Προς το περιεχόμενο

ποιο απο τα 4 μπασσα;;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To mexican standard P ειναι κλασσικη αξια, αλλα νομιζω για stoner θα σου ηταν χρησιμος και ενας πισω μαγνητης.

Το tele bass ειναι ωραιο αλλα αρκετα "περιορισμενο" λογω του ιδιαιτερου ηχοχρωματος των μαγνητω του.

Οποτε και εγω θα ημουν αναμεσα στο jaguar και το blacktop...το jaguar ειδικα φαινεται κουκλι, ειναι φτηνο και θα κανει ταμαμ για stoner. Απο την αλλη, ισως εσυ προσωπικα προτιμας τον ηχο των διπλων, οποτε στην τελικη η επιλογη ειναι up to you.

Επιβαλλεται δοκιμη αν οχι των ιδιων μπασων αλλα παρομοιων ωστε τουλαχιστον να αποφασισεις αν σε καλυπτει ενα PJ ή θες HH.

Αν τελικα κοιταζεις προς το blacktop, κοιτα και κανα G&L Tribute.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

Ας τα πάρουμε ένα- ένα…

Standard Precision: Κλασικό, δοκιμασμένο, αγαπημένο… Έχει παίξει από… μέχρι. Όμως για την περίπτωση σου (stoner/doom) έχω την αίσθηση ότι αυτή η μουσική θέλει πιο «massive» ήχο. Οπότε ο split sing coil μαγνήτης του, μάλλον δεν είναι αυτό που θες.

Modern Player Jaguar: Πρώτον, δεν το έχω ακούσει… Δεύτερον και αυτό είναι φιλοσοφίας Precision αναφορικά με τον μαγνήτη του. Τρίτον… σώμα από koto, αυτό είναι ένα ερωτηματικό. Άλλοι το αναφέρουν ως πορώδες και σπογγώδες ξύλο, άλλοι ως tone wood, κάποιοι ως καλό ξύλο και πολύ «κουδουνάτο»- κατάλληλο για μουσικά όργανα, και το χαρακτηρίζουν ως το «ash της Ιαπωνίας».

Modern Player Tele Precision: Διαφοροποιημένο από τον ένδοξο πρόγονο του (P ’51) και σαφέστατα πιο «τούμπανο» με τους δύο wide range μαγνήτες του. Νομίζω ότι τώρα αρχίζουμε να μπαίνουμε στα «χωράφια» σου, από άποψη ήχου. Αν μάλιστα σου αρέσουν οι maple ταστιέρες, εδώ είσαι… Για τα δικά μου γούστα, plus το σώμα alder.

Black Top Precision: Εγώ πάντως βρίσκομαι εδώ… Δύο humbuckers, γεγονός που μου «παντρεύει» την φιλοσοφία MusicMan με ένα μπάσο Fender. Ή διαφορετικά ένα «πουσαρισμένο» Jazz σε σώμα Precision. Οι μαγνήτες και το στήσιμο του έχουν κάτι από την λογική του Roscoe Beck- βέβαια, εδώ δεν υπάρχουν μαγνήτες του… μπάρμπα Bill.  ;) Θεωρητικά, το πιο «γκαζάτο» από τα τέσσερα και στα plus- πάντα για τα γούστα μου- η high mass bridge. Είναι και… μαύρη μαυρίλα, ποιος την χάρη σου. Η χαρά του stoner/doom  ;D

Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να τα ακούσεις πριν αγοράσεις, για να αποκομίσεις τα δικά σου συμπεράσματα...

all this has happened before and will happen again

Standard Precision: Κλασικό, δοκιμασμένο, αγαπημένο… Έχει παίξει από… μέχρι. Όμως για την περίπτωση σου (stoner/doom) έχω την αίσθηση ότι αυτή η μουσική θέλει πιο «massive» ήχο. Οπότε ο split sing coil μαγνήτης του, μάλλον δεν είναι αυτό που θες.

Σε αυτό θα διαφωνήσω... Γενικά οι περισσότεροι stoners αποζητάνε ότι πιο vintage μπορούν να βρουν για να τα υπεροδηγήσουν ώστε να "σαπίσουν" τον ήχο τους! HELL YEAH 8)! Οπότε το P Bass είναι το πιο διαδεδομένο μπάσο σε αυτόν τον χώρο...

LA ROJΑ ARMADA

Τι  πιο σάπιο όμως  από  2 βρόμικους  humbuckers ή  mudbuckers....

Δεν διάβασες καλά... Είπα ότι θέλουν κάτι vintage για το υπεροδηγήσουν με πετάλια, πετάλια, ΠΟΛΛΑ πετάλια, ΛΑΜΠΑΤΑ πετάλια ΚΙ ΑΛΛΑ πετάλια... Νομίζω ότι είναι σύνδρομο!

LA ROJΑ ARMADA

• Moderator

Σε αυτό θα διαφωνήσω... Γενικά οι περισσότεροι stoners αποζητάνε ότι πιο vintage μπορούν να βρουν για να τα υπεροδηγήσουν ώστε να "σαπίσουν" τον ήχο τους! HELL YEAH 8)! Οπότε το P Bass είναι το πιο διαδεδομένο μπάσο σε αυτόν τον χώρο...

Μανώλη μου για να σου πω την αλήθεια, δεν τον έχω παρά παρακολουθήσει αυτόν τον χώρο. Άμα είναι vintagαδες και μες στην σαπίλα  ;D ;D ;D τότε P κλασικουριά δαγκωτό... με όλα τα φάζια του κόσμου  ;D

all this has happened before and will happen again

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου