Moderator harilatron Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 Moderator Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 Πάντως -μιλώντας τεχνικά- αυτές οι συσκευές δεν είναι προενισχύσεις αλλά τελικοί ενισχυτές (χαμηλής ισχύος). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
BlackForest Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 Επειδη δεν πολυκαταλαβαινω μπορειτε να μου εξηγησετε με απλα λογακια? :-\ 1)Σε περιπτωση που θελω να συνδεσω μονα τους αυτα http://www.thomann.de/gr/fostex_th_7b_headphone.htm μπορω? 2)Σε περιπτωση που θελω 2 headphones πρεπει (για να μν καψω την καρτα ηχου) να παρω εξωτερικη προενισχυση? 3)Σε περιπτωση που θελω κατι πιο οικονομικο και "απλο" απο αυτο http://www.thomann.de/gr/behringer_miniamp_amp_800.htm?sid=32c5dfb2a6c2552e1cf925cf48edaa3c θα ειμαι ενταξει και με αυτο http://www.thomann.de/gr/behringer_ha400.htm? Πάντως -μιλώντας τεχνικά- αυτές οι συσκευές δεν είναι προενισχύσεις αλλά τελικοί ενισχυτές (χαμηλής ισχύος). Αρα...? :P Σορρυ για τις ηλιθιες ερωτησεις, τωρα μαθαινω και εγω! My spirit sighs in peace - Opeth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 Guru Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 Πάντως -μιλώντας τεχνικά- αυτές οι συσκευές δεν είναι προενισχύσεις αλλά τελικοί ενισχυτές (χαμηλής ισχύος). Εννοείται :) Παρ'όλα αυτά αρκετοί τις ονομάζουμε και έτσι αυτές τις συσκευές, κακώς βέβαια. Πιθανό να έχει επικρατήσει έτσι λόγω της πολύ χαμηλής έντασης, μάλλον. Υ.Γ. Ήδη το έβαλα σε εισαγωγικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 Moderator Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 Εννοείται :) ... :) Απλά το ανέφερα γιατί κάποιοι χωρίς τη σχετική εμπειρία μπορεί να μην έχουν υπόψη τους τη διαφορά. Επειδη δεν πολυκαταλαβαινω μπορειτε να μου εξηγησετε με απλα λογακια? :-\ ... Αρα...? :P ... Φαντάσου ότι τα ακουστικά είναι μεγάφωνα. Για να παίξουν, χρειάζονται ρεύμα (ασφαλώς πολύ λιγότερο από τα κανονικά μεγάλα ηχεία). Οι έξοδοι (σε κονσόλες, κάρτες, υπολογιστές, iPod κλπ) που προορίζονται γι ακουστικά έχουν τη δυνατότητα να δώσουν το ρεύμα που απαιτείται. Οι έξοδοι που είναι line (δηλαδή για να στείλεις το σήμα σε άλλη συσκευή) είναι σχεδιασμένες με βάση την πιστότητα και όχι τη δυνατότητα παροχής ρεύματος. Εν ολίγοις, το σωστό είναι τα ακουστικά να συνδέονται σε έξοδο ακουστικών. Αν δεν υπάρχει τέτοια έξοδος διαθέσιμη, τότε πρέπει να πάρεις το σήμα από μια line να το στείλεις σε έναν ενισχυτή ακουστικών και να συνδέσεις εκεί τα ακουστικά. Κάποιες φορές, ένας εξωτερικός ενισχυτής ακουστικών μπορεί να είναι καλύτερος (ή επαρκέστερος) από τον ενσωματωμένο στην έξοδο ακουστικών της συσκευής οπότε το αποτέλεσμα συνολικά να είναι καλύτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 Guru Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 1)Σε περιπτωση που θελω να συνδεσω μονα τους αυτα http://www.thomann.de/gr/fostex_th_7b_headphone.htm μπορω? Ναί. 2)Σε περιπτωση που θελω 2 headphones πρεπει (για να μν καψω την καρτα ηχου) να παρω εξωτερικη προενισχυση? Το σωστό είναι να βάλεις "προενισχυτή", δηλαδή ενισχυτή ακουστικών με τουλάχιστον δύο εξόδους για τα 2 ζευγάρια ακουστικά που θες. Άλλος τρόπος είναι να βάλεις βύσμα Υ (κοινώς πρόχειρη - περιστασιακή πατέντα) για να συνδέσεις και τα δύο όμοια ακουστικά ταυτόχρονα - παράλληλα, κατ'επέκταση ωμικά κλπ κλπ, ξαναβλέπεις αυτά που σου είπε περί συνδεσμολογίας - ολικής ωμικής αντίστασης ο korg_nikos. Κατά την άποψή μου όμως είναι βλακεία, όχι αυτά που είπε ο korg_nikos αλλά αυτό που θες να κάνεις, διότι όπως βλέπεις κι εσύ ο ίδιος, α) θα 'ζορίσεις' την έξοδο ακουστικών της κάρτας με αποτέλεσμα να έχεις τουλάχιστον απώλεια ισχύος ή ακόμα και χαμηλής ποιότητας ήχο σε ορισμένες περιπτώσεις και β) είναι φθηνό αυτό το περιφερειακό (προενισχυτής - ενισχυτής - διανομέας ακουστικών), όπως θες ονόμασέ το. Αυτό το περιφερειακό θα σε βγάλει από τον μπελά της ωμικής μέτρησης κλπ κλπ των ακουστικών αφού θα τα κάνει όλα έτσι όπως πρέπει. Απλά πράγματα. Κάθε εργαλείο - εξάρτημα έχει τη χρήση του. 3)Σε περιπτωση που θελω κατι πιο οικονομικο και "απλο" απο αυτο http://www.thomann.de/gr/behringer_miniamp_amp_800.htm?sid=32c5dfb2a6c2552e1cf925cf48edaa3c θα ειμαι ενταξει και με αυτο http://www.thomann.de/gr/behringer_ha400.htm?Ναί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
BlackForest Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 Οκ ευχαριστω πολυ παιδια! Μου σωσατε λεφτα και χρονο και μου δωσατε μπολικες πολυ χρησιμες πληροφοριες περι ακουστικων! Ευχαριστω!!! My spirit sighs in peace - Opeth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 Guru Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 :) Απλά το ανέφερα γιατί κάποιοι χωρίς τη σχετική εμπειρία μπορεί να μην έχουν υπόψη τους τη διαφορά. Έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που όταν γράφουμε(ω), τα λέμε(ω) λες κι αυτοί που θα τα διαβάσουν είναι έμπειροι, λάθος μας(ου). :) Φαντάσου ότι τα ακουστικά είναι μεγάφωνα. Για να παίξουν, χρειάζονται ρεύμα (ασφαλώς πολύ λιγότερο από τα κανονικά μεγάλα ηχεία). Οι έξοδοι (σε κονσόλες, κάρτες, υπολογιστές, iPod κλπ) που προορίζονται γι ακουστικά έχουν τη δυνατότητα να δώσουν το ρεύμα που απαιτείται. Οι έξοδοι που είναι line (δηλαδή για να στείλεις το σήμα σε άλλη συσκευή) είναι σχεδιασμένες με βάση την πιστότητα και όχι τη δυνατότητα παροχής ρεύματος. Εν ολίγοις, το σωστό είναι τα ακουστικά να συνδέονται σε έξοδο ακουστικών. Αν δεν υπάρχει τέτοια έξοδος διαθέσιμη, τότε πρέπει να πάρεις το σήμα από μια line να το στείλεις σε έναν ενισχυτή ακουστικών και να συνδέσεις εκεί τα ακουστικά. Κάποιες φορές, ένας εξωτερικός ενισχυτής ακουστικών μπορεί να είναι καλύτερος (ή επαρκέστερος) από τον ενσωματωμένο στην έξοδο ακουστικών της συσκευής οπότε το αποτέλεσμα συνολικά να είναι καλύτερο. +1000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
korg_nikos Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2012 Καταρχην σε αυτό που είπε ο Harilatron έχει απόλυτο δίκιο. Στην ουσία πρόκειται για τελικό χαμηλής ισχύος απλά εκ παραδρομής κι επειδή στην αγορά χρησιμοποιείται εσκεμμένα ο όρος προενισχυτής το ανέφερα κι εγώ έτσι. Στην αγορά χρησιμοποιείται εσκεμμένα ο όρος προενισχυτής και όχι τελικός ενισχυτής προκειμένου να αποτρέψει ακόμα και εντελώς άπειρο χρήστη από το να συνδέσει κανονικά ηχεία πάνω του. Καταρχήν κοιτώντας λίγο καλύτερα τα Specs της Onboard εξόδου ακουστικών βλέπω οτι ο "προενισχυτής" μπορεί να οδηγήσει έως και 24Ω ακουστικά. Προηγουμένως ανέφερα 32Ω γιατί η ισχύς δινόταν συναρτήσει της συγκεκριμένης αντίστασης και θεώρησα οτι ήταν η ελάχιστη συνιστώμενη από τον κατασκευαστή προκειμένου να λειτουργεί με ασφάλεια ο onboard "προενισχυτής" χωρίς όμως να δω το Working Range παρακάτω. Όπως γνωρίζεις λοιπόν η ισχύς εξόδου ενός ενισχυτή δίνεται πάντα με συγκεκριμένα φορτία. Το Maximum Input Power που αναφέρει ένα ζεύγος ακουστικών δεν είναι το ποσό ισχύος που ζητούν τα ακουστικά αλλά η μέγιστη ισχύς που μπορούν να λάβουν χωρίς να καούν. Aυτό που ενδιαφέρει είναι το Rated Input Power που είναι η ισχύς που θα ζητήσουν τα ακουστικά από τον onboard ενισχυτή ακουστικών. Συνεπώς τα FOSTEX των 23mW και των 70Ω ζητούν από τον onboard ενισχυτή να "δει" 70Ω φορτίο και να αποδόσει τουλάχιστον 23mW τη στιγμή που ο ενισχυτής αποδίδει 20mW στα 32Ω. Γίνεται σαφές οτι στα 70Ω η ισχύς που θα αποδόσει ο ενισχυτής θα είναι μικρότερη αλλά ο κατασκευαστής δεν αναφέρει ισχείς για όλο το Working Range και δεν νομίζω να υπάρχει κάποια διάταξη στον ενισχυτή εξόδου ακουστικών που να επιτρέπει 20mW ισχύος σε όλο το Working Range (24Ω-600Ω). Συνεπώς εγώ θα σου πρότεινα εξωτερικό ενισχυτή ακουστικών ακόμα και στην σχετικά ακραία περίπτωση που θα χρησιμοποιούσες τα Fostex μόνα τους ιδιαίτερα σε μεγάλες εντάσεις. Όσον αφορά τον εξωτερικό ενισχυτή σίγουρα μπορείς να επιλέξεις τον Amp 800 αλλά αν θες κάτι πιο ευέλικτο με πιο πολλές εισόδους πας στον HA4700 POWERPLAY PRO-XL (http://www.thomann.de/gr/behringer_ha4700_powerplay_proxl_kopfhoererverstaerker.htm) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
BlackForest Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2012 Συνεπώς τα FOSTEX των 23mW και των 70Ω ζητούν από τον onboard ενισχυτή να "δει" 70Ω φορτίο και να αποδόσει τουλάχιστον 23mW τη στιγμή που ο ενισχυτής αποδίδει 20mW στα 32Ω. Γίνεται σαφές οτι στα 70Ω η ισχύς που θα αποδόσει ο ενισχυτής θα είναι μικρότερη αλλά ο κατασκευαστής δεν αναφέρει ισχείς για όλο το Working Range και δεν νομίζω να υπάρχει κάποια διάταξη στον ενισχυτή εξόδου ακουστικών που να επιτρέπει 20mW ισχύος σε όλο το Working Range (24Ω-600Ω). Αν και την απαντηση που ηθελα την εχω παρει... θελω, αμα εχεις χρονο και ορεξη για τετοιες συζητησεις, να μου πεις καποια πραγματα που δεν καταλαβαινω :) Tην πρωτη προταση την καταλαβαινω αλλα μετα το χανω λιγο. Αμα βαλω τα Fostex αυτα θα ζητησουν 23mW στα 70Ω ενω ο ενισχυτης της καρτας στα 70Ω δινει 43,75mW (εκανα πραξεις μεσω απλης μεθοδος των τριων, αφου σε 32Ω βγαζει 20mW σε 70Ω μπλα μπλα) ή δεν παει ετσι? Λες οτι στα 70Ω η ισχυς που θα αποδοσει ο ενισχυτης θα ειναι μικροτερη απο 23mW. Αυτο δν σημαινει οτι δν θα μπορει να δωσει οση ισχυ ζητανε τα ακουστικα? Αμα τα εχω κανει μανταρα μεσα στο μυαλο μου και δν εχουν καμια σχεση αυτα που λεω με την πραγματικοτητα... αστο μη κουραζεσαι να μου το αναλυεις :P Συνεπώς εγώ θα σου πρότεινα εξωτερικό ενισχυτή ακουστικών ακόμα και στην σχετικά ακραία περίπτωση που θα χρησιμοποιούσες τα Fostex μόνα τους ιδιαίτερα σε μεγάλες εντάσεις. Όσον αφορά τον εξωτερικό ενισχυτή σίγουρα μπορείς να επιλέξεις τον Amp 800 αλλά αν θες κάτι πιο ευέλικτο με πιο πολλές εισόδους πας στον HA4700 POWERPLAY PRO-XL (http://www.thomann.de/gr/behringer_ha4700_powerplay_proxl_kopfhoererverstaerker.htm) Να σου πω την αληθεια δεν με πολυενδιαφερει η ευελιξια του ενισχυτη των ακουστικων και τα πολλα μπλιμπλικια επειδη η χρηση του mini home studio μου ειναι ερασιτεχνικη και δν ξερω ακομα αμα θα συνεχισω με τις ηχογραφησεις ή οχι! Επισης και αυτο και το Amp 800 εως 4 headphones παιρνουν οποτε το μονο που αλλαζει νομιζω ειναι τα outputs και ολα αυτα περι ευεληξιας και περισσοτερων επιλογων... Παραδεχομαι ομως πως το να εχεις την δυνατοτητα να κανεις mute το δεξι ή το αριστερο ακουστικο και να παιξεις με treble και bass ειναι αρκετα δελεαστικο!!! :P Τελος επισης να κανω μια σημειωση! Εγω ειμαι 16+ χρονων (2α λυκειου) και η φυσικη που κανουμε λεει ακριβως περι Ohm, Volt και Aber! Ο τυπος που μου εδωσες (Rολ= R1 x R2 / R1+R2) τον καναμε μολις πριν 2 μηνες. Γενικα με εχει ενθουσιασει ολη αυτη η φυσικη επειδη μαλλον σχετιζεται πολυ και με τον κλαδο με τον οποιο θελω να ασχοληθω (ηχοληψια). Αυτο που θελω να πω ειναι πως μν εχεις δεδομενο πως μιλας σε εναν εμπειρο σε τετοια πραγματα ανθρωπο ή τουλαχιστον σε εναν ανηλικα ο οποιος σχετιζεται ερασιτεχνικα εως και καθολου με αυτα τα πραγματα :P Εγω τυχαινει να καταλαβαινω τα περισσοτερα απο αυτα που λες (ή ετσι νομιζω) απλα κανω μια γενικη σημειωση! Και παλι ευχαριστω! Εισαι πηγη πληροφοριων!!! My spirit sighs in peace - Opeth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση