδες απο πιτσιρικια μεχρι 35αριδες την βρισκουν με κικνιζομενα κορμια' date='με φιαλες ουισκι,με πρωτη θεση πιστα και γαβ γαβ στο αμαξι.[/quote']

Περίεργους ροκάδες και μεταλλάδες ξέρεις βρε αδερφέ...γιατί εγώ ευτυχώς ξέρω στην ίδια ηλικιακή ομάδα πάρα πολλούς ανθρώπους που πραγματικά βιώνουν τη μουσική που ακούνε, ψάχνουν και ανακαλύπτουν νέα, καλά groups και καλλιτέχνες και γενικώς δεν αφέθηκαν ποτέ στην οποιαδήποτε μαζική καθοδήγηση.

Και όσο για την καταδιωκόμενη μουσική του Μάλαμα και του Θανάση...για βάστα λίγο να τα δούμε λογικά τα πράγματα! Είπαμε να κόψουμε τις μεγαλοστομίες και τους πομπώδεις χαρακτηρισμούς...Και εξηγώ την άποψή μου:

Με την ίδια λογική που για σένα 3 σταθμοί συνιστούν πολύ μικρή δημοσιότητα για κάποιο στυλ (εν προκειμένω το "έντεχνο"), τότε το rock που βρίσκεται; Rock FM και Red FM ας πούμε παίζουν rock και είναι 2 σταθμοί, άρα το rock το καημένο δεν έχει στον ήλιο μοίρα...

Και ούτε μπορούμε εσύ, εγώ και οι περισσότεροι εδώ μέσα να μιλάμε για μεγάλη και διαχρονική μουσική όταν αυτή συμβαίνει ΤΩΡΑ! Διαχρονικός θα είναι ο Μάλαμας άμα αντέξουν τα τραγούδια του καμιά 20ετία και βάλε...Αλλά εγώ ξέρω πολλούς fan του που δεν θυμούνται ούτε νότα από τον πρώτο δίσκο του, που βγήκε κάπου στις αρχές των 90s!!! Ποια μεγάλη μουσική και διαχρονική...άσε να κρίνει ο χρόνος και η ιστορία πριν μιλήσεις για διώκτες και θύματα, διαχρονικές αξίες και σουξεδάκια της σειράς!

επισης το η μουσικη του σωκρατη και του θαναση ειναι καταδιωκομενη

Kαλα μη τρελλαθουμε κι ολας! 8O :lol:

Και οι δυο τους ειναι απο τους ελαχιστους Ελληνες που πουλανε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παραπανω απο 15.000 τη φορα! 8O :lol:

Φαντασου δηλαδη να μην τους κατεδιωκαν κι ολας!! :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Ρε συ aljam να σε ρωτήσω κάτι; Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι αν ο Μάλαμας πούλαγε 100.000 κόπιες θα του έκαναν μποϋκοτάζ τα ραδιόφωνα; Γιατί δηλαδή να το κάνουν αυτό; Γιατί έχει αντικαθεστωτικούς στίχους; Σιγά! Δε μπορώ να καταλάβω γιατί όταν η μουσική που μας αρέσει (και που και ΕΜΕΝΑ μου αρέσει, έτσι; ) δεν πουλάει πρέπει ντε και καλά να πούμε ότι ο λόγος είναι ότι τα μέσα την καταδικάζουν. Δε σου λέω ότι το promotion φυσικά είναι αντίστοιχο με της Βανδή, απλά ο λόγος δεν είναι ότι οι κακοί που κυβερνάνε θέλουνε να ακούμε Βανδή, μην ακούσουμε Μάλαμα και καταλάβουμε τι παίζει και πάρουμε τα όπλα. Ok, στη χούντα μπορεί να γινόταν, ο Hitler μπορεί να τα έκανε, αλλά σήμερα γιατί δηλαδή να γίνεται; Και ποια στοιχεία έχεις ότι γίνεται; Απλά το ότι ο Μάλαμας κι ο Παπακωνσταντίνου δεν πουλάνε όσο θα ήθελες/θέλαμε;

Και τέλος πάντων είναι προφανές πέραν πάσης αμφισβητήσεως και αμφιβολίας ότι τα εύκολα τραγούδια (τραγούδια με απλή δομή, τραγούδια με απλές μελωδίες, τραγούδια με απλά chord progressions κλπ) τα καταλαβαίνει ο καθένας, ενώ ορισμένα περίπλοκα κομάτια πρέπει να τα ακούσεις 50 φορές για να τα καταλάβεις. ΕΓΩ γουστάρω να φάω 10 μέρες για να το κάνω. Γιατί πρέπει ΟΛΟΙ να θέλουν το ίδιο πράγμα; Ένας άνθρωπος που ακούει μουσική μόνο ένα σάββατο βράδυ και στο αμάξι μισή ώρα την ημέρα μπορεί να μην έχει ούτε την όρεξη ούτε το χρόνο να ψάχνεται για να καταλάβει τι παίζει μέσα σ'ένα κομάτι. Τι πρέπει δηλαδή, αυτός να μην ακούσει μουσική; Ακούει κι αυτός κάτι πιο απλό σε δομή που μπορεί να το καταλάβει χωρίς να χρειαστεί να κάνει ολόκληρη σπουδή. Πού είναι το περίεργο λοιπόν στο ότι σήμερα που ελάχιστος κόσμος κάθεται να ασχολείται τόσο πολύ με μουσική, αυτά είναι τα κομάτια που παίζονται ΚΥΡΙΩΣ;

Απλά το ότι ο Μάλαμας κι ο Παπακωνσταντίνου δεν πουλάνε όσο θα ήθελες/θέλαμε;

Eλα που πουλανε ομως! (ΠΟΛΥ περισσοτερο απο τα σκυλια του Fame Story!)

Μαλιστα αυτοι οι 2 μαζι με τον Αγγελακα ηταν μεσα στις μεγαλυτερες δισκογραφικες επιτυχιες της χρονιας που περασε... :wink:

(μη πολυπιστευεις τα νουμερα πωλησεων που δινουν οι "εμπορικοι" καλλιτεχνες)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Even so, ακόμα και όντως να μην πουλάγανε, εγώ κολάω στο γιατί δηλαδή πρέπει όταν εγώ θέλω όλος ο κόσμος να ακούει Queen και Beatles και ακούνε Βανδή και Βίσση να λέω ότι φταίει που κάποιοι το επιβάλουν. Σιγά πια!

Φυσικά συμφωνώ γενικότερα μαζί σου :) Δεν το είπα ως αντίθεση, απλά ακόμα και να μην ήταν έτσι, πάλι δε βλέπω γιατί να τρελαινόμαστε. Πάντως ναι, κάθε φορά που ακούω για συναυλίες Μάλαμα και Θ.Π. όλος ο κόσμος χτυπιέται να πάει. Πολύ περισσότεροι από αυτούς που χτυπιόντουσαν για τον 50 cent ή τη Shakira.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου